ПРЕДВАРИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСЬ ПО ТЕЛЕФОНАМ
(0432) 64-49-59, (068) 840-30-30, (063) 840-30-30

Вопросы врачам

Разделы вопросов:

*Чтобы написать вопрос нашим врачам, выберите нужный Вам раздел. Мы постараемся ответить Вам в течении 24 часов.

Все вопросы
Марина
06.05.2021
В листопаді місяці почала з'являтись кропивниця. В січні місяці вже приєдналось Квінке(розпухали губи, повіки, брови), звернулись до алерголога, призначила антигістамінні, додаткове обстеження. Антигістамінні препарати мало допомагали, спасав супрастин і дексаметазон. Здали ЗАК по якому високі лейкоцити і УЗІ органів прказало, збільшення печінки, жировий гіпатоз і запалення підшлункової. Почечні проби в нормі, гепати В С не виявлені. Глюколізований гемоглобін в нормі. Пролікували панкриатит антибіотиками 14 днів і після реосорбілакт+Есенціалє. Висипати стало менше і Квінке теж дуже рідко з'являлось. ЗАК було в нормі і гастррентеролог сказала, що від запалення нас вилікувала і якщо є і надалі висипи то звертатись до інфекціоніста. Інфекціоніст назначив аналізи на гельмінти які були негативні. Один із лікарів призначив Алегру на якій протягом місяця не було висипань взагалі. Через місяць знову кропивниця, а ще біль в правому підребір'ї, здуття, нудота, газоутворення, біль у попереку і по спині. Здали мочу все в нормі тільки Діастаза 250. Здаєм печінкові і почечні проби є відхилення. ЗАК в нормі. Що з цими результатами робити і до кого звертатись вже просто не знаю.
Виктория
02.05.2021
Здравствуйте. Мне 19 лет. У меня правое плечо выше левого, но левое бедро выше правого. Эта проблема появилась в течении последних нескольких лет. Но обратила должное внимание на неё, когда начала заниматься спортом. Скажите, пожалуйста, к какому врачу мне пойти, который сталкивался с подобным и знает как это можно реабилитировать моё состояние. Спасибо!
Ответ от врача
Добрый день. В Вашем случае нужно записаться на приём к ортопеду травматологу на первичный осмотр для выяснения причины данной патологии. При осмотре станет понятно нужны ли дополнительные обследования для постановки заключительного диагноза и решения этой проблемы. Обращайтесь, будем рады помочь
Поліна
30.04.2021
Питання до спеціаліста - при діагнозі хронічний алергічний риніт (що триває безперервно трохи більше року) - свіжий аналіз крові з моноцитами 10,6 % та лімфоцитами 40 % (решта в нормі) - підтверджує алергію, чи слід шукати причину в іншому захворюванні? (інших проявів, крім риніту, немає).Дякую заздалегідь!
Ответ от врача
Доброго дня. Алергічний риніт виставляється на підставі алергопроб і тільки алергологом.А аналіз крові свідчить про запальний процес в організмі вірогідно інфекційного, або ж вірусного генезу.Тому бажано звернутись до лікаря та дообстежитись.
Ирина
29.04.2021
Здравствуйте! Есть подозрения, что страдаю Гиперандрогенией, ищу хорошего специалиста, который сможет помочь. Скажите, пожалуйста, как часто к вам обращаются с такой проблемой, есть ли врач с опытом лечения таких расстройств?
Ответ от врача
Здравствуйте. С проблемой гиперандрогении обращаются постоянно и регулярно. Врач с опытом лечения есть. Обращайтесь, будем рады помочь.
Наташа
27.04.2021
Добрий вечір, підскажіть будь ласка, який термін дії результатів аналізів на гормони? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Усе залежить від клінічної необхідності та діагнозу.
Наталія
26.04.2021
Доброго вечора! Мій син порізав ногу металопрофілем 29.03.21р. Діагноз:Різана рана правої гомілки з пошкодженням сухожилків розгиначів пальців правої ступні. Пальці зараз відчуває, але стопу на себе потягнути не може взагалі. Чи це нормально для такої травми. Нам лікар сказав робити велосипед і тягнути стопу на себе. Чи мені звернутись до іншого лікаря, поки не пізно?
Ответ от врача
Доброго дня. Проконсультуйтесь ще у іншого лікаря. Якщо є порушення функції стопи, необхідно оглянути дитину, можливо потрібно буде оперувати (шукати та ушивати зв‘зки)
Софія
25.04.2021
Скажіть, яка тривалість профілактичного курсу вітаміну А? У мене заїдь на губах і я придбала в аптеці баночку де одна таблетка містить 3’000 mcg RAE, або 10’000 IU. Як довго і краще його пити?
Ответ от врача
Доброго дня, Софія. Не потрібно приймати вітамін А профілактично, Ви можете передозувати і завдати шкоду організму. Гіпервітаміноз вітаміну А, на відміну від дефіциту, не лікується. Крім того, хейліт (заїди на губах) пов'язаний із дефіцитом вітамінів групи В.
Валерій
25.04.2021
Доброго дня. Скажіть, будь ласка, на які гормони необхідно здати аналіз щоб визначити проблеми з наднирниками? Постійно піднімається артеріальний тиск який медикаментозно не можливо зменшити. Для виключення проблем з наднирниками хочу здати аналіз на гормони, а на які саме не уявляю.
Ответ от врача
Доброго дня. Ви можете здати альдостерон, кортизол слюни, кортизол крові, електроліти крові. Якщо вони будуть в нормі, то ще доздати метанефрини крові.
Оксана
24.04.2021
Добрий день!Дитині 2 роки,здали аналіз калу реакція 5.5, крохмалю велика кількість,йодофільна флора в великій кількості,рослинна клітковина що перетравлюється помірна кількість, рослинна клітковина що неперетравлюється помірна кількість,жир нейтральний помірна кількість,форма кашоподібна, ОАК Ney# 0.90 Neu%17.0 Lym%67.6 Mon%10.5 Bas%1.70 HGB 108 HCT 31 MCH 27.2 PCT 0.287 Лімфоцити мікроскопічне дослідження 64.. Лактозна непереносимість поліморфізм 13910 С/Т гетеризигонтна форма .ЗАМ лейкоцити поодинокі в препараті, PH 7.0.Амілаза панкреатична 8.40 , біохімічний комплекс крові;Сечова кислота 167.7 .Ці аналізи погані?
Ответ от врача
Доброго дня. Зміни в аналізах є. Дитина потребує дообстеження.
Аня
23.04.2021
Дитині 5місяців,робили узд сердечка. Висновок: помірне підвищення тиску на КЛА малих серцевих аномалій.Градієнт тиску 8.1мм Hg Регургітація не визначається. Можете розшифрувати заключення, і чи варто хвилюватись?
Інна
23.04.2021
Доброго дня,у мене з 1 січня ідуть місячні по сьогоднішній день, була на узд сказали все добре ,виписав лікар кровозупинні уколи ,але ніякого ефекту не було .Що мені робити?
Ответ от врача
Доброго дня, Інно! В цьому випадку будь-які рекомендації можливі виключно після огляду гінеколога і свіжого УЗД! Багато факторів мають значення у виборі методу зупинки кровотечі. Це серйозна ситуація, не втрачайте час і запишіться на прийом.
Ірина
22.04.2021
Доброго дня Два місяці підряд немає нормальної менструації, лише за тиждень - два до початку злегка криваві виділення на кілька днів Раніше були проблеми з циклом, приймала спіронолактон та вітамін Е, нормоцикл Якийсь період приймала КОКи, після прийому минуло більше півроку, і зараз знову збій циклу Тести на вагітність робила, негативні
Ответ от врача
Доброго дня, замало інформації. Скільки вам років? Чи здавали ви аналізи на рівні гормонів і, якщо так, то які вони були (особливо цікавлять андрогени та гормони щитовидної залози)? Чи не було останнім часом стресових факторів, схуднення або набору ваги, зміни клімату і т.д. Плюс потрібно бачити УЗД малого тазу
Віта
22.04.2021
Добрий день, була затримка 20-21 день потім один день були криваві виділення і через день знову виділення робила тести 2 негативні ,чи може таке бути через фізичні навантаження?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, а також таке можливо через стресові фактори
Михайло
21.04.2021
Неможу підняти руку в верх після зняття гіпсу на плечі.
Ответ от врача
Доброго дня. У Вашому випадку необхідна консультація реабілітолога. Звертайтесь, будемо раді допомогти.
Людмила
21.04.2021
Добрий день! Зверталась до ендокринолога зі скаргами на збільшення ваги, розтяжки на боковій поверхні живота, грудях, оволосіння. Здала аналізи і виявилось, що 17-альфаоксипрогестерон підвищений до 4,09. А дегідроепіандростерон-сульфат знижений до 34,0. Про що це може свідчити? І чи призначають якесь лікування?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно дообстеження. Дигідротестостерон, загальний тестостерон ( потрібно здавати з 3-5 дня менструального циклу). Кортизол добової сечі або кортизол слюни. Після цього з результатами обстежень звернутися на консультацію до ендокринолога.
Лариса
21.04.2021
Доброго дня. Два місяці назад у чоловіка відбувся інсульт.Вже певний період він відчуває болі в області плеча та кісті паралізованої руки. а також шийних хребців.Чому і що робити. Дякую за відповідь.
Ответ от врача
Доброго дня. У Вашому випадку потрібен огляд травматолога (тому що це може бути за рахунок малорухомості суглобів) та реабілітація.
Інга
20.04.2021
Доброго вечора! При елонгації шийки матки, УЗД органів малого тазу потрібно робити трансвагінально чи абдомінально? І до якого лікаря ,гінеколога чи хірурга ,потім потрібно звернутися? Дякую!
Ответ от врача
Доброго дня, Інга. УЗД органів малого тазу потрібно робити вагінальним датчиком. На огляд - консультацію звертатись до лікаря гінеколога- хірурга. Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Ганна
20.04.2021
Доброго дня!!! Рік тому у сина,йому на той час було 8 років....,трапилося кілька жахливих нападів головного болю...лікарі сказали,що підозрюють мігрень...біль був такий сильний,що провокував рвоту... Тиск був в межах норми .. Окуліст теж заперечив підняття очного тиску... Лікування ніякого не було призначено...лиш спостереження... Ми вели щоденник болю...більше таких нападів не відбувалося...зараз дитині 10 повних років..Але,нажаль періодично виникає головний біль ,не сильний.....всередньому 1 в тиждень. Хочеться почути Вашу думку...яке обстеження нам варто пройти,щоб виключити або підтвердити поставлений діагноз
Ответ от врача
Доброго дня! У вашому випадку необхідний огляд невролога для виключення вогнищевої симптоматики(при наявності-МРТ головного мозку). Також необхідно визначити стан судин (очне дно, доплерографія судин голови та шиї) і виключити проблеми шийного відділу хребта
Катя
20.04.2021
Доброго дня, в мене затримка менструації тиждень, робила тести всі негативні, цикл 30-31 день.була на дієті з приводу підшлункової залози, тиждень пила таблетки ензистал, омез, холосас, чи може від цього бути така затримка і що мені робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Менструальний цикл в нормі 21-40 днів. Препарати або нервове перенавантаження можуть слугувати затримці. Але якщо на овуляції не відбулося запліднення і на фоні цього утворилась кіста функціональна, яка самостійно може розсмоктатися, може бути затримка до 14 днів. Потрібно зробити УЗД органів малого тазу.
Яна
18.04.2021
Доброго дня! Після пологів на тілі почали з'являтись множинні кровяні родини, які з часом стають ороговілими ,коричневого кольору. Чи можна зупинити їх розмноження? Чи є якесь лікування?
Ответ от врача
Доброго дня. Для вирішення подальших дій необхідно провести дерматоскопічне обстеження.
Людмила
17.04.2021
Доброго дня! Мені 25 років (вага 63 зріст 170). Наперед дякую за відповідь! Майже рік тому перезворіла на ковід, без пневмонії, легко. Мене нічого не турбувало і не боліло, проходила медогляд і випадково виявили зміни на ЕКГ. Малий ріст зубца R в V1-V3. Зміни міокарда (II, III, aVF, V4, V5, V6) Негативні зубці T: TIII=-0.16, TII=-0.15, TV5=-0.14(мB) Субепікардіальна ішемія міокарда (II,III,aVF) Депресія сегмента ST:TaVF=-0.14, STII=0.13, STIII=-0.11(мВ) Потім звичайно почала добстежуватися, мені зробила Ехо, МРТ з контрастом, КТ ОГК, здала всі необхідні аналізи. ЗАКЛЮЧЕННЯ Ехо: незначні фіброзні зміни МК, без порушення їх функції. Пролапс ОПС МК 1ст , гемодинамічно не значиме. Скоротлива функція МК збережена. За даними МРТ. Виявлені зміни міокарду лівого шлуночка - неішемічного генезу, з найбільшою вірогідністю наслідок вогнещевого міокардиту. Грубих субендокардіальних змін характерних для постішемічного фіброзу не виявлено. Ексудативний перикардит (вільна рідина в перикарді товщиною до 7мм, ззаду від лівого шлуночка). Згодом мені поставили міокардит вогнишевий( я півтора місяці лікуватися, а потім мені виключив цей діагноз інший який займається міокардитами), і сказали що це давні фіброзні зміни на серці. Через місяць зробила КТ ОГК: обстеженні ОГК патологічних змін не виявлено. Аналіз крові загальний,біохімія, гормони щитовидки, холестерин, ревмопроби, креатинін-МВ (КФК-МВ) все в нормі. Буває тахікардія на фоні хвилювання. Зараз інколи поколювання в ділянці серця, але зовсім незначно, задишка відсутня. Мене хвилюють ці ішемічні зміни на ЕКГ. Можливо потрібно щось приймати підскажіть будь ласка . Дякую!)
Марина
17.04.2021
Здравствуйте. Мне 24. Уже 4 года беспокоят боли мышц, всех групп, но больше всего выражено в ногах и руках. На постоянной основе, болят всегда не переставая. Боль тянущая, ноющая. Плюс чувство что мышцы всегда напряжены, я не помню когда последний раз могла расслабить тело. К этому сильная слабость и усталость практически всегда. Проверялась у ревматолога - отбросили вероятность того, что это от болезни ревматического характера. Была у невропатолога, направил на анализы калия, кальция, магния - все в норме, но назначил пить магний. Ничего не изменилось. По эндокринологии у меня субкл. гипотиреоз - пью л-тироксин, ничего не изменилось. Даже по своей воле пошла к психотерапевту от того, что уже никто не знал, что со мной делать - прописали курс антидепрессантов и транквилизаторов на «авось повезёт», но так же это не дало никакого результата. Проходила курс оздоровительного массажа, курс мануальной терапии - результата нет. По анализам все в норме, и по моче, и по крови, и по биохимии. В норме гемоглобин и железо тоже в норме. Единственное, сдавала ферритин - был 35. Я где-то читала что он должен быть равен весу человека или больше его. Однако терапевт взглянул на нормы лаборатории и сказал что все ок. Куда копать дальше? Не понимаю куда двигаться, все разводят руками. Спасибо заранее.
Ответ от врача
Доброго дня. Рекомендуємо провести обстеження на предмет хвороби Лайма(Імуноглобулін G до Borrelia Burgdorferi).
Інга
16.04.2021
Доброго вечора! Пролапс тільки шийки матки , мені 46р.Яку потрібно робити операцію?
Ответ от врача
Доброго дня. Для оцінки довжини шийки матки потрібно зробити УЗД органів малого тазу. При елонгації , гіпертрофії шийки матки проводиться видалення її частини через вагінальний доступ. Звертайтесь, будемо раді допомогти.
Людмила
16.04.2021
Дочке 14 лет. Одна грудь достаточно больше другой. К какому специалисту обратиться?
Ответ от врача
Здравствуйте. В Вашем случае нужна очная консультация мамолога. Обращайтесь, будем рады помочь.
Світлана
14.04.2021
Доброго вечора! Дитині 5 місяців 15 днів. Після прогулянки( було жарко) голова була мокренька, появилась червона дрібна виставка по цілій голові, чи може бути це пітничка? і як з нею боротись? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Так, може. Намагайтесь не перегрівати дитину. Через кілька днів висип повинен пройти самостійно. Якщо висипання не будуть зменшуватись, потрібно буде обробляти їх спеціальним розчином. Звертайтесь, будемо раді допомогти.
Юлія
14.04.2021
Доброго дня. Скажіть, будь ласка, чи може довготривалий прийом такого препарату як комбіприл викликати біль у спині. Якщо так то що робити?
Ответ от врача
Доброго дня! Даний препарат може викликати таку побічну дію як біль у спині, м'язевий та суглобовий біль. Потрібно припинити прийом даного препарату
Катерина
13.04.2021
Доброго вечора, маю багато не бажаних родимок на обличчі хочу запитати чи болісна процедура їх видалення і які можуть бути наслідки?
Ответ от врача
Доброго дня. Проводиться місцева анестезія, після цього видалення. На місці видаленого невуса може з'явитись бліда пляма, яка зникає протягом кількох місяців.
наталя
13.04.2021
Доброго вечора. Пишу від імені бабусі 83 роки ,вона має стимулятор на серці , її призначили лікування на пів року потім доктор сказала приїхати знов, але доктор за кордоном, бабуся в селі 200 км від Вінниці, пульс у неї 35-40 тривоги нерви, рветься в лікарню, змоги і по ситуації це більше неможливо бо боїмось і за себе і за ню, оскільки всі ізольовані один від одного, ПОМОЖІТЬ ПІДКАЖІТЬ що можна зробити в нашій ситуації, чи можливо назначити інше лікування, якщо маємо попереднє лікування і можемо описати її стан зараз?????
Ответ от врача
Доброго вечора. Потрібно обов'язково приїхати в лікарню, оскільки потрібно перевірити роботу кардіостимулятора, а попередньо поставити холтер ЕКГ.
Каріна
13.04.2021
Доброго дня. Сьогодні 14 день протікання ковіду. З'явився нюх, температури нема. Чи свідчить це про одужання? Чи можна вже здавати тест?
Ответ от врача
Доброго дня, так, можна здавати тест. Якщо з цих 14 днів останні 3 дні абсолютно без симптомів, Ви автоматично вважаєтеся здоровими
Anatoliy
13.04.2021
Доброго дня! Прошу Вашої консультації за результатами аналізів дружини : Дружині 72 роки, вузловий зоб, тиреотоксикоз з липня 2020р Призначено тирозол -30 мг на добу, знижували дозу до 5 мг на добу до початку вересня, у вересні тирозол відмінили, тому що з’явилися судоми в ногах. З листопада 2020 тирозол по 10 мг на добу до теперішнього часу. Результати; від 14.12.20р ТТГ -0.78 (N 0,4-4,0 мОд/мл). Т3- 3,07 (N 2,6- 5,7 пмоль/л. Т4 - 1,69 (N 10,6 - 19,4 пмоль/л). Результ. від 5.04.21р ТТГ
Ответ от врача
Доброго дня. Перевірте, будь ласка, чи Ви вірно вказали результат Т4. Дякуємо
Анатолій
13.04.2021
Доброго дня! Продовження запитання від 12.04.21р Результ. від 5.04.21р ТТГ-
Анатолій
12.04.2021
Доброго дня! Прошу Вашої консультації за результатами аналізів дружини : Дружині 72 роки, вузловий зоб, тиреотоксикоз з липня 2020р Призначено тирозол -30 мг на добу, знижували дозу до 5 мг на добу до початку вересня, у вересні тирозол відмінили, тому що з’явилися болі у всіх м’язах і судоми в ногах (особливо в нічний час), пастозність на обличчі, допоміг магнерот. З листопада 2020 тирозол по 10 мг на добу до теперішнього часу. Результати; від 14.12.20р ТТГ -0.78 (N 0,4-4,0 мОд/мл). Т3- 3,07 (N 2,6- 5,7 пмоль/л. Т4 - 1,69 (N 10,6 - 19,4 пмоль/л). Результ. від 5.04.21р ТТГ
Тетяна
12.04.2021
Доброго дня. У мене дитина 2.5 міс. Періодично на личку зявляються прищики які зливаються і потім покриваються кірочками і проходять. Дитина виключно на грудному вигодовуванні. Я їм лише печені та варені продукти зсвіжих лише яблуко, банан та огірок. В сімї старші діти мають контактну алергію. До якого лікаря мені звернутись з цією проблемкою до педіатра чи дерматолога.
Ответ от врача
У віці 2,5 місяців у дітей практично істинної алергії бути не може. Тому висипання можуть бути як наслідок харчової непереносимості ( викликають деякі продукти в раціоні матері). Може бути при подразненні та інфікуванні шкіри, якщо неправильний догляд. Це можуть бути і прояви дитячого себорейного дерматиту. Потрібна очна консультація дитячого дерматолога для вирішення Вашого питання. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Ніна
12.04.2021
Доброго дня. У мого сина (4 роки) закисають очі вже 2 добу. Зранку важко очі відкрити, тільки після ретельного промивання роствором ромашки та вичищення від засохлих виділень з ока. Протягом для з куточка ока йде жовте виділення, яке постійно забираю. Капаю окомістином. Перед тим як мали хворіти очі, син хворів (кашель, температура, нежить). Що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. У вашому випадку потрібно записатись на очну консультацію до дитячого офтальмолога. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Елена
11.04.2021
Завершила гв тиждень тому. Останніх пів року зменшувала годування до 1 в день. Груди не набираються, м’які, але одна болить.
Ответ от врача
Доброго дня. Є багато причин, які можуть викликати болі у молочній залозі. Для того, щоб з'ясувати, що саме їх викликає необхідно записатись на прийом до мамолога. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Оксана
11.04.2021
Що робити, якщо дитина царапнула очко паличкою від чупачупса...
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно звернутись на огляд до офтальмолога.
Юлия
09.04.2021
Доброго дня, підкажіть будь-ласка, чи можливо дізнатися за допомогою аналізів чи була вагітність після того як пройшло 4 роки.
Ответ от врача
Доброго дня, Юліє! Нажаль, немає аналізу, який би допоміг прояснити данну ситуацію, яка сталась чотири роки тому.
Софія
08.04.2021
Хочу дізнатися причину прищів на спині та обличчі. До якого звернутися?
Ответ от врача
Доброго дня. Вам потрібно записатись на прийом до дерматолога. При необхідності лікар призначить необхідні обстеження та призначить лікування. Звертайтесь, будемо раді допомогти.
Катя
08.04.2021
Доброго дня, підкажіть будь-ласка, якщо в матері 1 негативна група крові, а в чоловіка 3 позитивна і при першій вагітності робила 2 уколи Резонатив чи потрібно їх робити при другій вагітності?
Ответ от врача
Доброго дня, Катерино! Дуже важливо,що Ви вчасно отримали введення антирезус імуноглобуліну! За наступної вагітності ризики імунного конфлікту будуть низькі. За час вагітності Ви будете щонайменше двічі здавати кров на визначення анти-резус антитіл (при постановці на облік і в 28 тижнів). Можливо і частіше в динаміці, якщо буде виявлено зростання титрів антитіл. Якщо у других пологах народиться немовля з резус-позитивним типом крові, знову показане введення антирезус-імуноглобуліну. Якщо ж резус буде негативний - введення Резонативу не показане.
Олена
07.04.2021
Доброго дня. Скажіть, будь- ласка, якщо у жінки на обох трубах виявлено гидросальпинкс, чи безпечно займатись спортом? Наприклад бігом чи качанням пресу. Чи це може бути небезпечним для здоров'я?
Ответ от врача
Доброго дня. Не бажано, тому що при важких фізичних навантаженнях може бути розрив труби
Василь
07.04.2021
Чи необхідно приймати антибіотики (такий як Пілобакт НЕО) при виразці цибулини ДПК та гастродуеніті, якщо Hp-інфекцію не виявлено? І чому, якщо так? Завчасно дякую Вам.
Ответ от врача
Доброго дня. Не потрібно.
Кирило
06.04.2021
Лікарю у мене питання моя мама потрапила із інсультом в лікарню аналізи показали хороші результати, але через три дні у неї з'явилася температура рвота наче все пройшло , але вона не хоче пити немає сил пити води лікарі нічого не кажуть що в такому випадку робити скажіть будь ласка?
Ірина
05.04.2021
37 років. Зникло лібідо. Раптово перестала отримувати оргазм. Параленьно відбулося загострення гастритдуоденіт з жовчним рефлюксом. Підлікувавшись, оргазм не відновився, натомість поступово зник і статевий потяг. Шукаючи причину, неочікувано був встановлений аутоімунний гіпотеріоз і склерозуючий ліхен вульви. Загальний аналіз крові і сечі в нормі. Інші результати теж в нормі: Пролактин, тестостерон, глобулін СЗГ, естрадіол, фсг, тиреоглобуліг, антитіла (аттг)
Ответ от врача
Доброго дня. Проблеми з щитовидною залозою часто можуть бути причиною зниження лібідо. Не зовсім зрозуміла, чи є у вас підвищення ТТГ (тиреотропного гормону). Якщо є, то необхідно лікуватись у ендокринолога. Склерозуючий ліхен теж, до речі, може призводити до зиження сексуального потягу за рахунок відчуття «стягнення» і травматизації під час статевого акту, тому його лікувати теж необхідно. Важливо знати, чи достатнє зволоження, чи немає больових відчуттів під час статевого акту - це теж може бути причиною зниження лібідо. Жіночі статеві гормони зовсім необов‘язково мають бути порушені: статевий потяг у жінок - це найчастіше емоційна причина, як кажуть «в голові». Підвищити лібідо можна правильним харчуванням, здоровим сном і відпочинком. Змініть «декорації», поїдьте на відпочинок, проводьте більше часу зі своїм партнером і проконсультуйтеся у сексолога. Причин може бути дуже багато.
Володимир
04.04.2021
Добрий день, півтора року тому в мене з'явилася бородавка на великому пальці руки. З часом в мене збільшилась кількість до 11, але не всі великі. Підкажіть будь ласка, куди потрібно до якого лікаря потрібно записатися і яка процедура видалення? Зарання дякую)
Ответ от врача
Доброго дня. Вам потрібно записатись до хірурга на СВЧ видалення. Звертайтесь, будемо раді допомогти.
Євгенія
03.04.2021
В течении полгода у меня наблюдается мишечная боль по всему телу. Ковидом как будто-бы не переболела - осенью симптомы были, но тест был отрицательным. Думала пройдет.Посоветуйте, пожалуйста, какие нужно здать анализы,чтобы определить болезнь. Заранее благодарна.
Ответ от врача
Доброго дня. Враховуючи отриману інформацію, для початку можна виконати загальний аналіз крові та ревмопроби. Звертайтесь, будемо раді допомогти.
Вікторія
02.04.2021
Доброго дня! Турбує ком в горлі, стресу немає, проте дивні відчуття в горлі, ніби щось душить, заважає. Рік тому в цей самий період березень квітень було так само, сказали через нерви, хоча я не погоджуюсь. Відчуваю слабкість, головну біль, втомленість та постійно хочу спати. Що ви порекомендуєте????
Ответ от врача
Доброго дня. Рекомендуємо пройти УЗД щитовидної залози та здати аналізи (ТТГ і ВТ4).
Ігор
02.04.2021
Близько тижня як закладений ніс. Використовував спрей Евказолін, але полегшення часткове, доводиться бризкать 3 р. на добу. Був у лікаря, зробили рентген ППН, сказали, що гайморит. Прописали Сінгуляр, азітро сандоз 500 мг (або азитроміцин 500 мг, сказали, щоб тільки не виробництва Індії), форінекс, серрата та міліносік. Питання: чи можна замість Сінгуляр використовувати Монтел (діюча речовина однакова)? Чи така сама буде ефективність? І чи всі ці ліки обов'язкові, чи без деяких можна обійтись?
Ответ от врача
Доброго дня. Без огляду про доцільність призначення відповісти важко. Щодо монтелу - так, діюча речовина така ж тому, думаю, різниці (крім суми) в аптеках не буде.
Олена
02.04.2021
Доброго дня, мені 42 роки. Турбує втома, роздратованість, пітливість, деколи задишка при фізичному навантаженні. Результат аналізів ТТГ-0,853мкМод/мл, ВТ4- 0,94пг/мл, ТА до ТПО-1,0 Мод/мл. Допоможіть будь ласка розшифрувати. Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Аналізи в межах норми. Гормонального порушення немає. Описані Вами симптоми не пов'язані з щитовидною залозою. Потрібно зробити ще УЗД щитовидної залози. Здати загальний аналіз крові, цукор крові та віт Д.
Анна
02.04.2021
Доброго дня! Цікавить видалення папілом на тілі (шия, спина/тулуб). Це множинні утворення невеликих розмірів - до 1-2 мм (на шиї десь більше 20шт). Підкажіть, будь ласка, якими методами здійснюєте видалення папілом? Якщо різними, то яка між ними відмінність? Цікавить загальна вартість процедури і як вона визначається? За анатомічну зону, кількість папілом чи за час роботи?
Ответ от врача
Доброго дня. Такі папіломи можна видалити коагулятором. Стосовно вартості лікар зможе зорієнтувати Вас на прийомі. Звертайтесь, будемо раді бути корисними.
Мар'яна
30.03.2021
Доброго дня підкажіть як поступити в даній ситуації в моєї мами часто піднімається тиск, і прицьому болить голова. Тиск вдається збити на невеликий час і то не набагато. Відчувається постійна пульсація в голові. Вона зробила МРТ головного мозку . Висновок порожнє турецьке сідло, кіста ЗЧЯ, Гіпоплазія Р1 сегменту лівої ЗМА. Сказали звернутись до невропатолога. Невропатолог скерував до ендокринолога. Мама здала аналізи на гормони, і її відправляють в обласну лікарню. Для того щоб туди поїхати потрібно було здати тест на ковід, тест показав негативний результат. Притому, що в неї немає інших сисмптомів окрім вище описаних. Підкажіть, будь ласка, що робити в такій ситуації.
Ответ от врача
З приводу підвищення артеріального тиску потрібно звернутися до терапевта чи кардіолога для оптимального підбору ліків.
Надія
29.03.2021
Доброго вечора. Підскажіть, будь ласка, до якого лікаря звернуться з наступною проблемою та чи потрібно її вирішувати. З минулої весни (вже рік) стабільно час від часу з’являється температура від 37 до 37.4 На початку думала, що це дає цистит. Пролікувала, але температура пропала на деякий час (поки пила антибіотики). Потім гадала, що влітку дають про себе знати кондиціонери. Вже змирилась з цим, але так як зараз повсюди температурний контроль, в тому числі і в офісі, то восени відправили на віддалену роботу, поки буде температура. Сиділа вдома місяць, але вирішила знайти причину. Сімейний лікар сказав, що так як в мене мала вага, то це нормально, по типу організму потрібно більше енергії. Я все ж пішла здала загальні аналізи, до того ж один з лікарів порекомендували здати аналіз на вірус Енштейн Барр, котрий і виявили. Впринципі вірус у вигляді герпесу, але на підборідді давав знати з років 14 (зараз мені 27) при будь-якому ослабленні імунітету. Раніше я пила протифлазид і вірус з’являвся рідше, але останнім часом протифлазид теж перестав діяти, тому перестала його пити. Після аналізів лікар (ендокринолог) назначив імуностимулюючі та противовірусні на 3 місяці, але в мене з’явились сумніви і курс не проходила, лише певний час пропила гропринозин. Температура зникала, потім знову давала про себе інколи знати. Тиждень тому, в черговий раз відправили додому з офісу з температурою 37.4, але симптомів хвороби немає. Чомусь впевнена, що на весну, знову повторюється аналогічна ситуація. Сімейний лікар каже, що 98% населення мають даний вірус і лікувати його не потрібно Якщо це дійсно так, то добре, але хотілось би отримати консультацію від лікаря, котрий спеціалізується на цьому. І зрозуміти чи це є нормою. Адже я відчуваю підняття температури, хоч і не значної. Які причини можуть бути? До якого лікаря звертатись ? УЗД малого тазу зробили, у гінеколога була, в ендокринолога також була. Все в рамках норми. Якщо ж температуру все ж дає вірус Енштейн Барр, то до кого звертатись , чи потрібно це лікувати ?
Ответ от врача
Доброго дня, Надія. Підвищення температури тіла до вказаних Вами цифр може бути і варіантом норми, якщо Ви не відчуваєте дискомфорту при її підвищенні. Загалом, таке підвищення температури може спричинювати ряд захворювань і потребує широкого комплексу обстежень, що краще визначити після огляду лікаря. Не зациклюйтеся на ЕБ-вірусі, Ваш сімейний лікар має рацію і це не причина температури, тому противірусних, імуностимулюючих не потрібно.
Таня
24.03.2021
Доброго дня. дитині 4 роки 9 днів 28 день як перенесла інфекційний мононуклеоз. Зробили УЗД. Чи потрібно щось пити для печінки в селезінки. Чи чекати час щоб вони самі прийшли а норму. Чи потрібно надалі дитину обмежуватии фізичну навантаженість. Селезінка Розміри 86 /40 однорідна. Ехогенність середня. Контури чіткі рівні. V.lienalis 3.7мм прохідна Печінка Контури збережені. Судинний малюнок бо. Права доля 110 мм виступає за край реберної дуги на 6 мм. Ліва доля 46,5. Структура паренхіми однорідна. Ехогенність середня. V.porte 7мм. Холєдох 2.4 мм Підшлункова Однорідна. Ехогенність дещо підвищена. Голівка 18.5.мм Тіло 9 мм. Хві ст 17 мм
Ответ от врача
Доброго дня. Це очікувані реактивні зміни при інфекційному мононуклеозі. Лікування не потребують. Тільки не значні обмеження в фізичному навантаженні, не бажано стрибати.
Анна
24.03.2021
Доброго дня. Турбує неприємний запах з рота (з‘являється десь у районі носоглотки). Звичайне чищення зубів та полоскання ефекту не дає. Зверталася до стоматолога - проблем в ротовій порожнині немає. Лор також робив обстеження, виявив підозру на хворобу ГЕРХ, сказав що запах йде від стравоходу, відправив до гастроентеролога. Робили гастроскопію. Ніяких проблем не виявили. Порадили пити 1,5 л води і зменшити шкідливі продукти в раціоні. Так і зробила, але нічого не змінюється. По симптомах з інтернету запідозрила що у мене може бути понижена кислотність (запах тухлих яєць з ротової порожнини, пуста відрижка, тяга до кислих продуктів). Але робили тест на кислотність шлункового соку - 3.0 (сказали що в нормі). Підкажіть, які ще можуть бути проблеми з ШКТ, від чого виникає неприємний запах з роту? Які б ще вартувало здати аналізи? (Х.Пілорі та на цукор робила, аналізи в нормі)
Ответ от врача
Доброго дня. Для постановки діагнозу та призначення обстеження необхідна очна консультація гастроентеролога. Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Андрей
24.03.2021
Здравствуйте. Мне 30 лет. 26.01.21 проводили установку металлоконструкции (перелом бедренной кости). 23.03.21 рентген показал осколок кости возле перелома. Скажите, пожалуйста, обязательно ли вынимать осколок? Видно ли на снимке процесс заживления? Ссылка на фото: https://ru.files.fm/u/y25mbdwx4 Спасибо.
Юля
24.03.2021
Добрий день. З’явилась така проблема, що у мене на малих губах з’явилось сильне почервоніння. Немає зуду(моментами з’являється), при сухості пече; виділення: лише овуляція. Один партнер був, але статевого акту не було давно. Що це приблизно може бути?
Ответ от врача
Доброго дня.Є багато факторів, що можуть спричинити дані скарги (засоби гігієни, бриття, та ін). Для зняття симптомів можете змастити ділянки почервоніння гелем Інтінова. При можливості бажано записатись на огляд до гінеколога. Звертайтесь, будемо раді бути корисними.
Світлана
23.03.2021
У мене збільшений правий підчелюсний лімфовузол, 11мм округлої форми за результатами УЗД діагностики, віддає у вухо, корінь язика, потилицю. Підскажіть до якого лікаря звернутися і які пройти обстеження і здати аналізи потрібно
Ответ от врача
Доброго дня. Вам потрібно записатись на консультацію до отоларинголога та стоматолога, а також здати загальний аналіз крові та зробити УЗД щитоподібної залози. Звертайтесь, будемо раді допомогти.
Алена
23.03.2021
Доброго дня. Дитинi 3 мiсяцi на ножках складочки не симетичнi ззадi до кого звернутися на прийом?
Ответ от врача
Доброго дня. Вам потрібно записатись до дитячого хірурга. Звертайтесь, будемо раді бути корисними.
Людмила
22.03.2021
Скажіть будь-ласка, якщо є камінь в нирці розміром 6,7 мм і він уже в лоханці.Чи може самостійно вийти,або потрібно його виймати?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо він ніяким чином не заважає, то можна спробувати пролікувати медикаментозно, якщо турбує якимось чином - то в такому випадку треба звернутися в центр літотрипсії.
Евгения
22.03.2021
В течении полгода у меня наблюдается мишечная боль по всему телу. Ковидом как будто-бы не переболела - осенью симптомы были, но тест был отрицательным. Думала пройдет.Посоветуйте, пожалуйста, какие нужно здать анализы,чтобы определить болезнь. Заранее благодарна.
Наталія
22.03.2021
Доброго дня. Хотіла запитати. Я два тижні тому перехворіла ковідом. Була пневмонія - ступінь ураження біля 10%. Пройшла лікування антибіотиками. Зараз ще приймаю серрату, цинк, вітамін Д, вітамін С і лоспірин. Чотири дні тому (після закінчення прийому антибіотиків) відчула печіння в роті. Думала що попекла. Але і зараз є це відчуття. Язик трохи набряк деякі сосочки збільшились (по бокам і ближче до кореня язика). Зараз примішується відчуття затерпання язика. Чи може це бути реакцією на якийсь препарат. Відвідати лікаря поки немає можливості, оскільки знаходжусь в лікарні з дитиною. Дякую за відповідь.
Ответ от врача
Доброго дня. Навряд чи це пов'язано з препаратами, однак проаналізуйте, чи додатково не почали приймати ліків, біологічних добавок протягом останніх 4 днів. Міг розвинутися глосит на тлі зниженого імунітету після інфекції. Тимчасово відмініть вітаміни та цинк. Найкращим варіантом, звичайно, був би огляд. Бажаємо Вам та Вашим близьким міцного здоров'я.
Олена
22.03.2021
Чи доцільно робити обрізання верхньої плоті на статевому органі хлопчику 2 роки? Чи вбереже це від хвороб в майбутньому?
Ответ от врача
Доброго дня! Доцільно тільки за показами, деталі Ви можете вияснити у дитячого хірурга чи дитячого уролога.
Мария
21.03.2021
Здравствуйте скажите пожалуйста мне сказали что у меня увеличен левый яичник, размеры 35/27/30 , это опасно?
Ответ от врача
Доброго дня, Маріє! Важко зорієнтуватись лише по замірам яєчника. Потрібно оцінити структуру яєчника, звернути увагу на фазу менструального циклу, розміри другого яєчника, кількість фолікулів і уточнити наявність чи відсутність кіст в структурі яєчника. Це питання очної консультації з результатами УЗД. Будемо раді Вам допомогти!
Олена
20.03.2021
Добрий вечір. У дитини 2 роки на ніжці з’явився фурункул, через дня 2-3 ззовні нічого не видно, але при натисканні відчувається тверда гуля під шкірою. В той день, як фурункул з’явився в дитини була температура до 39,5(не знаю чи це якось зв’язано). До якого лікаря звернутись?
Ответ от врача
Доброго дня. У Вашому випадку необхідно, щоб дитячий хірург оглянув дитину. Звертайтесь, будемо раді допомогти. Записатись на прийом можна за тел. (068) 840-30-30
Ольга
19.03.2021
Доброго дня) Болить кістка на нозі біля мізинця, маю відчуття що вона збільшується, що робити в такому випадку?
Ответ от врача
Доброго дня. Ваш опис відповідає декільком захворюванням,які можна диференційної діагностувати лише при огляді та комп'ютерній діагностиці стоп. Тому рекомендовано записатись на прийом до ортопеда-травматолога.
Сергій
19.03.2021
Доброго дня. Піднімаючи мішок з картоплею відчув біль у спині. На сьогодні проблеми з потенцією, хоча ерекція є слабка і нетривала, секс можливо але відчутів немає. Мрт нічого не показало, сахар в нормі, тестостерон в нормі. Нога не німіє, в туалет хожу як завжди, болей при цьому не має. Ви такими випадками займаєтеся?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо є проблемами з потенцією - необхідно записатись на прийом до андролога. Також, для виключення проблем з хребтом, потрібно отримати консультацію нейрохірурга.
Аня Грищенюк
18.03.2021
Добрий вечір. Проходила курс лікування і зараз хочу піти на чистку обличчя , але не знаю на яку краще. Хотілось би запитати у лікаря
Ответ от врача
Доброго дня. Ви можете записатись на механічну чистку обличчя, а в кабінеті з косметологом визначитесь, яку саме чистку краще зробити саме у вашому випадку.
Євгенія
16.03.2021
Доброго дня. Нещодавно замітила що у носоглотці збирається густа слизь. Через ніс видути неможливо. Також язик покривається білим налітом, а ближче до кореня язика наліт темнішого відтінку. Слизь відчуваю у горлі, завжди хочеться прокашлятись зайвий раз, адже відчуваю дискомфорт. Слизь також дає неприємний запах з рота (здається ніби він присутній постійно). Підкажіть, симптомом якої хвороби може бути це?
Ответ от врача
Доброго дня.Це може бути запалення додаткових пазух носа, яке супроводжується виділеннями через носоглотку. Потрібно зробити рентген або СКТ додаткових пазух носа і записатись на консультацію до отоларинголога.
Валентина
16.03.2021
Доброго вечора, у мене виникла така ситуація 1-го березня розпочалась менструація, тривала вона 4 дні, але не як зазвичай, а тільки мазало. Я почекала 2 тижні, здала рівень ХГЧ показав 7,81. При нормі у невагітних не більше 5, і у вагітних від 25. Що робити?
Ответ от врача
Доброго вечора, швидше за все, вагітності немає, але необхідно здати ХГЛ в динаміці через 3 дні, та зробити УЗД органів малого тазу для виключення органічних причин незвичної менструації.
Мечник Наталія
15.03.2021
Ваш флеболог лікував хворих на гемодіалізі? В мене набрякла рука з фістулою.
Ответ от врача
Доброго дня. Для початку необхідно зробити УЗД вен верхньої кінцівки.
світлана
15.03.2021
доброго дня два рази був приступ болі в низу живота аж відавало в задній проход, зробила узд внут. органів узд і огляд гінеколога все добре, Але периживаю за кишечник щоб не було нічого поганого, на яке обстеження краще записатись, щоб виключити все погане з кишечником .Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. У вашому випадку необхідно пройти фіброколоноскопію та звернутись на консультацію до хірурга-проктолога.
Ірина
15.03.2021
Мені потрібно робити колоноскопію , у вашій клініці роблять її з седативно чи з наркозом і чи безпечно це .
Ответ от врача
Доброго дня. Це обстеження є цілком безпечним і у нашому центрі є можливість пройти його під седацією.
Євгенія
14.03.2021
Доброго дня. У моєї мами на обличчі під лівим оком з'явилася родимка, яка за кілька років переросла у рану після спроб її видалити і наразі лише збільшується в площі і в об'ємі а також кровотичить якщо її випадково зачепити.
Ответ от врача
Доброго дня. У вашому випадку необхідна консультація онколога.
Віталіна
13.03.2021
Доброго дня! Чесно кажучи навіть не знаю чи до Вас це питання. Я не відчуваю що наїлась. Аж до болю та блювоти. Постійно голодна. Набрала 20 кг за півтора роки. Допоможіть будь ласка. Або хоч підкажіть до кого звернутися... Я так більше не можу..
Ответ от врача
Доброго дня. У ваших скарг може бути декілька причин. Для того, щоб поставити остаточний діагноз необхідна очна консультація гастроентеролога
Леся
12.03.2021
Доброго дня. Маю 5 день температуру 37-37,2. Біль у грудях( поколюючий),важке дихання. Зробила рентген. Маю висновок і лікування. Прошу можливо ще доповнити з ліків,щоб не погіршити ситуацію! Висновок: Рентгенологічні ознаки хронічного бронхіту. Правобічна полісегментарна пневмонія. 1. Цефтріаксон 2.Азитроміцин 3. Флюдітек 4. Мукалтін форте 5. Кардіомагніл 6. Цинк, Вітаміни С,Д
Ответ от врача
Доброго дня, корекція лікування у Вашому випадку можлива лише після очної консультації
Таня
11.03.2021
Доброго вечора. В дитини 17 день хвороби інфекційний мононуклеоз. Гостра стадія закінчилася. Зараз все зводиться до дієти і обмеження фізичного навантаження через збільшення печінки і селезінки. Але другий день як дитина почала підхрипати. Що це може бути. Дитина тільки вдома з чужими не спілкується,. Це щось нове накладається чи ускладнення на фоні мононуклеозу. Що дитині робити. І що давати. Які потрібно аналізи і взагалі до якого лікаря.
Тетяна
09.03.2021
Доброго дня. Дитина захворіла на мононуклеоз. Зараз 14 день захворювання. Гостра фаза закінчилася. На даний момент збільшення печінки в селезінки. Ліки нічого не п'ємо обмежуємо фізичну активність і дієта. Питання полягає в тому. Коли дитина може відвідувати садок і спілкуватися з дітками. До якого періоду вона рахується заразна для навколишнього середовища. Одні дані пишуть як тільки аналізи лейкоцити і мононуклеари і узд прийде в норму . Інші що дитина рік є заразна. Не може ж рік ні з ким не спілкуватися і сидіти вдома. І друге питання якщо до нас приходить бабуся чи може вона перенести мононуклеоз іншим своїм внукам приходячи до них. Дякую наперед за відповідь
Ответ от врача
Доброго дня. 1. Дитина контактна тільки в гострий період захворювання. 2. Обмеження фізичної активності до поки є збільшення печінки та селезінки , біля 3 міс. 3. Через 3 особи (бабуся) вірус не передається.
Оксана
09.03.2021
На МРТ головного мозга обнаружили: "В режимах T2WI и Т2bladе dark-fl оказываются гиперинтенсивные перивентрикулярные участки по типу периваскулярного астроглиоз в лобных областях, шириной до 2,0 мм ". Насколько тяжелые эти нарушения и как влияют на жизнь?
Катя
05.03.2021
Доброго ранку , я до вас уже зверталась, скажіть будь ласка після польового акту виник свербіж і маленьке червоне висипання в обох партнерів в області статевого органу, раніше лікувалась від мікоплазми та гарднерели, і партнер також приймав протигрибкові, скажіть будь ласка від чого це якщо після лікування аналіз не виявив проблем. Зараз записатись на прийом не можу тому звертаюсь про допомогу тут.
Ответ от врача
Доброго дня,Катерино! Нажаль в цій ситуації без огляду визначитись з діагнозом чи причиною складно, оскільки захворювань з подібними ознаками багато. Причиною може бути, як рецидив перенесеного захворювання, так і інший збудник, не з перерахованих Вами вище. Призначати якісь засоби, без вияснення етіології не доцільно. Тому раджу, знайти можливість разом з партнером відвідати лікаря найближчим часом.
Валерия
04.03.2021
Здравствуйте!Помогите пожалуйста разобраться,очень боюсь.Уже год прощупываю у себя лимфоузлы (подмышки,шея,под челюстью).За все это время сдавала миллион анализов,вирусы,оак раз 5, белок, ревматизм,гормоны-везде все норма,ниразу не было воспалений.Делала УЗИ всех лимфоузлов раза 3- у лимфоузлов структура не изменена,все хорошие.Узи брюшной полости,молочных желез, щитовидной железы-все норма.Рентген грудной клетки-норма.Посетила терапевтов, гастроэнтеролога,Лора, инфекциониста,маммолога и даже онколога ,после того как нашла месяц назад у себя надключичный Лимфоузел.Очень переживаю за лимфому,врач надключичный опасным не посчитала ,его даже на УЗИ не увидели пока я не выкатила его и в самой ямке его не ощущаю,только если выкатить.Лимфоузлы перекатываются ,не спаяны,не болезненны,не выпирают и меня не беспокоят,размерами до 1,5-2 см ,некоторые вообще как крупинки,по УЗИ описаны как неувеличены, только надключичный умеренно увеличен,хотя на ощупь самый маленький.Так же наблюдаю субфебрильную температуру,все врачи списывают на нервы,у меня тревожное расстройство и ужасная фобия онкологии.В биопсии мне отказали ,лимфоузлы здоровые и не огромные,не откуда брать.Все говорят я очень худая(45 кг рост 160 ) и конечно можно прощупать что угодно.Чувствую я себя хорошо,нет зуда,потливости,иногда тяжело дышать и болит грудная клетка, плечо,лопатка,под ключицей,но у меня сколиоз грудного отдела и все твердят боли из-за этого, только извожу себя постоянно из-за надключичного,ведь везде информация что это онко лимфоузлы.Устала бегать по врачам,мне кажется меня уже все ненормальной считают.Помогите пожалуйста советом,страшно за лимфому.
Ответ от врача
Для того, чтобы поставить диагноз необходима очная консультация онколога. Исходя из описанных вами обследований и симптомов - это может быть вариант нормы
Світлана
04.03.2021
Я здавала аналіз на ТТГ, у мене результат 0,67 мкМЕ/мл, інша графа ТТГ, де визначається mlU/me - пуста. Чи це є нормою? Мені 50 років, 5 років тому ударили матку з яїчниками, відчуваю себе не дуже добре, постійні хвилювання, ночні потовиділення.Робила УЗІ щитовидки в нормі, цукор крові в нормі, але в області щитовидки відчуваю якийсь дискомфорт, ніби хочеться щось відкашляти
Ответ от врача
Доброго дня, пані Світлана. Показник гормону хороший, а отже, функція щитоподібної залози в нормі й на загальне самопочуття впливати немає. Дискомфорт в шиї може бути пов'язаним з захворюванням ЛОР- органів, рефлюксною хворобою. (Враховуючи нормальні дані УЗД)
Сопрун Любов
04.03.2021
Доброго дня. Хлопчик 11 років упав і отримав закритий перелом обох кісток на правій руці. Лікар склав через тиждень було все добре. Ще через 2 тижні зробивши знімок виявилося що кістки розійшлися в різні сторони. Потрібна операція . Скільки це буде коштувати.
Ответ от врача
Доброго дня Нажаль дітям у нас такі операції не проводять.
Софія
01.03.2021
Доброго вечора, мене обсипало маленькими прищиками на щоці після використання лосьйону де присутня олія лаванди виявилося що у мене на неї є алергія чи прищики самі зійдуть, чи потрібно лікувати їх.
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідно відмінити використання даного засобу та поспостерігати за станом шкіри, у разі, якщо протягом 3 днів висипання не зникнуть, бажано звернутись на консультацію до лікаря
Сергій
28.02.2021
Доброго дня вам. Хотів запитати як нам поступити..? Є в мене дитина уже вік 6 місяців. Хлопчик. При народженні в йому ще в пологовому відділенні сказали, що не опустилось ліве яєчко в мошонку, та на ніжці є родиме пятно. При виписці з родому показались сімейному лікарю яка довгий період працює на цій посаді, при огляді сказала спостерігати, нічого не робитм, воно (яєчко) може до 1 року саме опуститись. Масажі там ніякі не робити. І ця пісня тривала до 6 місяців. Написала після натиску направлення до лора, хірурга, ортопеда в обл. Дит. Лікарню. Тут коронавірус, поки що не працює лікарня, нам сказали. Вирішили ще після неї до дитячого хірурга за місцем проживання звернутись. Прийом був не офіційний так як лікарня на той час не працювала в звязку з карантином. Хірург сказав що можна оперувати, але перед цим зверніться до обласної дит. Лікарні. Направлення є вже 2 місяць електронне. Але ті в відпустці, ті ще десь лікарі. Потрапити на прийом це жесть. Зараз хочем поїхати, бо проживаєм 100 км від Вінниці. І катати, тримати дитину під кабінетами, які пусті не хотілося б, тим паче що епідемія знов росте... Хотілося б потрапити на прийом до вас. Та щоб все було добре
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб не очікувати в черзі ви можете попередньо записатись на прийом до лікаря за телефоном (068) 840-30-30. Звертайтесь, будемо раді допомогти.
Юлія
28.02.2021
Доброго дня. Хлопчик 1 рік травувався і лікарі виявили закритий перелом лівої ноги стегнової частини із невеликим зміщенням. Поклали на витяжку, ножку догори перпендикулярно тіла. Хвилююся чи правильні методи лікування обрано? І чи можна з цього приводу ще проконсультуватися у вас у дитячого ортопеда-травматолога?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, звичайно, ви можете звернутись на консультацію до наших лікарів.
Ганна
26.02.2021
Добрий день. У мене 3 дні була температура, 37-38, пила парацетамол, сьогодні вже нема, а вчора почався приступ на підшлункову: цілий день тошнило, так ніби надувався лівий бік, боліло у лівому підребер'ї. Їла лише супчика овочевого, картоплю в мундирі, багато пила. Лікар назначив Реналган, омепразол, креазим 20000. Все це не помогло. Сьогодні сімейний лікар назначив Мебсин, Креазим, Домрид, Дексалгін, Реовода, Газоспазм, Дексаметазон. УЗІ буду робити лише в понеділок, але попереду вихідні, а мені знову надувається бік і тошнить... Що з цього порекомендуєте Ви? Чи можливо крапельниці? Що саме?
Ответ от врача
Доброго дня Щоб відповісти на Ваше запитання необхідна очна консультація Можете спробувати відмінити прийом дексаметазону та дексалгіну, а за 30 хв до сніданку прийміть езолонг (40 мг) і обов'язково зверніться на очну консультацію до лікаря
Тетяна
26.02.2021
Доброго дня.У мене болі у лівій частині грудної клітини.Приступообразні.Після прийому обезболюючих,які не допомогають біль концентрується у районі ребріб під груддю або збоку по тій же самій лінії ребра.Чи може кардіограма не показувати проблеми із серцем?Чи можуть проблеми із серцем проявляться так?Дякую
Ответ от врача
Доброго дня Причин ваших скарг може бути багато і вони не обов'язково зв'язані з захворюваннями серця Якщо кардіолог не виявив патології з боку сецево- судинної системи, ви можете звернутись на консультацію до вертебролога або невропатолога
Тетяна
26.02.2021
Доброго дня.У мене болить у лівої частині грудної клітини під груддю.Біль переходить під лопатку на позвоночник .Може боліти вся ліва частина грудної клітини.Обізбоючи ніяки не допомогають.Болить постійно.Спати на лівий бік не можу.2 раза у різних докторів робила кардіграму.Сказали що з серцем все нормально.Це продовжується вже 6 місяців.Розпочалось раптово після привівки столбняк.Я перепила за цей час безліч ліків:моваліс,тізалуд,зонік.Всі ліки дають короткотривалий ефект.3-5 днів нормально,а потім знову як приступ.Сильний біль або в лівої частині грудної клітини і я думаю що це серцевий напад або сильно болить позвоночник.У мене питання яке обстеження мені потрібно пройти ?
Ответ от врача
Доброго дня Причин ваших скарг може бути багато і вони не обов'язково зв'язані з захворюваннями серця Якщо кардіолог не виявив патології з боку сецево- судинної системи, ви можете звернутись на консультацію до вертебролога або невропатолога
Олена Вишнева
25.02.2021
Низький гемоглобін може будти причиною довготривалості місячних ?
Ответ от врача
Доброго дня. Так звичайно
Олена Іванівна
25.02.2021
Доброго дня.Мені 47 років.Останні місячні у листопаді.У всіх жінок у родині ранній клімакс.У січні були 7 днів скудні місячні.У лютому почалась мазня.Раз в день пару крапель крові.І так вже 20 днів.Чи це є нормою на початку клімаксу?Чи таке можливо ?Весь минулий рік місячні гуляля.Були то обільні то скудні.
Ответ от врача
Доброго дня. Нерегулярний цикл є нормою для пременопаузального періоду (того, що передує клімаксу). Головне, щоб у цей час не було проривних маткових кровотеч зі значною крововтратою. 47 років - абсолютно нормальний вік для настання менопаузи (норма з 45 до 55 років), і, судячи з ваших скарг, кровотеч у вас не було. Але насторожує значна тривалість виділень. Це можна трактувати як аномальну маткову кровотечу, незважаючи на те, що виділень щодня небагато. Потрібно обов‘язково пройти ультразвукове обстеження для виключення патології ендометрію (поліпи, гіперплазія), здати загальний аналіз крові та феритин (для виключення або підтвердження анемії) і звернутися до гінеколога.
Олена Вишнева
25.02.2021
Доброго дня.Вже 6 місяців турбують болі у лівої частині грудної клітини.Збоку груді лівої у районі ребрів.Біль гуляюча .Може ввждавати у позвоночнік ,або під лопатку,або вверх груі аж до шиї.2-3 дня може не сильно боліти а потім як серцевий напад йде по всій грудній клітині вверх.Ставили діагноз невралгія.Призначали діклоберл і вітаміми в.Не допомогло.Потім інший лікар ставив остеохандроз.Призначали тізалуд зонік вітаміни в.Не допомогло.2 рази робили кардіограму.Сказали з серцем все нормально.У мене питання до якого лікаря мені звернуться ?Хочу пройти СКТ органів грудної клітини.Чи може ви порадите шось інше.Дякую.
Ответ от врача
Симптоми характерні для ураження нервових корінців на рівні грудного відділу хребта. Причина може бути різна : деформуючі,дегенеративні зміни хребта, запальний процес нервових волокон та ін. Для визначення причини зверніться до невролога, який в свою чергу зможе визначити необхідний план обстеження та лікування.
Марія
23.02.2021
Доброго вечора, дівчинка 3. 8 р,при ходьбі, ставе ніжки носками всередину, раніше мали дисплазію. Раніше так сильно видно не було як зараз. Починаю хвилюватись. Чи можна обійтись без операції, бо вже такого начиталась, що жах. Хочу попасти до вас на консультацію
Ответ от врача
Доброго дня, Маріє Щоб відповісти на Ваше запитання необхідно оглянути Вашу доньку. Звертайтесь, будемо раді Вам допомогти
Юлия
23.02.2021
Доброго дня! Чи може гарднерельоз та уреаплазмоз бути причиною ненастання вагітності?
Ответ от врача
Юліє, окремо, самі по собі, уреаплазмоз та гарднерельоз - не можуть бути причиною ненастання вагітності. Але дуже часто вони поєднуються з іншими прихованими інфекціями, або створюють умови для виникнення біоплівок, тому підтримують перебіг хронічних запальних станів жіночої репродуктивної системи. Отже точно потребують уваги і лікування.
Володимир
23.02.2021
Покалывание в руках и ногах, принимал витамин B12 в таблетках 500 мкг в день(15 дней) , после B12 внутримышечно раз в неделю 0.5мл(половину ампулы),после третьего приема началось покалывание в руках и ногах,и продолжается уже четвертый день
Ответ от врача
Доброго дня. Вам потрібно звернутись до невролога для того, щоб визначити причину. Потрібно детально зібрати скарги, анамнез, супутні захворювання і, можливо, пройти деякі обстеження для постановки точного діагнозу та призначення адекватного лікування.
Семен
21.02.2021
Добрий день! Хочу видалити папілому на стопі. Перед цим обов'язкова консультація дерматолога і дерматоскопія? Якщо так - скажіть, будь ласка, чи можна це все зробити за один прийом чи результати аналізу потрібно чекати кілька днів? І чи можна це зробити в суботу, чи тільки у будній день? Дякую!
Ответ от врача
Доброго дня Вам потрібно записатись на прийом до хірурга і лікар визначить необхідність проведення дерматоскопії. Це все можливо зробити за один прийом (і в суботу також)
Світлана
21.02.2021
Порадьте до якого лікаря звернутися і які пройти обстеження, коли випиваєш будь-яку таблетку, таке відчуття, що вона ніби застрягла десь у гортані, хочеться чимось заїсти, щоб попхнути її
Ответ от врача
Доброго дня. Вам необхідно записатись на прийом до гастроентеролога. Лікар призначить необхідні обстеження
Тарас
20.02.2021
При порушенні сечовиділення, тянучих болях внизу живота і порушенні ерекції до кого краще звернутися - до уролога, чи уролога-андролога?
Ответ от врача
Якщо є порушення ерекції, краще звернутись до уролога-андролога
Влада
18.02.2021
здраствуйте! Періодично синіють губи, іноді з'являється біль в грудній клітині. Мені 18. Чи є сенс хвилюватися?
Ответ от врача
Доброго дня, Влада. Згаданих Вами симптомів недостатньо, щоб зрозуміти повну клінічну картину. Цікавить, чи немає у Вас задишки, серцебиття, кашлю, набряків, а також частота виникнення симптомів. Крім того, в таких випадках, потрібно обов'язково проводити обстеження лікарем(аускультація легень, серця).
Ирина
16.02.2021
Доброго дня.Чим лікувати кропив"ятку?Тіло зудить?
Ответ от врача
Доброго дня, Ірина. Вам обов'язково потрібно звернутись на прийом до лікаря. Для зняття симптомів: Ніксар 1таб 1раз в день -1тиждень Ентеросгель 1капс 3 раза в день перед їдою -1тиждень Глюконат кальція 1таб 3 раза в день Гіпоалергенна дієта ,виключити фізичні навантаження
Катя
13.02.2021
Доброго дня скажіть будь ласка , у мене було виявлено мікоплазму та гарднереду , я лікувалась в гінеуолога, але виділення все ж ідуть, в чому причина не ефективного лікування, ?
Ответ от врача
Доброго дня! Насправді виявлена мікоплазма і гарднерели не завжди є причиною збільшеної кількості виділень. Так як і збільшена кількість виділень - не обов'язково є ознакою захворювання, а може характеризувати певну фазу менструального циклу. Необхідно звернутись на повторний огляд і здати аналізи після закінчення лікування. Тоді матимемо підставу говорити про ефективність, неефективність і, за потреби, підібрати інший альтернативний варіант лікування.
Анатолій
12.02.2021
Доброго дня.маю порушення сну,іде постійний набір ваги .підозрюю що в мене гармональний збій Що порадите
Ответ от врача
Доброго дня, Анатолій. Причин Ваших скарг, може бути багато, у тому числі, дійсно, й гормональні. Рекомендуємо для початку перевірити рівень тиреотропного гормону, кортизолу слини та звернутися до лікаря-ендокринолога.
Наталья
11.02.2021
Доброго вечора! Які аналізи і обстеження потрібно пройти дитині 4р.? Кашель 3-тій тиждень,мокрий, без температури!
Ответ от врача
Доброго вечора. Потрібно здати загальний аналіз крові та записатись на консультацію до педіатра.
Руслан
10.02.2021
Доброго дня, скажіть будь ласка ,якщо на крайній плоті і головці статевого члена з'явився сирнистий наліт в великій кількості , гігієна дотримується, але всеодно протягом доби формується наліт знову. Головка яскраво червоного кольору, деякий свербіж є , дискомфорт з середини ста. члена. Як бути з цим, цю проблему вирішує дерматолог чи уролог?
Ответ от врача
Доброго дня. Можна звернутися за допомогою як до уролога, так і до дерматовенеролога, щоб більш детальніше ознайомитися з даною проблемою, а також набрати мазки з уретри.
Ростислав
10.02.2021
Доброго лня! Чи можу я замовити у вас розмову-консультацію за 150 грн згідно цінами альтамелики по Viber чи Skype/FaceTime? Знаходжусь за кордоном, хочу їхати до вас і наступні консультаціі проводити наживо. Але щоб не витрачати час, прошу вас про вищеописане. Дякую
Ответ от врача
Вкажіть, будь ласка,номер телефону на наш емейл altamedik@gmail.com
Ольга
09.02.2021
Здравствуйте, у меня на лице уже 4 месяца есть довольно большое шелушение и ничего не помогает от него избавиться, кожа буквально отшелушиваются кусочками
Ответ от врача
Це складно - треба бачити стан шкіри. Поки можна - фізіогель(крем) 1 раз в день, вранці. Цікопласт (бальзам) 1 раз в день ввечері на ділянки враження - 1 тиждень, через тиждень бажано прийти на прийом
Надежда.
09.02.2021
Доброго дня.Яка вартість ендопротезування кульшового суглобу?Якого виробника протези і що входить в вартість операції?
Ответ от врача
Доброго дня. З вартістю хірургічного втручання Ви можете ознайомитись на нашому сайті в розділі Травматологія та ортопедія. Ціна самого ендопротезу залежить від країни виробника, стадії ураження суглобу та показів для постановки. У вартість операції входить саме хірургічне втручання, анестезія, ендопротез та перебування у стаціонарі.
Саша
08.02.2021
Доброго дня, скажіть будь ласка, чи якісь заборони у віці для процедури вазектомії? Якщо чоловіку 22 роки, в шлюбі, маємо двох діток, одна дитина у спільному шлюбі.
Ответ от врача
Доброго дня! Вікових заборон немає, можуть бути нюанси по стану здоров‘я. Для того, щоб виконати таке оперативне втручання, потрібно обстежитися! І, обов’язково, обговорити дане питання з родичами та лікуючим лікарем, адже вік досить молодий для того, щоб бути безплідним протягом всього життя.
Вікторія.
08.02.2021
Недавно була у лікаря у вас, узд грудей - кісти, фіброаденоми, мастодинія. Лікар призначила прожестожель на ніч. На третій день з'явились виділення з піхви більше коричневі, ніж червоні. Мазня іншими словами. Чи може це бути через прожестожель? Я руками втирала повністю. Про соски ніде не було написано, що не можна... Є фіброміома. Завжди цикл був регулярний. А зараз на 15 день ось таке. Дякую за відповідь. Немає номера лікаря, інакше звернулася б напряму (
Ответ от врача
Подібні симптоми можуть бути пов‘язані з використанням прожестожелю через те, що незначна кількість прогестерону може поступати в кров. Це може бути одноразовим проявом. Але необхідно отримати консультацію гінеколога для уточнення подальших дій.
Наталя
06.02.2021
Доброго вечора. Скажіть будь ласка що може бути дитина 2 рочки рано встав а на ножку стати не може плаче ножки підносе ними рухає а стати не може. Одна ножка ліва. Дякую за відповідь.
Ответ от врача
Доброго дня. У мене, як у лікаря, є багато додаткових запитань, відносно стану дитини. Потрібна консультація ортопедії. Записатись до лікаря Ви можете за номерами телефонів, вказаних на нашому сайті.
Наталія
06.02.2021
Якщо на Узд виявлено фіброаденома 16.3×9.8 мм до кого потрібно звернутись до масового чи до онколога
Ответ от врача
Доброго дня. Вам потрібно звернутись до мамолога. Записатись на прийом до лікаря в нашу клініку, Ви можете за номерами телефонів вказаних на сайті.
Вадим
06.02.2021
Холодная фаланга безымянного пальца, сначала побелела, через две недели приобрела синеватого оттенка, что это может быть?
Ответ от врача
Добрый день. Это может быть тромбоз переферичных артерий, нужен осмотр сосудистого хирурга, УЗИ. После - определяться с дальнейшей тактикой лечения.
Богдан
03.02.2021
Зробили у вас сперматограму прийшли аналізи але нічого не зрозуміло
Ответ от врача
Аналіз сперми має оцінити лікар. Потрібно записатись на прийом.
Микола
02.02.2021
Погіршення зору (багато працюю за ноутбуком).
Ответ от врача
Доброго дня. Так, при тривалій роботі за комп'ютером можуть виникати порушення зору. Тому, для вчасного визначення змін та їх профілактиці Вам потрібно звернутись до спеціаліста для перевірки. Звертаю Вашу увагу, що для уточнення змін зору потрібно виконання певних діагностичних маніпуляцій, що потребуватиме перебування в клініці до 1 години.
Ірина
02.02.2021
Доброго дня! Помітила у дитини на трусиках жовту пляму (виділення), інших скарг не має. Дитині 5р. На що це вказує? Наші дії?
Ответ от врача
Доброго дня, якщо інші скарги відсутні, швидше за все - це норма. Переконайтесь, що ці виділення точно з піхви, а не з уретри. Для виключення наявності бактеріальної інфекції можна виміряти рН піхви дівчинки, зробити аналіз виділень та загальний аналіз сечі.