ПРЕДВАРИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСЬ ПО ТЕЛЕФОНАМ
(0432) 64-49-59, (068) 840-30-30, (063) 840-30-30

Вопросы врачам

Разделы вопросов:

*Чтобы написать вопрос нашим врачам, выберите нужный Вам раздел.

*Также Вы можете получить платную ОНЛАЙН КОНСУЛЬТАЦИЮ, установив наше приложение на мобильный телефон



Все вопросы
Іра
24.10.2021
Скажіть будь ласка Якщо була затримка 7 днів (ХГл 0.) То є ймовірність того що не було овуляції в цьому циклі ?
Марта
24.10.2021
Доброго дня,. Які вітаміни покращують якість сперматозоїдів Плануємо зачаття , і не виходить в мене все добре по аналізах , а от чоловіка не провіряли , дуже зайнятий на роботі. Можливо омегу 3 приймати, йод, фолієву,вітамін д , що ще ?
Алена
24.10.2021
Доброго ранку. Підскажіть як діяти далі: дівчинка 5.9років почала скаржитися на ниючий біль в попереку (при пальпації біль посередині, а не з боків, біль не гострий) при бігові, стрибках болі немає, рухи не порушені, каже що хочеться ніби потягнутись. Посилається коли сидить, після легкого масажу та лфк стає краще. В ортопеда були патологій не має, в невролога теж були діагноз тригерні зони Т6-Т7 та Л1-Л2, аналіз мочі та крові в нормі (після грві тільки моноцити 1%, все інше в нормі). На даний час робимо лфк, масаж, призначив невролог пластирь Олфен. Можливо потрібно ще якісь обстеження? На скільки довго може тривати біль? Можливо варто зробити рентген? Підскажіть кіди рухатись далі. Дякую
Юлия
24.10.2021
Здравствуйте! У меня была задержка две недели(даже чуть больше) ,тест сначала показывал вторую полоску очень ярко,а через неделю уже слабую, но ХГЧ было 212 ,и узд ничего не видит , а теперь у меня пошли месячные. Может ли быть что это выкидыш или какая-то патология ??
Юля
23.10.2021
Здрастуйте, у меняУ меня такая проблема, думала что беременная, была задержка 6 дней, месячные пошли, перед этим и сейчас появилась какая-то пульсация в животе. Делала тест - отрицательный такая проблема,
Марина
23.10.2021
В мене пішли сьогодні вранці місячні але до обіду вони пропали це що може бути?
Людмила
23.10.2021
12 років дитина, насморк 3 тю неділю, Нокспрей, евказолін аква, гленсспрей, промиваємо ніс. Що робити?
Настя
23.10.2021
Доброго дня. На п'ятий день після зачаття почалися місячні але , місяць їх небуло, от зараз після акту на п'ятий день пішло , правда тільки три дні. Тепер тошнить декілька днів. Була на узі нічого не показало( але це було узі на восьмий день після зачаття), тому хочу спитати: чи можливо після місячних ще щоб вагітність залишилась, і чи можливий варіант що на восьмий день узі ще не може бачити чи є вагітність?, Бо дуже хочеться маля . Може бути тошнота на психологічній основі., Бо тиждень дуже тошнота була. Лікарю підкажіть при такому розвитку подій шансів вже нема що вагітність залишилась? Бо я дуже вірила ,але узі нічого не сказало . Дякую.
Марія
23.10.2021
Чи можлива вагітність яка планувалась ,якщо виявили функціональну кісту 5 см? Тест негативний 33 день МЦ.
Настя
23.10.2021
Доброго дня! Скажіть будь ласка, наскільки небезпечною є наявність фіброаденоми в грудях, і чи обов’язковим є її видалення? Чи можна при наявності такого утворення робити лазерну епіляцію пахв, чи не рекомендується? Дякую!
Настя
23.10.2021
Привіт, підкажіть будь ласка чи варто планувати зачаття якщо в чоловіка останній статевий акт був рівно 30 Днів назад ? Чи сперма не якісна ? Чи можливо захиститися презиком. В мене така думка що якщо місяць не було значить сперма не якісна і може передати мені якісь інфекції , з чоловіком уже рік як разом.
Кристина
23.10.2021
Доброго дня!Якщо після самовільного викидня не зробити УЗД так як находжуся за кордоном.Які ознаки чи патології можуть бути чи якесь заряження чи інфекції?Чи якісь виділення при цьому можуть бути на які симптоми потрібно сразу звертати увагу перш за все?
Анна
23.10.2021
Менструації не було 4 місяці, зранку зробила тест на овуляцію, а він позитивний, таке можливо. Вагітності нема, була на УЗД.
Оксана
23.10.2021
Доброго дня я здавала антитіла lgG до ковіду показало 5,61.значення в лабораторії: позитивний>1.1,невизначений0.9-1.1,негативний
Любов
23.10.2021
18.10, у день овуляції, порвався презерватив. Через годину випила 2 таблетки постинору. Протягом минулих днів була нудота, молочниця, біль у грудях і дискомфорт внизу живота, а от обіцяної кровотечі немає. Місячні у мене завжди регулярні, наступні мали б початися 1 листопада. Чи це нормально? Чи є ймовірність вагітності?
Галя
22.10.2021
Доброго якщо відбулося зачаття, то імплаційна кровотеча мусить бути конче? Чи може бути і без мажучих виділень?
Інна
22.10.2021
Доброго дня, чи можливо таке шо постерон може викликати затримку перший місяць після прийнятя, а потім шей другий місяць? Чи тільки перший місяць може бути затримка, а інший місяць вже затримка поза іншої причини?
Ася
22.10.2021
Скажіть будласка, чи потрібне якесь направлення лікаря або шось інше, шоб здати ХГЛ
лариса
22.10.2021
У меня ревматозный астрит.и нарушение мозгового кровообращение.Можно ли сделать мне вакцинацию
Інна
22.10.2021
Якщо чоловікові 51 рік а мені 38, чи можемо ми народити дитину.? Які поради для нас?
Елена
22.10.2021
У ребенка 11 лет болит пятка. Врач сказал ахилессовое сухожилие. Больше месяца ребенок болеет. Что делать? Гипс на две ноги надеть?????
Ответ от врача
Доброго дня. Гіпс на дві ноги не потрібен. Бажано провести очну консультацію, та рентгенологічне обстеження.Скоріш за все буде необхідний обмежувальний режим або фіксатор
Зіна
22.10.2021
Доброго дня, дуже хочу маля, підкажіть в який день після місячних найкраще зачинати дитину? Шоб була вагітність
Ответ от врача
Доброго дня. Ваша задача - це незахищений статевий акт кожні 2-3 дні, оскільки ніхто точно не може передбачити, коли саме у вас буде овуляція. Конкретний день вираховувати не слід, бо можна «промахнутись»
Кристина
22.10.2021
Доброго дня!Звертаюсь до вас за допомогою так як находжуся за кордоном дуже переживаю і незнаю чому воно так сталося.Була затримка 12 днів зробила тест показало другу полусу нечітку після того почалися як місячні але коричневого кольору вийшло щось таке кровянисте не великій кількості (можна сказати як грудочка) а потом згусток і дальше йшла як коричнева мазня або такі місячні бо завжди місячні течуть добре а це йшло мало, зробила повторний тест показало одну полусу ,що це може бути чи варто хвилюватися?
Ответ от врача
Доброго дня. По опису схоже на те, що була вагітність і стався викидень. На жаль, статистично кожна 4 вагітність закінчується самовільним абортом
Оксана
22.10.2021
Якісь відчуття були ніби вагітна солодкого хотілося то соленого тошнота тиждень була а зараз місячні почались але не такі як мають бути трошки 3 р капнуло і все що це?
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Інна
22.10.2021
Доброго дня.В мене питання щодо вакцинації а до свого сімейного лікаря ні потрапити ні додзвонитися не можу.Сеня робили першу дозу вакцини три місяці тому,потім я захворіла на вірусний коньюктивіт саме перед ревакцинацією і мені офтальмолог заборонив робити другу дозу щеплення.Підкажіть чи можу я зробити зараз друге щеплення?Чи потрібно робити заново з першої?І чи потрібно витримувати якийсь період часу після складного видалення зуба мудрості,так як організм кинув всі сили на загоєння?Дякую велике за відповідь.
Ответ от врача
Доброго дня. Вам потрібно зробити 2 дозу щеплення, перша у Вас вписана і зарахована. Рекомендую виконати щеплення через декілька днів відновлення після екстракції зуба, тобто коли Ви не відчуватимете болю, слабкості і температура буде нормальною.
Ніка
22.10.2021
Чи можна відвідувати гінеколога на 7 день менструації?
Ответ от врача
Доброго дня. Можна, якщо менструація 4-5 днів
Ангеліна
22.10.2021
Добрий день! Чи може бути неврологією подразнення і почервоніння на вусі і на правій частині обличчя. Я вже була в лора, сімейного, шкірдиспансері, дерматолога І дещо пропила, але не проходить, то щезає, то посилюється, аналізи крові в нормі, коли посилюється дуже погано, наче відчуття температури, хоч і температура 36, 6
Ответ от врача
Доброго дня! Потрібно детально зібрати анамнез,провести огляд і тоді робити певні висновки!Звертайтесь на огляд до невролога!
Неля
22.10.2021
У мужа возраст 63 года болезнь Паркинсона остеохондроз шеи можно или нет делать прививаку Короновак?
Ответ от врача
Доброго дня. МОЗ України надає таку відповідь на поставлене Вами запитання : Хронічні хвороби не є протипоказанням до щеплення! Навпаки, люди з хронічними захворюваннями ризикують важче перенести COVID-19, а тому потребують захисту, який дає вакцинація. Обов’язково повідомте лікаря, який оглядає вас перед щепленням, про свої хронічні хвороби та про будь-які алергічні реакції, що були раніше.
Ірина
22.10.2021
Місяць тому був секс, через тиждень почалися місячні, зараз у мене затримка місячних, сексу після місячних попередніх не було. Чи є ймовірність того, що я вагітна?
Ответ от врача
Доброго дня. Для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Тетяна
21.10.2021
Добрий вечір, підскажіть , будь-ласка, у мене хронічний панкреатит. Невдовзі буду вакцинуватися . Чи є якісь протипоказання? Тому що , на данний момент у мене є проблеми в роботі жкт , які я дообстежую. До сімейного лікаря не реально потрапити, та і він не горить бажанням допомогти мені .
Ответ от врача
Доброго дня. Єдиним справжнім протипоказанням до щеплення від COVID-19 наразі є серйозна алергічна реакція на першу дозу вакцини, наприклад анафілактичний шок.Також не варто робити щеплення за температури тіла вище 38°C. Хронічні хвороби не є протипоказанням до щеплення! Навпаки, люди з хронічними захворюваннями ризикують важче перенести COVID-19, а тому потребують захисту, який дає вакцинація. В штаті МЦ "Альтамедика" працюють висококваліфіковані терапевти і гастроентерологи, звертайтесь, Вам з радістю допоможуть вирішити Вашу проблему !
Софія
21.10.2021
Мене турбує часте сіпання верхньої повіки лівого ока на протязі дня більше місяця .Підскажіть що це може бути ??
Ответ от врача
Доброго дня. Ймовірно це моторний тік. Для точної діагностики та лікування зверніться до невролога.
Рита
21.10.2021
На який день після зачаття вже можна робити тест? Узі , та аналіз ХГЧ, щоб точно знати чи вагітна.
Ответ от врача
Доброго дня. Тест і ХГЛ робиться з першого дня затримки, УЗД - коли є 3-4 тижні вагітності.
Діна
21.10.2021
Сьомий день після зачаття, думала воно відбулося, але на четвертий день почало кровити це тривалотри дні дні, тест показував негатив, то вже надії нема на вагітність чи ще не ясно ,чи ще рано говорити. Тошнота присутня сьогодні сьомий день.
Ответ от врача
Доброго дня! На сьомий день після зачаття не можна бути впевненим в наявності вагітності. Кров'янисті виділення можливі і після імплантації,при нормально розвиваючійся вагітності. При затримці місячних здайте кров на ХГЛ.А при затримці на 7-10 днів зробіть УЗД. І зверніться з результатами на особисту консультацію гінеколога.
Аліна
21.10.2021
Доброго вечора. Три місяці в мене не йшли місячні, тиждень назад в мене був незахищений акт,після якого думаю я завагітніла бо були всі симптоми як із першою вагітністю, а на 5-й день пішло якби місячні і вже два дні виділення місячні правда не сильні то що вагітності вже нема? Бо аж страшно робити тест.це могло бути відторгнення яйцеклітини чи ще надія є, так як минув тільки тиждень із дня зачаття. Правда перед цією такбимовити кровотечею мене тошнило дні чотири, а сьогодні вже майже не тошнить. Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Суб'єктивні ознаки,як то нудота, слабкість,напруження і чутливість молочних залоз-це не достовірні ознаки вагітності, особливо враховуючи передуюче тривале порушення менструального циклу. Ніякі страхи не допоможуть вирішити питання. Здайте кров на ХГЛ і зверніться на особистий прийом.
Марина
21.10.2021
Зробила тест на вагітність і друга смужка світліша за першу.. Чи може такий тест бути позитивним?
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні або хибнопозитивні, тому для того, щоб підтвердити або спростувати вагітність здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Юлія
21.10.2021
Доброго дня, випила Постинор перед початком менструації, після цього зникли всі симптоми пмс та спостерігається затримка
Ответ от врача
Доброго дня. Звісно, бо Постинор - це велика доза гормону прогестерону. Це нормальна реакція
Ангеліна
21.10.2021
Доброго дня , випила постинор , за 70 годин після ПА , на третій день після прийому таблетки почались коричневі виділення в малій кількості і тривають три дні , скажіть будь -ласка чи це нормальна реакція на препарат ( секс був захищений )?
Ответ от врача
Доброго дня. Така реакція може бути. Стосовно контрацептивного ефекту препарату є сумніви, бо він був прийнятий досить пізно. Але, якщо секс був захищений, то хвилюватись не варто - ризик завагітніти невисокий
Кристина
21.10.2021
Доброго дня.Чи можна робити тест на вагітність при коричневих виділеннях?
Ответ от врача
Доброго дня. Не зовсім зрозуміла питання. Якщо ви маєте на увазі, що менструація виглядає як мажучі коричневі виділення, то обов‘язково зробіть
Тетяна
21.10.2021
дитині 5 років поставили діагноз епіфізіоліз та коксавальга.почалося все з болі в коліні, раптової
Ответ от врача
Доброго дня. Що саме ви хотіли б уточнити.
Антоніна
21.10.2021
Запитання ендокринологу аналізи при тривожності, зниженням працездатності, пам'яті, безсоння
Ответ от врача
Доброго дня. Без консультації спеціаліста рекомендувати обстеження не можливо, тому що причини даних симптомів є безліч. Зверніться до невролога для визначення причин, коректного обстеження та лікування.
Антоніна
21.10.2021
Добрий день! Які необхідно здати аналізи при симптомах тривожності, зниженням пам'яті та концентрації уваги,
Даша
21.10.2021
Задержка
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Ольга
21.10.2021
Доброго дня, Чи може Постинор викликати затримку, якщо був прийнятий два дні перед менструацією ?
Ответ от врача
Доброго дня. Постинор може викликати «збій» менструального циклу, незалежно від того, коли був прийнятий
Настя
21.10.2021
Доброго дня, скажіть будьласка якщо на четвертий день після зачаття пішло як місячні вже два дні потрохи виходить , то чи значить це що вагітність пропала? Тобто не прижилося? Чи є шанси на вагітність ще?
Ответ от врача
Доброго дня! На третій день після зачаття не можна бути впевненим в наявності вагітності. Кров'янисті виділення можливі і після імплантації,при нормально розвиваючійся вагітності. При затримці місячних здайте кров на ХГЛ.А при затримці на 7-10 днів зробіть УЗД. І зверніться з результатами на особисту консультацію гінеколога.
Наташа
21.10.2021
На 14день после месячных пошли темно коричневые выделения, уже сутки, боли нет, что ето? Мне 38,с мужем непридохраняемся, одна труба удалена, одна перевязана. Выделения перерастают в кровь, не обильные, что ето за системы?
Ответ от врача
Доброго дня. Кров'янисті виділення в міжменструальний період потребують тільки індивідуального огляду і рекомендацій. Причиною може бути і міома,і ерозія, і поліпи шийки, і гіперпластичні процеси ендометрію, злоякісні новоутворення шийки чи матки. А можуть бути кровомазання в період овуляції.Все визначається індивідуально.
Алена
21.10.2021
Доброго дня. Дівчинка 5,9років постійно грається на підлозі в так званій позі "банана", потім жаліється, що болить спинка (поясниця та шия). Біль не гострий, каже що хочеться ніби потягнутись. При прижках, бігові чи рухах болі немає. Раніше вона не жалілась, а ось декілька недель каже що болить спинка (сказала і побігла далі гратись). На огляді в ортопеда змін не виявлено. Чи потрібен невролог, чи все ж таки просто від постійної пози виникають ниючі болі (і потрібне лфк і масаж)? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Скоріш за все з Вашою донечкою все гаразд. Постарайтесь, щоб під час ігор вона змінювала положення тіла і простежте чи залишиться біль
Аліна
21.10.2021
Скажіть будь ласка чому термін вагітності відрізняється,по останній даті місячних 9 тижнів,а по УЗД 8 тижнів,це є привід для хвилювання чі ні?
Ответ от врача
Доброго дня. Нема приводу для хвилювання. Це норма. Тому що УЗД вираховує по розміру плоду, а гінеколог - по першому дню менструації. Може бути навіть похибка до 2-х тижнів.
Вікторія
21.10.2021
Чому пішло лише чучуть місячних, перед цим болів пів дня живіт
Ответ от врача
Доброго дня. Таким чином відбулася менструація. Але для того, щоб виключити вагітність- здайте кров на ХГЛ
Богдана
20.10.2021
Якщо в мене є фібрознокістозна мастопатія, то чи можливий варіант що під час вагітності та годування груддю кісти розсмокчеться?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, це можливо.
Інна
20.10.2021
Якщо зробити узі на восьмий день від зачаття ,то чи може лікар визначити чи є вагітность? І коли на який день після зачаття можна робити тест щоб він був вже достовірним, бо пройшло шість днів з моменту оплодотворення , відчуваю шо з організмом зміни відбуваються ,шо шось не то , а тест поки негативний? Чи є надія що це вагітність? Чи зарано ще робила тести і вони не точні?
Ответ от врача
Доброго дня. Робити УЗД тести ще рано. Коли буде затримка менструації - здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Софія
20.10.2021
П'ятий день вагітності в мене пішли ніби менструальні виділення лиш не такі обільні як при місячних і так два дні, чи збережеться вагітність? Тошнота присутня і далі, в грудях ще ніяких змін не відчуваю, низ живота відчутний не болить але я його чую, тести робила вже два до шостого дня то показували одну лінію. Підкажіть вагітність є? Чи тест треба повторити пізніше?
Ответ от врача
Доброго дня. Вагітності немає
Аліна
20.10.2021
Після миття голови одразу жирна шкіра голови , з'явилися висипання на обличчі, швидко поправляюся, хоча раціон більш -менш нормальний.
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідно перевірити статеві гормони. Прогестерон, ДГЕАС, естардіол, заг тестостерон. З результатами зверніться до ендокринолога.
Аня
20.10.2021
Доброго дня скажіть будласка якощо перед сексом хлопець натягнув прещерватив одним боком, то був не правильний бік, і перевернув на інший бік, яка можливість того шо там залишилися сперматозоїди і чи вопше можливо так завагітніти?
Ответ от врача
Доброго дня. Імовірність вагітності дуже незначна
Юлія
20.10.2021
Добрий день!!) хлопець перед сексом одягнув презерватив спочатку одним боком ( не правильним ) , потім іншим , яка можливість , що на презервативі залишилась змазка від якої я можу завагітніти?
Ответ от врача
Доброго дня! Імовірність вагітності дуже-дуже незначна(як і кількість змазки,що могла залишилась на презервативі).
Уляна
20.10.2021
Після вакцинації проти ковід затримка вже три тижні,не вагітна,варто хвилюватись??
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка місячних більше тижня (якщо це не регулярні коливання 30-40 днів) варта уваги. Радимо особисту консультацію гінеколога та УЗД.
Юлия
20.10.2021
Добрый день! Моей дочери 25 лет, у нее АИТ, принимает эутирокс в дозе 25мл. Детей пока нет. Скажите, пожалуйста, можно ли ей вакцинироваться от Короновируса? И если можно, то какие предпочтения (какая вакцина)? Спасибо! Спасибо!
Ответ от врача
Здравствуйте! Пусть вакцинируется. Коронавак.
Яна
20.10.2021
Доброго дня. Підкажіть будь ласка чи можна вакцинуватися, якщо Я лікують щитовидку. У мене підвищений рівень ТТГ, він постійно скаче був 17,6 через місяць 9,8, а сьогодні знову 14,8. Також часті аритмія та тахікардія. У свого лікаря забула запитати, а контактів нажаль немає
Ответ от врача
Доброго дня На даний час у Вас декомпенсований гіпотиреоз! Перед вакцинацією необхідно стабілізувати рівень ТТГ. Зверніться до ендокринолога. (0978393597)
Вероника
20.10.2021
Доброго дня , тиждень тому стався перший секс ( майже ) , хлопець дуже переживав , тому в нього не вставав , але все ж він спробував ввійти в мене ( вийшло тільки на 4 см максимум ) через необізнаність за 70 годин дізналась , що він спочатку одягнув презерватив одним боком , потім іншим , і випила постинор , скажіть будь - ласка , яка можливість завагітніти?
Ответ от врача
Доброго дня. Нульова
Ірина
20.10.2021
Доброго дня .. місячні почалися 15 вересня закінчилися 22 вересня.. Статевий акт був незахищених 25 вересня .. після цього я випила таблетки Ella One ... пилала їх 4 дні хоча рекомедують одну таблетку.
Ответ от врача
Доброго дня. Вказаний Вами препарат в Україні не зареєстрований,тому ми його не призначаємо і рекомендацій не даємо. Але ж все таки... Це препарат екстреної контрацепції.Тому приймається він у визначені терміни і в певній дозі. Не було потреби приймати його 4 дні підряд,адже це може призвести до порушення менструального циклу..
Марина
20.10.2021
Здрастуйте. Скажите пожалуйста, у меня 10 месяцев температура 37-37.7 на ночь 37анализы нормальние. Ректальная температура одинаковая с под мышечной. Пила Гидазепам и бифрен, результата нет. Это может быть термо невроз? И куда двигатмя дальше?
Ответ от врача
Доброго вечора. Причини гіпертонії можуть бути різні. Якщо точно виключенні проблеми з внутрішніми органами, може бути пов’язано з розладами вегетативної нервової системи. Зверніться до невролога для діагностики та лікування.
Юлія
20.10.2021
Добрий день! Затримка 19 день. Тест негативний, дуже чутливі груди і час від часу тягне низ живота.
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини) і зверніться на прийом до лікаря гінеколога
Кристина
20.10.2021
Доброго дня. Які ознаки чи симптоми можуть бути при перериванні вагітності?
Ответ от врача
Кров‘янисті виділення зі згустками, болі внизу живота, відходження плідного яйця ( виглядає як кружечок). Лабораторно - зниження ХГЛ
Наталія
20.10.2021
Доброго дня.Дуже пекли груди затвердіння, звернулася до мамолога думали що кіста назначили лікування. Ніяких змін, почало віддавати у спину і мамолог направив до невролога сказав що є неврологічні проблеми. До невролога так і непотрапила.
Ответ от врача
Доброго дня! Це може бути міжреберна невралгія.Потрібно звернутись до невролога для призначення лікування.
Федорчак Вікторія Григорівна
20.10.2021
Можна завагітніти коли пішла в туалет після 5 годин
Софія
20.10.2021
Добрий день,відбувся не захищений акт,через пару днів захищений,але ссталась аварія презерватив порвався,прийняла пастинор у перші 12 годин 2 зараз Знаю,що мають бути виділення на 5-6 день,їх нема Є ймовірність вагітності,і коли можуть піти місячні після пастинору?
Ответ от врача
Доброго дня. Менструація може відразу і не початися, тому що препарат порушує менструальний цикл
Марина
20.10.2021
Чи можна вакцинуватись під час вагітності? Як вакцинація впливає на плід і чи можуть бути якісь підхилення в плода?
Ответ от врача
Доброго дня. Вагітні можуть важче переносити COVID-19. Водночас вагітні не брали участь в клінічних дослідженнях вакцин від COVID-19. Втім, наявні антиковідні вакцини не містять живого мікроорганізму та в дослідженні на тваринах не було виявлено негативного впливу на перебіг вагітності. Вагітну жінку рекомендовано щепити мРНК-вакциною (в Україні поки використовується тільки одна така вакцина - Comirnaty від Pfizer-BioNTech).
Оксана
20.10.2021
Доброго дня, на 27 день циклу був незахищений статевий акт, після цього випила Постинор, дві таблетки відразу, були симптоми ПМС які після прийому Постинору зникли, чи може це вплинути на менструацію (затримка) яка повинна була початися на 29 день ? Також в цьому місяці був прийом антибіотиків І яка ймовірність вагітності якщо постинор прийняла через 12 годин після нза?
Ответ от врача
Доброго дня. Імовірність звичайно низька. Оскільки і статевий акт відбувся в останні дні циклу, і екстренну контрацепцію ви використали правильно. Але бувають виключення з правил. Іноді і екстренна контрацепція не спрацьовує. У випадку затримки-здайте кров на ХГЛ.
Оксана
19.10.2021
Доброго вечора,я здавала на антитіла до ковіду прийшли результати 5,61 що це означає
Ответ от врача
Доброго дня, для чіткої відповіді на Ваше запитання необхідно більше інформації, а саме : 1) які антитіла ви здавали Ig Mчи Ig A чи Ig G чи можливо сумарні? 2) які референтні значення надає лабораторія ( в кожної лабораторії вони різні) . Для більш детальної інформації зверніться до терапевта.
Лена
19.10.2021
Як справитись з неконтрольовананою агресією і стресом , періодичними панічними атаками , депресією і постійним стресом ?
Ответ от врача
Доброго дня Нажаль самостійно з такими питаннями неможливо справитись, Вам варто записатись на прийом до психолога. Звернутись за допомогою це нормально і відповідально. У нашому центрі Ви можете отримати консультацію як в клініці, так і он лайн (скачавши додаток для он лайн консультацій) Звертайтесь будемо раді допомогти
Марічка
19.10.2021
Чоловіку поставили діагноз лівобічне варикоцеле 1 ступеня а при доплерографії 2 ступеня лікар уролог призначив бодрекс. Скажіть чи може бодрекс вилікувати варикоцеле чи треба робити операцію? Чи можна займатися сексом без презерватива чи краще придохранятись.
Ответ от врача
Доброго дня. Варикоцеле це захворювання вен сім'яного канатика що характерезується їхнім варикозним розширенням і порушенням функції клапанів, л аргінін який є основою божрекса не зможе вирішити проблему, максимум це відстрочить його збільшення, нажаль це в 90% випадків вроджена патологія і лікується в основному оперативно, все залежить від ступені розширення та наскільки сильний рефлюкс крові в цих венах, сексом займатись можна, якщо виникає після цього або після навантаження біль - потрібно звернутись до уролога, так як це є ознакою ішемії паренхіми яєчка. Займатись сексом з контрацептивом чи без це справа індивідуальна, на варикоцеле це не впливає так як це не захворювання, що передається статевим шляхом
Ольга
19.10.2021
У мене не має уже півтора місяці місячних,їм дуже багато,даже вночі,живіт побільшав,але у мене стоїть спіраль,чи моду я так бути вагітна???
Ответ от врача
Доброго дня. Варто уточнити,яка саме спіраль у Вас стоїть. Гормонвмісні спіралі захищають майже на 100%. Крім того на них можуть бути відсутні місячні і це нормально. У негормональних - контрацептивний ефект дещо нижчий і затримок менструацій вони не спричиняють. Здайте кров на ХГЛ. Це достовірне підтвердження чи спростування вагітності.
Настя
19.10.2021
затримка місячних 5 днів,але негативний тест ) чи може не показати вагітність на ранньому терміні? чи робити повторний тест через деякий час ?
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Люда
19.10.2021
Доброго дня, як що був перший статевий акт захищений , потім пішли місячні так як очікувалось, і більше не було статевого акту чому тоді цей місяць затримка майже другий день ,є можливість що вагітна ?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми. Щоб переконатись у відсутності вагітності зробіть тест, або здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Tetiana
19.10.2021
Доброго дня, таке питання. 9 листопада був не захищений акт 14 листопада мали початись місячні але ше не має. Приймала таблетки антиконцепційні місяць. Болить живіт і груди чутливі. Вчора були мізерні виділення рожевого кольору зранку потім ше акт не захищений сьогодні теж мізерні виділення були.. чи я вагітна?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Аліна
19.10.2021
Доброго дня. На 5 день після незахищеного акту пішло якби місячні, трохи кровить, хоча до цього чотири дні були симптоми вагітності, то зараз якщо пішла кров то вагітності вже нема?хоча були всі симптоми.
Ответ от врача
Доброго дня. Для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Оксана
19.10.2021
Затримка місячних більше двох тижнів а тест на вагітність негативний
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Ірина
19.10.2021
У мене 2 полоски яка імовірність що я не вагітна
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні або хибнопозитивні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Anna
19.10.2021
Не йшли місячні два місяці вже, а тільки на тому тижні був акт
Ответ от врача
Доброго дня. Яке питання Вас цікавить? Чим можемо допомогти?
Андрій
19.10.2021
Доброго дня. Скажіть будь - ласка, чи можна приймати вакцину від covid , якщо в мене в організмі є дисульфирам , дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Так, вакцинація НЕ протипоказана, ні в одній з інструкцій вакцин, що зареєстровані в Україні наявність дисульфіраму не є протипоказом до отримання вакцини
Марина
18.10.2021
Були проведені 2 операції (лапароскопія 20.08 і лапаротомія 31.08), видалені 2 маткові труби і 1 яйник. Дуже рідко, але бувають такі незначні, пульсуючі відчуття знизу, під місцем порізу, з права або зліва. Так може бути після таких операцій?
Ответ от врача
Доброго дня. Такі симптоми можуть бути. Якщо вас це турбує - зверніться до лікаря, що вас оперував
Елена
18.10.2021
в 2017г болела ТЭЛА в настоящее время тромб полностью не рассосался, можно ли делать прививку от коронавируса и какую выбрать?
Ответ от врача
Добрый день, принимаете ли Вы оральные антикоагулянты? Если нет, Вам нужно проконсультироваться с кардиологом/сосудистым хирургом с целью подбора прерапарата и его дозы. ТЭЛА в анамнезе не является противопоказаниям к вакцинации. После подбора и начала приема орального антикоагулянта Вы можете выбрать вакцину Pfizer, так как у неё меньше всего противопоказаний.
Юля
18.10.2021
Доброго вечора! Останній раз місячні були 20-24 вересня, був не захищений СА. Зараз є затримка 3 дні тест негативний! Що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно пройти УЗД, здати аналіз крові на ХГЛ та з результатами обстежень отримати консультацію гінеколога
Маряна
18.10.2021
Два тижні затримка і почались дуже коричневі виділення?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно пройти УЗД, здати аналіз крові на ХГЛ та з результатами обстежень отримати консультацію гінеколога
Інна
18.10.2021
Доброго вечора. Місячні не ідуть три місяці. П'ять днів назад був незахищений акт, повноцінний. Сьогодні шостий день після того а вже п'ять днів як тошнить і ниє низ живота. Чи може це вагітність? Якщо й так чи це нормально що від тепер тошнить? І ще одне питання, якщо в мене фібрознокістозна мастопатія то чи можна мені народжувати? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. А вас не напружує, що місячних немає 3 місяці? Тест на вагітність робили? З фіброзно-кістозною мастопатією народжувати можна. Але, якщо у вас немає менструації 3 місяці, з настанням вагітності можуть бути певні складнощі. Зверніться до гінеколога.
Aleksandra
18.10.2021
Добрый день. Ребенку в 1,5мес.по нейросонографии поставили диагноз незначительное расширение НЛП, без лечения и сделать контроль в в 3мес Вот результат: МПЩ=5,37 САП: Д-3.8 S-2.8 IIIж-3 Боковые жел Д=S Д1,65-6,5-7,5 S1,60-6,6-7,9 По результату в 3мес: МПЩ=6,3 САП не расшир(до 5,8) IIIж-6.3 Боковые жел. не расшир Передн роги слева-4,8 справа 3,5 Тело слева-2,1 справа 1,8 Назначили таблетки диакарб. Подскажите, пожалуйста, на сколько оправдано данное заключение с приемом такого препарата? Можно ли обойтись без него? ОГ при рождении=33 ОГК при рождении=32 ОГ 1мес=36 ОГК 1мес=35 ОГ 2мес=40 ОГК 2мес=39 ОГ 3мес=42 ОГК 3мес=42
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідна очна консультація лікаря. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Иванна
18.10.2021
Здравствуйте. Нужно ли отменять прием КОК при операции на стопах (халлюкс вальгус) и спинальной анестезии?
Ответ от врача
Добрый день. Как правило при спинальной анестезии в отмене КОК нет необходимости. Более точно Вас сориентирует врач - анестезиолог (в зависимости от результатов предоперационных анализов)
Юлія
18.10.2021
Доброго вечора! Коли знаходжусь на прохолодному повітрі починається кашель і печіння в грудях чи то трахеї,з легенями все ок,чи може бути такий кашель від щитовидки? ТТГ 0,036
Ответ от врача
Доброго дня. У Вас тиреотоксикоз! До того ж декомпенсований. Можливо, великі розміри залози і від цього подразнення і кашель як результат. Зверніться до ендокринолога!
Роксолана
18.10.2021
Допоможіть, будь ласка, є запитання. Якщо здавати аналізи на щитовидну залозу (ттг, перексидаза точно),то важливо не переживати стрес і не хвилюватися напередодні? Це сильно впливає на результати? Наприклад, якщо вчора і сьогодні був стрес, то завтра можна здавати?
Ответ от врача
Доброго дня. Краще здавати у повному спокої, адже стреси впливають на гормональний фон організму!
Анна
18.10.2021
Добрий день! Критичні дні були 15-18 вересня Незахищених СА з 20-22 вересня і 11-13 жовтня. Цикл 29-30 днів.Затримка 3 дні .Тест негативний. Підвищення температури 37,1.. Збільшення чутливості грудей. Чи може бути вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Вагітність не може бути виключена,якщо були незахищені статеві стосунки. Тести на вагітність можуть бути хибно-негативні. Найбільш точний орієнтир-ХГЛ. Тому радимо здати аналіз крові.
Віра
18.10.2021
Гіпотеріоз плюс АІТ. Чи можна вакцинуватися від covid-19 і яка вакцина краще?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо ТТГ компенсований, показники в нормі, то можете вакцинуватися. Протипоказів немає.
Дарина
18.10.2021
Доброго дня! У мене у вересні менструації були з 9-по 16. В жовтні повині були початися з 8-по 14. Затримка 10днів, болить живіт як перед менструацією, тест позитивний. Ніяких ознак вагітості, половий акт був через півтора неділі після місячних! Що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться до гінеколога. Ви вагітні
Anna
18.10.2021
Доброго дня. 14.10. був незахищений акт. Відразу через день почалася легенька тошнота на протязі цілого дня то тошнить то проходить і так вже чотири дні, а також ниє внизу живота нудить внизу. Сьогодні на п'ятий день вийшов кров'яний слизь , чи може це бути вагітність? Тест робила сьогодні вранці - то негативний.
Ответ от врача
Доброго дня. Який день менструального циклу зараз?
Катерина
18.10.2021
Здали кров на антитіла показники 1378 що це лзначає
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо антитіла до ТПО , то у Вас аутоімунний тиреоідит. Перевірте ТТГ, вТ4. Зверніться до ендокринолога.
Алина
18.10.2021
Добрый день, я работаю массажистом. Мне поставили диагноз остеохондроз пояснично-крестцового отдела, протрузии дисков L4-L5, L5-S1, радикулопатия L5-S1. Можно ли после лечения продолжать работу? Или лучше сделать перерыв?
Ответ от врача
Доброго дня. Все залежить від Вашого самопочуття. Якщо є симптоми хвороби продовжуєте лікування та реабілітацію. Якщо почуваєтесь добре займаєтесь лікувальною фізкультурою і можна повертатись до робочого режиму. Якщо є питання з приводу лікувальної фізкультури, зверніться до лікаря-реабілітолога.
Роман
18.10.2021
Доброго дня.в мене була травмі хребта,в лікарні зробили ренген сказав лікар що тріщина в хребті, Відпустив до хати сказав лежати на спині не сідати.місяць півтора.звернувся з ренгеном в іншу лікарню травматолог сказав що це перелом потрібно місяць два,лежати на спині, Я вже місяць лежу болів не має встаю нормально,я не знаю куди дальше звертатись.
Ответ от врача
Доброго дня,рекомендуємо зробити контрольну рентгенографію для встановлення консолідований перелом чи ні, тоді приймати рішення з приводу реабілітаційних заходів
Артем
18.10.2021
Доброго дня, до невролога через декіька днів потраплю, але маю такі результати мрт: Одиничн дрібне вргнище в субкортикальній білій речовині лівої лобної частки більше характерне для судинного генезу. Також у опису: Конвекситальний субарахноїдальний простір нерівномірно розширений в лобно - тімяній області. Що це може означати і чи потрібне термінове звернення до лікаря? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня! Не терміново. Причин може бути багато...Потрібно детально зібрати Ваш анамнез,провести огляд і потім вирішувати тактику лікування!Звертайтесь до лікаря в МЦ Альтамедика для консультації.
Антон
18.10.2021
Чи може тест показати 2 смужки від чоловічої сперми
Ответ от врача
Доброго дня. Це є допустимим, але старайтесь надалі давати антибактеріальну терапію відповідно вказаного часу.
Наталія
18.10.2021
Якщо на сорок хвилин пізніше дала антибіотик дитині від назначеного часу
Ответ от врача
Доброго дня. Це є допустимим, але старайтесь надалі давати антибактеріальну терапію відповідно вказаного часу.
Карина
18.10.2021
Доброго дня,15 жовтня почалась менструація,але вона не така як завжди, 3 дні були мажучі виділення..такі як тільки починається менструація, сьогодні 4 день і їх нема можна сказати...Що це може бути???!! Зазвичай у мене 8 днів йдуть,три дні так нормально,а потім вже менше.. Дякую дуже,за відповідь!
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Рашад
18.10.2021
Добрый день, вылетает плечевой сустав, занимаюсь вольной борьбой, как мне его вылечить ?
Ответ от врача
Доброго дня, рекомендуємо консультацію ортопед травматолога, для з'ясування причини та ліквідації хронічної нестабільності плечового суглобу.
Марина
18.10.2021
Доброго дня.Підскажіть будь ласка була затримка 10 днів робила тест показало другу нечітку полусу після того почалися місячні.Якщо тест показав хибно і можлива є вагітність чи можуть початися місячні чи бути якась патологія?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо була вагітність вона могла самостійно перерватися. Потрібно зробити УЗД органів малого тазу та здати аналіз крові на ХГЛ
Юля
18.10.2021
Болить поперек з двох сторін але більше на правій,сильно болить живіт з правої сторони трошки нижче пупка і передає на ліву сторону.
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно на огляд до хірурга терміново. Не можна виключити гострий апендицит
Юлія
17.10.2021
Доброго дня) Пішла сильна кровотеча під час незахищеного статевого акту в період овуляції. Варто звернутись до лікаря чи це нормальне явище і не варто хвилюватись ?
Ответ от врача
Добрий день, Юлія , звичайно що у такому випадку потрібно негайно звернутись до лікаря гінеколога - у вас же кровотеча !!! В період овуляції допускаються ЛИШЕ незначні мажучі кров’янисті виділення із статевих шляхів
Сніжана
17.10.2021
Добрий день) у мене місячні почались 1 жовтня йшли 8 днів тепер знову Получається два рази на місяць хотіла дізнатись чому так?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібен огляд і дообстеження,щоб дізнатися,що саме викликало порушення циклу.
Татьяна
17.10.2021
Добрый день. У меня в августе обнаружили 3 гемангиомы в печени. При этом в марте этого года делала УЗИ ОБП и ничего или не было, или не заметили. Принимаю Ярина Плюс с 12.2018 в терапевтических целях (СПКЯ). По УЗИ за 10.08 размер наибольшей - 20,3 мм, КТ от 18.08 - 23х18 мм, 5х12 мм, 8х6 мм, за 30.09 - до 2.8 см. УЗИ делали разные врачи на разных аппаратах. Можно ли такую разницу считать ростом? Или это погрешности в измерении? Т. к. Начались сбои в цикле, гинекологом-эндокринологом было принято решение со следующего месяца перейти на другой препарат - Белара. О наличии гемангиомы в известность врача поставила. Печеночные показатели в норме. Не опасен ли дальнейший приём гормонов? Или стоит решить вопрос об их полной отмене?
Ответ от врача
Добрый день. Желательно делать узи на одном аппарате и у одного доктора(оценить динамику есть ли рост)..Думаю,что переживать не надо,гемангиома доброкачественное образование и незначительный рост возможен.Настороженность необходима только ,когда опухоль увеличивается в разы( было 23мм стало 50или 70мм или более).
Карина
17.10.2021
Добрий день хочу запитати у вас якщо місячні ідуть два місяця нормально а один місяць два рази що з цим робити ???(у підлітка дівчини у 15 років )
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться до дитячого гінеколога, дуже мало інформації (коли почались перші місячні, скільки днів між місячними, які ідуть «два рази на місяць», яка кількість крові і т.д.)
Наталія
17.10.2021
Доброго дня. В мене діагноз: пошкодження медіальної коллатеральної зв'язки. Ознаки помірного ексудативного сіновіїту. Чи потрібно в такому випадку використовувати ортез?
Ответ от врача
Доброго дня, так, обов'язково, шарнірний ортез або тутор
Оля
17.10.2021
Чи варто хвилюватися дитині 10 місяців як тільки стала оператися на ручки почала гойдатися вперед назад при цьому може заснути не завжди часто так робить зупиняю починає нервувати,коли так робить дуже сонна, завчасно дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Ймовірніше всього, хвилюватись не потрібно. Така поведінка є допустимою нормою, але, однозначно, потрібний очний прийом у невролога для виключення неврологічної симптоматики.
Катерина
17.10.2021
Доброго дня, приймала 10 днів на ніч вагінально Інжеста. Сьогодні уже 4 день як не приймаю. Лікар сказала, що можна під час прийому займатись статевим життям. Але є причина:під час статевого акту багато маслянистої основи від тієї таблетки, і смазки природньої нема, і через це великий дискомфорт. Скажіть, будь ласка, яка може бути причина того, що вже пройшло 4 днів від останнього прийому вагінально Інжести, а ця масляниста основа ще є? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Вагінальні супозиторії за основу мають переважно синтетичні жири,які при температурі тіла нагріваються і розтають,вивільняючи лікарський засіб. Основна маса супозиторію,що розтала виділяється протягом першої доби. А решта виходить з вагінальними виділеннями до семи днів. В період використання вагінальних лікарських форм все ж бажано утриматись від статевих контактів.
Кристина
16.10.2021
Доброго дня.Підскажіть будь ласка була затримка 12 днів робила тест показало другу нечітку полусу після того почалися місячні.Якщо тест показав хибно і можлива є вагітність чи можуть початися місячні чи бути якась патологія?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо була вагітність вона могла самостійно перерватися. Потрібно зробити УЗД органів малого тазу та здати аналіз крові на ХГЛ
Sofja
16.10.2021
Підкажіть будь ласка, на 16 д.ц. фолікулярні утворення розміром 23мм, 22мм,17мм .... чи має місце стимуляція, чи це призведе до перестимулювання цих фолікул?! Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо ви проходите стимуляцію овуляції то має значення не лише величина фолікулів,а і їх кількість. Якщо є лише ці фолікули,які Ви описали-гіперстимуляції немає.
Анна
16.10.2021
Здрастуйте. Підкажіть :, в мене три місяці немає менструації через гормональний збій, то чи можливо в цей період завагітніти якщо був незахищений акт?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо на фоні порушення все ж відбулась овуляція (а ми не можемо цього виключити) і Ви не користувалися контрацептивами, то можливість вагітності існує.
Диана
16.10.2021
10 день затримки ,але всі тести на вагітність негативні
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Ніка
16.10.2021
Доброго дня!Скажіть буль ласка на який день затримки варто здавати аналіз ХГЛ ? Робили тест до затримки ,показав негативний.Чи може тест помилятись ?)
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (можна здавати з першого дня затримки)
Юля
16.10.2021
Добрий день хотіла дещо спитати в нас з хлопцем був захищений статевий акти 12 вересня 16 почалась менструація а цього місяця затримка чи може це бути вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо в останньому циклі не було статевих актів, то дуже малоймовірно. Щоб переконатися - зробіть тест на вагітність
Наталія
16.10.2021
Лікую два місяці ерозивний гастрит, а тошнота є надалі, що робити???
Ответ от врача
Доброго дня. Нудота може бути не тільки при ерозовному гастриті( дисфункції жовчного міхура, порушення роботи підшлункової залози,паразитарної інвазії і т. д.) А також при нейроциркуляторній дисфункції,низькому або високому тиску та інших станах.Без огляду лікарем неможливо знати причину нудоти
Мария
16.10.2021
Мне установили гипс, но пальцы вообще не болели и болел другой палец, на снимке перелома не вижу
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно, щоб Вас оглянув лікар травматолог, також з ренгенівським знімочком і визначив подальший етап лікування
Анна
16.10.2021
Чи може бути затримка, якщо є кіста яєчника і проходила лікування
Ответ от врача
Доброго дня. Так
Світлана
16.10.2021
Місячні були тільки 2д а завжди 5 днів яка може бути причина
Ответ от врача
Доброго дня. Причиною може бути як вагітність, так і кіста яєчника. Здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини) та зробіть УЗД органів малого тазу
Алла
16.10.2021
Скажiть будь-ласка,чому коли чоловiк кiнчае в середину, то потiм болить низом, i поперек? При сексi болiв не мае. Мiсячнi регулярнi.
Ответ от врача
Доброго дня. Це індивідуальна ситуація. Будь-які пояснення можливі лише після огляду.
Віка
15.10.2021
Добрий вечір, був секс під час місячних 3 дні підряд. На 3 день під час статевого акту (вчора) було дуже багато крові, а на 4 день(сьогодні) ніби місячних і не було. Хоча в мене місячні йдуть 5-6 днів. Чи могла я протягом цих 4 днів завагітняти?
Ответ от врача
Доброго дня! Ні, завагітніти Ви не могли.
Ірина
15.10.2021
Доброго вечора,чи коричневі виділення нормальні на четвертому тижні вагітності
Ответ от врача
Доброго дня. Кров'янисті виділення на ранньому терміні можуть бути в період імплантації (і це не патологія), а можуть бути при загрозі викидня чи завмерлій вагітності. Варто зробити УЗД і звернутись на огляд.
Діана
15.10.2021
Мені 14 років 10 місяців.У мене ще немає місячних,у мами почались приблизно у цей час.Сьогодні пішли коричневі виділення з слизом.Що це таке?
Ответ от врача
Доброго дня. Так може проходити перша менструація. Потрібно зробити УЗД органів малого тазу і звернутись до дитячого гінеколога.
Марина
15.10.2021
Скажите пожалуйста, мне невролог назначила бифрен 2р.д и гедазепам 1 таблетка, можно ли их совмещать?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, можна.
Катя
15.10.2021
Добрий день, мені 19 років. Був перший день менструації, на наступний день виділень немає, на 3-й або 4-й день можуть знову проявитись. В чому може бути причина?
Ответ от врача
Доброго дня. Мало інформації,щоб говорити про конкретні причини. Треба знати який у Вас звичайний цикл,його тривалість і тривалість самої менструації? Чи був у попередньому циклі прийом якихось ліків чи стресові ситуації. Зверніться на особисту консультацію, ми обов'язково розберемся з причинами.
Ірина
15.10.2021
Доброго дня .затримка 14 днів місячні не регулярні є 2 полоски не чіткі.народжувати не хочу бо маю вже 3 діток як можна перервати вагітність???
Ответ от врача
Доброго дня. У нашому центрі не проводять переривання вагітності.
Ольга
15.10.2021
Доброго дня) підкажіть будь ласка можливу причину: критичні дні регулярні (знаю день і число коли почнуться), але останні 2-3 рази живіт не болить бо приймаю таблетку, але сильний спазм в животі, що іноді можу вскрикувати і не могти рухатися нормально... цього разу крім спазму додалося ще й те, що місячні були всього лиш один день, і зараз спострерігаю лиш мажучі виділення коричневого кольору..
Ответ от врача
Доброго дня. Треба звернутись на очний прийом до лікаря - гінеколога
Світлана
15.10.2021
Доброго дня, дивіться я простудила лице починала в інтернеті, і в мене всі симтрпи що це Невріт
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на консультацію до невролога для діагностики та лікування.
Кристина
15.10.2021
Доброго дня! Скажіть будь ласка затримка місячних вже 12 днів робила тест показало другу полусу нечітку після того пішли виділення світло коричневого кольору
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Еліна
15.10.2021
Доброго дня. Живу статевим життям захищеним, критичні почались на 2 дні раніше, після статевого акту. Зараз 4 день критичних і тошнить злегка, чи нормально це? Раніше такого не було. І чи можу я бути вагітна?
Ответ от врача
Доброго дня. Для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Оксана
15.10.2021
Доброго дня,а чи можуть фіброматозний вузол і наботові кісти якось вплинути на вагітність зараз і в подальшому
Ответ от врача
Доброго дня! Наботові кісти ніяк не вплинуть на вагітність. Міома матки може ускладнити вагітність,якщо вузли великого розміру, якщо вони деформують порожнину матки.Якщо міома не велика,не субмукозна- не вплине. Радимо звернутись на особистий огляд з результатами УЗД.
Ірина
14.10.2021
Добрий вечір. Дитині 1 рік. Зробили ЕЕГ. Прийшов результат але я нічого в ньому не зрозуміла. Допоможіть будь ласка зрозуміти. Реєструється повільно хвильова активність сну веретена сну виражені гостророзрядна активність у вигляді окремих комплексів гостра повільна хвиля закцентом в лівій півкулі. Дякую
Ответ от врача
Доброго дня!Це свідчить про те,що є подразнення в лівій півкулі,тобто вогнище,яке може провокувати певну симптоматику.Зверніться до свого лікуючого лікаря для більш детального роз'яснення!
Любов
14.10.2021
Два роки тому у мене почало пекти тканини ніг від ступні до колін. Таке уявлення, ніби ноги ошпарені кип,ятком. Через деякий час на ногах почали з,являтись болючі червоні прищі. І в цей час такі болючі червоні прищі з,явились і на обличчі. Ось уже два роки у мене болі в тканинах обличчя. Зараз болить дуже сильно, не лише лице а й голова. Таке враження, ніби кістки черепа хтось свердлить. Лікувала як розацею, але не допомагає. Тканини лиця і голови наче щось з,їдає. Буду вдячна за консультацію і допомогу у вирішенні моєї проблеми.
Ответ от врача
Доброго дня. Бажано консультація невролога, при відсутності патології - огляд дерматолога для подальшого вирішення комплексного обстеження
Лида
14.10.2021
Доброго дня, останній статевий акт був наприкінці серпня, після цього мене трішки нудить і не має місячних (вони не регулярні, затримка була ше перед статевим актом). Після 2-3 тижднів здавала тест на вагітність - негативний. Чи можу я бути вагітною?
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Артем
14.10.2021
Доброго дня! Мені призначили для лікування (дисбактеріоз) альфа нормікс, проте він достатньо дорогий і як алттернатива запропонували ніфуроксазид, який дешевший. Хотілось би запитати про ефективність і чи варто економити, так як на консультації забув спитати
Ответ от врача
Добрый день. Альфа нормикс не имеет аналогов и заменять его нежелательно! Необходимо знать причины дисбактериоза и устранять их паралельно с комплексным лечением
Юлія
14.10.2021
Доброго дня, сьогодні зробила тест на вагітність (Evitest струменевий), показав результат дві полоски, проте полоска T - світло-червоного кольору. Так, вагітність можливо і є. Проте, чи можу я ще прийняти Постінор, якщо статевий акт був декілька днів тому, а процес зачаття, я так розумію, відбувся 6 днів тому..?
Ответ от врача
Доброго дня! Якщо тест позитивний - то Постинор приймати запізно.
Валерия
14.10.2021
Здравствуйте, послеродовой осмотр у Вас можно провести ? Какая цена? Роды были 13.09
Ответ от врача
Доброго дня. Звісно! Огляд гінеколога з кольпоскопією коштує 360 грн. Мазки, за потребою, оплачуються окремо.
Ірина
13.10.2021
Доброго вечора,а можуть виникнути наботові кісти через гормональні зміни під час вагітності
Ответ от врача
Доброго дня. Ні. Але вас це не повинно турбувати, бо наботові кісти наявні майже у всіх жінок, і є варіантом норми
Тетяна
13.10.2021
Доброго вечора. Проходила медогляд, здала кров на гепатит В. Результат АТ до HBSAg виявл. КП-1,124, наступного ранку в приватній лабораторії здала ПЛР якісний до ВГВ. Результат - не виявлено! Як таке може бути. Щеплення ВГВ, я не робила, гепатитом А - не хворіла. Виходить я носій? Порадьте, будь ласка, як бути в даній ситуації!
Ответ от врача
Добрый день. В первом случае была сдана кровь на антитела к гепатиту В, которые могут быть позитивным при отсутствии болезни. ПЛР качественный показывает, что на данный момент вируса в организме нет. Для выяснения перенесли ли Вы заражение или контакт с вирусом сдаются дополнительные анализы. Обращайтесь за детальным обследованием
Олена
13.10.2021
Доброго дня. Плануємо вагітність, на 21-22 день циклу були легкі кров‘янисті виділення, після цього була затримка 2 дні, почалися виділення схожі на місячні, але світлішого кольору. Чи може все таки бути вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб підтвердити або спростувати вагітність здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Анатолій.
13.10.2021
Добрий день в мене така проблема хлопчик 13 років начав замикатися в собі ніским неохоче розмовляти і нікого бачити і каже що він нетакий як всі підкажіть будь ласка куди нам звернутися до якого лікаря зараня дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Вашому сину пощастило з батьками, адже Ви помітили зміни в поведінці дитини і звернулись за допомогою. А це означає, що у Вас є контакт з сином 13 років - підлітковий вік. І подібні зміни в поведінці, в настрої, в виборі кола спілкування є закономірними для цього періоду дорослішання, але й можуть бути наслідком психологічного або фізичного насилля. Для того аби визначити, що з саме відбувається з дитиню, чи подібні зміни є ознакою підліткового віку чи чимось іншим, бажано звернутися за консультацію психолога, окремо дитині, окремо батькам. У нашому центрі Ви можете отримати консультацію психолога як в клініці, так і в он - лайн форматі (завантаживши додаток) Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Маша
13.10.2021
Добрий вечір. Скажіть який прийом ременсу для відновлення циклу? Чи для кожного індивідуальний курс
Ответ от врача
Доброго дня! Курс прийому таких препаратів - 3 місяці. Але,тут все індивідуально. Окрім того препарат на рослинній основі не однаково ефективно на всіх впливає. Приймайте ліки під контролем лікаря.
Лариса
13.10.2021
Останні місячні були 28.08 Затримка 20 днів. ТЕСТИ ПОЗИТИВНІ. ЧИ 100% це вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Так
Григорій
13.10.2021
Доброї ночі після взятя мазка з носу на covid погано чую на вухо з якої сторни глибоко занурились чи може бути через цей мазок?
Ответ от врача
Доброго дня. Забір матеріалу на COVID дійсно процедура не з найкращих,але спровокувати зниження слуху не може.
Оксана
13.10.2021
Доброго дня, сьогодні робила УЗД сказали 4 тиждень вагітності,але в мене місячні були 01 вересня і цикл нерегулярний,як мені зрозуміти який в мене термін
Ответ от врача
Доброго дня! Якщо менструальний цикл нерегулярний,або жінка не пам'ятає дату останньої менструації-термін рахується по УЗД. Значить сьогодні у Вас термін 4 тижні)
Настя
13.10.2021
Скажите пожалуйста есть симптоми чтоб понять что овуляции нетц в ньому цикле ?
Ответ от врача
Доброго дня. Коли відбувається овуляції в жінки появляється прозора , тягуча слизь
Ірина
13.10.2021
Я писала вам сьогодні, вже здала хгч , 0.100 це на 7 день затримки і просестерон 1.17 , низький , покровило 4 години
Ответ от врача
В яких одиницях виміру ХГЛ?
Марія
13.10.2021
Чи можна пропити Тівортін сироп як добавочне при варикозі нижніх кінцівок?
Ответ от врача
Доброго дня. Оцінити доцільність прийому препарату можна лише після огляду
Валерия
13.10.2021
Добрый день. Подскажите пожалуйста, сделали Ээг ребёнку, 5 мес, в заключении указано: ритм патологический. Что это значит?
Ответ от врача
Доброго дня! ЕЕГ складається з коливань різної частоти і амплітуди-це називається ритм.У здорової,притомної людини з закритими очима переважає завжди альфа ритм.Всі інші ритми (дельта,тета,бета,гамма)-є патологічними і можуть свідчити про певну патологію.
Марія
13.10.2021
Доброго дня, здала сьогодні хгч і чекаю результатів , затримка 6 днів , набрякли груди, стали дуже мягкі, болючі але протягом тижня уже а от щоденна прокладка сьогодні вся заповнена , кров почалася з рожевої є 2 краплі коричнивих ,триває вже 2 години і вже почалась червона . Тест на 5 день затримки був негативний, раніше не було затримок , цикл регулярний, 23 роки , підкажіть будь ласка чи зустрілось у ваші й практиці схоже і на що це схоже ?
Ответ от врача
Доброго дня. Звичайно зустрічалося. Це схоже на порушення менструального циклу. А от причин порушень-велике різноманіття. Тому радили б Вам особисту консультацію,щоб виключити серйозні причини.
Ірина
13.10.2021
Доброго дня, підкажіть будь ласка бо трішки лячно, планували зачаття , сьогодні 7 день затримки і суть суть на туалетному папері є сліди легкої крові і щось там поболює чуть чуть , чи можливо імплантаційна кровотеча
Ответ от врача
Доброго дня. Можливо, зробіть тест на вагітність
Слава
13.10.2021
Доброго дня, хотіла у вас спитати, був статевий акт з хлопцем, місячні мали бути в той же день як і статевий акт, але пішли вже аж через 2 дня, контрацептивами не придохранялись, я могла завагітніти якщо він… в мене ??
Ответ от врача
Доброго дня. Ні, така ймовірність дуже мала
Марина
13.10.2021
Здравствуйте. Сдала анализы ттг, т4 и атпо они в норме. Могут ли быть проблемы с щитовидкой и гормонами при норме этих показателей?
Ответ от врача
Добрый день. У Вас нормальная функция железы, но могут быть структурные изменения. Надо УЗИ щитовидной железы
Світлана
12.10.2021
Доброго вечора. На даний час лікуюся, діагноз запалення легень, тест позитивний. Лікар в складі лікування назначив серрату. Випила оду табл. вдень, одну ввечері. Стало погано, тривожний стан , піднявся тиск, заболіло серце, запаморочилось . Чи можливо це від серрати?
Ответ от врача
Доброго дня. В переліку побічних реакцій серрати немає симптомів які Ви описали. Вказані Вами симптоми можуть бути наслідком захворювання на COVID-19 або виникати внаслідок прийому інших медикаментів з приводу лікування. Зверніться, будь ласка, до лікаря за більш детальною консультацією
Марія
12.10.2021
Скажіть будь ласка після невдалої спроби інсемінації місячні йшли 2 дні і не багато лікар репродуктолог сказав що це може так бути потім внормується але вже який місяць вони йдуть з запізненням і не є дуже сильні чи може таке бути через втручання в порожнину матки щитовидну залозу провіряла все внормі але постояно недостатність 2 фази падає прогестерон
Ответ от врача
Доброго дня. У Вашій ситуації треба детальніше розібратись в коливаннях рівня гормонів протягом циклу. Інсемінація, як процедура (чи як Ви зазначили - втручання) - не може бути причиною зменшення кількості менструальних виділень чи регулярності менструацій.
Марія
12.10.2021
Добрий день! Варикоз, лікар призначив 1компресію панчіх, вечером коли зніму і ляжу то починають боліти ноги і спина...що ж робити? Раніше носила профілактичні панчохи...порадьте будь ласка, дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідно оглянутися судинним хірургом попередньо виконавши доплерографію вен ніг
наталия
12.10.2021
Пожалуйста подскажите сросся ли перелом основной фаланги большого пальца левой ноги? Когда можно нормально ходить и какие упражнения нужны для востановления?
Ответ от врача
Доброго дня. Для цього потрібно зробити контрольний ренгенівський знімок і після чого звернутись до реабілітолога, яка пришвидшить відновлення травмованої ділянки
Тетяна
12.10.2021
Добрий вечір. Скажіть будь ласка чи можна користуватися інтіновою гелю при овуляції? планую вагітність і як раз з сьогоднішнього дня починається фертильний тиждень, 8 день циклу, овуляція = - на 10-12 день циклу. Порадьте будь ласка як правильно поступити, можливо інтінова гель помішає заплідненню яйцеклітини сперматозоїдом, читала що змазка - лубрікати мішаю наступленню вагітності в інструкції не вказано чи можна під час планування вагітності, чи можна в перший, 2,3триместр вагітності? купила інтінову гель томущо посправді дуже помічна, але при овуляції не впевнина чи можна її застосовувати. Буду дуже вдячна за відповідь. з повагою Тетяна триместр
Ответ от врача
Доброго дня. Інтинова - негормональний засіб. Якщо маєте потребу в додатковому зволоженні-використовуйте не хвилюючись. На запліднення цей засіб ніяк не вплине.
Богдана
12.10.2021
Доброго дня! Затримка 9 днів, тест негативний
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні. Тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Аня
12.10.2021
До скільки тижнів вагітність мож перервати таблетками?
Ответ от врача
Доброго дня. У нашому центрі ми не займаємось перериванням вагітності. Стосовно термінів, то медикаментозний аборт проводять до 7 тижнів, та це не виключає присутності лікаря, а проводиться лише під контролем
Павло
12.10.2021
Добрий день! Підскажіть, будь-ласка, як розшифровать висновок ренгена:"ренген-картинка двубічної н/ч пневмонії"?
Ответ от врача
Доброго дня. Пневмонія - це гостре інфекційно-запальне захворювання легенів. За клініко-рентгенологічною формою пневмонія може бути вогнищевою, сегментарною, лобарною чи інтерстиціальною. На жаль, без рентгенологічного знімка важко на 100% впевнено сказати що мав на увазі рентгенолог, швидше за все що запалення розташоване в нижніх відділах обох легень. Для більш точного заключення і призначення лікування, зверніться, будь ласка, до терапевта чи пульмонолога. Будьте здорові
Ирина
12.10.2021
Доброго дня, у мене кіста яичника, і сьогодні був незахищений статевий акт, Я прийняла гарячий душ, і у мене почало боліт в низу живота, та та сторона внизу ріжуча де кіста
Ответ от врача
Доброго дня. Терміново потрібно звернутись до гінеколога та на УЗД. Може бути розрив кісти!
Софія
12.10.2021
Скажіть будь ласка який хоріонічний правильніше здавати так як є ХГЛ вільний , до 4 тижнів і більше 4 тижнів , 3 різних, який правильніше здавати лише 7 днів затримки , планували зачаття , якщо рахувати вагітність то з 1 дня останніх місячних це є 4 тижні і 3 дні . Підкажіть будь ласка
Ответ от врача
Вам потрібно здати кров на бета-одиницю ХГЛ. Якщо у вас є сумніви - підходьте в наше будь-яке відділення та здайте у нас, вам точно наберуть те, що треба
Елена
12.10.2021
Добрый день. Вчера обратилась к Вашему коллеге по поводу тревожного состояния и плохого сна. Он назначил два аналогичных препарата Адаптол и Нообут по 1 таблетки 2 раза в день . Сегодня чувствую Головокружение и слабость. Обращаюсь к Вам за советом, мой врач не доступен.
Ответ от врача
Доброго дня. Не можемо оцінити коректність призначення не бачачи вашого заключення. Все залежить від Вашого стану та встановленого діагноза. Зверніться до невролога, з радістю допоможемо.
Леся
12.10.2021
Здравствуйте, подскажите пожалуйста что делать, ребенку почти 6 лет, плохо разговаривает,я могу понять, ребенок очень активный, на месте не сидит и 5 минут, плохо запоминает,тут знал а тут забыл.Что предпринять и какие пройти обследования?
Ответ от врача
Доброго дня Для початку Вам потрібно звернутись до логопеда
Татьяна
12.10.2021
Мне 51 год, не било месячних 9 месяцев и снова начались после этого первый раз, это очень опасно?
Ответ от врача
Швидше за все - ні, але оглянутись в гінеколога та зробити УЗД все ж варто.
Юля
12.10.2021
Затримка місячних вже три дні. Перший раз таке за останній рік. Завжди було все день в день.
Ответ от врача
Доброго дня Юлія. Якщо живете статевим життям-здайте кров на ХГЛ. Якщо не живете-зверніться на УЗД. І по обом цим обстеженням-особиста консультація гінеколога. Якщо немає можливості особисто звернутися-доступна послуга-онлайн консультації. Будемо раді Вам допомогти!
Ірина
11.10.2021
Доброго дня, був незахищений статевий акт з чоловіком, на наступний день пішли місячні, хоча мали початися аж за 8 днів. Чи можлива вагітність та чи нормально це?
Ответ от врача
Доброго дня. Взагалі вагітності не повинно бути. Менструація може починатися раніше якщо був інтенсивний статевий акт або нервове перенавантаження.Здайте аналіз крові на ХГЛ через 7 днів
Марія
11.10.2021
Доброго вечора. Була на консультації в ендокринолога узд та аналіз щитовидної залози в нормі але призначила пити йодомарин 200 по 1 таблетці раз на день після їди поки не завагітнію потім під час наявної вагітності а також коли буду годувати грудьми на разі тільки плануємо вагітність чи не завеликий курс прийому і чи не нашкодить на щитовидну залозу якщо буде багато йоду в організмі
Ответ от врача
Доброго дня. При плануванні вагітності, йод і фолієва кислота - обов'язкові складові!
Роксолана
11.10.2021
Доброго дня,був статевий акт 7 днів тому, затримка 8 днів,чи можлива вагітність? Я біль внизу живота,така як при місячних
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо до того статевого акту не було, то малоймовірно, але тест зробіть і заерніться на прийом до гінеколога
Анна
11.10.2021
Добрый день. По утрам начали болеть стопы , будто отечность. После долгого хождения появляется ноющая боль в пяточной зоне , подскажите, какие анализы необходимо сдать, чтобы выявить проблему. Спасибо
Ответ от врача
Доброго дня, необхідно провести комп'ютерну діагностику стоп, рентгенографію обох стоп в 3х проекціях для вияснення причини та лікування
Петро
11.10.2021
1972 німієправа рука. Рік тому перенісгрижу 7 мого позвонка шиї івнаслідок плексід правого плеча є рмт ідокументи.
Ответ от врача
Доброго дня! Звертайтесь на консультацію з результатами обстеження до нашого МЦ Альтамедика де Вам проведуть огляд та призначать відповідне лікування!
Ірина
11.10.2021
Доброго дня, підкажіть будь ласка , мій цикл 27 , сьогодні вже 32дц , затримка 5 днів , планували вагітність, тест негативний, робила УЗД 2 місяці назад все добре було без патологій, скажіть будь ласка якщо здам хгч завтра чи зашвидко ?
Ответ от врача
Доброго дня. Така затримка є в межах норми Та для підтвердження або спростування вагітності можете задати аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Аліна
11.10.2021
Чи можу я бути вагітна,якщо після останніх місячних не було статевого життя
Ответ от врача
Доброго дня. Ні
Аня
11.10.2021
Добрий день!Затримка 4 день затримки місячних,але іду виділення темнокоричневі.
Ответ от врача
Доброго дня. Підозра на аденоміоз, даний стан потребує консультації лікаря гінеколога. Даний діагноз діагностується лише по заключенню УЗД органів малого тазу
Лєна
11.10.2021
Доброго дня.Хлопчику 4р.і10м.здали аналіз на вітамін Д,результат 14.94 нг/мл,напишіть будь ласка яку дозу потрібно приймати вітаміну Д при такому результату аналізу? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. У дитини є дефіцит рівня вітаміну Д. Ваша рекомендована доза буде складати 1000 МО 1 раз на добу щоденно протягом року. Контроль рівня вітаміну д3 рекомендовано зробити через 1 місяць для корекції рівня дефіциту.
Люда
11.10.2021
Нерегулярні місячні, то два місяці немає, то 5днів, то один день. Місячні почались в 15 років, зараз мені 17. Часто буває лихоманка і депресія. Може потрібно здати якісь аналізи на гормони?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, вам необхідна консультація гінеколога. Потрібно, як мінімум, перевірити функцію щитовидної залози, пролактин та андрогени (чоловічі статеві гормони).
Софія
11.10.2021
Затримка була два дні,На третій пішли місячні,але дуже мізерна кількість,а за день до цього були виділення коричневого кольору,біль в низу живота,груди трішки збільшелися у розмірі
Ответ от врача
Добрий день, Софія. По Вашим скаргам схожа картина на аденоміоз. Вам потрібно зробити УЗД органів малого тазу і звернутись на консультацію до лікаря- гінеколога
Саша
11.10.2021
Добрий день, затримка 9 днів, ХГЧ 0,2 , матка і яєчникі в нормі, в лівому яєчнику на узд показало жовте тіло з попереднього циклу 14 мм, чи може бути що це вагітність якщо тести і хгч від’ємні? Що може спричинити затримку ? Раніше не було ніяких захворювань
Ответ от врача
Доброго дня. Ні, це не може бути вагітність. Причин дуже багато і шукати їх потрібно індивідуально. Звертайтеся на особисту консультацію.
Оксана
11.10.2021
Доброго дня,хотіла б дізнатись,я перервала вагітність медикаментозно,таблетками.Вже майже півтора місяці немає місячних.Не починаються.Почуваю себе добре,ніяких виділень.Як
Ответ от врача
Добрий день, Оксано. Даний стан можливий при перериванні вагітності. Потрібно пропити препарати для відновлення гормонального фону. Зверніться до гінеколога на консультацію
Маша
11.10.2021
У мене йде 3 дні дуже багато крові,місячні не регулярні завжди були,вже маю дитину Зараз кров прям біжить вже 3 дні і з згустками,чи може бути що я вагітна і це викидень? Сьогодні,тобто на 3тій день жахливо болить живіт і поясниця
Ответ от врача
Доброго дня. Вам обов’язково потрібно зробити УЗД органів малого тазу , щоб виключити наявність поліпу тіла матки чи гіперплазії ендометрію і обов’язково зверніться на консультацію до гінеколога
Ольга
10.10.2021
Может ли низкий уровень гемоглобина в крови быть причиной задержки месячных?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні, гемоглобін не відноситься до затримки менструації.
Рома
10.10.2021
Здравствуйте. Подскажите, что мне делать. У меня сильные дискомфортные ощущения над глазами и внутри также, дрожь изображения передо мной когда я двигаю головой, в зеркале если так делать вижу, что радужная оболочка глаз быстро движется, хотя при движении самими глазами все в порядке. Также вижу радужные круги вокруг источников света. Обследовался у врача - офтальмолога, сказал, что все в порядке, и нужно идти к психотерапевту либо хотябы к неврологу. Мне даже увлажняющие капли для глаз не помогают. Скажите, что мне следует с этим делать. На обследовании капали капли для расширения зрачков. Я думаю, может ли дрожать от них так. Все обследования у меня есть, если можете помочь, посмотреть, напишите куда можно их прислать. Есть также МРТ и другие исследования. Спасибо!
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо офтальмолог виключає патологію з боку очних яблук, то проблема може бути з боку нервової системи. Вам потрібно обов’язкова звернутись до невролога.
Анна
10.10.2021
Доброго вечора, якщо місячні закінчились 14 днів тому і почалося кров'яні більш світлого кольору при овуляції, що це може означати
Ответ от врача
Доброго дня. Може бути на овуляцію мажучі виділення, 1-2 дні, якщо кров' янисті виділення будуть більше 2-х днів і не мажучого характеру, то зверніться на очну консультацію до гінеколога.
Юля
10.10.2021
У мене завжди були обільні місячні 7 днів , весною вийшов поліп і тепер місячні 3 дні ( перші 2 дні набирається 1,5-2 прокладки), третій день мажеться і все. Це нормально? Узі ідеальне, робила місяць назад.
Ответ от врача
Доброго дня. Так, норма. Коли був поліп він і провокував обільну менструацію.
оксана
10.10.2021
дитина 2 роки ковтнула монету. були на рентгені монета знаходилась у сліпій кишці. консультувались в хірурга сказав вийде природнім шляхом. від рентгену пройшло 5 днів монети немає. що нам робити йти знову на рентген чи чекати?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно зробити рентген контроль
настя
10.10.2021
мені 13 місячні почалися пів року тому) зараз затримка 18 днів але днів 5-6 ідуть червоно коричневі напів прозорі виділення їх небагато) чи є це нормою, можливо це такі місячні?
Ответ от врача
Доброго дня. Це порушення менструального циклу, але для вас це може бути нормою, оскільки перший рік від початку місячних цикл нерегулярний.
Оксана
10.10.2021
Доброго дня,а на якому терміні вагітності можна робити УЗД
Ответ от врача
Доброго дня. УЗД-безпечний для вагітних метод обстеження, який немає обмежень по терміну. Якщо це підозра на вагітність і позитивний тест-краще робити УЗД на 7-10-й день затримки.
Ліана
10.10.2021
Доброго дня.На 6,7тижні вагітності приїхвла за кордон на роботу(робота легка,сидяча,гінеколог дозволив).Це було тиждень тому.По приїзді на прокладці виявила коричневі виділення,не інтенсивні,мазанина.Стала пити ношпу і валеріану,за три дні виділення стали сіруватого кольору,майже білі,я подумала,що все нормально,живіт не болів,тошноти не не було,лише стала боліти спина,подумала,що від сидіння....сьогодні зранку,це через тиждень після приїзду,коли почалась мазанина,просто зайшла в туалет,і почула,що щось хлюпнуло....побачила рожеву кров і темний згусток крові,розміром з сірникову коробку.Це викидень????чи є надія,що вагітність ще є,оскільки великої крові немає,тільки знову трохи коричневих виділень.почуваю себе фізично нормально,тяжко морально, , хотіда цю вагітність.до лікаря не маю змоги пітизараз,хіба що через кілька днів...порадьте щось
Ответ от врача
Доброго дня. Схоже на те, що все ж стався самовільний викидень. Щоб переконатись напевно, необхідно зробити УЗД органів малого тазу. На жаль, статистика така, що кожна четверта вагітність самостійно переривається на ранніх термінах - такий «генетичний відбір».
Валерія
10.10.2021
Доброго дня. Чи можу я бути вагітною якщо за 5 днів до менструації був секс (натяків немає) , місячні мали початися 07.10 , а вже 3 день затримки , менструальний цикл регулярний!?
Ответ от врача
Доброго дня. Така ймовірність, хоч і невелика, але є. Зробіть тест на вагітність
Іванна
10.10.2021
Доброго дня. Затримка 3 дні місячних, останній статевий акт був захищений і він не регулярний ( тобто акт сам не завжди є). А на передодні трошки болів і тягнув низ живота. Чи то нормально?
Ответ от врача
Доброго дня,Іванна. Затримки на кілька днів, зрідка-можливі. Особливо після нервового стресу, фізичних навантажень, схуднення. Але якщо затримки довші, чи регулярні-зверніться на особистий прийом,щоб з'ясувати причину.
Аліна
10.10.2021
Доброго дня! Чи може збитися менструальний цикл після частого сексу?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні, не може.
Неля
10.10.2021
Мені 47.місячні стали іти через місяць.чи нормально це
Ответ от врача
Доброго дня. В період перименопаузи менструальний цикл змінюється. Рідше-вкорочується.Частіше продовжується(навіть через 1-2 місяці). Але це дуже індивідуально. Сказати,що це нормально для Вас, можна лише після огляду та дообстеження.
Анастасія
10.10.2021
Доброго вечора. Чи зможу я завагітніти якщо я спала з чоловіком а на другий день в мене пішли місячні але я не знаю чи це точно
Ответ от врача
Доброго дня. Не зовсім зрозуміле запитання
Юля
09.10.2021
Доброго вечора! Чи можливий набір ваги при прийомі еутероксу? Від кол п'ю еутерокс вага росте на очах
Ответ от врача
Доброго дня. З практичного досвіду, інколи пацієнти скаржаться на набір ваги. Однак, найперше потрібно стабілізувати гормональний фон щитоподібної залози, а далі працювати з надлишковою вагою.
Максим
09.10.2021
Здравствуйте. Пью курс таблеток спитомин, но бывает, что ночью одолевают паничные атаки. Хотел узнать, совместим ли данный препарат с, например, барбовалом? Спасибо.
Ответ от врача
Доброго дня! Барбовал з препаратом анксіолітичної групи,а саме спітомін-сумісний!
Ольга
09.10.2021
Вагітність 6 тижнів цукор 5, 9 що робити ,це дуже висока норма, і чи опсно, що робити
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідно провести оральний тест толерантності до глюкози, здати глікований гемоглобін
Віка
09.10.2021
Здраствуйте , чи можу я бути вагітною. В мене задержка уже 5 днів болять груди ,вроді болить в незу живота , болить в незу спину , тошнота ,
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 7 днів є в межах норми, та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Віка
09.10.2021
4 дні був незахищений статевий акт. Так як ми хочемо дітей. Сьогодні 4 дні появилися світло коричневі виділення. Що робити ?
Ответ от врача
Доброго дня. Вибачте,незрозумілі запитання і анамнез. 4 дні тому був незахищений акт? Зараз 4 дні затримки і виділення,чи виділення почались ще до затримки?Зверніться на особистий прийом.
Ірина
09.10.2021
Доброго дня ! Д-з гіперандрогенія змішаного генезу. Призначили препарат для лікування ( блокатор андрогенів) Не знаю чи можна тут називати назви препарату . Курс 4 міс, я вже майже 2 приймаю. Перед лікуванням ходила на узд органів черевної порожнини ,все норм. А зараз після 1,5 міс .прийому препарату почало боліти зліва під ребрами ( ноючий біль) Була також до початку лікування у гастроентеролога, питала як можна захистити себе щоб не було впливу на шлунок,підшлункової і т.д. ,бо начиталась негативних відгуків про препарат . Сказали, що це ж не антибіотик то навіщо вам щось. Така була відповідь..Що мені робити ? Перестати пити ці ліки чи пити додатково щось для підшлункової ?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно спочатку звернутись до ендокринолога (з основною хворобою), а потім на очну консультацію до гастроентеролога - з дискомофортом у підпебер'ї
Ірина
09.10.2021
Доброго дня! 35 р.Д-з: гіперандрогегія змішаного генезу.,Також скарги на малу кількість кровянистих виділень. Гінеколог-ендокринолог призначила схему лікування.(блокатор андрогенів,уколи ,табл.,вітамінД.) Вже 3 -4міс.лікуюсь, місячних не збільшилось ,вчора і сьогодні дивні виділення ,коричневого кольору ,мазня невеликими клаптями ,небагато 23 день м.ц. Цикл був 30 днів,як почали лікувати 22,17,27 дн.Це є норма ? Які подальші дії,можливо міняти лікаря чи продовжувати курс ? Я не народжувала ще,боюсь що може вплинути це лікування.
Ответ от врача
оброго дня. Таке захворювання потрібно лікувати і в ендокринолога, і в гінеколога. Спочатку зверніться до ендокринолога ( з основною хворобою), а потім до гінеколога
Віка
09.10.2021
Доброго дня! Чи можу я бути вагітною , якщо затримка 3 дні , все було захищено , половий акт був 7 днів тому.
Ответ от врача
Доброго дня. Вірогідність дуже мала.
Женя
09.10.2021
Затримка місячних 5 днів,проте всі ознаки ПМС були. Статевого акту ще не було,проте були оральні ласки,без потрапляння сперми на частини тіла. У чому причина затримки і чи є взагалі можливість вагітності таким способом
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо статевого акту не було, а тільки оральний секс - то вагітністі не буде.
Ірина
09.10.2021
Доброго вечора,чи нормально при вагітності не мати токсикозу
Ответ от врача
Доброго дня. Токсикозу може і не бути, або проявиться в 2 триместрі вагітності.
Валерія
09.10.2021
Доброго дня Була затримка місячних на 9 днів місячні почалися на 40 день менструального циклу, цього місяця знов таке спостерігається, але затримка 5 днів. До того було все добре з менструальним циклом. Чи можливе це через те шо припинилося статеве життя і виник гормональний збій ? Адже, до того був інтим з чоловіком і нормальний менструальний цикл.
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів це норма. Таке порушення менструального циклу можливе через не регулярне статеве життя.
Олена
08.10.2021
Настав день менструації, але їх нема ( Є рожові виділення . Це може свідчить про те що є якась хвороба ?
Ответ от врача
Доброго дня. Зачекайте ще день - можливо це такий початок менструації. Обов‘язково треба виключити вагітність - зробіть тест або здайте кров на ХГЛ
Оксана
08.10.2021
Доброго вечора. У мене проблема зі смаком і нюхом Почалось на 2-ому місяці вагітності і триває дотепер, вже пройшло 6 місяців від пологів Їжа яку любила колись,тепер в спотвореному смаку.. на нюх те саме( а деяка їжа нормально сприймається В чому причина не знаю:( Коронавірусом не хворіла і не хворію Підскажіть будь ласка що робити
Ответ от врача
Доброго дня. Могли перехворіти коронавірусом, і навіть не знати про це. Здайте Ig G до COVID-19. А взагалі, прогестерон (гормон, що забезпечує нормальний перебіг вагітності) може викликати набряклість слизових оболонок носа та ротової порожнини. Можливо це вплинуло на зміну смаку. Дізнатись напевно зможемо лише після пологів)
Вікторія
08.10.2021
Добрий день, у дитини кашель і температура 37.8 - 38 тримається вже 3 дні,дитина активна. Лікар призначив інгаляції, мікстуру, та препарат противовірусний.
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібен повторний огляд, якщо відсутня позитивна динаміка.
Олена
08.10.2021
Доброго дня. Мене боліли легені і віддавало в спину, а також слабість і легенький кашель. А на 5 день пішла висипка по тілі. Що це може бути??? Тест на ковід негативний.
Ответ от врача
Доброго дня, необхідно прийти на очну консультацію до терапевта, також можливо потрібні будуть лабораторні та інструментальні дообстеження.
Маша
08.10.2021
Лікую мастопатію вже рік, а болі не проходять... груди болять незалежно від менструального циклу
Ответ от врача
Доброго дня. Дуже мало інформації, потрібно звернутись на очну консультацію
Руслана
08.10.2021
Винне вчоловіка та дитини висипи по тілу рожевого кольору кешуця уже приблизно місяць уже не знаєм чим лікувати.
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідна очна консультація дерматолога. Напередодні прийому висипи не обробляти
Аня
08.10.2021
Доброго дня, чи можливо таке шо статевий акт був у презервативі, нічого не порвалося але дуже переживаю шо завагітнію, дуже тягне низ живота)
Ответ от врача
Доброго дня. Нема жодної контрацепції, щоб мала 100% гарантію. Потрібно здати кров на ХГЛ, але коли буде затримка. Тягуча біль внизу живота може бути симптомом, що почнуться місячні або функціональна кіста, яка утворюється на овуляцію і може самостійно розсмоктуватися
Карина
08.10.2021
Мои месячные идут обычно 5-6 дней, этот раз шли только 3 и на 2 дня остановились и потом опять начались мажучие выделения красного цвета
Ответ от врача
Доброго дня. Може бути варіантом норми, не хвилюйтеся
Оксана
08.10.2021
Доброго дня,здавала ХГЛ показав 1056,якому терміну вагітності він відповідає
Ответ от врача
Доброго дня. 4-5 тижнів
Антон
08.10.2021
Здравствуйте, МРТ показал диагноз «Лигаментоз передней крестообразной связки» При ходьбе, беге и приседаниях не болит, в основном болит после прыжков и больших физических нагрузок (занимаюсь профессионально волейболом, поэтому без этого никак) Подскажите, можно ли полностью убрать симптомы, что бы они не появлялись в дальнейшем, и какие методы лечения будут эффективными? Спасибо за внимание
Ответ от врача
Доброго дня,найчастіше це пов'язано з травматизацією ПХЗ тому рекомендуємо Вам звернутись на консультацію до лікаря разом з диском МРТ для вияснення повної картини захворювання та призначення відповідного ' лікування
Уляна
08.10.2021
Доброго дня! Критичні були 17.09- по 23-24.09 , хочу другу дитину почали в ці 29,30,1,2,3 числа, бо чоловік поїхав на роботу. Овуляція в мене замічаю так що 4-5 числа. Цікавить коли я можу здати кров для визначення вагітності?
Віталій
08.10.2021
Згідно заключення після комплексного УЗД органів черевної порожнини потрібна консультація гастроентеролога.
Ответ от врача
Доброго дня. На консультацію до гастроентеролога Ви можете записатись за тел: 068 - 840 - 30 - 30. Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Оля
08.10.2021
Чи можу я завагітняти,якщо був незахищений секс за 2-3дня до місячних?І затримка вже 2 день (натяків на них нема).І навіть якщо почнуться,то я всерівно можу завагітняти,чи сперматозоїди вийдуть разом з місячними?
Ответ от врача
Якщо регулярний менструальний цикл, то вагітності не може бути. Тому що вагітність відбувається у фазу овуляції, це 14 - 18 день циклу. Затримка до 10 днів - це норма. Сперматозоїди в організмі жінки живуть протягом 3 діб
Вікторія
08.10.2021
Доброго ранку)п’ю гормональні контрацептиви і на таблетках плацебо не почались місячні(маю зараз запалення правого яєчника,чи починати нову упаковку таблеток,чи чекати першого дня місячних?дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо на плацебо не розпочинається менструація, то обов'язково потрібно здати аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини). Якщо по результатах ХГЛ не підтверджується вагітність, то продовжувати далі пити
Юля
08.10.2021
Доброго дня, перехворіла на ковід в серпні( тримав майже місяць), зараз турбує нудота та час від часу прискорене серцебиття. Всі аналізи в нормі, кажуть, зо то нервова система має прийти в норму. Так це чи ні?
Ответ от врача
Доброго дня!Все вірно,одним із ускладнень після перенесеної коронавірусної інфекції-є ураження нервової системи,а саме -це вплив на психо-емоційну сферу!Такий стан потрібно лікувати,адже це все призводить до значного виснаження нервової системи і збою в роботі інших органів та систем.В нашому МЦ Альтамедика розроблена програма для лікування постковідних станів,тому звертайтесь на консультацію !
Іван
07.10.2021
В мене отрофірований головний мозок лівої півкулі 2 см
Ответ от врача
Доброго дня. Атрофія головного мозку може бути викликана різними захворюваннями. Для встановлення причин атрофії та призначення лікування зверніться на консультацію до невролога.
Наталія
07.10.2021
Доброго вечора,5 жовтня я здавала ХГЛ показало 540,а сьогодні здавала ще раз показало 1056,що це означає
Ответ от врача
Доброго дня. Приріст за 2 дні в 2 рази означає, що вагітність розвивається. В динаміці треба здати ще через 2 дні, щоб можна було краще оцінити ситуацію.
ілона
07.10.2021
доброго вечора затримка критичних , всі ознаки пмс точно не вагітність.
Ответ от врача
Доброго дня. Для того, щоб виключити вагітність здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Тетяна
07.10.2021
Добррго вечора. Здала тест ТТГ 1489, вагітність 8 тижнів
Ответ от врача
Терміново зателефонуйте ендокринологу (097) 839-35-97
Олег
07.10.2021
Здравствуйте, я уже 2 или 3 год сталкиваюсь с непонятными приступами, которые бывают 2 или 3 раза в месяц. Внезапно при закрытие глаз, глаза начинают какбы дергаться а при открытии тянет к вверху. Это длиться вплоть до сна. Подскажите что это вобще такое, как с этим справиться?
Ответ от врача
Доброго дня! Потрібно звернутись до невролога для детального збору анамнезу та дообстеження для встановлення точного діагнозу!
Марія
07.10.2021
Я здавала ТТГ 2.72 референтне значення 0,4-4,0 А Вільний Т4 1,11 референтне значення 0,93-1,7 дякую
Ответ от врача
Функціональний стан щитоподібної залози в нормі.
Аня
07.10.2021
5.10 робили біопсію ендометрія. 9.10 мали початися місячні,а почалися 6.10. це норма?
Ответ от врача
Так, таке цілком можливо, не хвилюйтеся
Галунко Крістіна
07.10.2021
Доброго Дея Затримка місячних 4 дні, тест на вагітність негативний
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка менструації до 1 тижня є варіантом норми. Тести зрідка можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Светлана
07.10.2021
Здравствуйте,Переболела опоясывающим лишаем.Остались боли в боку,ужасный зуд не могу спать по ночам.Увеличен бок,из за этих болей не понятно это печень или лишай.Чем можно убрать симптомы обезболивающие не помогают.
Ответ от врача
Доброго дня!Потрібно звернутись до невролога для огляду і призначення подальшого адекватного лікування саме для Вас!Адже дані препарати видаються лише з рецептом та печаткою лікаря!
Марина
07.10.2021
Здравствуйте у ребенка на ступни коричневая полоска примерно 1см как йодом помазали, что это может быть очень переживаю.
Ответ от врача
Добрый день. К сожалению ,сложно дать гарантировано правильный ответ при такой малой информации . Хотелось бы знать больше: возраст ребенка. Конкретно в какой зоне стопы и когда появилось пятно.Было ли это место травмировано? Беспокоит ли оно ребенка? Вопросов много. Важно это пятно увидеть врачу дерматологу.Думаю,тогда проще будет поставить диагноз ,подобрать соответствующую тактику наблюдение/лечение. Если ребенок взрослый,можете ,для начала,провести несложный тест.Влажной салфеткой потрите пятно и оцените,остался ли отпечаток на салфетке. Скорее всего ,повода для волнения быть не должно. Все же постарайтесь проконсультироваться у детского дерматолога очно.
Юлія
07.10.2021
Добрий день. Менструація по графіку мала початися 4 жовтня. З того дня ідуть ледь помітні мазки. Коли потрібно звертатися до лікаря? Секс з чоловіком завжди незахищений, але дитину не планували.
Ответ от врача
Добрий день, обов‘язково зробіть тест на вагітність і зверніться до гінеколога.
Юлія
06.10.2021
02.10.2021 Доброго дня! Виявили гіпотериоз,ТТТГ спочатку був- 12.7 призначили еутерокс 50мкг,за 2 міс.ТТГ зменшився до 6.7,і підвищили до 100мкг,за місяць впало до 0.026,не розумію,що робити,чи залишити взагалі приймати еутерокс,чи зменшувати,плюс хочемо вагітніти,не знаю як з дозою бути.
Ответ от врача
Доброго дня. Ваша доза 75 мкг . Через 1 міс перездайте ТТГ і дайте зворотню відповідь. Так як питання планування вагітності, обов‘язково отримайте консультацію ендокринолога напередодні.
Тетяна
06.10.2021
Вчора з'явились мажучі виділення, сьогодні закінчились, затримки немає, навпаки, по графіку 9 жовтня повинні початися. Зробила тест-негативний, в чому може бути причина?
Ответ от врача
Причин може бути дуже багато, найбільш імовірна - порушення менструального циклу. Таке може бути, якщо попередньо не відбулася овуляція. Для точної діагностики причини зверніться до гінеколога
Богдан
06.10.2021
Доброго вечора!!! Скажіть будь-ласка, сьогодні спльовуючи, сплюнув кров’ю. Крові було більше ніж слини, кашлю не має, з зуба або десни, думаю що теж не могла бути кров. Скажіть в чому може бути причина, або до якого лікаря можна звернутись?
Ответ от врача
Доброго дня. Кровохаркання може бути справжнім - причиною є враження дихальних шляхів, завжди супроводжується кашлем ; і хибним - пов`язане з виділенням крові з ротової порожнини чи носоглотки при плюванні, не завжди супроводжується кашлем, частіше з’являється вранці. Хибне кровохаркання може бути пов’язане з захворюваннями верхнього відділу травного тракту, запаленням слизової оболонки ротової порожнини чи носоглотки , нежиттю, запаленням мигдалин, змінами в ділянці ясен. Рекомендуємо звернутися до терапевта і ЛОРа для зібрання більш детального анамнезу, проведення огляду і більш детальної діагностики
Светлана
06.10.2021
Доброго дня, у мене йдуть місячні вже 3 тижні і ще не закінчилися, до лікаря не можу піти тому, що на заробітках,, вже останні 3 місяці іде якийсь збій, скажіть будь ласка що робити, може якісь ліки є???
Ответ от врача
У вас аномальна маткова кровотеча - загрозливий для життя стан! Терміново зверніться до гінеколога! До того ж, якщо ви «на заробітках», то препарати можна придбати лише по рецепту.
Марія
06.10.2021
Доповнення бо не всьо влізлось АТ до ТПО 7,33 < 34 АТ до ТП 16,63 < 115 Висновок узд виключити гипотериоз дякую за відповідь
Ответ от врача
З метою виключення гіпотиреозу здайте ТТГ, вТ4
Марія
06.10.2021
Поможіть розшифрувати аналізи ТТГ 2.72 мкМО/мл дорослі 0,4-4,0 Вільний FT3 3,17пг/мл дорослі 2,0-4,4 Вільний FT4 нг/дл дорослі 0.93- 1,7 АТ до ТПО 7.33 МО/мл
Оля
06.10.2021
Доброго дня. Вагітність 33 тиждень, протікає добре, без будь яких ускладнень. Вчора почало тягнути низ живота, ниюча біль, сьогодні продовжилось, додалась ще й нудота. Мені починати хвилюватись, чи це нормально?
Ответ от врача
Доброго дня! Звичайно ж біль і нудота це не нормально. Хвилювання тут не допоможуть. Краще зберігати спокій і звернутися на прийом до акушер-гінеколога,у якого перебуваєте на обліку. Це може бути ,як панкреатит, холецистит, так і загроза передчасних пологів. Необхідний огляд та дообстеження.
Оксана
06.10.2021
Доброго дня!дисплазія 2ст(гістологія),рідинна цитологія- NIML(II) (два рази здавала),звичайна цитологія теж хороша,статевих інфекцій немає,ВПЛвисокоонкогенних теж немає,не народжувала, 30 років.чи потрібно робити екзицію чи спостерігати?
Ответ от врача
Доброго дня. У Вашому випадку ще необхідні дані розширеної кольпоскопії. Цитології нормальні до чи після біопсії? Можливо з біопсією вже видалено ті ділянки,в яких виявлено зміни. Тут рекомендації можливі лише після очного прийому та розширеної кольпоскопії. Звертайтеся! Завжди радо допоможемо.
Наталія
06.10.2021
Доброго дня.В мене майже постійно відчуття сильного жару в тілі,іноді паморочиться голова,тошнить.Але я зовсім перестала потіти.Чому,що зімною?
Ответ от врача
Перш за все необхідно обстежитися . Щоб вказати план лабораторного обстеження треба бачити людину, тому визначтеся з приводу консультації- онлайн чи очно. Для початку перевірте ЗАК, ТТГ, АТ до ТПО, глікований гемоглобін.
Наталья
06.10.2021
Ребёнку 4,5 г. Когда говорит запинается, а сейчас добавилось шмыгает носом и клипает глазками сама не замечая этого, что делать?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно записатись на консультацію до невропатолога
Тетяна
06.10.2021
У мене мазнулися месячні вчора і немає сильно тягне спину ?
Ответ от врача
Доброго дня. Почекайте ще декілька днів, якщо не почнуться - приходьте на прийом до гінеколога
Оксана
05.10.2021
Доброго дня,в мене затримка 3 дні, сьогодні здала аналіз на ХГЧ показав 539,8 це нормально
Ответ от врача
Доброго дня. Такий результат підтверджує вагітність
Вікторія
05.10.2021
Якщо того місяця в мене почалися місячні 5 вересня а обично в мене 9 чесла вони починаються то як що цього місяца вони не почнуться 5 а є можливість що 9 ????
Ответ от врача
Можливо звичайно
Віталій
05.10.2021
02,09,2021 р. проходив комплексне УЗД органів черевної порожнини . Лікар Гнатик Владислав Валерійович де можна побачити результати обстеження , бо ні результатів ні пароля для доступу на сайт не давали.
Ответ от врача
Доброго дня Результат УЗД Ви можете отримати в будь якому з наших відділень
Настя
04.10.2021
1.10 должны были быть месячные но задержка,3.10 делала тест-одна полоска,болит с правой стороны них живота
Ответ от врача
Здайте кров на ХГЛ і зверніться на особистий огляд та УЗД
Каріна
04.10.2021
Чи може бути вагітність, коли температура 37.1, 37.2 , а тест на вагітність показує негативний результат, затримки ще немає?
Ответ от врача
На сьогодні це визначити не просто. Температура значення не має. Тест є інформативним після затримки місячних. Дочекайтесь затримки або здайте кров на ХГЛ
рина
04.10.2021
очень сильно больная боль в левом ребре, начиная от позвоночника, иногда наоборот, если все делать медленно не сильная боль
Ответ от врача
Доброго дня,необхідно провести додаткові методи обстеження для проведення диференційної діагностики Вашого захворювання
KRYVORUCHKO Іванна
04.10.2021
ЕСКАПЕЛ можна випити таблетку якщо немає місячний забержка 1 тиждень
Ответ от врача
Доброго дня. Ні, вже пізно. Засоби екстренної контрацепції ефективні тільки якщо їх приймати не пізніше, ніж через 72 години після незахищеного статевого акту.
Любовь
04.10.2021
Ребенку 7 лет . Ушиб позвоночника. Назначены мази, не рекомендуемые детям до 16 лет. Что делать?
Ответ от врача
Доброго дня. Можна замінити на аналог, який дозволений дітям
Marta
04.10.2021
2місяці назад у мене були пологи перших 5тижні ішла кровотеча потім на тиждень все зупинилося і знов 2тижні кровить і болить низом живота і живіт сам опух(виглядає як здутий)
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на УЗД і особистий прийом гінеколога. Через 2 місяці після пологів-обов'язковий плановий огляд гінеколога, а при наявності будь-яких скарг-тим більш. Лохії (кров'янисті виділення) через 2 місяці після пологів вже точно мали припинитись. Отже потрібно шукати причину індивідуально.
Неллі
04.10.2021
Доброго дня, після незахищеного статевого акту на третій день я випила таблетку щоб не завагітніти, пройшло рівно тиждень, з'явилися кров'янисті слабкі виділення, живіть не болить, але я відчуваю себе так ніби перед самими місячними, дискомфорт. Чому так? Щиро дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Це відбувається тому, що таблетка екстреної контрацепції, за рахунок високої дози гормону, може викликати порушення циклу. Після прийому цих ліків трапляються, як більш ранній початок менструації, так ,зрідка, і затримка місячних. Це індивідуально. І залежить від того, в який день циклу прийняли екстренну контрацепцію.
Маряна
04.10.2021
Чотири місяця після родів затримка місячних та свербіж у піхві
Ответ от врача
Доброго дня. Свербіж найчастіше виникає при вагінальному кандидозі, але без огляду не можна бути впевненим на 100%. Стосовно затримки менструації - зробіть тест на вагітність.
Наталія
03.10.2021
Доброго дня. Скажіть будь ласка чи може причиною випадіння волосся бути нестача вітаміну Д3? Здавала аналізи то рівень вітаміну Д низький, а волосся страшно сипеться(( п'ю омега3, біотин і нічого не допомагає, можливо вся причина у вітаміні Д3??
Ответ от врача
Доброго дня. Дефіцит вітаміну Д може бути однією з причин випадіння волосся. Звертайтесь, будемо раді підібрати для Вас необхідне лікування
Вікторія
03.10.2021
Доброго дня, у мене місячні закінчились 2 дні тому, та сьогодні почались мажучі коричневі виділення. Що це таке?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо це одноразове явище, що триває не довше 1 дня - може бути варіантом норми. Якщо ж ці виділення виникають періодично і тривають довго - це може означати наявність органічної патології, наприклад поліп або ендометріоз. Необхідний огляд у гінеколога
Марина
03.10.2021
Два дні як чухається все тіло і лице, висипу по тілу немає, де-не-де є маленькі прималенькі прищіки. Зуд антигістамінні препарати не знімають, до лікаря через два дні, що це може бути. Малу ще феністілом, все-одно свербить.
Ответ от врача
Доброго дня. Треба думати про токсікоалергічний дерматит ,бажано не чекати два дні, а з’явитися на прийом швидше
Любов
03.10.2021
Доброго вечора. Ідкажіть ожеріння лікувати почити з відвідання ендокринолога .
Ответ от врача
Доброго дня. Так. Розпочати потрібно з ендокринолога
Таня
03.10.2021
Доброго дня. Дитині 4.6 роки Дитина перехворіла 6 місяців тому мононуклеозом. Після того дитина постійно має проблеми з аденоїди втрата слуху 30 % ларенгіти тонзиліт. Бактеріальний риносинусит. Всі хвороби проходять важко і довго. От коли накінець здорова після антибіотиків третій тиждень минув здаємо аналізи щоб зробити превинар. У аналізі все добре крім еозинофіли 23. Періодично чкхаж попа почалося після антибіотиків. Миємо і перестає . Глисти здали відсутні. Буде здавати ще щоб точно виключити. Всі органи по УЗД в нормі Хоча аналізи були здані до приймання ліків були показник 2 після уже 23. Чи може так на ліки. Пили синупрет антибіотик аугментин 400-10 днів. . Тандум верди імупрет. Назонекс. Судинозвужуючі Біоплазмікс. Гексаспрей. Де шукати причину. За скільки часу вони впадуть до норми. Чи можна робити прививку. Бо страшно чи ці еозинофіли не проявляться в якійсь хворобі яку ми ще не бачимо.
Ответ от врача
Ребёнок принимал ОГРОМНОЕ количество медикаментов. Успевал ли он кушать? Возможно , что есть и аллергическая реакция на препараты( как вариант). Но... Есть зуд в перианальной области. - Делаем соскоб на энтеробиоз -Анализ кала на яйца глистов методом Парасепт - Повторный анализ крови. При хорошем самочувствии, нормальной температуре тела- вакцинация НЕ ПРОТИВОПОКАЗАНА.
Настя
03.10.2021
Здравствуйте, мне 25 лет, и у меня года 3 назад появились странные, не с чем не связанные симптомы. Где-то раз в месяц-три (нет регулярности и какой-то причины) начинается мерцание в глазах с левой стороны, (в обеих глазах, но в левом больше), потом мерцание усиливается насколько, что не вижу предметы, будто слепая зона глаза и с этим очень ухудшается состояние, похоже на предобморочное. После начинается головная боль в височной области справа, с нарастанием боли проходит мерцание и зрение появляется. Головная боль проходит либо после таблеток, либо после сна. В эти периоды перепады давления 136/110 (период мерцания) 110/50 (уже во время головной боли). По результатам мрт и еег здорова. Последнее время начинает ухудшаться состояние если смотреть долго в любую сторону.
Ответ от врача
Доброго дня! По даним симптомам дуже схоже на мігрень з аурою,офтальмоплегічна форма.Звертайтесь на консультацію аби підібрати відповідне лікування!
Віка
03.10.2021
Я незнаю коли місячні були а як визначити коли родити вже 29 тиждень
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо термін останньої менструації не відомий-термін визначається по біометрії плода. Якщо на сьогодні термін 29 тижнів, а вагітність триває 40 акушерських тижнів, то пологи Вам слід очікувати в 40 тижнів(це двадцяті числа грудня). Але доношена вагітність - це термін від 37 до 41 тижня. Тому можливі деякі коливання.
Марія
02.10.2021
Добрий вечір скажіть будь ласка Які гоомони щитовидної залози потрібно здати для консультацій з ендокринологом і чи потрібно робити узд
Ответ от врача
Доброго дня. ТТГ, вільний Т4, АТ до ТПО, а також УЗД щитоподібної залози
Олександра
02.10.2021
Доброго дня Чи можна онлайн пройти консультацію на предмет гормонального обстеження, та здачі аналізів( суха шкіра, випадає волосся, дерматит)
Ответ от врача
Доброго дня. Так! Завантажуйте додаток Альтамедика. Ендокринолог Секрет ТВ надає консультації онлайн
Олег
02.10.2021
В последствии переломах малой берцевой кости может ли опухнуть колего?
Ответ от врача
1. На це питання можна дати відповідь лише при консультації лікаря,необхідно виконати рентгенографію і визначити подальший план лікування
Анна
02.10.2021
Доброго дня! Підкажіть будь ласка мазь для лікування анальної тріщини
Ответ от врача
Доброго дня. Хронічна анальна тріщина - лікування оперативне, гостра - комплексне, не лише мазь Щоб вияснити гостра чи хронічна анальна тріщина потрібен огляд
Яна Кравченко
02.10.2021
Добрий вечер я хочу узнать я провірила вечером тест на вагітність мені показує дві полоски але в мене утром був статевий акт може він ошибся.
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні або хибнопозитивні. Для підтвердження або спростування вагітності краще здавати аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Алена
02.10.2021
Добрий день скажіть будь ласка чи можна після місячних в перший день коли вони закінчились завагітніти ?
Ответ от врача
Доброго дня. Можна
Вікторія
02.10.2021
Доброго дня , виникли проблеми з здоровям , хочу попросити вашої допомоги, у голові спазмуючий біль спискання в голові, пульсує , запаморочення , панічні атаки що страшно стає інколи.
Ответ от врача
Доброго дня. З даними скаргами потрібно звернутись до невролога.
Катерина
02.10.2021
Пероксидаза щитовидки більше 600, навіть не можуть визначити кількість...((
Ответ от врача
Доброго дня. У Вас аутоімунний тиреоідит, є запалення у щитоподібної залози. Необхідно зробити УЗД щитовидної залози та з результатами отримати консультацію ендокринолога
Светлана
02.10.2021
Добрый день.Сильно болит и распухло колено.Нужна ли операция?Есть МРТ.https://drive.google.com/file/d/18rqU44-zsTPn-X1IlpxfbjgGxa0UTvhw/view?usp=drivesdk
Ответ от врача
Даний випадок по висновку може свідчити про потрібне додаткове лікування ( PRP терапія або BMAC інєкція факторів росту червоного кісткового мозку) оскільки відмічається стан після пластики ПХЗ та резекції менісків. Також є хондромаляція надколінників 3 стадії. Ці всі зміни можуть дати набряк колінного скглобу та біль. Потрібно клінічний огляд лікаря травматолога колінного суглобу та обовязково переглянути МРТ диск під час якого буде вирішена подальша тактика лікування.
Светлана.
02.10.2021
Добрый день.Болит правое плечо,отдает в руку,немеет рука.Не могу спать на правом боку.Что это может быть и требуется ли операция?Есть МРТ.https://drive.google.com/file/d/1KiopnmStq_gShhgqvEUwVynzbRu1fhzS/view?usp=drivesdk
Ответ от врача
Доброго дня необхідна консультація нейрохірурга для уточнення причин болю та тактики лікування
Светлана.
02.10.2021
Добрый день.Боли правое плечо,отдает в руку.Не возможно спать на правом боку.Есть МРТ.Что это может быть и требуется ли операция?https://drive.google.com/file/d/1JW2sE5okeGF6TuHPQL3DSpKG-k56JCQi/view?usp=drivesdk
Ответ от врача
Доброго дня. Для призначення відповідного лікування необхідно клінічний огляд травматолога та обов'язково переглянути МРТ диск з даними для вирішення подальшої тактики лікування
Алёна
02.10.2021
В гипсе уже месяц. Начал болтатся ето нормально?Вчера была у доктора по снимках кость сростается плохо.НОГУ ДАЖЕ НЕ СМОТРЕЛ.
Ответ от врача
Доброго дня, гіпсова імобілізація не виконує функцію,необхідна консультація для правильної постановки діагнозу та виявлення причини погіршеної консолідації перелому
Антоніна
02.10.2021
Скажіть будь-ласка, тест на вагітність на 7-й день після зачаття показував другу полоску. Зараз 11 день, не показує. Що це означає?
Ответ от врача
Доброго дня. Може бути хибнонегативний другий тест або хибнопозитивний перший. Зробіть аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Поліна
02.10.2021
Доброго дня в мене таке питаня ми з чоловіком планувалидитину зараз почалися місячні світло розового кольору були один день ізакінчилися що це може бути
Ответ от врача
Доброго дня. Може бути вагітність, або порушення менструального циклу. Здайте кров на ХГЛ і з результатом зверніться на особисту консультацію.
Яна
02.10.2021
Добрий день , якщо місячні починаюся ввечері , наприклад 8 , чи 10 година , рахувати цей день як перший день циклу? Чи вже наступний?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, починати рахувати з того дня, в який почались.Навіть коли починаються ввечері.
Лєна
02.10.2021
Доброго дня! Місячні почались дивно, з світло-коричневих (2 дні мастились ) потім темно червоні кров’яні виділення були(6 днів). З першого дня виділень робила тести і показувало 2 слабо виражену полоску. я здала кров на хгл 44,39, на узд нічого не виявлено… Як це можна пояснити?
Ответ от врача
Доброго дня. Очевидно що ХГЛ підтвердив вагітність. А для УЗД - це ще занадто ранній термін,щоб побачити плідне яйце. ХГЛ може ще деякий час визначатись (але знижуватись) навіть після втрати вагітності,тому що знижується поступово. А буває інакше,навіть кров'янисті виділення в об'ємі менструації, ще не означають,що вагітність перервалась. Тактика така:ХГЛ в динаміці знижується встає негативний - вагітність раннього терміну перервалась. ХГЛ-зростає-вагітність прогресує,зробіть гінекологічне УЗД.
Вика
01.10.2021
Нудить тиждень таке чуство шо живот нетакий як усе
Ответ от врача
Запитання не зовсім зрозуміле. Симптом нудоти може бути при різних захворюваннях органів травлення, а також при підвищеному артеріальному тиску, вегето судинному кризі і інших станах. Більш конкретно можна сказати після огляду.
Вика
01.10.2021
Я спала з хлопцем потим 2 рази були мисячни прошло 45 днив чи неможу я бути вагитна
Ответ от врача
Доброго дня. Ні
Аня
01.10.2021
Доброго вечора, а якщо я приймала таблетки Ярина плюс 5 днів, і в мене затримка 2 неділі, що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Не можемо Вам на це питання чітко відповісти. Не зрозуміло коли Ви почали прийом Ярини, чому приймали лише 5 днів, чому і коли зупинили прийом? Якщо почали прийом з 1-го дня місячних і припинили через 5 днів , а по завершенні циклу маєте затримку - то вагітність не виключена. Зверніться на прийом до гінеколога.
Лілія
01.10.2021
Доброго вечора. Турбує серце після Ковіду. Важкість в грудні клітці. Неможу зробити видих нормально, одразу кашляю.сухий подразнюючий кашель. Легені чисті. Щитовидка залоза не збільшена.постійна втома. Хворіла ковідом на початку вересня. Було невелике запалення легенів. Лікар кардіолог встановила діагноз перикардит. Моє лікування: -медрол -мексікор -верошпірон -торасемід -корамаг -фарматидин -ксарелто(д.димер був 3500 при нормі менше 500) -серрата Чи правильно лікуюсь? Яка ваша думка?
Ответ от врача
Доброго дня. Для оцінки Вашого стану та тактики лікування потрібен огляд, УЗД серця, ЕКГ та лабораторні дані.
Diana
01.10.2021
Здравствуйте, пила фурасемид по нротяжении полутора месяцев по 2 таблетки почти ежедневно. Хотелось бы перестать пить, была попытка, но сразу преследуют отеки, подскажите, как восстановиться и перестать их пить аккуратно, без отеков.
Ответ от врача
Доброго дня. Приймати фуросемід досить небезпечно, так як він виводить разом з сечею калій, що призводить до метаболічних порушень та погіршує роботу серця. Для того, щоб Вас вилікувати потрібно в першу чергу знайти причину набряків, так як затримка рідини в організмі може бути через порушення біохімічного обміну, змін онкотичного тиску, гормональних змін ( часто при менопаузі, захворюваннях щитоподібної залози та наднирників), порушенні функції нирок, в наслідок порушення функції серця, тому варто знайти причину і усунути її, тоді можна буде забути про фуросемід.
Марія
01.10.2021
Ми з чоловіком дуже хочемо дитинку а вже процес почався в мене затримка 3 дні але сьогодні мене почало мастити коричневими виділеннями що робити це норма чи ні
Ответ от врача
Маститись може і при нормальному перебігу вагітності, і при загрозі. Зробіть УЗД та зверніться на особисту консультацію
Яна
01.10.2021
день добрый ! 13 я сделала тест на овуляцию и она была мы все сделали как нужно в настоящее время у меня уже третий день задержки на второй день задержки делала тест на беременность ничего не показал но и критические дни не начинаются, ноющие боли в низу живота немного ощущаются три дня ..грудь опухла немного болят и стала чаще посещать туалет ... я волнуюсь или не может быть это вне маточная беременность
Ответ от врача
Тест на вагітність буде позитивний як при матковій, так і при позаматковій вагітності. Повторіть тест через 2 дні ( або здайте кров на ХГЛ) і зробіть УЗД
Юлія
01.10.2021
Доброго дня, були місячні, після цього не було статевого акту, а тепер затримка у 6днів, що це може говорити?
Ответ от врача
Це порушення менструального циклу. Зверніться на особистий огляд та УЗД
Світлана
01.10.2021
Доброго дня, в мене затримк, перший день останніх місячних був 18.08.2021 тест показує одну смужку, але груди при дотику болять і ніби чуть тошнить але незначно
Ответ от врача
Здайте кров на ХГЛ та зверніться на особистий огляд та УЗД
Олена
01.10.2021
Були місячні з 18-21 і почались знову 29 вересня.
Ответ от врача
Це вже не місячні, а аномальні кров'янисті виділення. Зверніться на особистий огляд та УЗД
Євгенія
01.10.2021
Доброго дня! На 10му тижні вагітності дуже низький тестостерон 0,233 нмол/л (при нормі від 0,290-2.00), на 5му тижні показник був 0.384 нмол/л. Чим це загрожує плоду та як виправити?
Ответ от врача
Доброго вечора! Немає потреби визначати тестостерон під час спостереження вагітності. З яких причин його Вам призначено? Для чого здаєте в динаміці? Якщо були покази до такого обстеження, то пояснення Вам надасть лікуючий лікар. Не бачу потреби якось коригувати ці показники.
Олена
30.09.2021
Страх выходить на улицу,панические атаки
Ответ от врача
Доброго дня. З даними симптомами рекомендована консультація невролога.У нашому центрі є така можливість, у тому числі онлайн. За деталями запису звертайтесь в контакт центр
Аня
30.09.2021
Добрий день, був незахищений акт на інший день почалися пісячні, пройшов місяць і була затримка в 5 днів, і потім почалася менструація. Може бути в такому випадку вагітність? Дуже переживаю
Ответ от врача
Доброго дня. У описаному Вами випадку вагітність неможлива (у разі якщо не було незахищеного статевого акту наступного місяця). За наявності будь яких сумнівів-здайте кров на ХГЛ.
Катя
30.09.2021
Добрий вечір . У мені менструальний цикл був але виділення ну майже не було а перетим, місяць назад в мене їх не було два місяці , пізніше появились . Це вже другий або третій рік бідколи в мене вони почались . Мені 14. Я до того ще сиділа на дієті ( мало калорійній) Але вжеє місячні і здається все добре
Ответ от врача
Доброго дня. Обов‘язково треба звернутися на прийом, такі питання не вирішуються онлайн. Є багато нюансів, які потрібно розпитати і подивитися
Наталія
30.09.2021
Доброго дня!!! В доньки(14рокі)халазіон. Як можна записатись до лікаря, і ціни?
Ответ от врача
Доброго дня. Ви можете записатись на консультацію до лікаря за тел: 068 840 30 30
Маша
29.09.2021
Доброго вечора! 4 дні затримка менструації болить поперек та груди стали чутливими а також болить лівий яєчник що тисне аж на мочовий що дуже часто ходжу в туалет відчувається вздутя неможу на животі лежати бо незручно та й болить низ чи може бути це вагітність чи має бути менструація раніше такого перед менструацією не було дуже дякую))
Ответ от врача
Доброго дня. Тест на вагітність зробити обов‘язково. Якщо негативний - симптоматика схожа на кісту яєчника. Потрібно зробити УЗД органів малого тазу і звернутись до лікаря-гінеколога.
Марія
29.09.2021
Доброго вечора, останні нормальні місячні були 23.08 , у вересні 27.09 почались виділення спочатку як мотузечки коричньоватого кольору потім кровянисті виділення тільки на туал.папері коли вибирають і все більше нікуди не течуть ... дуже часто почала ходити помаленькому в туалет ,таке відчуття як щось виломлює в середині піхви і чуство що мій мочовий завжди повний , буду дуже вдячна за консультацію , в лікарню поки що немаю змоги сходити
Ответ от врача
Доброго дня. Стосовно частих та болісних позивів до сечовипускання-це швидше всього цистит, необхідно здати аналіз сечі і звернутися до уролога. Стосовно виділень-мало інформації. Подібні скарги можуть бути, як при вагітності, так і при фолікулярній кісті, або ж будь-яких інших гормональних порушеннях. Потрібне дообстеження з обов'язковим оглядом. Без цього неможливо дати правильні рекомендації і призначення.
Наталія
29.09.2021
Що должен написати лікуючий лікар в висновку дитині інваліду(сколіоз 3 ст.). Щоб подати документи всобез.
Ліда
29.09.2021
Антит іла до тиреопероксидази IU/ml 0.45 < 9 Тиреотропний гормон (Т SH) мкМЕ/мл 3.18 0,35 - 5,10 сироват ка Тироксин вільний (FT4) pmol/L 12.07 6,43 - 18,02 Трийодтиронін вільний (FT 3) pmol/L 5.29 2,76 - 6,45 чи це є норма для мене
Ответ от врача
Доброго дня! Результати в нормі
Ольга
29.09.2021
Доброго дня.Мені 47,не вагітність років 20 ,але зараз відчуття що вагітна, три дні затримки і три дні нудить,що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Ірина
29.09.2021
Доброго дня.В мене автоімунний тиреоїдит.Здала ТТГ 5,5;Тиреоглобулін 1; Титр антитіл до пероксидази 415; Вільний тироксин 18.2.Ендокринолог призначила L-Тироксин 25; Олісід 2 р.в день;Йосен в другій половині дня.Через 1.5 міс.здала ТТГ впав до 0.43; Вільний тироксин став 10.4.Що робити? Адже приймати гормони це не вихід, бо вони будуть ще більше пригнічувати щитовидну залозу. Як Ви відноситесь до того,щоб носити турманієвий шалик, який рекомендують при АІТ, Гіпотиреозі?
Ответ от врача
Доброго дня. Зменшуйте Lтироксин до 12,5 мкг на добу і через 1 міс контроль ттг. Крім медикаментозного доказаного лікування додатковими не займаємося.
Тетяна
29.09.2021
Доброго дня , була затримка 16 днів , пішли місячні , пройшло два тижні , а сьогодні кров'янисті виділення ,про що це може свідчити?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно зробити УЗД органів малого тазу та звернутись на консультацію до гінеколога
Катерина
29.09.2021
Доброго дня мене звати Катя, після пологів 29.08.21 вперше почались кретичні дні але в цьому місяці мали початись 26.09.21 і немає. Вчора зробила тест дньом і сьогодні зранку показав що в чора що сьогодні одну полоску як це все зрозуміти?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка менструації до 1 тижня є варіантом норми. Тести зрідка можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини) та зробіть УЗД органів малого тазу
Катерина
29.09.2021
Доброго дня, після пологів 29.08.21 вперше почались кретичні дні але в цьому місяці мали початись 26.08.21 і немає. Вчора зробила тест дньом і сьогодні зранку показав що в чора що сьогодні одну полоску яка може бути причина?
Ответ от врача
Кілька місяців після пологів цикл може бути нерегулярний. Якщо Ви ще годуєте груддю — може бути підвищений рівень пролактину, який порушує менструальний цикл.Якщо менструація ще кілька днів не починається — зробіть УЗД
Світлана
29.09.2021
Чому може сильно колоти серце
Ответ от врача
Доброго дня. Існує багато причин чрму може “ колоти серце” і це не лише можуть бути кардіологічні причини, тому бажано звернутись до кардіолога, щоб детально вивчити ситуацію
Світлана
29.09.2021
Чому може бути затримка 2 місяці
Ответ от врача
Причин може бути багато. Як гінекологічних, так і ні. Потрібен огляд, анамнез, УЗД та обстеження на гормони
Софія
29.09.2021
Добрий вечір) Цікавить таке питання, був захищений інтим останній раз 13 серпня, через місяць почались критичні дні, все як по календарику, а зараз у цьому місяці затримка 4 дні, яка може бути причина і чи може це бути вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Вагітності бути не може. А причин, що можуть викликати затримку є досить багато. Зверніться на особисту консультацію.
Алена.
28.09.2021
Здравствуйте. Есть вопрос, незнаю что делать. Мне скоро 16, месячные начались почти год назад. В июлк месячные были 2 раза на месяц, на начале и в конце. И вот прошло 2 месяца, месячных нету. Были странные выделения и коричневые, и белые, всякие. Незнаю что делать..
Ответ от врача
Доброго дня. Протягом року після першої менструації нерегулярний цикл - це варіант норми. Але, якщо з настанням менархе (перші місячні) ви не звертались до дитячого гінеколога - рекомендуємо це зробити
Крістіна
28.09.2021
після овуляції пройшло 2-3 дня. Чи можу я дізнатись чи завагітніла? і через скільки часу тест може показати 2 полоски?
Ответ от врача
Більшість тестів працюють з першого дня затримки місячних
Дмитро
28.09.2021
Добрый день, у меня проблемка - сегодня проснулся и сильно даже очень сильно болит в зоне лопатки с левой стороны спины , вчера не чего не было такого чтобы могло так превзойти,а вот проснулся уже и всё началось . Не повернуться не на гнуться не чего не могу сделать - лежать больно, так боль там чуток от дыхания когда ложусь
Ответ от врача
Доброго дня необхідно провести огляд вертебролога для правильної верифікації діагнозу.
Сергій
28.09.2021
Доброго дня. Коли можна записатися на прийом з приводу септопластики
Ответ от врача
Доброго дня. На прийом з приводу оперативного втручання можна записатися в зручний для вас час і Вам нададуть вичерпну інформацію по цьому питанню
Катерина
28.09.2021
Доброго дня, скажіть будь ласка чи можуть кретичні дні після пологів один раз піти а потім не йти( затримка 2 дні)
Ответ от врача
Доброго дня. Так, іноді перші менструації після пологів можуть іти не регулярно. Але необхідно завжди пам'ятати. про імовірність вагітності. Здайте кров на ХГЛ.
Любов
28.09.2021
Доброго дня.Мені робили операцію ,по гінекології ,три проколи в живіт,на кисту ,і після операції на другий день почались місячні ,от уже ідуть п'ятий день ,так вони мають іти?
Ответ от врача
Доброго дня. Після оперативних втручань часто бувають «збої» менструального циклу.
Марія
27.09.2021
Доброго дня, робила тест до затримки, оскільки цикл не регулярний... Два позитивних тести...радості не було меж.. через тиждень почались місячні... Що це може бути ? Варто вже звертатись до лікаря? Чи після ?
Ответ от врача
Доброго дня. Можливо два варіанти: хибнопозитивні тести або вагітність, що не змогла розвиватися з ряду різних причин (найчастіше це генетичні аномалії). На жаль, таке трапляється досить часто: статистично кожна 4 вагітність закінчується викиднем. Якщо кров‘янисті виділення незначні - то панікувати не варто, але все ж бажано звернутись до лікаря.
Валерия
27.09.2021
Здравствуйте. Мне 31. С самого нового года боли между лопатками. Начались неожиданно. Раньше проблем со спиной не было. Работа сидячая. С сердцем вроде проблем не было. В данный момент нет возможности попасть к врачу. Боли не постоянные, иногда ощущение сдавливания в нижней части грудной клетки. Бывает ощущение неполного вдоха. Иногда начинает резко колотится сердце, становится мало воздуха. Каждый день делаю зарядку для грудного отдела позвоночника, но чувствую, что этого мало. Посоветуйте, что делать?
Ответ от врача
Добрый день. Трудно сказать так как это только жалобы! А нужно обследование, как минимум осмотр и неврологический статус, а лучше ещё и мрт
Тетяна
27.09.2021
Зроблено вакуум аспірацію 23 серпня. Менструації ще немає. Але з'явилися болі в низу живота . Що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Неможливо сказати орієнтуючись лише на болі. З якої причини виконувалась вакуумаспірація? Зробіть УЗД і зверніться з результатом на консультацію.
Даяна
27.09.2021
Добрий день. Маю добре виражені проблеми з осанкою, де «просто випрямся і ходи рівно» вже не є працюючим варіантом вирішення проблеми. Гіперкіфоз + гіперлордоз. Також болі в поясниці, іноді в інших частинах хребта. Думаю, потрібно переглянути фото (маю), щоб оцінити ситуацію. Тип осанки набутий, тому що з малечку ніхто не привчив до правильної ходьби та осанки, постійний комп‘ютер. Зараз стиль життя в більшості малорухливий, хоча присутні невеликі навантаження 2 р. в тиждень. Дуже боюсь, що вже немає шансів щось виправити (зараз мені 16), адже хребет практично сформувався. Тому дайте, будь ласка, відповідь, якщо з Вами можна зв‘язатись та отримати допомогу/ поради. Або контакти людини, яка добре знається в схожих проблемах, та може надати онлайн-консультацію.
Ответ от врача
Доброго дня. Першочергово потрібно оцінити стан здоров'я, рекомендуємо на прийом до ортопеда травматолога ,визначити тип сколіозу та його ступінь. Тоді прийняти рішення з приводу правильного лікування
Дарина
27.09.2021
На який термін можна взнати чи вагітна? Що робити після незахищеного статевого акту щоб уникнути небажаної вагітності?
Ответ от врача
Наявність вагітності можна визачити по тесту або крові на ХГЛ з першого дня затримки. Після незахищеного статевого акту можна прийняти препарат екстренної контрацепції
Марія
27.09.2021
Добрий день. Мене звати Марія, мені 29 років, зробила Екг, лікар сказав що все добре, але мене турбує запис:малий ріст зубця R в V1-V3.,зміна міокарда лівого шлуночка. Що це означає? Можливо варто звернутись до іншого лікаря. Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Для того, щоб відповісти на Ваше запитання недостатньо опису кардіограми, потрібно бачити саму плівку ЕКГ та оцінити стан Вашого здоров'я
Таня
27.09.2021
Вагітність 1 -1.5 місяці начались спочатку виділення коричневого кольору а через день місячні і сильний біль в низу живота
Ответ от врача
Доброго дня,Тетяно! У Вашій ситуації необхідно терміново звернутися на особистий прийом до гінеколога. Вищеописані симптоми можуть бути ознакою викидня і потребують надання медичної допомоги.
Даша
26.09.2021
Доброго вечора, місячні ідуть не регулярно рік через рік, чи можливо завагітніти?
Ответ от врача
Ймовірність самостійного настання вагітності не дуже висока. Необхідно обстежитись і нормалізувати менструальний цикл
Виктор
26.09.2021
Здравствуйте, с недавнего времени начал работать в ночную смену, работа с 20:00 до 7:00 с графиком 6/1 , скажите пожалуйста как минимизировать риск вреда здоровью? Правда ли что те кто работают в ночную смену через 1-2 года получают серьезные проблемы с почками? Веду здоровый образ жизни, не пью и не курю.
Ответ от врача
Доброго дня. Робота в нічні зміни впливає на всі органи та системи. В першу чергу страждає нервова система, а потім всі інші органи. Щоб вберегти нирки , оскільки акцент саме на них, портрібно уникати протягів, холодних приміщень, кондиціонерів і т.д. А ще краще, якщо все вище перелічене пов‘язане з умовами праці, то краще змінити графік роботи, або саму роботу чи умови праці та спостерігатися в уролога хоча б раз на рік.
Ірина
26.09.2021
Якщо під час вагітності на ранньому терміні з'явилися незначні кров'яні виділення при цьому не було болі в животі чи є це нормою?
Ответ от врача
Доброго дня, Ірино! Кровомазання незначні, дійсно можливі на ранньому терміні, таке може відбутись в період імплантації. Але кожна ситуація індивідуальна. Варто пересвідчитись, що вагітність прогресує. Зверніться на особистий прийом до гінеколога.
Лена
26.09.2021
Добрий день ,мій ріст 154 ,вага 80 кг, 42 роки, ожиріння 1 ступіння ,здала на індекс HOMA 0,52, пептид 1,400 при нормі (0,81- 3,85) ,Глікований гемоглобин 6,1%. Сказала лікар преддиабет сказали знизити вагу фізичні навантаження і дієта ,скажіть можливо ще чай Арфазитин приймати . Жажди до води немає, сечовипускання звичайне СКХ почок ,часті цистіти,.Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Харчування при порушеному вуглеводному обміні. Фізичні навантаження( при неможливості занять, хоча б ходьба у швидкому темпі). Чай не потрібно. Плюс метформін, але після консультації лікаря ендокринолога.
Марина
26.09.2021
Добрий день, вчора здала аналіз хгл-37.3 Зранку зробила швидкісний тест показало другу полоску але світлішу від основної, можна вважати , що вагітна?
Ответ от врача
Доброго дня. Так
Петро
26.09.2021
В котрій приблизно годині ,для отримання саме правильного результату комп'ютерної периметрії на обох очах ,можна іти робити хворому з відкритокутовою глаукомою ,на назване вище обстеження очей після закапування йому хворого ока такими каплями як : в 7:00 годин і 19:00" Мардозія" , 19:30годин"Брімонал 0 ,2 %" ,в 22:00 "Унілат"? Дякую за відповідь
Ответ от врача
Доброго дня. Усі обстеження краще робити в першій половині дня.
Олена
26.09.2021
Доброго дня, у крові виявлені мононуклеари 2 , лімфоцити 44 , гемоглобін114, кольоровий показник 0.8 все рашта норма. Симптомів хвороби немає. Кров здали як контроль перед вакцинацією на ковід. Що це означає мононуклерні клітини 2?
Ответ от врача
Доброго дня, норма моноцитів 3-11%, Ваш показник входить у межі норми. Збільшення рівня лімфоцитів (норма до 37%) може свідчити про наявність вірусної інфекції, але визначити якої саме за аналізом крові не можливо. Проте, є знижений гемоглобін, що потребує більш детального обстеження спочатку у терапевта, а за необхідності і у гематолога з метою визначення причини та виду анемії з медикаментозною корекцією даного стану.
Ірина
25.09.2021
Доброго вечора. Мені 24 роки і у мене не регулярні менструації, на даний час 16 днів затримки,. Місячні можуть бути у мене раз в півтора або 2 місяці. Скажіть будь ласка чи це є норма чи щось набагато гірше?
Ответ от врача
Доброго дня. Норма менструального циклу коливається. Може бути від 22 до 34 днів. Якщо у вас немає стабільного циклу і тривалість його виходить за вищезазначені межі- варто звернутись на особистий прийом для з'ясування причин.
Неля
25.09.2021
Давно затримка місячних А тепер вагітна ЧИ всьо добре може бути
Ответ от врача
Звичайно все може бути добре.Попередні затримки не ають стосунку до перебігу вагітності.
Наталья
25.09.2021
Очень сильноя тревога нет сил помогите
Ответ от врача
Доброго дня. Рекомендована консультація невропатолога
Олена
25.09.2021
Доброго дня, підкажіть, був статевий акт перед місячними,але вони не з'явилися і відбулася затримка в 7 днів після чого пішли місячні. Чи можлива вагітність ?
Ответ от врача
Доброго дня. Не можлива
Люба
25.09.2021
Доброго ранку, чи можу я завагітніти вечері але вранці почалися місячні?
Павел
24.09.2021
Здравствуйте, дайте пожалуйста ответ как специалиста, влияет ли как-то вакцинация на здоровье при Гипоплазии ППА, мигрени с аурой и каким образом. С уважением. Будем очень благодарны.
Ответ от врача
Доброго дня!На гіпоплазію не впливає...Так як мігрень є провокатором розвитку інсульту,а в людей з аурою він трапляється у 2.5 рази частіше,то зростає ризик розвитку інсульту.
Світлана
24.09.2021
ТТГ 1,52 для мене норма?: в 2006 році операція і радіойодотерапія (діагноз С73). Приймаю 15 років L-тироксин, 125. Мерзну, руки, ніс, ноги постійно холодні, інколи шум у вухах, безсоння.
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте тиреоглобулін, АТ до тг і з результатами обстежень зверніться на прийом до ендокринолога
Даша
24.09.2021
Стан після оперативного втручання лівої лобнотім’яної області( видалення субдуральної гематоми). Описані вогнищеві зміни Мр- сигналу речовини головного мозку лобних областей – судинного генезу - МР-ознаки церебральної судинної мікроангіопатії . Незначні геморагічні нашарування лівої лобнотімяної області. В умовах безконтрастного обстеження даних за об’ємні утворення головного мозку на момент обстеження не виявлено.
Ответ от врача
Доброго дня, необхідна консультація нейрохірурга!
Віталій
24.09.2021
Були статеві акти з дівчиною, але не кінчаючи в середину. Зараз задержка 4 дні. Чи може бути це вагітністю?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка менструації до 1 тижня є в межах норми, та щоб підтвердити або спростувати вагітність здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Діана
24.09.2021
Доброго дня. Відбувся незахищений статевий акт,але туди нічого не було, але є затримка декілька днів. Чи може це свідчити про вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб підтвердити або спростувати вагітність здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Марина
24.09.2021
Я впевнена що не вагітна а місячних немає вже 2 місяці
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на очний прийом, причин може бути дуже багато: від банального стресу до серйозних гормональних змін.
Ангеліна
24.09.2021
Небуло сексу а місячних нема
Ответ от врача
Це порушення менструального циклу. Зверніться на особистий огляд та УЗД
Ігор
24.09.2021
Доповнення до попереднього питання чи можливе лікування при такому діагнозі і чи можливо зачати дитину природнім шляхом чи зразу екз дякую
Ігор
24.09.2021
Доброго дня! Здав аналіз спермограми поставили заключення тератоастенозооспермія кількість активної сперми 13,16млн/мл 67,12 млн/мл в еякуляті. активнорухливі 19% >25% рухливі 28% a+b>50% малорухливі 17% нерухливі 36% з нормальною морфологією 10%>30% дегенеративні 90% 50% спермаглютинація ++ локальна агрегація + локальна клітини сперматогенезу 1,0%
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно знайти причину змін в спермограмі, нажаль зрозуміти чи це проблема внаслідок запального процесу, гормональних змін чи органічних порушень неможливо, так як інформації, що Ви надали дуже мало, для уточнення діагнозу потрібно виконати для початку бак посів сперми, МАР тест, УЗД органів калитки і вже відносно результатів обстежень можна буде призначити лікування
Юлія
24.09.2021
Як зачати дівчинку?
Ответ от врача
Доброго дня. Запланувати заздалегідь стать дитини під час природного зачаття неможливо, оскільки це залежить від того, яку саме хромосому (Х - жіноча стать, чи Y - чоловіча) буде нести сперматозоїд, що запліднює яйцеклітину. Вірогідність 50:50
Наталія
24.09.2021
Останні місячні 3 серпня а статевий акт 2-3 на даний час затримка 15 днів тест негативний чи може це бути вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб підтвердити або спростувати вагітність здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Христина
24.09.2021
Протягом 3-х місяців помітила зміни в менструальному циклі один місяць цикл 26 днів на інший вже 30 і потім знову 26 днів і так повторюється щодо жіночого здоровя проходила консультацію в гінеколога все впорядку овуляція є гормони в нормі чому тоді нерегулярний цикл?
Ответ от врача
Доброго дня. Різниця в тривалості менструального циклу до 7 днів є варіантом норми. У вас регулярний цикл, приводу для хвилювання немає.
Ольга
24.09.2021
Дата початку попередньої менструації 21.08, цикл регулярний, але статеве життя нерегулярне у зв'язку із частими від'їздами партнера за кордон. 06.09 був незахищений статевий акт. Партнер не кінчав в середину. Приблизно 20.09 відчула важкість у животі. Тесту ще не робила. Місячних ще немає. Чи є це ознакою вагітності?
Ответ от врача
Доброго дня. Для того, щоб підтвердити або спростувати вагітність здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Трачук
24.09.2021
Доброго дня! Дитині 3,5 роки, уже близько місяця дитина стала надто збуджена і нервова.Істерики, агресія,сльози Раніше таких проявів не було.чи потрібно якісь обстежиння чи просто кризис у віці?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібна консультація психолога.
Неля
24.09.2021
Мені 47 років.останні пів року місячні ідуть через місяць.місяць-є.на другий-немає.і т.д.чи це нормально.
Ответ от врача
Доброго дня. Так, це є варіантом норми, оскільки ваш вік знаходиться в діапазоні початку настання менопаузи (45-55 років), а це супроводжується нерегулярною менструацією. Головне, щоб у цей період не було кровотеч.
Кристина
23.09.2021
Добрый день моему сыну 2.6 годика . Ему поставили левосторонний гемипарез . У невролога не была ещё так как назначили проверку головы . Скажите можно ли летать с ребёнком долгое время без мрт ? Спасибо за ответ
Ответ от врача
Доброго дня. Для перельотів МРТ ГМ не є обов'язковою процедурою. Це обстеження є інформативним для невролога, який буде лікувати Вашу дитину.
Олександра
23.09.2021
Був незахищених секс, після чого була затримка 4 дні, і почались критичні дні. Через деякий час розпочалась нудота, печія,паморочення. Що це може бути?
Ответ от врача
Причини можуть бути різні. Зверніться на консультацію до гастроентеролога і гінеколога
Людмила
23.09.2021
Добрий вечір Хотіла запитати в мене після овуляції на четвертий день болить живіт і є виділення біло прозорі що це може означати?
Ответ от врача
Прозорі, слизисті, іноді рясні виділення — це ознака овуляції, в цей період можливі періодичні болі. Щоб виключити серйозні зміни — варто звернутись на огляд
Валентин
23.09.2021
Здравствуйте, проблема такова, месяц назад удалили нерв 46зуба, все это время он болел при накусывании, и вот сейчас появились симптомы воспаления лицевого нерва на той же стороне, побежал за направлением к неврологу, сначала сказали проверить этот зуб, корень начел гнить, это может быть причиной воспаления лицевого нерва?
Ответ от врача
Доброго дня! Може бути або лицевий, або трійчастий. Потрібна обов'язково консультація невролога для своєчасного призначення лікування!
Валентин
23.09.2021
Доброго дня.колоноскопія звичайна проводиться зовсім без знеболення,чи щось вводиться місцево?
Ответ от врача
Доброго дня. Колоноскопії можна проводити без знеболення або в медикаментозному сні
Маряна
23.09.2021
Порожнина матки -часткова перетинка в дні що це таке)і чи можлива вагітність при діагнозі?
Ответ от врача
Доброго дня,Мар'яна! Перетинка в ділянці дна-це так би мовити додаткова внутрішня стінка, яка деформує порожнину матки. Наявність перетинки ускладнює настання вагітності. І якщо вагітність самостійно все ж настає, то перетинка заважатиме нормальному росту вагітності, що може призвести до викидня. Перетинку потрібно видаляти. Робиться це гістероскопічно. Зверніться на особисту консультацію.
Маргарита!
23.09.2021
С чоловіком був п.а і він в мене!на наступний день пішли місячні,через 1.5 неділі болять груди і світло коричневі виділення!Що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно зробити УЗД і звернутись на особисту консультацію (може бути ендометріоз)
Галя
23.09.2021
Добрий день . Затримка місячних 3 дня, статевого акту не було , і є виділення біло-прозорі. Що робити щоб почались місячні ?
Ответ от врача
Доброго дня,Галино. Будь,які призначення можливі лише після дообстеження. Зробіть УЗД і зверніться на особисту консультацію.
Марія
23.09.2021
Доброго дня! В чоловіка погана спермограма був на узд спеціаліст сказав що в правому придатку є дві рідинні структури діаметром 10 та 6 мм у висновку написав ознаки сперматоцелє придатка правого яєчка. Чи може бути погана спермограма через це? Та чи можливо через це я неможу завагітніти? Швидше були в репродуктолога то поставив діагноз безпліддя чоловічий фактор дуже дякую Вам за відповідь.
Ответ от врача
Доброго дня. Це може бути однією з причин безпліддя. Лікування оперативне, якщо діаметр перевищує 1 см., якщо менше 1 см., то рекомендується спостереження. Якщо медикаментозне лікування виявилося неефективним в корекції спермограми, то тоді рекомендовано оперативне лікування в плановому порядку.
Вікторія
23.09.2021
Доброго дня. Якщо після перенавантаження почало кровити. І триває вже 3 дні, але нічого не болить. Що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Може бути дуже багато причин, необхідно дообстежитись (хоча б зробити УЗД органів малого тазу).
Мар'яна
23.09.2021
Доброго дня, потрібно відтермінувати початок місячних на 4-5 днів, повинні початись теж через 4-5 днів, дівчині 17 років
Ответ от врача
Доброго дня Краще починати відтерміновувати менструацію мінімум за тиждень до її можливого початку за допомогою препаратів прогестерону. За 4-5 днів до майбутньої менструації вони, швидше за все, не подіють, і всеодно почнеться проривна кровотеча на фоні прийому. Але спробувати можна)
Каріна
23.09.2021
Доброго дня, затримка 1 день болить в нижньому тазі, сильна свербіж а палить дуже і ще живіт дуже вздутий внизу ,на тесту одна полоска а другу майже не видно .
Ответ от врача
Вам потрібно звернутись на огляд і УЗД, а також здати кров на ХГЛ
Юлія
23.09.2021
Якщо я проходжу курс гормоно терапії візаном чи можна робити щеплення від ковіду
Ответ от врача
Доброго дня. Так
Анна
23.09.2021
Доброго дня Годую грудьми дитині майже рік два місяці назад ішли місячні регулярні, третій місяць немає тільки мажиться Що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. В першу чергу потрібно виключити вагітність - зробіть тест. Якщо тест негативний - приходьте на прийом.
Маряна
23.09.2021
Більше місяця йдуть кровяні виділення
Никита Донецкий
23.09.2021
Здравствуйте , уже достаточно давно меня мучает кое какое состояние. Я просыпаюсь , сначала голова покруживается , потому что ложусь поздно , а встаю также ( но пробывал и в режиме спать , всё такое же чувство). Допустим иду в магазин , пока иду забываю как я вообще встал с кровати и дошел до сюда , ну как-бы память остается , но у меня появляется ощущение мутности в памяти , как буд-то я спал только что . Ещё бывает иду домой , и просто в мысли свои пропадаю , не вижу картинку глаазами , звуки затихают , как буд-то в каком то другом мире (но конечно если кто-то будет идти или резкий звук какой-то , я возращаюсь в обычное состояние , но при этом такое же происходит , когда шел и туманость памяти)
Ответ от врача
Здравствуйте! Вам нужна консультация невролога в обязательном порядке!!!
Наталія
22.09.2021
Доброго дня скажіть будь ласка що це таке може бути зробила тест після п'яти хвилин ледь показалося дві полоски одна ярко розового друга блідо рожева і по тому вона на протязі 15 хвилин вона пропала можна рахувати що я вагітна чи це якась помилка тесту?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб переконатись в наявності або відсутності вагітності здайте аналіз крові на хоріонічний гонадотропін людини
Ірина
22.09.2021
пройшли місячні через два дні почалися знову що це може бути
Ответ от врача
Доброго дня. Це аномальні кров'янисті виділення. Зверніться на огляд та УЗД
Юля
22.09.2021
Чи можна випити таблетку Темпалгіну під час лікування Біфреном?
Ответ от врача
Доброго дня. Так можна.
Наталія
22.09.2021
Приймаю Джас плюс, скажіть ідуть постійні коричневі виділення, сьогодні вже таблетка рожевого кольору(світла 25 таб)якщо завтра почнуться місячні треба розпочинати нову упаковку чи допивати світлі таб.?
Ответ от врача
Потрібно випити всі таблетки з упаковки і лише тоді починати нову.
Станіслав
22.09.2021
Добрий день. Якщо мене лоскотати за одну ступню, то мені здається наче мене лоскочуть одночасно за обидві. Що воно таке?
Ответ от врача
Доброго дня. Це захисна реакція на подразнення ззовні.
Антоніна
22.09.2021
10 вересня в останній день місячних поставила спіраль Юнона біо Т , сьогодні 22 .09 болять груди і йдуть виділення як місячні,чи це нормально. Раніше місячні розпочиналися за графіком,спіраль встановлюю вже третій раз,таке вперше.Що робити та чи це все нормально Дякую
Ответ от врача
Після постановки спіралі можливі порушення менструального циклу. Після введення спіралі рекомендується контроль УЗД після місячних ( чи вірно стоїть в порожнині матки,) ,тому зверніться на УЗД і особисту консультацію
Валерія
22.09.2021
чи можливо що жінка при надії, коли скоріше всього плівка ще є і чоловік не кінчав, менструація була 2 дні тому, статевий акт біля місяця тому. нудота, запаморочення і головний біль але при цьому хвора на вірус, дуже переживає що завагітніла,
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб переконатись в наявності або відсутності вагітності здайте аналіз крові на хоріонічний гонадотропін людини
Яна
22.09.2021
Доброго дня. У кінці липня з ранку був дуже тривожний стан. Викликала швидку. Аритмія, тахікардія, високий тиск, пульс 130. Сказали звернутися до ендокринології. Здала всі аналізи ТТГ виявився високим17, 634, т3 та т4 норма. Призначила лікар еутирокс. І тут почалося.... Панівні атаки, страх, безсоння, я хотіла сховатися від усього світу. Через два тижні препарат відмінили. Призначили біфрен, ендокардит, кратер. Пройшов місяць повторно пройшла аналізи Ттг-9, 838 т3 та т4 норма. Почуватися стала краще. Але інколи мене знову накриває паніка.... Ще приймають біфрен, але скоро пройде 6 тижнів і на що тоді переходити не знаю. Лікар свого телефону не залишив. Не знаю що робити? Чи довго ще цей стан буде? Чи може звернутися до психіатра чи невролог а?
Ответ от врача
Доброго дня. Оскільки були проблеми зі щитовидною залозою, проконсультуйтесь з ендокринологом. Після виключеня ендокринологічної патології, рекомендована консультація невролога.
Софія
22.09.2021
Доброго дня, таке питання у мене затримка 11 днів, робила тести, два негативні, та і не планували в тому місяці нічого, в тому місяці правда трохи отруїлась,скинула вагу,була в свого гінеколога, сказала що на узд виглядає все ніби критичні тільки закінчились ( хоча їх і не було) підкажіть як себе поводити далі? Плануємо вагітність
Ответ от врача
Доброго дня. Можна зачекати ще 7 днів і здати кров на хгл
Маріна
21.09.2021
Затримка 6 днів......була в гінеколога каже все добре...не вагітна..а тест показав одну чітку ,а другу ні.....чоловік в мене не кінчав...
Ответ от врача
Здайте кров на ХГЛ та зробіть УЗД
Анастасія
21.09.2021
Доброго дня) затримка місячних на 10 днів, але статевим життям не живу вже 4 місяця, що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня! Причин затримки може бути багато. Часто вони навіть не пов'язані з гінекологією, а наприклад з порушенням роботи щитоподібної залози, розладами харчування і багато іншого. Зверніться на особисту консультацію та зробіть УЗД.
Красілова
21.09.2021
Гонартроз і сполндиартроз як лікувати
Ответ от врача
Доброго дня. Лікування залежить від ступеню важкості. Рекомендуємо консультацію ортопеда травматолога для визначення правильного лікування
Николай
21.09.2021
Якщо витягнув за 5 секунд до оргазма і друга половинка зразу підмилася, вагітна чи ні?
Ответ от врача
Доброго дня, Микола! Не важливо, чи підмивалась партнерка чи ні. А сперматозоїди можуть визначатись у передсім'яній рідині, яка виділяється ще до еякуляції. Для визначення факту вагітності-нехай партнерка здасть кров на ХГЛ.
Катя
21.09.2021
Була травма 4 місяці тому. В перві 2 місяці була біль при ходьбі. Особливо при спуску по сходам, на верх іти було не так боляче. Згодом біль пройшла та залишився хруст і не стабільність у коліні. Періодично біль повертається і больно зі сходів спускатися , ходити і сидіти на корточках ( якщо не рухатись в такій позі біль встихає). Прописали місячний курс мовекс комфорт та кальцеміну, не особо помогло( здається коліно само по собі перестало боліть).МРТ показало. Пошкодження тіла, заднього рогу медіального меніска ( Stoller 2); синовіїту ; бурситу супрапателлярной сумки. Запитання 1. Що робити? 2. Операція потрібна, якщо так то скільки триватиме реабілітації (не можна нагружати коліно( живу в общагі на 9 єтажі де ліфт не працює. В середньому за день прохожу 25-30 етажів)? маю лишню вагу 169на 80 кг. 3. Скільки операція коштуватиме? Чи можна її зробити безкоштовно, або по знижці( студентка, грошей не багато).
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно, щоб лікар травматолог оцінив тип розриву меніска, тобто оглянув клінічно пацієнтку, та обовязково переглянув диск і під час консультації буде вирішино чи буде потрібна операція та який термін реабілітації. Також потрібно обмежити фізичні навантаження та ортез або надколінник
Павло
21.09.2021
Добрий день, 2 місяці тому мав багатоуламковий перелом таранної кісти, був накладений азф апарат, 2 місяці, питання чи буду нормально ходити і коли можна ставати на ногу?
Ответ от врача
Доброго дня необхідно виконати рентгенографію та прийти на консультацію лікаря для визначення подальшого лікування
Карина
21.09.2021
появилось розовое пятно на спине, перешло в бордовое пятно, сопровождается зудом и чешется. Неделю мажу мазью «Кремген» не помагает
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібна очна консультація (перед консультацією за 2-3 дні нічим не змащувати)
Алла
21.09.2021
Доброго дня, під час вагітності зявилась пігментація на щоках,у своіх родичів такоі проблеми не спостерігала борюся з цією проблемою 4 роки, зверталась до ендокринолога( здавала аналізи: загальний аналіз крові, ТТГ2,печінкові проби, картозол, гормони тиреотропний, УЗД щитовидки,УзД печінки жовчоного, підшлункова, селезінка, УзД гінеколога) усе в нормі.Перепробувала безліч косметичних засобів, які виявилися малоефективними а по кишіні непідйомними для мене як вже виявилось в результаті(( Можливо весь цей час я зверталась до не кваліфікованих спеціалістів незнаю( Що можете порадити?
Ответ от врача
Доброго дня. Приходьте на консультацію. Будемо раді допомогти.
Светлана
21.09.2021
Какие таблетки использовать чтоб незабаременеть в 52года
Ответ от врача
Підбір методу контрацепції індивідуальний і залежить не лише від віку, тому зверніться на особисту консультацію
Ольга
21.09.2021
Затримка 5 днів, болить низ живота і груди. Зробила 2 тести і вони позитивні. Вже можна йти до лікаря гінеколога? Чи ще рано радіти?
Ответ от врача
Доброго дня,Ольга! Вітаємо Вас з радісною подією! Що стосується огляду та УЗД-звертатись краще із затримкою 7-10 днів. Якщо є якісь сумніви щодо тесту, факт вагітності точно підтверджується аналізом на ХГЛ. Звертайтеся,раді Вам допомогти!
Іра
21.09.2021
Що значать виділення зеленуватого кольору при затримці ?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно здати мазок на інфекції, що передаються статевим шляхом
Уляна
21.09.2021
Чи можлива ,затримка місячних після статевого акту?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо статевий акт був у дні овуляції і ви завагітніли, в такому випадку буде затримка місячних. Можливий варіант 1-3 денної фізіологічної затримки місячних , який не пов’язаний із статевими актами
Ліля
21.09.2021
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, після аборту вакуумом, начала пить таблетки Фемінаті. Настали місячні, але вони зовсім в невеликій кількості і лише 3 дні. Зазвичай місячні 5- 6 днів. Чи це є нормою після аборту чи ні? Дякую )
Ответ от врача
Добрий день, Лілія. Якщо після вакуумної аспірації (аборту) у вас по даним УЗД все в нормі то продовжуйте приймати даний препарат надалі і не хвилюйтесь за скорочений менструальний цикл. Гормональний фон зміниться з часом і цикл врегулюється
Анастасія
21.09.2021
Доброго дня.Після того як пила горілку ,на обличчі з'явилося два покрасніння і вони свирблять.Що мені робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Алерзін 1таб 1раз в день, Ентеросгель 1капс 3раза в день перед їдою, Місцево - бепантен(крем)1раз і день на ділянки враження і звернутися до дерматолога
Аліна
21.09.2021
В мене місячні ідуть 4 чи 5 днів, сьогодні вже 6 день а вони ще не закінчились яка причина?
Ответ от врача
Причину можна визначити лише після огляду та УЗД. Звертайтесь — допоможемо розібратись.
Анастасия
20.09.2021
Здравствуйте. При беременности ставили гетационный с.д.спустя 2 мес после родов врач назначил анализы расшифруйте пожалуйста индекс нома -2.03,с -пептид-0.97 что это означает???
Ответ от врача
Добрый день. Надо знать уровень гликированного гемоглобина! Обязательно нужно дообследоваться. С результатами анализов обратитесь к эндокринологу в обязательном порядке!
Тетяна
20.09.2021
Вже були місячні пройшов тиждень і знов почалися
Ответ от врача
Доброго дня. Це вже не місячні. Це аномальні кров'янисті виділення. Зверніться на огляд та УЗД
Аліна
20.09.2021
Уже 2 роки хочем завагітніти але не виходить,а зараз Менструація іде уже 2 тижні та болять почки,скажіть будь-ласа це уже велика причина для хвилювання?
Ответ от врача
Доброго дня,Аліна! Так, така тривала менструація-це не нормально. Ниючі болі в попереку-це не абсолютно завжди проблеми з нирками. Робіть гінекологічне УЗД та звертайтеся на прийом.
Софія
20.09.2021
Був статевий акт і на наступний день почались місячні, означає що я не вагітна?
Ответ от врача
Так, не вагітна
Оксана
20.09.2021
Низький гемоглобін у дитини 78. Що робити
Ответ от врача
Доброго дня. У вашої дитини дефіцитна анемія. Для призначення лікування потрібно дообстеження - феритин крові і тоді з аналізом до педіатра на огляд
Леся
20.09.2021
Доброго дня!Шостого були місячні,через 13днів знов почалися,але темні і не такі сильні.Що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Це може бути ендометріоз. Потрібно звернутись на консультацію для обстеження
Леся
20.09.2021
Хлопчик 9 років, каже, що болить (ноє) заду спина з правої сторони, температура в нормі.
Ответ от врача
Доброго дня. Спина з правої сторони - це дуже обширне поняття. Потрібно насамперед уточнити локалізацію (ділянка плечової поясу, лопатки чи попереку?)
Светлана
20.09.2021
Добрый день, ребенку 14 лет, диагноз аномалия Арнольда Киари 1 ст. Можно ли ему заниматься спортом (тренажерный зал)?
Ответ от врача
Доброго дня. Не рекомендується
Олена
20.09.2021
Доброго дня! Затримка місячних 7 днів. Мені уже записуватися на прийом до лікаря чи чекати?
Оксана
20.09.2021
Чи можна вакцинуватися від COVID -19 при вродженій хворобі щитовидки ?
Ответ от врача
Доброго ранку! Первірте функцію залози, якщо гормони в нормі, то вакцинуйтеся. Протипоказів немає
Элина
19.09.2021
Уважаемые Дамы и Господа! Прошу Вашей помощи, так как у нас в г. Донецке (ДНР) нет квалифицированных психиатров. Врач, который выписывал мужа из б-цы, порекомендовал найти в соц.сетях невролога. Моего мужа (ему 61 год) выписали в пятницу после ковида и у него беда с головой. Отмечается ухудшение памяти, нарушение концентрации внимания, агрессивности нет. Муж работает системным администратором. На работе не знают о его проблеме. Хотелось бы его восстановить. Подскажите, пожалуйста, какие препараты ему проколоть, чтоб дали эффективность? Заранее Вам благодарна. С уважением.
Ответ от врача
Доброго дня. Після перенесеної ковід — інфекції часто зустрічається постковідний синдром, який може проявлятись зниженням уваги, пам'яті, погіршенням емоційної сфери та ін. У нашому центрі є можливість онлайн консультацій лікарів. Рекомендуємо записатись на консультацію та отримати кваліфіковану допомогу в зручний для Вас час. Детальніше можна дізнатись на нашому сайті або зателефонувавши в контакт центр.
Альбіна
19.09.2021
Доброго Дня! Останні місячні були 1 серня, 21 серпня був статевий акт( планували вагітність), через 8 днів робили тест і показало вагітність . Гінеколог написала вагітність на 3 тижні більшу )Чому?
Ответ от врача
Доброго дня,Альбіна. Термін вагітності гінеколог рахує завжди від дати попередньої менструації, а не від імовірної дати запліднення. В цьому і полягає розбіжність,яку Ви помітили.
Оля
19.09.2021
Був не захищений секс,чоловік кінчив і почалися місячні в ночі!Чи можна завагітніти?
Ответ от врача
Добрий день. За цих обставин імовірність вагітності відсутня.
Светлана
19.09.2021
4 дня назад внезапно утром началась очень сильная мигрень (а я к ним совсем не склонна) подключилась к этому температура 37.6-39 Также ,до мигрени и до температуры,начались покалывания по всему телу,причем пульсирующие , острые,особенно на подошве стопы,и до колен ,так же в кончиках пальцев и в кистях(ощущение не ломоты из за температуры,а именно, покалывания резкое , в случайном порядке по телу болезненые. Температуру получается сбить всего на пару часов ,потом снова 38,а мигрень просто невозможно больше чем на час,это сводит с ума ,так же давит и покалывает в ушах и глазах Это точно не простуда, особенно пугает долгая продолжительность и безрезультатность,но покалывания в теле вдвойне страшны,вчера даже два раза судорожно дернулись ноги Так как сейчас выходные,не могла попасть к врачу,ну и мне настолько плохо,что вставать очень тяжело Ничего и приблизительно подобного никогда не было
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібна обов'язково консультація невролога з подальшим дообстеженням.
Богдан
19.09.2021
Болить ахілове сухожилля при ходьбі взутим, особливо в момент переходу з ноги на ногу, ніби давить стакан п'ятки у взутті, але проблема не в ньому, бо це в любому взутті біль присутня, також відчувається біль при прижках. Почалося після спортивного тренування.
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно глянути навантаження на стопу в цілому та оцінити стан ахілового сухожилку, тобто пройти консультацію ортопеда травматолога
Вікторія
19.09.2021
Чи можна годувати дитину грудним молоком, якщо я приймаю протиепілептичні таблетки Ламотриджин 100?
Ответ от врача
Доброго дня. Ламотриджин має здатність проникати в грудне молоко. Тому користь від годування груддю необхідно порівнювати з можливістю виникнння побічних реакцій у немовлят. Проконсультуйтесь з приводу даного питання з лікуючим лікарем!
Валентина
19.09.2021
Доброго дня Почалися місячні 2 вересня закінчилися 7 Сьогодні 19 я помітила мажучи виділення схожі до місячних це норма чи ні?
Ответ от врача
Доброго дня. Іноді можлива поява незначних і не тривалих кров'янистих виділень в період овуляції. Але подібні виділення можуть бути і при патології шийки матки, наявності поліпів та ін. Тому варто зробити УЗД аби визначитись з подальшою тактикою
Крістіна
18.09.2021
Місячних немає 3 місяці вагітність непідвердилась, але є білі виділення, легка твердість в низу живота, болі при натисканні, і моментами пульсивні удари. Що це може бути?
Ответ от врача
Добрий день, Крістіна. Затримка місячних на протязі 3 місяців свідчить про порушення менструальної функції. При тривалій затримці місячних можливий біль та дискомфорт. Вам потрібно зробити УЗД ОМТ і прийти на консультацію до лікаря гінеколога
Таня
18.09.2021
Затримка 3 дні...остані місячні були 20.08 по 24. 08...сексу небуло...осттаній був 29.07..захищений ...чому немає місячних?((
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка місячних — це не лише вагітність. Причин може бути досить багато. Необхідна очна консультація, збір анамнезу та обстеження
Олег
18.09.2021
Турбує остеохондроз, кіфоз хребта
Ответ от врача
Доброго дня для визначення стадії розвитку захворювання необхідно провести додаткові методи обстеження та звернутись на консультацію для підбору правильного лікування
Инна
18.09.2021
Доброго дня.Був незахищений анал секс,в кінці серпня,,ПІсля сходила в туалет,потім Душ, місячні останні були 22.08-25.08.Наступні повинні бути 19.09.2 тести робила 2 дні назад,негативні.
Ответ от врача
Доброго дня. Від анального сексу вагітність не настає
Христина
18.09.2021
Доброго дня. У мене після ненструації другий тиждень коричневі виділення, не знаю чи це нормально чи ні?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні, треба прийти на огляд до гінеколога та зробити УЗД органів малого тазу.
Анастасия
18.09.2021
Добрый день , выписали ноофен 250 /3 р в день , можно ли заменить парацетамол и в какой дозировке . Нарушение венозного оттока, тревожность , пониженное давление
Ответ от врача
Доброго дня! Питання з приводу лікувння потрібно вирішувати з лікуючим лікарем!Так як лікар знає вашу проблему і призначив відповідне лікування!
Марта
18.09.2021
Доброго дня, уже третій день місячні то є то нема...тобто з ранку можуть піти доволі рясні,а напротязі дня може взагалі не бути....мені 31 р.
Ответ от врача
Доброго дня. Варіант норми
Наталія
18.09.2021
Чи може з'являтись часто геморагічна кіста після розсмоктування яйника і чи є вона небезпечною?
Ответ от врача
Доброго дня. Усі кісти потребують уважного спостереження і контролю УЗД. Геморагічна кіста має диференціюватись з ендометріоїдною. А це можливо лише порівнюючи результати УЗД в динаміці.
Олексій
17.09.2021
Доброго дня! Мене турбує дуже сильна втомлюваність після короткого перебування у фізичних повсякденних навантаженнях, після цієї втомлюваності з'являються серцеві симптоми, інколи аритмії, завмирання серця, сильне серцебиття, головна біль, інколи біль в підребері правому та плечі правому не сильна, тянуча, невеликі порушення зі сторони жкт у вигляді пневматизації кишкіника, порушення жовчевиділення і т. Д. По результатам оглядів та аналізів у лікарів зі сторони жкт проблем сильних немає (по результатам узд, фгдс), зі сторони кардіології (узі в динаміці( три рази робив за рік) регургітації мітрального та трьхстулкового 1 та 2 - ї ступені відповідно, холтер показав ав блокади 2 ступінь 1 типу (і в зимку і в літку показав) пульс на протязі дня від 47 до 163; буває тиск піднімається у вечері до 150-160 на 100-90(при цьому я не маю шкідливих звичок таких як куріння, багато кави не пью, вживаю алкогольні напої приблизно один два рази в місяць і то не багато, бо на наступний день при похмільному синдромі всі симптоми сильніші зі сторони серця і головокружіння),, біохімія в нормі, загальний аналіз крові також, сдавав неділю попереду аналіз на ттг т3 т4 за призначенням лікаря, т3 т4 у нормі, ттг - 5.59... Робив узі щитовидної вона не збільшена... Запитання : Чи може всі ці симптоми бути із за збільшеного ттг? Якщо ні, що може бути причиною всього цього? (бо працездатність втратив, не можу відробити день, далеко виізджати)
Ответ от врача
Доброго дня. По гормонах щз - йододефіцит. Йосен 1 таб вранці після їди 2 міс. Через 2 міс повторити ТТГ. Такі симптоми не від ТТГ підвищеного. Зробіть аналіз крові на вітамін Д і феритин. А також загальний аналіз крові і загальний аналіз сечі. І ще цукор крові.
Міша
17.09.2021
Почему появляється нервний тик верхней губи може є якесь лекарство как избавиться от неврного тика
Ответ от врача
Доброго дня. Для еффективного лікування потрібна очна консультація невролога для визначення причини скорочення м’язів, точно визначити чи це саме тік.
Андрій
17.09.2021
Доброго дня! Вже тиждень тримається тиск , 140-150 на 90-100. Таблетки збивають його але не повністю і лише на десять-15 одиниць. Присутнє напруження в шиї....у мене шийний остеохондроз. Скажіть будь ласка в чому може бути причина і які обстеження потрібно пройти? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно пройти доплерографію судин шиї, ренгенографію шийного відділу хребта, добове моніторування артеріального тиску, а також консультація невролога та кардіолога
Оля
17.09.2021
Доброго дня.після прийнятя ескапелу за 7 днів почалися виділеня які тривають 5 днів.це не місячні тому що раніше сроку.
Ответ от врача
Доброго дня. Таке досить часто трапляється.Не хвилюйтесь. У випадку, якщо виділення не припинятимуться — зробіть УЗД та зверніться на консультацію до гунеколога.
Виктория
17.09.2021
Здравствуйте. Подскажите пожалуйста, мне на родах , 2 месяца назад, делали эпидуральную анестазию .После того, как я родила , у меня начали болеть, кисти рук, боль ноющая уже как 2 месяца. Может ли это быть, паралич нижних конечностей, последствием эпидуральной анестезии???
Ответ от врача
Ні,рекомендуємо Вам прийти на консультацію до лікаря невропатолога для визначення причини болю
Надежда
17.09.2021
Здрастуйте, 06.01. 2021 г., я травмировала ногу, подвернула, была резкая боль, 10 секунд и все прошло, через два часа, начала отекать, я вызвала скорую, ничего страшного растяжение, 08.01.,отек стал ещё больше, и нога естественно синюшного цвета, я поехала все таки в травмпункт, оказалось закрытый перелом наружной лодыжки, без смешения и растяжение незначительное связки, месяц я проходила в гипсу, соблюдала все рекомендации врача, пила кальций, нога всегда была в спокойном состоянии, потом период восстановления, я начала ходить через две недели, после снятия гипса, хромала буквально 2 дня, ни боли ничего меня не беспокоило. Сейчас прошло уже много времени, кость заметно больше, чем на здоровой ноге, буквально две недели назад, начались какие то, неприятные ощущения, нога ноет целый день, при долгой хотьбе начинает болеть. Врач говорит, что я выдумываю и все нормально, выписал серрату, я пропила, толку ноль, дискомфорт в месте перелома присутствует, если долго сижу, стою, потом начинаю хромать, это при том, что уже прошло 8 месяцев с момента перелома. Нормально ли это, или мне стоит обратиться к другому врачу и пройти обследование.
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно щоб оглянув ортопед травматолог, клінічно оцінив стан мяких тканин та, можливо, потрібно буде зробити контрольний ренгенівський знімок. З собою потрібно мати попередній ренгенівський знімок. Після чого буде вирішено тактика лікування або ж буде призначена необхідна реабілітація.
Валерий
17.09.2021
3 недели назад ударился сильно ногой. А именно большим пальцем. Обратился к травматологу. Палец спустя 3 часа отек, гематома выступила. После осмотра и рентген снимка, врач выписал нимидгель на 5 дней и все. Сейчас палец болит когда хожу. Могу им шевелить. Но не доклнца он сгинаеться. Посоветуйте пожалуйста что делать?
Ответ от врача
Доброго дня. Першочергово лікар травматолог повинен оглянути палець та рентген знімок,після цього призначити лікування,по потребі імобілізацію фаланги.
Маша
16.09.2021
Доброго вечора був статевий акт без захисту після останнього дня місячних. Після чого на 16 день я зробила тест (негативний) зараз затримка 5 день тільки мізерні кров’яні каплі інколи.. я зробила знову тести вони негативні. Але в мене постійно такі відчуття під час затримки ніби місячні (але їх немає) ломить спину здуття живота) Раніше вела активно статеве життя ( пів року це тривало) а зараз місяць пройшов і це було з іншим партнером і перший раз в житті без захисту … Але він впевнений що все добре і в мене не кінчали) Минулого місяця була затримка на 3 дні але все було ок) А тут затримка уже 5 днів і як я уже казала краплі крові( Могло це статись через стрес ? Недосипання? Фізичні навантаження? Чи від інтенсивного акту з новим партнером? Тести негативні
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка менструації до 1 тижня є в межах норми та щоб підтвердити або спростувати вагітність здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини) так як тести зрідка можуть дати хибнонегативний результат. І стрес, і недосипання і фізичні навантаження, і схуднення, і переліт, і подорожі, і ще багато чого іншого може викликати затримку. Заспокойтеся. Здайте ХГЛ і зверніться на консультацію(можлива навіть онлайн).
Марта
16.09.2021
Доброго вечора, затримка місячних 5 днів, робила тести на 16 день після статевого акту та на 4 день затримки місячних , вони негативні … Інколи є краплі крові (
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть дати хибнонегативний результат, тому здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Катя
16.09.2021
Доброго дня,чи можна завагітніти від чоловічого мастила ? якщо потрапила у піхву
Ответ от врача
Доброго дня. Так, можна
Рая
16.09.2021
Доброго дня. В мене таке запитання, в мене місячні закінчилися 24.08.але на даний момент в мене твердий живіт , і в середині як щось рухається. Робила тест на вагітність він негативний
Ответ от врача
Доброго дня. Навіть при підтвердженій вагітності рухи плода відчуваються не раніше 18-20- го тижня. З приводу скарг варто звернутись на консультацію до гастроентеролога. Якщо буде затримка місячних — здайте кров на ХГЛ
Наталя
16.09.2021
Доброго о дня. Робила узд та скринінг першого триместру. По узі малюк добре, тільки на тиждень більший. Та є підвищений крововилив у артеріяз матки, що може свідчити про гестоз. По скринінгу у мене мом папп-а підвищений 3,9. А мом вільний бата-хгл занижений 0,44.Про ще звідчить? Які у мене ризики?
Ответ от врача
Доброго дня. Чисельні чи графічні показники ризику хромосомної патології, що базуються на УЗ маркерах і біохімічних показниках в МОМ — ах відображаються лише в програмах Астрая та Пріска. Деякі хромосомні аномалії проявляються на більш пізніх термінах вагітності. Якщо при першому скринінгу є розбіжність в результатах УЗД і біохімічного скринінгу — необхідна консультація генетика з вибором наступного дообстеження. Це може бути НІПТ, аміноцентез, біопсія ворсин хоріону.
катя
16.09.2021
перепила корвалмент ,сердце болело ,хотела чтобы легче стало ,а стало хуже ,что посоветуете сделать ,спасибо!
Ответ от врача
Доброго дня, для того щоб оцінити Ваш стан потрібен огляд .
Пилипів Тетяна
16.09.2021
Доброго дня. 3 вересня в мене був останній цикл , зараз в мене знову 15 вересня почався цикл але з дуже темним кольором. Раніше в мене ніколи за один місяць такого не відбувалося . Була думка що в мене викидиш
Ответ от врача
Доброго дня, навряд чи це викидень. Якщо є сумніви, здайте аналіз крові на ХГЛ. І зверніться на очний прийом
Яна
16.09.2021
Добрый день! Подскажите бабушке 84 года,был в мае исшимический инсульт в левом полушарии,двиг.функции восстановились,а речь и мышление периодами,то нормально и все понимает,то вообще говорит не понятно что и ничего не понимает,эти периоды пугают,это является нормой и возможно чем то можно помочь,кололи цитиколин и глиятон,постоянно на АГ терапии,Клопидогрел,статины. МРТ не делали,т.к стоит кардиостимулятор,заранее благодарна
Ответ от врача
Доброго дня! В кожного період реабілітації проходить по різному і все залежить від того в якій саме ділянці стався інсульт. Раз на пів року потрібно проходити курс лікування.
ІВан
16.09.2021
Дівчинку 15 років лічили у нефролога 9 місяців в звязку з поганими аналізом сечі перебільшення еретроцитв. Після лікування нічого не змінилося. Дівчинка сонлива не активна.Що робити далі, ми вже не знаємо,хтось має допомогти.
Катерина Андреєва
16.09.2021
У мене 11 днів затримка, тест робила на 7 дні був негативний, раніше такого не було ,цикл регулярний,28 днів, вчора трішки мазнулось світлокоричневі виділення,потім знову не було,а ось вранці знову мазнулось і потягує поясницю, статевий акт був в тому місяці 27 серпня ,можлива вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні. Щоб підтвердити або спростувати вагітність здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини),
Віка
15.09.2021
Привіт,останні місячні 14 серпня почались манструальний цикл 30 днів ,ідуть 3 дня ,по моїх підрахунках мали початись 12 вересня, статевий акт був 22 серпня ,4 вересня,і 11 вересня,затримка робила на 3 -й день теста то показала друга полоска її було погано видно але так як була,і ще робила один тест показав (негативний)і іде 5 день затримки що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка менструації до 1 тижня є в межах норми, та щоб підтвердити або спростувати вагітність здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини).
Вікторія
15.09.2021
Привіт,останні місячні 14 серпня були, манструальний цикл 30 днів ,по моїх підрахунках мали початись 12 вересня, статевий акт був 22 серпня ,4 вересня,і 11 вересня,затримка робила на 3 -й день теста то показала друга полоска її було погано видно але так як була,і ще робила один тест показав (негативний)і іде 5 день затримки що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка менструації до 1 тижня є в межах норми, та щоб підтвердити або спростувати вагітність здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Валя
15.09.2021
Чи можуть перестати йти місячні (невагітна) пила таблетки від щитовитки.
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо є патологія щитоподібної залози, то на тлі неї може бути порушення менструального циклу.
Людмила
15.09.2021
Добрий вечір. Ми пропиваємо аміналон і кваніл,але малий почав кашляти можна давати інші ліки разом з цими?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання потрібно знати які саме ліки Ви плануєте давати. Ви можете звернутись на прийом і лікар призначить необхідне лікування Вашому малюку.
Тетяна
15.09.2021
Мені 21,місячні завжди починалися на 25-30 день ,а цього місяця почалися на 18 ,як бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Раджу зробити УЗД і звернутись на особисту консультацію гінеколога для з'ясування можливих причин і вибору тактики.
Тамара
15.09.2021
Чи можлива вагітність, якщо був переревний акт на інший день почалася менструація?
Ответ от врача
Доброго дня! Не можлива.
Людмила
15.09.2021
Кокс артроз кульшових суглобів
Ответ от врача
Рекомендована консультація лікаря для вирішення тактики лікування
Марія
15.09.2021
Чи можна було завагітніти в такому випадку, що 23квітня був статевий акт,тоді 2 травня почалися місячні і були вони 6-7днів.Вони у мене так завжди 7 днів.Дякую
Ответ от врача
Доброго дня, ні, вагітності не було.
Андрей
15.09.2021
По результатам Мрт предварительно указан диагноз интрамускулярная гемангиома мышц нижней трети левого бедра. Подскажите пожалуйста, какое лечение предусмотрено?
Ответ от врача
Доброго дня, все залежить від її розмірів, місця розташування. Для правильного підбору лікування (консервативне, оперативне) рекомендуємо прийти на консультацію
Людмила
15.09.2021
Доброго дня, хотіла вас запитати, вмене затримка місячних вже шостий день, тест негативний , ноє поперек живіт... Біль голови .. втома ...
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні. Здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Нонна
15.09.2021
Скажите,пожалуйста,я перепробовала все ,что есть антидепресанты,и от всех у меня начигает сильно печь и болеть спина,голова,слабость в руках и ногах,сильное сердцебиение и высокое давление,а также головокружение и потеря равновесия.Может ли быть,что у меня есть проблема со спинным мозгом?спасибо
Ответ от врача
Доброго дня. Питання не зовсім коректне. Спробую відповісти. Якщо дані симптоми виникають лише після прийому ліків, то це побічна реакція. У всіх антидепресантів є певний перелік побічних дій, в тому числі різні больові синдроми, розлади серцево- судинної с-ми та розлади рівноваги і таке ін. Як правило ця реакція організму є тимчасова і на потязі 14 днів зникає повністю. Також можлива корекція дози для зменшення побічної дії. Зверніться до лікуючого лікаря для вирішення даної проблеми.
Оксана
14.09.2021
Доброго дня. Вже близько 10 років турбує постійна закладенісь носа, зараз особливо почало докучати, тому що, якщо донедавна завжди якась одна ніздря дихала вільно, то тепер одна закладена повністю, а одна ледь дихає, стан погіршується з вечора. Чи можливо це якось виправити?
Ответ от врача
Доброго дня. Закладенність носу може бути з різних причин ( може бути як оперативне так і консервативне лікування)тому без попереднього огляду вирішити це питання не можливо.
Настя
14.09.2021
Прийняла постинор після першого незахищеного акту , через 6 днів пішли „місячні « . Нормальні місячні повині буди прийти через тиждень , нема вже 2 тиждень , тести негативні , не розумію шо робити
Ответ от врача
Доброго дня. Прийом постинору може порушувати менструальний цикл. Стосовно тестів - зрідка вони можуть бути хибнонегативні. Здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Пепеля Ірина
14.09.2021
Я приймала дуфастон з шостої неділі до 12 неділі,потім не приймала 3 неділі,і тепер знову почала приймати які можуть бути наслідки?
Ответ от врача
Доброго дня, Ірино! Все залежить від того, з яких причин Вам його призначали, і на який період. Але швидше за все - нічого страшного не буде. Не хвилюйтеся.
Христина
14.09.2021
Доброго дня. Спочатку була бліда полоска на тесті звичайному потім на наступний день зробила струменевий теж бліда. За пару днів зробила знову і полоска вже чітка, затримка 4 день
Ответ от врача
Доброго дня. Маєте на увазі друга смужка проявилась? Якщо так — це вагітність. На 7-10-й день затримки зробіть УЗД
Роксолана
13.09.2021
Що може бути при статевому акті нічого не вітчуваю і болить.Взагалі пропав потяг до сексу що робити дякую
Ответ от врача
Доброго дня,Роксолана! Зверніться на очну консультацію. Можливо бажання зникло через постійні болі? Потрібен огляд.
Іван
13.09.2021
Два місяці тому видалили праву сторону щитовидки , чи потрібно ритмами тироксин Дякую
Ответ от врача
Доброго дня! Залежно від рівня ТТГ вирішується доза застосування L-тироксину.
Марина
13.09.2021
Сину16 лет,упал с турника ударил плечо ,сделали ренген кости целые ,сильные боли в области лопатки ,присесть на стул и встать тоже больно отдает в руку ,доктор назначил доларен .Хочу спросить можно в 16 лет принимать мускомед,мовалис,мовиназа ?
Ответ от врача
Доброго дня. Можна
Валя
13.09.2021
Доброго дня. В мене були крайні критичні які ішли два тижні,спочатку виділення було не дуже а потім більш інтенсивніше,потім як вони закінчились через п'ять днів почалися знову. В чому може бути проблема?
Ответ от врача
Доброго дня! Причин може бути багато. Потрібно з'ясувати обставини, що передували порушенню, чи був прийом будь-яких ліків, подорожі, стреси. Ну і звичайно потрібен огляд і УЗД. Звертайтесь на очний прийом.
Марія
13.09.2021
Добрий день!затримка місячних 5 днів і спазми внизу живота,саме більше при сечовипусканні що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка менструації до 1 тижня є в межах норми, та щоб переконатися у відсутності вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ ( хоріонічний гонадотропін людини), а також проконсультуйтесь в уролога щодо скарг на біль при сечовипусканні.
Оля
13.09.2021
Було проникнення лише пальцем ( перед цим партнер кінчив і пішов змивати) Затримка місячних другий день. Чи можу я завагітніти? Є ймовірність,що сперма не змилася до кінця з рук?
Ответ от врача
Доброго дня. Завагітніти Ви не могли
Инна
12.09.2021
Добрий день! Затримка критичних днів, здала кров на хгч, прийшли результати, ХГЛ загальний 922, прогестерон 30,4. Підскажіть, який термін вагітності? Дякую
Ответ от врача
Добрий день, Інна, термін вагітності вираховується точно по статевому акті під час овуляції та УЗД , а не по цифрах ХГЛ. Для відповіді на Ваше запитання потрібно знати останній день місячних. У бланку заключення ХГЛ по графам написано приблизно який термін
Петро
12.09.2021
Через скільки місяців після першого обстеження комп'ютерної периметрії на обох очах хворого з відкритокутовою глаукомою, можна робити йому таке ж саме повторне обстеження,і чи назване вище обстеження піднімає на декілька хвилин , а може більше, ВОТ хворому з відкритокутовою глаукомою? Чи піднімається внутрішньоочний тиск на очах у хворого з відкритокутовою глаукомою,після користування неправильно підібраних йому окулярів?
Ответ от врача
Доброго дня. Все вирішує лікар індивідуально для кожного пацієнта. При стабільному перебігу хвороби рекомендуємо повторювати периметрію через 4-6 міс. Під час обстеження ВОТ не змінюється. Неправильно підібрані окуляри не впливають на циркуляцію внутрішньоочної рідини.
Оксана
12.09.2021
Задержка Місацних 5 днів Тест робила невірний Секс був 8 днив назад
Ответ от врача
Доброго дня. Зробіть гінекологічне УЗД і здайте кров на ХГЛ
Вадим
12.09.2021
Да у меня был вывих большого пальца на руке,затянул,загнилось,сделали операцию,говорят что хрящ выгнил,не вправишь,теперь кость не там,можно ли как-то это исправить,типа протез может???
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно оцінити важкість травми. Огляд та необхідні обстеження для визначення подальшої тактики лікування
Ірина
12.09.2021
Доброго дня.В мене немає місячних.Останні місячні 17.07.В кінці липня випила по потребі постінор.В серпні -затримка.Здала тест,була на УЗД.-вагітності немає.Пішла до лікаря,по рекомендації здала аналіз крові на ймовірність вагітності та щитовидки і пролактин.Аналізи в нормі, вагітності немає.призначили пити дуфастон і відразу як тільки почнуться місячні-регулон.На четвертий день почались виділення дуже не значні,я подумала,що прийшли місячні,припинила пити дуфастон,почала регулон.Але далі місячних немає....Що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Надалі — вже продовжуйте прийом Регулона. А по закінченні — перерва 7 днів і почати нову упаковку. На 3- й день відміни мають початись місячні. На 5-6-й день менструального циклу повторіть УЗД. Подальші призначення після УЗД
Марія
11.09.2021
Був з партнером секс (кінець був в мене).Після цього на3-4день був тупий біль в низу живота,як при настанні місячних,груди боліли коли доторкалася.Через 7 днів почалися місячні?Чи можу я бути вагітна?
Ответ от врача
Доброго дня Ймовірність дуже мала. Точно можна сказати по результату аналізу крові на ХГЛ
Галина
11.09.2021
Упала на ягодицу ,болить в низу ягодици.Может быть перелом седалищной кости?
Ответ от врача
Доброго дня. Для виключення цього потрібно, щоб оглянув травматолог та цифровий ренгенівський знімочок цієї ділянки
Іра
11.09.2021
Довго не було інтиму. Піля захищеного сексу пропали місячні, затримка 2 тижні. Що це може бути
Ответ от врача
Доброго дня. Порушення менструального циклу. В першу чергу потрібне гінекологічне УЗД і по результатах можливі рекомендації з дообстеження
Маріна
11.09.2021
Доброго дня) хочемо з чоловіком зачати дитинку, тричі був закінчений статевий акт за день до овуляції та в день овуляції і через пару днів, все як має бути, після ст. акту лежала, митись не ходила, знаю що не бажано Вже пройшло півтори тижня і почалась менструація!
Ответ от врача
Доброго дня. Далеко не завжди вагітність настає з першого ж місяця спроб зачати дитину. Причин хвилюватись поки що немає. Лише ненастання вагітності протягом 12 місяців регулярного статевого життя без контрацепції є підставою говорити про безплідний шлюб.
Оксана
10.09.2021
Добрий вечір. Таке питання: був секс без презерватива( але кінець не в мене), після чого почалися місячні( всі ознаки на місячні були) але тривали лише 2 дні( досить рясні), і раптово припинилися, зараз через 4 дні мали початися би наступні але зовсім немає симпомів ПМС, чи великий відсоток наявності вагітності? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Немає орієнтирів для визначення відсотку ймовірності вагітності. Здайте кров на ХГЛ щоб визначити чи є вагітність.
Ірина
10.09.2021
Підкажіть,які вітаміни почати приймати 17 тиждень вагітності Зараз приймаю тільки йодофол
Ответ от врача
Доброго дня. Цього препарату цілком достатньо, якщо всі аналізи які Ви здавали в нормі.
Богдана
10.09.2021
Чи можлива вагітність на 5 день місячних,тепер затримка на 9днів,якщо тиждень після овуляції були темно коричневі і позові виділення,але тест негативний і зараз виділень ніяких
Ответ от врача
Доброго дня. Імовірність дуже мала. Здайте кров на ХГЛ
Юлія
10.09.2021
Довго не було інтиму.Після незахищеного сексу затримка місячних уже третій день.Хоча місячні мали розпочатись через два дні після статевого акту.Які можуть бути причини, і чи можлива вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Вагітність можлива, якщо в цьому менструальному циклі було порушення і овуляція настала пізніше ніж звичайно. Здайте кров на ХГЛ
Катерина
10.09.2021
Довго не було інтиму . Потім не захищений статевий акт . Затримка і є болі в животі як на місячні , але після сексу не пройшо і тижня
Ответ от врача
Доброго дня. Зробіть гінекологічне УЗД і здайте кров на ХГЛ
Люба
09.09.2021
В мене почались місячні не по графіку і перет тим в нас статевого життя в нас не було місяць почались місячні що день нормально йшли а потім мазались десь два дні ті три дні ми жили статевим життям
Ответ от врача
Доброго дня. Зробіть гінекологічне УЗД і зверніться на особисту консультацію до гінеколога
Елена
09.09.2021
Ребёнок 6лет постоянно пачкает трусики калом
Ответ от врача
Доброго дня. Каломазання потребує консультації гастроентеролога та психолога або психоневролога. Ця проблема може бути при закрепах у дитини або на психологічному фоні.
Юля
09.09.2021
Добрий вечір!останні місячні закінчилися 10серпня,тест позитивний,тягнуть низ живота як на місячні і появились виділення коричневі
Ответ от врача
Доброго дня. Зробіть гінекологічне УЗД і зверніться на особисту консультацію
Марина
09.09.2021
В аналізі на гормони показник ТитрАТРО 919,78, що це значить?
Ответ от врача
Доброго дня. Аутоімунний тиреоідит - аутоімунне запалення щитоподібної залози
Наталя
09.09.2021
Доброго дня! Не мала статевих відносин більше року, і коли все сталось(секс був з презервативом) в мене з'явилася затримка місячних. Це може бути гормональний збій?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, може. Здайте кров на ХГЛ і зробіть гінекологічне УЗД
Таня
09.09.2021
За 10 днів до місячних почалися рожеві прожилкуваті виділення
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо виділення продовжуються — зробіть УЗД та зверніться на особисту консультацію
Альона
08.09.2021
Доброго дня. Таке питання, дівчинка 5,7років ріст 105см, вага 16кг(при народженні 45см та вага 2350кг). Ріст матері 148см, батько 175см. Чи норма для нашого віку такий зріст та вага, чи все таки потрібно лікуватись?
Ответ от врача
Доброго дня. У дитини спостерігається затримка в рості.Тгму потрібна консультація дитячого ендокринолога з вирішенням питання додаткового обстеження і подальшого лікування
Влад
08.09.2021
Перелом локтя после снятие гипса через 2 месяца начал играть в волейбол боли были но уменьшились после перерыва начал опять играть и бил очень сильно рука начала болеть там где был перелом что делать оно пройдет? Перелом закрытый
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно зробити контрольний знімок та обовязково проконсультуватись у травматолога
Олена
08.09.2021
Доброго дня. Три роки назад була операція по видаленню фіброаденоми з грудей, зараз хочу зробити лазерну епіляцію. Зараз жалоб немає. Чи можна робити такий вид епіляції під пахвами
Ответ от врача
Доброго дня. Так, можна
Людочка
08.09.2021
Доброго вечора. Затримка місячних 24 дні. ( 4 дні тому пульсував, був дуже чутливий правий яєчник) Ще був сильний стрес.. І 2 тижні тому закінчила приймати Дуфастон
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка менструації може бути через відсутність овуляції внаслідок стресу, також треба виключити вагітність. Але потрібно більше інформації про вас. Чому приймали Дуфастон? Чи раніше була нерегулярна менструація? Останнє УЗД ОМТ? Потрібен очний прийом.
Олена
08.09.2021
Був незахищений секс і після нього почались місячні потім всі 5 днів так як мають іти дуже болить живіт внизу Затримка 6 день робила тест 1 полоска що робити
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на ХГЛ і зробіть гінекологічне УЗД
Вікторія
08.09.2021
Доброго дня! При правильному і тривалому прийнятті КОК закінчення сексу повинно бути перерваним чи може бути у середину?
Ответ от врача
Доброго дня. Прийом КОК-це надійна контрацепція. Якщо приймаєте без пропусків, згідно інструкції, то додаткової контрацепції не потребуєте. Статевий акт може бути не перерваний.
Олег
07.09.2021
Добрий вечір, був секс зі своєю дівчиною, усі рази в презервативі, але немає місячних уже 2 тиждень, робили два тести на вагітність, перший на 4 дні затримки то було 1 полоска, другий на 10-11 теж показувало 1 полоску(буди різні тести на вагітність), що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка менструації-це не лише про вагітність. Порушення менструального циклу може мати багато причин. Потрібна очна консультація і дообстеження. Звертайтесь,допоможемо.
Катя
07.09.2021
Доброго вечора, вчора мали початись місячні ввечері був незахищений статевий акт хлопець вроді встиг але ніхто із нас не впевнений, чи можна завагітніти Ще купила постинор не випила ще випила німід бо як перед місячними болів низ уже кілька днів , чи можна постинор пити з німідом?
Ответ от врача
Доброго дня. Можна
Юлия
07.09.2021
Здравствуйте! На прошлой неделе начало беспокоить запястье, обратилась к врачу. Он поставил ортрит лучезапястного сустава под вопросом. Сделала УЗИ сустава- все впорядке. Мне посоветовали сделать электронейромиографию левого плеча. По этому исследованию заключение: выявлены признаки очаговой сенсорной нейропатии левого срединного нерва- уровень запястья... Подскажите пожалуйста что нужно делать и к которому врачу обращаться?
Ответ от врача
Доброго дня ,рекомендуємо звернутись до лікаря невропатолога або нейрохірурга
Настасія
07.09.2021
Доброго дня минулого місяця у мене була затримка менструації не пов’язана з вагітністю лікар виписав пити дуфастон після чого місячні почалися чи потрібно наступного місяця пити знову дуфастон якщо місячні не почалися знову в зазначений термін?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно звернутись на консультацію, тому що не зрозуміло з якою метою був призначений Дуфастон і на який термін. Є різні схеми призначення Дуфастону
Елена
07.09.2021
Добрый день.У меня перелом второго пальца на ноге.Ношу лангетку.Сегодня 2 недели со дня перелома.Когда можно пжл полностью ставать на ногу,хожу на пяте все это время.
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо перелом без зміщення - потрібно зробити контрольний знімок через 1 місяць після травми для того, щоб визначитись з подальшим навантаженням та реабілітацією
Іра
06.09.2021
Місячні не ідуть майже місяць , П'ю нормоцикл якій призначив лікар ,через скільки часу місячні нормалізуються
Ответ от врача
Доброго дня. Місячні мають розпочатись при нормалізації менструального циклу. Коли точно, не відомо, так як ми не знали яке саме порушення у Вас було. Часто після прийому більше місяця Нормоцикл , цикл нормалізується
Любомир
06.09.2021
Добрий вечір. У мене гіпоплазія лівої ХА .Часті головні болі.скажіть що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Варто звернутись до невролога. Під час консультаці лікар зможе визначити причини головного болю, скорегувати на потрібне дообстеження та призначити ефективне лікування.
Андрій
06.09.2021
Доброго дня! Місяць на потилиці червоні плями. Не турбують, не чешуться, але не естетично і не зрозуміла причина. Шампунь не міняв. Стресів очевидних не було. Проблема у режимі харчування? Яка можлива причина і що робити? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідна очна консультація
Євгенія
06.09.2021
Доброго дня, мене 22 років, в мене не регулярна менструація , може раз у пів року бути , і так було постійно скільки себе пам'ятаю, була у врача, у чотирьох різних всі говорять що все знаходиться в нормі, що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Менструація двічі на рік у дівчини 22 років — це не нормально. Будь — які рекомендації можливі після дообстеження: бімануальний огляд, УЗД, аналізи на гормони.
Руслан
06.09.2021
Доброго дня. В нас з дівчиною був незахищений секс після цього вона прийняла таблетку ellaone , що б не завагітніти. Зараз в неї затримка 9 день. Чи може вона бути вагітною? Теста ще не робила.
Ответ от врача
Доброго дня. Ефективність екстренної контрацепції залежить від того, як швидко її прийняли. Препарати цієї групи часто викликають порушення менструального циклу. Здайте кров на ХГЛ — це найбільш точний метод визначення вагітності при затримці.
Оля
05.09.2021
Після статевого акту почались кров’янисті виділення (не перший раз був)
Ответ от врача
Доброго дня. Можлива травматизація слизових вульви чи піхви, або поліп шийки матки, ектопія циліндричного епітелію шийки матки та ін. Потрібен гінекологічний огляд в дзеркалах і можливо УЗД
Татьяна
05.09.2021
Добрый день. Мне 39, 13 долгих лет ожидания, 4 операции, недавно сделали ЭКО - и вот она долгожданная беременность (сейчас 10 недель). Сдала анализы ПЛР на тромбофилию - есть мутация генов: Ген F13A1 (103 G>T) Ген FGB-Фібриноген (455 G>A) Ген Серпін1, PAI-1 (675 5G>4G) Ген ITGB3-β-інтегрин (1565 T>C) д-Димер 0.2 ПЛР. Фолатний цикл. MTHFR (1298 A>C) ПЛР. Фолатний цикл. MTRR (66 A>G) Протромбіновий час (ПЧ, РТ, сек.) 9.5 Фібриноген - 4.449 Мнение врачей разошлись, а я в большой растерянности, столько лет ожидания и теперь боюсь что-то упустить или сделать не так. На сегодняшний день принимаю: Кардиомагнил 75 Инжеста 2,5% 2 мл- 1 раз в день Девигель 1%, 1 мг - 3 раза/день Утрожестан 300 мг во влогалище на ночь. Подскажите, пожалуйста, стоит ли начинать принимать Клексан, если да, то с какой недели, и в какой дозе. Если нет, то продолжать ли пить кардиомагнил, в какой дозе и до какой недели (знаю, что после 14- вроде нельзя уже).
Ответ от врача
Доброго дня. Будь — які призначення конкретного препарату чи дози препарату вагітній жінці може давати лише гінеколог, який спостерігає її вагітність. У випадку вагітності після ЕКО — призначення виконуються відповідно рекомендацій репродуктолога. Ви звичайно можете поцікавитись думкою іншого гінеколога, але лише надавши результати свіжих аналізів.
Віка
05.09.2021
5 днів затримки тест негативний ( тиждень тому були мізерні ледь помітні і зовсім чучуть світло -рожеві виділення)
Ответ от врача
Доброго дня. Зробіть гінекологічне УЗД і зверніться на особистий прийом
Катя
05.09.2021
Після 2 днів статевого акту пішли місячні але тривали лише 2 дні .Чи можлива вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо статевий акт був незахищений і тривалість та інтенсивність менструації значно менша звичайного, то можливість , хоча і дуже невелика, але є. Здайте кров на ХГЛ
Марта
04.09.2021
Доброго дня , чи під час лікування молочниці вагінальними свічками неотризол є шанс завагітніти ?
Ответ от врача
Доброго дня. Бажано під час лікування не жити статевим життям або ж використовувати бар'єрну контрацепцію. Свічки неотрізол ніяк не перешкоджають настанню вагітності і не підвищують шанси на вагітність
Олеся
04.09.2021
Почались місячні на 4 дні раніше,і рожевого коліру
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо подібні виділення і перебіг менструації відрізняється від звичайної — радимо зробити УЗД і з результатом звернутись на особистий прийом
Олександра
04.09.2021
Доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи може бути температура тіла в обід і ввечері 37,1 при гаймориті? Лікуюсь антибіотиком 5 днів.
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо антибіотикотерапія була правильною, то температури не повинно бути. Тому краще для початку здати ЗАК з формулою для того, щоб зрозуміти чому ж тримається температура.
Юля
04.09.2021
Буду дуже чикати вашої відповіді❤️Був статевий незахищений переревний статевий акт, один день до місячних, пішли місячні на наступний день) але дуже боюся що можу завагітніти від чоловічого мастила, робила тест на 7 день після акту, показало 1 полосочку, але можливо тест був зашвидко зроблений, відчуття дуже некомфортні і дуже переживаю) віжповіжте будласка чи можлива вагітність
Ответ от врача
Доброго дня. Вагітність не могла настати в описаній Вами ситуації
Інеса
04.09.2021
29 день циклу(Кд 27-29завжди) 3 дні тому зробила тест показав 1 полоску вчора зробила 2 теж 1.Поставила тест збоку пройшло декілька годин викидаючи помітила ледь помітну 2 полоску)Можлива всеж вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Сумнівний тест — підстава здати кров на ХГЛ. Це чіткий орієнтир визначення вапгітності раннього терміну.
Nataliia
04.09.2021
Доброго дня,в мене місячні почалися 27 серпня з мазання 3 дні(завжди починалися з надмірного виділення2-3дні і зменшувалося),виділення стали помірні і не закінчуються,яка може бути причина?
Ответ от врача
Доброго дня. Причиною може бути поліп ендометрію, гіперплазія ендометрію, наявність субмукозного вузла в матці, порушена вагітність і ін. Зробіть гінекологічне УЗД і зверніться на особисту консультацію
Наталя
04.09.2021
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, був секс без презерватива , за 3 дні коли хотіли знову, під час сексу пішла кров... раніше такого не було. В чому може бути причина.
Ответ от врача
Доброго дня. Причиною контактної кровотечі може бути поліп цервікального каналу, ектопія циліндричного епітелію шийки матки, розрив кісти шийки матки чи кісти стінки піхви, травма слизових піхви чи вульви і ін. Більшість причин можна виявити чи виключити під час гінекологічного огляду або уточнити на УЗД. Зверніться на огляд
Юля
04.09.2021
Добрий день, 21 серпня були місячні, а 4 вересня знову почалися, що це може бути.
Ответ от врача
Добрий день. Це порушення менструального циклу. Причин може бути велика кількість. Необхідний ретельний збір анамнезу на особистому прийомі. Зверніться на консультацію
Марина
04.09.2021
Доброго дня. Затримка місячних 3 дні,на 3 день все болить як на місячні але з'явились незначні виділення темного кольору. Незахищений статевий акт був 14 днів назад
Ответ от врача
Доброго дня. Зддайте кров на ХГЛ і зверніться результатом на особисту консультацію до гінеколога
Мирослава
03.09.2021
Була спіраль Гінеколог вийняла її, Менструації так і нема, Можлива вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Залежить від того, чи жили Ви статевим життям без контрацепції після видалення спіралі. Якщо так — зробіть тест та ХГЛ
Петро
03.09.2021
Чи можна,і чи правильно,відразу після обстеження комп'ютерної периметрії на обох очах при діагнозі відкритокутова глаукома,робити тонометричне вимірювання внутрішньоочного тиску на обох очах? Чи можна і чи правильно відразу після декількахвилинного підбору окулярів на очах хворого з відкритокутовою глаукомою ,робити йому тонометричне вимірювання ВОТ на обох очах? Щиро Дякую
Ответ от врача
Шановний Петро. Автопериметрія та визначення гостроти зору — це контроль функцій органу зору. Ніяких компресійних маніпуляцій з очним яблуком, які могли б швидко та значно вплинути на коливання внутрішньоочного тиску та дати невірні дані не відбувається. Тому, очний тиск вимірювати можна. Є інші правила та умови контролю внутрішньоочного тиску у хворих на глаукому, особливо при медикаментозному лікуванні, які важливо дотримуватись.
Ирина
03.09.2021
Если был анальный секс и теперь внутри ануса печет,а на половых губах папиломавирус,что делать
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібна консультація проктолога і огляд гінеколога для вирішення подальшої тактики
Оксана
03.09.2021
Потребую консультацію онлайн
Ответ от врача
Доброго дня. Ви можете скачати наш додаток для он лайн консультацій. Ми будемо раді бути корисними.
Олена
03.09.2021
Місячні закінчились 22 серпня, а сьогодні 3вересня почалися знову. Чи може бути причиною цистит?
Ответ от врача
Доброго дня. Цистит не може бути причиною порушення менструального циклу. Зверніться на особисту консультацію.
Роман
03.09.2021
Доброго дня ,скажіть будь ласка чи є якийсь метод .щоб дізнатися чи за останні 2 місяця був в жінки секс? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Таких методів не існує
Валентина
03.09.2021
Доброго дня, вчора був незахищений секс а сьогодні під час походу в туалет замітила густі коричневі виділення...Статевий акт був за 4 дні до овуляції...Дуже боюсь щоб не завагітніти
Ответ от врача
Доброго дня. У перші 72 години після статевого акту можна прийняти таблетку екстренної контрацепції. Чим раніше — тим ефективність вища. Зверніться на особисту консультацію для підбору препарату.
Іванка
03.09.2021
Добрий день. Чи можливі сильні болі при зараженні бактерією хелікобактер?
Ответ от врача
Зараження бактерією h. pylori призводить до виникнення запалення слизової шлунку і 12 палої кишки (гастрит, виразка), що проявляється больовими відчуттями.
Яна
03.09.2021
Неприємний запах мочі, но не самої мочі!
Ответ от врача
Доброго дня. Запах сечі в основному залежитьвід раціону, також може змінюватись при запаленні сечовивідної системи тому варто виконати загальний аналіз сечі.
Максим
03.09.2021
Здравствуйте, меня гложет корректность моей операции. Сломал ключицу. Врачь сделал операцию но пластина не соединяет кость, сказал что лучше не смог сделать из-за вены, что кость соединиться костной мозоллью. Это так ?! Вот ссылка на снимок: https://drive.google.com/file/d/1-_3HJgTBfIAyHBy6-vkCHVhA1qH8XwVJ/view?usp=drivesdk
Ответ от врача
Доброго дня потрібна очна консультація лікаря ортопеда травматолога,для вирішення питання з повторного оперативного втручання
Максим
03.09.2021
https://drive.google.com/file/d/1-_3HJgTBfIAyHBy6-vkCHVhA1qH8XwVJ/view?usp=drivesdk
Оксана
02.09.2021
Чи можливий збій менструального циклу після геморагічної кісти(вже немає)? 2 дня назад повинна була бути менструація, живіт болить так як на місячні а крові немає
Ответ от врача
Доброго дня. Збій менструального циклу і призвів до появи геморагічної кісти. Якщо причина порушення зберігається — це звичайно ж може викликати затримку.
Марія
02.09.2021
Доброго дня! Мають завтра бути місячні але живіт не болить. Минулого місяця пила постинор можлива від нього затримка?
Ответ от врача
Після прийому екстреної контрацепції іноді бувають порушення циклу. Як більш ранній початок менструації так і затримка місячних. Якщо буде затримка-зверніться на УЗД і особисту консультацію
Віка
02.09.2021
Добрий день) завтра мають бути місячні, але живіт не болить, тільки болять груди. Минулого місяця приймала Постинор
Ответ от врача
Добрий день. Після прийому екстреної контрацепції іноді бувають порушення циклу. Відсутність болю- це не побічна дія ліків. У випадку затримки-зверніться на особисту консультацію.
Руслан
02.09.2021
Сломал ногу , но вроде не правильно наложили гипс , оноайн в вайбере можно набраться ?
Ответ от врача
Доброго дня,в Play маркеті або Аpple store скачуєте додаток «Альтамедика» та записуєтесь на онлайн консультацію до лікаря.
Мария
02.09.2021
Добрый день. На протяжении 2,5 лет температура от 37,1 - 37,4. Иногда снижается до нормальной 36,6. За это время набрала 30 лишних кг. Что это может быть?
Ответ от врача
Добрый день! Надо проверить щитовидную железу, надпочечники. Для экономии Вашего времени Вы можете получить онлайн консультацию, где более подробно обсудим Ваше состояние, диагностику и план лечения.
Олена
02.09.2021
Доброго дня. Три роки назад була операція по видаленню фіброаденоми з грудей, зараз хочу зробити лазерну епіляцію. Зараз жалоб немає. Чи можна робити такий вид епіляції під пахвами
Ответ от врача
Доброго дня. Так, можна
Людмила
02.09.2021
Перелом голеностопа. Гипс уже 3 недели. Можно заменить гипс на ортез. Спасибо огромное
Ответ от врача
Доброго дня. Так, але спершу потрібно побачити ренгенівський знімок
Соня
01.09.2021
Дякую за попередню відповідь,що таке ключові клітини+++,чим лікувати?
Вера
01.09.2021
Після нерегулярного сексу (захищеного) затримка 10 днів тест негативний Чому вони не починаються?
Ответ от врача
Доброго дня! Причин порушень менструального циклу може бути дуже багато. Не всі причини пов'язані з гінекологією. Щоб орієнтуватися потрібна особиста бесіда і УЗД.
Віта
01.09.2021
Добрий день. Планувала вагітність. Була затримка 3 дні, але з коричневими виділеннями. Потім пішла кров. Чи можлива вагітність?
Ответ от врача
Добрий день. Малоймовірно. Але раджу здати ХГЛ, аби впевнитись.
Віра
01.09.2021
Це вже 2-3 місяць коли критичні мають бути , то дуже мало крові (здається що можу бути вагітною) і вот вже 4 день критичний їх немає
Марія
01.09.2021
Яка причина місячні пішли два рази за липень і досі нема
Марія
01.09.2021
у Липні місячні пішли два рази і затримка уже місяць
Ответ от врача
Доброго дня! Здайте кров на ХГЛ і зверніться на особисту консультацію.
Марія
01.09.2021
Дуже дякую Вам за відповідь В репродуктивній клініці нам вже сказали що без екз нам не обійтись чоловіку поставили діагноз олігоастенотератоазооспермія назначили курс вітамінів після прийому вітамінів показники були піднялись до норми з якою можна робити ВМІ перед процедурою здав аналіз спермограми то діагноз був тератоастенозооспермія в нас резус фактор в чоловіка 2+ а в мене 4- група крові але казали на першу вагітність це не вплине і прохідність труб мені не провіряли ні перед тим як проводити процедуру і після того як після першої невдалої так і після другої а сказали разу що шансів було не багато і треба тільки екз робити
Маша
01.09.2021
Вакцинувалась від COVID-19 на 4-й день менструації. Виділення раптово припинились. Це може бути побічний ефект?
Ответ от врача
Доброго дня! Ні,це не може бути побічним ефектом вакцинації. До того ж 4 дні-це нормальна тривалість менструації.
Василь Лук'янець
01.09.2021
Доброго часу доби таке питання я здавав тест на віл в мед закладі(кров на антитіла) і випадково випив звичайної води і з'їв солі (дуже малу кількість ) чи потрібно перездавати тест ( результат був негативний). Дякую завчасно
Ответ от врача
Доброго дня. Ні на результат це не вплине, але якщо у Вас є сумніви, то краще перездати аналіз.
Соня
01.09.2021
Проходила медогляд,діагноз sana,що означпє?
Ответ от врача
Доброго дня. Sana - це так колись позначали в діагнозі жінок, які пройшли профілактичний огляд та не мають патології. Раніше їм проводилась САНАція (звідти і слово), тобто обробка дезінфікуючими розчинами, хоч потреби в тому не було. Деякі лікарі досі використовують це слово в заключенні.
маша
31.08.2021
може через таблетки проти грибка бути затримка місячних ? (16 р)
Ответ от врача
Доброго дня. Ні, дуже маловірогідно
Виталий
31.08.2021
После удаление липомы хирургическим путем в области шеи . Появились такие симптомы: онемело ухо и болит, а иногда слышно пульсацию и шум в ухе. С момента операции прошло 14 дней.
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідно оглянути пацієнта
Петро
31.08.2021
Як часто , при діагнозі первинна відкритокутова глаукома можна міряти(контролювати) внутрішньоочний тиск, і чи процедура вимірювання внутрішньоочного тиску не шкодить на кришталик ока?
Ответ от врача
Доброго дня. При підборі очних крапель у пацієнтів з некомпесованою глаукомою ВОТ вимірюється 1 раз/ тиждень. Глаукомним компенсованим хворим вимірювання ВОТ проводить раз на 1-3 місяці. Вимірювання ВОТ ніяким чином не шкодить кришталику.
Ольга
31.08.2021
Доброго дня. Лікаря ендокринолога у місті не має. Підскажіть будь ласка, чи можете ви призначити лікування по таких результатам обстеження щитовидки: Тиреотропний гормон 6,350 Трийодтиронін загальний 78,5 Тироксин загальний 9,45 Пролактин 27,55. Дата народження:15.03.1993р. Не вагітна, не народжувала.
Ответ от врача
Доброго дня! Краще запишіться на прийом або онлайн-консультацію. У Вас знижена функція щитоподібної залози. Необхідно детально Вам все пояснити.
Анна
31.08.2021
Добрий день, дитина перед тим як заснути на животі піднімає і опускає попу. Що це може бути? Дитині 3,5років хлопчик
Каріна
31.08.2021
Доброго дня , підсажіть будь ласка чи можна робити тест на вагітність ввечері ,якщо цілий день до туалету неходила ?
Ответ от врача
Добрий день, Каріна. Кращий час для тестування - ранок. Сеча, зібрана відразу після пробудження, має високу концентрацію і містить максимальну кількість ХГЧ - це те, що потрібно для точної діагностики вагітності. Для збору сечі використовуйте тільки чистий та сухий посуд.
Анна
31.08.2021
Доброго дня! В мене болить поперек і відає в ліву ногу,вже місяць ,останню неділю боль ужасна,не сплю ночами.Робила МРТ грижа,лікарі кажуть операція! Скажіть можна минути операцію?
Ответ от врача
Доброго дня На це запитання можна дати відповідь після огляду пацієнта ( при собі мати результати обстежень)
Олена
31.08.2021
Був незахищений секс і після нього почались місячні потім всі 5 днів так як мають іти дуже болить живіт внизу чи можна завагітніти ?
Ответ от врача
Доброго дня. Дуже малоймовірно. Та подібні ситуації хоч і рідко, але трапляються. Не хвилюйтеся передчасно. Очікуйте наступної менструації. У випадку затримки-звертайтеся на прийом до гінеколога.
Наталія
31.08.2021
Доброго дня. В мене рідке волосся і повільно росте. Кінці постійно ламаються і тому воно не дуже довге. Нігті теж ламкі і повільно ростуть. На консультації в лікаря порадили здати аналізи на ТТГ, Т4 вільний, АТПО, вітамін Д та цинк. Результати такі: Цинк - 11,75 мкмоль/л, вітамін Д -31,95 нг/мл, ТТГ - 1,489 мОд/л, Т4 вільний - 0,76нг/до, АТПО - 117,58 МОд/мл. Хотілося бдізнатись про що говорять ці результати і що далі робити.
Ответ от врача
Доброго дня! Наявний аутоімунний тиреоідит. Для призначення лікування пройдіть узд обстеження щз, а далі виберіть зручний для себе спосіб консультації ендокринолога.
Галина
31.08.2021
Затримка 18 днів..останні пару днів болі як перед критичними днями..які можуть бути причини?
Валентина
31.08.2021
Якщо після незахищеного сексу в день овуляції,на другий день з'явилися кров'янисті виділення про що це може свідчити. Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Може свідчити про овуляторний синдром, а може говорити про патологію шийки матки (ектропіон, що кровить, поліп шийки). Зверніться на очний прийом до гінеколога.
Іра
30.08.2021
Добрий день допоможіть розшифрувати аналізи що потрібно робити? На узд підозра на аутоімуний тиреоїдит АТ до ТГ 393.1 TSH 3.50
Ответ от врача
Доброго дня. Є Аутоімунний тиреоідит. Здайте АТ до ТПО для підтвердження діагнозу та призначення лікування.
Наталія
30.08.2021
Доброго дня,чи може бути причина затримки місячних в тому що ми почали вести відкрите статеве життя
Ніла
30.08.2021
Доброго дня! З'явились дрібні висипи на руках. Якщо спробувати описати - без форми,випуклі, якщо провести пальцями як згруповані маленькі-маленькі прищички "ширшаві". Під пахвами також зявилось декілька більших великих, червоних, сухих та сверблять, якщо один раз почухати вже важко зупинитись, а також аналогічне між ногами, біля лобка (де розпочинаються внутрішня сторона ніг), дуже сухе і набухле.
Олександра
30.08.2021
Доброго дня!Затримка місячних,але були 2 дні незначні міс.,тепер час від часу проявляються кровяні виділення так, як перед чи після місячних, тести негативні. Є привід для хвилювання
Катерина
30.08.2021
Часто нудить, нещодавно були сильні болі і сильна нудота
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно звернутись на прийом до гастроентеролога.
Вікторія
30.08.2021
Затримака 7 днів. Були виділення 2 дні але дуже мало
Ответ от врача
Доброго дня, Вікторія. Вибачте, не зрозуміле запитання. Які саме виділення і що саме Вас цікавить чи непокоїть?
Аліна
29.08.2021
доброго вечора) лікувалася гелем інтінова, залишилося прийняти ще один шприц,чи можна займатися статевим актом?
Ответ от врача
Доброго дня. Можна
Катерина
29.08.2021
Доброго дня, я приймаю ліки джас. Наскільки я знаю то останні 4 таблетки це плацебо. В мене лишалося 3 пігулки плацебо, я одну прийняла ранком, тоді за декілька годин у мене почалася менструація. А на наступний день я почала пити вже нову упаковку ліків джас. Скажіть це впливає на дію контрацептиву? Чи є це порушенням?
Ответ от врача
Доброго дня. На дію контрацептиву це не впливає, та в подальшому таблетки слід вживати згідно інструкції, а не лише активні
Катерина
29.08.2021
Чотири місяці назад потягнула ногу. Біль була сильна, набряк був, зробили рентген - нічого не показав. Виписали нестероїдні, серрату, гель. Трохи полегше стало. Але біль збереглася до сьогодні та набряк. Зробила МРТ. Висновок - часткове пошкодження передньої гомілково-таоанної зв'язки, легаментопатія задньої великого гомілкової таранної зв'язки та великогоміокової пяткової зв'язки, теносиновітт сузожилків довгого згинача пвльців стопи, заднього великогоміокового, довгого малогоміокового м'язів, артроз таранного човноподібного суглоба, набряк волокон довгого згинача великого пальця стопи, синрвіт гомілково-ступеневого суглоба, синрвіт пятково-кубоподвбного суглоба. Підкажіть, будь ласка, чт потрібно ставити гібс та пити антибіотики? Нічого не допомагає.
Ответ от врача
Доброго дня. Спершу потрібно зняти залишковий запальний процес.Та обовязково консультація реабілітолога і фізпроцедури для кращого відновлення.Потім потрібно виконати PRP терапію ( дати регенеративні властивості пошкодженим структурам)
Настя
27.08.2021
Доброго дня,був не захищений перший статевий акт в останній день місячних,затримка 4 дні,чи можлива вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ)
Елена
27.08.2021
Здравствуйте, буду очень благодарна если ответите. Началось все в 2014 г., с утра до вечера ощущение "падения", сильная и быстрая усталость с самого утра, усталость мышц ног при незначительной нагрузке. Со стороны головы симптомы такие: начинается "приступ" с зрительного восприятия—больно смотреть, больно переводить взгляд, все становиться как будто далеким, "как в телевизоре", будто я "отсутствую, просто наблюдаю со стороны. Также есть реакция на звуки, свет, голоса(все как в тумане/телевизоре. Потом появляется ощущение/желание мозга…? наверное просто "вырубиться" прямо во время хотьбы/стояния и т. д. Потом появляется ощущения шатания, качания, падения, слабость в ногах и резкое желание присесть совместно с вышеупомянутыми симптомами. По длетельности: длится это все от 5 минут до нескольких дней. Результаты УЗИ сосудов головы и шеи: вазоспазм обеих СМА, правых ПМА, ЗМА, левой ПА, кровоток в венах в пределах нормативных значений., ассиметрия кровотоква выраженая по ЗМА, скоростные характеристики выше возрастных нормативных значений. Умеренно выраженые дифузные изменения биоэлектрической активности коры головного мозга. Нарушение функции верхнестволовых регуляторных систем мозга. Исследование активности ЭЭГвыявляет неустойчивостьуровня функционального состояния коры. Признаки венозной дисциркуляции—эктазирована правая ВЯВ, С—изгибобеих ПА в сигменте V2обусловлен патологией шейного отдела позвоночника, кровоток по ним достаточный, ассиметричный. Плечеголовый ствол, подключичные артерии, экстракраниальные отделы сонных и позвоночных артерий визуализированы, проходимы. Сейчас пью циннаризин уже месяц, начала с 1т 3 раза в день, сегодня по две 3 раза в день. Вначале чувствовалось облегчение, потом потихонку все симптомы возвращаются. Что у меня за диагноз и что нужно пропить или проколоть что это состояние ушло, посоветуйте пожалуйста, уже сил нет.
Ответ от врача
Доброго дня. З даними симптомами та обстеженням потрібно звернутись до невролога для додаткового огляду та уточнення анамнезу хвороби, оскільки без цього встановити точний діагноз не можливо, а відповідно і призначити лікування.
Богдан
27.08.2021
Аритмія, синдром Вольфа Паркінсона Уайта.. Чи можна робити щеплення на ковід?
Ответ от врача
Доброго дня, так, це не є протипоказом до вакцинації. Проте не виключає індивідуальної не переносимості одного з компонентів вакцини.
Оксана
27.08.2021
Доброго дня,в мене затримка 4 дні,тести негативні, симптомів вагітності немає
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні. Здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Наталія
27.08.2021
Добрий день! Лікую дисплазію матки свічками Альфарекін. Почалися критичні дні. Чи можно перервати курс лікування . Залишилося 3 свічки. Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня,Наталія! Якщо ви використовуєте супозиторії вагінально-то під час менструації вони з виділеннями виходитимуть. Вагінальні форми лікарських засобів не застосовують під час місячних.
Ольга
27.08.2021
Мені 18. В мене нерегулярні місячні. Почались вони в 14 років. Наразі в мене 96 день цикла, затримка 49 днів. Тест не робила, тому що в мене ніколи не було сексу.
Ответ от врача
Доброго дня, обов‘язково треба прийти на очний прийом і вирішити це питання, тому що часті затримки менструації небезпечні для ендометрію (внутрішня слизова оболонка матки).
Yuliya
27.08.2021
Доброго дня , статевий акт був за 3 дня до місячних , і почалися місячні , є вірогідність того що вагітна?
Ответ от врача
Доброго дня. Маловірогідно
Іванна
27.08.2021
Яка причина може бути затримки місячних?
Ответ от врача
Доброго дня! Причин може бути багато. Живете статевим життям чи ні? Контрацепцією користуєтесь чи ні? Екстренну контрацепцію використовували? Приймали якісь ліки? Подорожували? Маєте якісь соматичні чи ендокринологічні захворювання? Можливо намагались схуднути? Все важливо уточняти, аби встановити причину.
Іванна
27.08.2021
Доброго дня! Останній раз в мене були місячні 2 липня і вже мали бути давно але немає затримка вже 24 день робила тест на вагітність не вагітна
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні. Здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Антоніна
27.08.2021
Добрий день! Був нежить, виділення іноді були з легкими слідами крові. Використовувала Евказолін. Тепер іноді є закладеність носа, а також у носі весь час засохла кров. Коли ніс промити водою, то починається легка кровотеча. Наніч змащую ніс маслом шипшини. Використовую отривін та п'ю синупрет. Як прибрати кровотечі з носа?
Ответ от врача
Доброго дня. Більш детально потрібно зібрати анамнез.Цікавить термін використання та дозування евказоліну.Скільки закладенність та кровотечі? Бажано було б все таки звернутись до лікаря перш чим займатись самолікуванням.
Марія
27.08.2021
Аналізи здавала естрадіол, прогестерон, фсг, лг, т3, т4 овуляціяю відстежували фолікулометрією все в нормі фолікулів багато овуляцію як відстежували то була раз на 16 день раз на 14 день коли в другій фазі здала прогестерон при збої менструації то він був нижче норми виписували або дюфастон або утрожестан місячні внормовувались коли переставала їх пити бували знову збої при плануванні дитини безпліддя чоловічий фактор в мене все добре але після того як зробили 2 інсемінацію завагітніти не вдалось то після того місячні були 2 дні і все потім була затримка в 64 дні і почались самі 4 дні йшли добре на 5-6 день простр мазалось і все тому вже незнаю що тепер і думати дякую вам за відповідь
Ответ от врача
Доброго дня, навіть в абсолютно здорових жінок можуть виникати затримки менструації, що говорить про ановуляторні цикли. Очевидно після інсемінації у вас не було овуляції (можливо через стрес чи інші фактори), але головне, що цикл відновився. Вам обов‘язково потрібно вирішити питання з чоловічим фактором у андролога, але не варто забувати ще й про трубний фактор (перевірити прохідність труб) та ендометрій.
Оксана
27.08.2021
23 роки місячні ще ні разу не починалися
Ответ от врача
Доброго дня! Вам неодмінно потрібно відвідати гінеколога. При відсутності менструації до 16 років,батьки з дівчинкою мають звернутись до дитячого гінеколога і з'ясовувати причини. Раджу перед прийомом зробити УЗД.
Ксения
26.08.2021
Попередні місячні не рясні як зазвичай, з періодами припинення під час менструації, затримка два дні, один з тестів негативний
Ответ от врача
Доброго дня, Ксенія. Один тест негативний. Скільки їх було? Чи були позитивні? Напишіть,що саме Вас цікавить?
Віта
26.08.2021
Чи являється медобіотин гемопатичним ?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні
Ковальчук Богдана
26.08.2021
Тести показують негативно,а менструації немає
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні. Здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Богдана
26.08.2021
Добрий день кінець місяця в мене немає менструації тест показав негативно признаків вагітності немає, живіт поболює
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні. Здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Інна
26.08.2021
Доброго дня,скажіть будь ласка болить під правою лопаткою,і вадко вдихати повітря на повні легені,що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Для варифікації діагнозу зверніться будь ласка до невропатолога або кардіолога для подальшого обстеження
Інна
26.08.2021
Доброго дня,чи може овуляція настати на 7 день після місячних?
Ответ от врача
Доброго дня. Може бути тільки у тому випадку, коли цикл короткий
Николай
26.08.2021
Добрый день, у меня на анализах оказалось впч 51, 10"5 показатель 3.3 и 4.4, хотелось бы узнать насколько это плохо и что посоветует уролог
Ответ от врача
Доброго дня. Цей тип впл з низьким рівнем онкопатогенності , особливої загрози за собою не несе . Також доказової бази для лікування впл немає. Треба лише слідкувати за зовнішніми проявами на шкірі, якщо вони є, то їх краще видалити.
Наталия
25.08.2021
Доброго дня.Дитина 10 років почались місячні але виділення невеличкі (мазалось) днів 7.Потім ніби перестало пройшло 4 дні знову почалося,чи це є нормою чи потрібно звертатись до лікаря?Буду вдячна за будь яку відповідь
Ответ от врача
Доброго дня, якщо немає інтенсивної кровотечі, то панікувати не потрібно. Нерегулярні місячні протягом першого року після їх початку - варіант норми. Головне, щоб вони і далі не були частіше, ніж раз у 18 днів, не довше 7 днів і не більше 5 прокладок на добу. Треба слідкувати в динаміці. І обов‘язково треба прийти на прийом, щоб виключити передчасне статеве дозрівання, оскільки 10 років для першої менструації може бути зарано, якщо ще немає вторинних статевих ознак.
Людмила
25.08.2021
Моій мамі 83 роки у неі сахарний діабет 9. 10,3 приймає ліки глюкофаж але цукор не падає підскажіть що робити дякую
Ответ от врача
Доброго дня! Необхідно дообстеження та корекція цукрознижуючоі терапії. Обов‘язково консультація ендокринолога! Можливий виклик ендокринолога додому.
Світана
25.08.2021
Доброго дня. Була затримка тиждень,тоді місячні і після того за 2 тижні знову місячні.По календарі мали бути за тиждень.Чи нормально це?
Ответ от врача
Доброго дня, Світлана! Ні,це не нормально. По менструальному календарю місячні мали б бути через 4 тижні після початку останньої менструації(якщо Ваш цикл в середньому 28 днів), а не через два тижні. Отже це порушення менструального циклу,яке потребує уточнення причин. Зверніться на особистий прийом до гінеколога.
Настя
25.08.2021
Коли на чнуться місячні якщо кінчилися 3 липня
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ) та зробіть УЗД органів малого тазу
Марина
24.08.2021
Добрый день. Провели обследования колена. Помогите расшифровать мрт, что дальше делать? Вывод: дегенеративные изменения коленного сустава, разрыв заднего рога медиального мениска, неполный разрыв заднего рога латеральтного мениске .Дегенеративни изменения передней крестообразно связи. Бурсит.
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно обовязково лікарем травматологом оглянути коліно та мрт скани. Такі зміни можуть потребувати навіть оперативного втручання, але спершу огляд.
Анна
24.08.2021
Місячні були 11 днів тому, а сьогодні з'явилися світло- коричневі виділення, і незначні ниючі болі, що це може бути?
Ярослав
24.08.2021
Доброго дня вам! У дружини болить зап'ястя, трішки є набряк? Що це може бути? Дякую!
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно оглянути пацієнтку, можливо будуть потрібні якість дообстеження для постановки діагнозу.
Діана
24.08.2021
Доброго дня скажіть будь ласка була затримка місячних зробила тест показав вагітність сьогодні була на роботі було жарко пішла трохи кров що це чи нормально це
Ответ от врача
Доброго дня, Діана. Вцілому , наявність незначної кількості кровянистих виділень не є критичним , але Вам потрібно звернутись до лікаря на УЗД ( для визначення місця локалізації плідного яйця )
Віталія
24.08.2021
Потрібна консультація, при проходженні Обхідного листа до школи зробили обстеження щитовидної, перегляньте, будь ласка
Оля
24.08.2021
Доброго дня,якщо секс був на 3 дні місячних,а місячні закінчилися через 2 дні після цього,через скільки днів потрібно робити тест на вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня, Ольга. У вашому випадку тест на вагітність робити не потрібно , у вашій ситуації завагітніти неможливо.
Дарина
23.08.2021
Доброго вечора , пройшло дві неділі після місячних , почалися виділення кровянисті . Біль в незу живота , три місяці тому лікувала кісту , що може бути ?
Ирина
23.08.2021
Здравствуйте! Резко ухудшилось состояние: сильные боли во всех областях головы, головокружение, нарушение координации движения, пелена перед глазами, шум в левой половине головы, больно вращать глазами и головой. На КТ: гидроцефально расширены желудочки 13 мм. Лечение: в/в капельно лизин 5,0, магнезия 5,0, Актовегин 5,0, Церебролизин 5,0, ренейро 4,0. Сделала 5 капельниц, но состояние не улучшается. До этого( 2018году) на МРТ была Наружная умеренная гидроцефалия. Но после лечения состояние улучшалось. От внутричерепной гипертензии страдаю с 2015 года( а прошлом были зчмт). Скажите пожалуйста, опасно ли сейчас мое состояние( внутренняя гидроцефалия), на много ли увеличены желудочки и правильное ли лечение. Или срочно нужен стационар. Из-за нарушения координации движения и головокружения с трудом передвигаюсь по квартире. Мне 48 лет. Спасибо
Ответ от врача
Доброго дня! З Вашим діагнозом потрібно лікуватись стаціонарно під наглядом медичного персоналу. Лікування вірне, але Вам потрібно на стаціонар!
Христина
23.08.2021
Доброго дня ставила вагінальні свічки на 10 днів чи може із за них бути затримка у мене наразі 29 день циклу до того починались на 23-24 день циклу місячні
Ответ от врача
Доброго дня! Ні, вагінальні супозиторії не можуть викликати затримки місячних. Варто шукати іншу причину. Зверніться на огляд та гінекологічне УЗД.
Диана
23.08.2021
Можно ли при двурогой матке подкововидной почке забеременеть?
Ответ от врача
Доброго дня! Можна завагітніти. Є інші питання-розміри рогів матки і ін. що може впливати на виношування вагітності. Потрібна особиста консультація по результатах УЗД.
Ольга
22.08.2021
ДОБРОГО ДНЯ. У МЕНЕ БУВ НЕ ЗАХИЩЕНИЙ СТАТЕВИЙ АКТ. ЧЕРЕЗ 2 ДНІВ ПІСЛЯ НЬОГО РОЗПОЧАЛИСЯ МІСЯЧНІ. НАСТУПНІ МІСЯЧНІ НЕ НАСТАЛИ. ЗАТРИМКА 13 ДНІВ. ЧИ МОЖЛИВА ВАГІТНІСТЬ?
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ)
Руслана
21.08.2021
Дуже сильно болить піджилудочна аж корчить що робити
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно зробити УЗД ОЧП, загальний аналіз крові, діастаза (альфа-амілаза) сечі.
Антоніна
21.08.2021
Доброго дня! Останнім часом турбує дуже сильне серцебиття: у стані спокою пульс приблизно 120. Стала відчувати болі в серці останнім часом дуже часто, особливо після нервів. Що порадите робити з таким станом? Дуже дякую!
Ответ от врача
Доброго дня, з метою уточнення діагнозу необхідно виконати ЕКГ (щоб зрозуміти яка аритмія), ЕхоКГ з послідуючим оглядом кардіолога також бажано виконати УЗД щитовидної залози та біохімічне дослідження крові на гормони щитовидної залози (ТТГ, вТ3, вТ4) з послідуючим оглядом ендокринолога.
Катя
21.08.2021
У мене з моїм хлопцем був статевий акт стидно сказати, через кульок в той момент не було презерватива але він в мене не кончав боюсь чи можу я завагітніти від чоловічого мастила
Ответ от врача
Доброго дня. В чоловічому прееякуляті є невелика кількість сперматозоїдів, тому можна завагітніти навіть без еякуляції в піхву, якщо не використовувати бар‘єрні методи контрацепції. Пакети до таких методів не відносяться, будь ласка, не використовуйте їх з такою метою.
Карина
20.08.2021
Через скільки днів після зачаття, можна робити тест?
Марина
20.08.2021
Доброго дня!!!Чи можна пити вітаміни ( Аєвіт або інші..) десь тиждень перед менструацією, щоб не було висипань. Якщо ні, то що можете порекомендувати? Аналізи всі в нормі.
Ответ от врача
Доброго дня. Прийом вітамінів не профілактують висипку . Для зміцнення організму вітаміни приймати можна ,якщо немає протипоказів
Марія
20.08.2021
Доброго дня! Робила інсемінацію на протязі 14 днів приймала утрожестан вагітність не підтвердилась через 5 днів почались місячні але пройшли тільки два дні лікар сказав що занепокоїнь немає наступні місячні будуть йти в нормі після того місячні почались на 64 день затримки чи можливий такий збій після невдалої процедури цикл не був ніколи регулярний коливатися міг і до 45 днів пооікістоз не виявлений аналізи які назначили все були в нормі тільки прогестерон в другій фазі циклу завжди падав дуже дякую Вам за відповідь
Ответ от врача
Доброго дня, Марія! Те що у Вас і до процедури менструальний цикл був не регулярний і значно подовжений, свідчить радше про гормональні порушення. Мені складно Вам відповісти про які, адже обстежень я не бачила. Аналізи, що здавали-в нормі, але можливо призначені були не всі необхідні обстеження? Чи відбувається овуляція, чи робили Ви фолікулогенез? Сама процедура інсемінації не може в результаті призвести до порушення менструального циклу.
Александра
20.08.2021
Яким чином найбільш точно обстежити дитину на наявність чи відсутність лямблій та інших глистів? Кров, кал?
Ответ от врача
Доброго дня. Аналіз калу на яйця гельмінтів та найпростіші метод Парасеп. В деяких випадках рекомендовано ІФА крові на антитіла до гельмінтів , тут вирішує лікар
Катерина
20.08.2021
Доброго ранку. Тиждень назад ходила на УЗД по вагітності.... Сказали що вагітності не спостерігається... Затримка місячних тиждень, і тест на вагітність показує позитивний результат зараз і до затримки???
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб підтвердити або спростувати вагітність через тиждень здайте кров на хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ) та зробіть повторне УЗД
Ірина
19.08.2021
Доброго вечора,якщо в мене був незахищений секс,після нього я пішла в туалет,і під час сечовипускання витекла сперма,як це впливає на зачаття і чому
Ольга
19.08.2021
Доброго дня! В мене нерегулярний місячний цикл (годую груддю). Тест показав позитивний. Інших ознак вагітності нема чи варто повторити тест? Чи може показати тест вагітності при нерегулярних місячних?
Оля
19.08.2021
Скажіть будь ласка що може бути біль в правому боці і внизу живота , білок в сечі 1.8 шое 20. Лейкоцити 11.2
Таня
19.08.2021
Доброго дня, на цьому тижні проходила комісію при огляді гінеколог сказала що є невелика ерзія( хоча років 10 назад я її прижигала,і при проходженні комісії щороку було видно тількі рубець),були взяті мазкі і результат 2B,підскажіть що це означає ,дуже переживаю.Лікар дала направлення на дообстеження
Таня
19.08.2021
Доброго дня, на цьому тижні проходила комісію при огляді гінеколог сказала що є невелика ерзія( хоча років 10 назад я її прижигала,і при проходженні комісії щороку було видно тількі рубець),були взяті мазкі і результат 2B,підскажіть що це означає ,дуже переживаю.Лікар дала направлення на дообстеження
Оксана
19.08.2021
Доброго дня,вчора був незахищений секс,після нього я полежала 15 хв,і пішла в туалет,під час сечовипускання витекла трохи сперма,чи це впливає на зачаття
Ответ от врача
Доброго дня. Так, це впливає на зачаття.
Вікторія
19.08.2021
Дорого дня. Хотілося б поцікавитись, чи обовязково після ймовірного запліднення, має бути затримка, якщо запліднення відбулось за 4 дні до місяних?
Ответ от врача
Запліднення за 4 дні до місячних дуже малоймовірно. Але кров‘янисті виділення, що нагадують менструацію, на фоні вагітності можуть бути, хоч і нечасто. Це зумовлено імплантацією плідного яйця в порожнині матки (руйнується стінка судин і це може супроводжуватись кровотечою). Тоді затримку місячних, як таку, можна пропустити. Проте ви все одно помітите, що менструація не така, як зазвичай
Ірина
18.08.2021
Місячних немає уже три місяці , заміть них скудні коричневі виділення, п'ю нормоцикл уже третій місяць також пропила вітамін Е , але місячних так і немає чи може бути вагітність яку гінеколог просто не помітила ?
Ответ от врача
Доброго дня,Ірино! Якщо гінеколог оглядав Вас ще до затримки, або при затримці місячних до десяти-чотирнадняти днів - вагітність бімануально дуже складно визначити, адже розміри матки можуть бути нормальні. За будь яких сумнівів, при затримці на 10-14 днів, варто зробити УЗД гінекологічне; зробити аналіз на ХГЛ або тест на вагітність.
Яна
18.08.2021
Может нормоцикл привезти к выкидышу или навредить плоду
Ответ от врача
Доброго дня, Яна! Ні,прийом Нормоциклу не нашкодить ембріону, і не спричинить викидня. Але ж показ до прийому препарату-порушення циклу, а не вагітність. Тому, якщо на фоні прийому виникла затримка, Ви не користувались ніякими засобами контрацепції - необхідно одразу припинити прийом ліків і пересвідчитись в наявності чи відсутності вагітності, а не продовжувати прийом препарату.
Галина
18.08.2021
Доброго дня. В мене 19 день циклу. Я приймаю дюфастон з 10 по 25 день циклу. Почалися передчасно місячні. Питання чи потрібно продовжити пити дюфастон
Ответ от врача
Доброго дня. Продовжувати потрібно. Але все залежить від кількості таблеток і тривалості лікування
Каріна
18.08.2021
Дуже дякую Вам за відповідь,надіюсь вагітність настане♥️
Діана
18.08.2021
Доброго дня,в мене затримка місячних 14 днів, в мене нерегулярний цикл, зробила тільки один тест на вагітність, показав позитивний результат, більше ознак вагітності немає, чи можлива вагітність , чи слід зробити повторни тест?
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ)
Наталья
18.08.2021
Таке питання, в вашій клініці роблять таку складну операцію як ректоцеле, в украиніж не зарегестровпнно апарат для проведення ціеі операції і вона вважається дуже складна, і часто мае тяжкі ускладнення, які гарантіі на благополучний ісход
Ответ от врача
Доброго дня. Будь-яка операція - це завжди складно і дати 100 відсотків гарантії, що ускладнень не буде було б не правильно. У нашому центрі ми вже давно успішно проводимо такі хірургічні втручання. Звертайтесь, будемо раді допомогти.
Светлана
18.08.2021
Затруднённое дыхание. Антигистаминные принимаю, массаж сделала, чтоб исключить зажим.
Марина
18.08.2021
Доброго дня! Скажіть будь-ласка , 10 днів назад був незахищений акт, сьогодні 3-й день затримки, сильний біль в низу живота— чи може бути це вагітність?(тест негативний)
Ответ от врача
Вагітність можлива, зрідка тести можуть бути хибнонегативні. Здайте аналіз крові на ХГЛ. Але все ж, швидше за все, це просто варіант норми, оскільки затримка до 7 днів не вважається патологічною.
Ірина
18.08.2021
Чому місячні ідуть тільки ввечері
Наталья
17.08.2021
Добрий день. Допоможіть розшифрувати аналізи                     ТТГ 1.92 АТПО 12.9 Т4 вільний 0.955 Т3 вільний  2.86
Ответ от врача
Доброго дня! Функціональний стан щитовидної залози задовільний. Все в нормі.
Аня
17.08.2021
Будласка відповіжте, був статевий незахищений акт один день до місячних, ранком пішли місячні, тривали 4 дня зупинилися на два, і потім почали виникати кров‘янисті виділення) можлива вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня! Вірогідність звичайно низька,але все ж існує. Раджу звернутись на прийом для отримання рекомендацій з дообстеження. Окрім того, кров'янисті виділення, що тривають після менструації, можуть мати і інші причини, не пов'язані із вагітністю. Саме тому потрібен індивідуальний підхід,огляд і дообстеження.
Юля
17.08.2021
Добрий день. Цикл - 30 днів. В п’ятницю в обід був незахищений секс. В суботу зранку почались місячні, не зовсім типові для мене ( в рази менша кількість виділень). Чи можна завагітніти при умові, що овуляція «гуляє»?
Каріна
17.08.2021
Доброго дня. Чи можна завагітніти під кінець менструації (7 день)? Менструація триває 8 днів
Ответ от врача
Доброго дня Каріна! Так, імовірність вагітності існує. Має значення не лише тривалість менструації, а і тривалість усього циклу. До того ж овуляції можуть бути ранні (не всередині циклу,як зазвичай, а раніше), або пізні. Крім того, сперматозоїди потрапивши в статеві шляхи жінки, зберігають свою життєздатність ще до 5 днів. Саме тому імовірність вагітності зберігається.
Ельвіра
16.08.2021
Доброго вечора... В мене така проблема, як більше року температура 37-37,2... Почалось все, помер тато, потім викідень, потім завмерла вагітність, потім пробила ногу на вила, потім в грудні Ковід, пост ковід, тобто кишечник, серце, тиск, гастрит, печінка все полетіло .. І до цього часу, після 16 год починає пекти лице, болить голова, знобить, вжар кидає то в холод, в грудях ніби горить, ніби подавилась, важко дихать, нічого не хочу, навіть жить так втомилась, а після 22 год починає сама падать, і так майже кожен день... Місяць тому видалила зуб 7 з верху з кістою, все зажило, а от лімфовузол в шоці болить і сіпає, тягне досі, він не зменшився але і не збільшився, думала це від зуба, ні все так далі продовжується, За цей період випила 6 видів антибіотиків, ніякого ефекту... За рік обійшла всіх кого можна, що тільки не провіряла, нічого...
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо виключено проблеми внутрішніх органів та виключені буль які запальні процеси, то підвищення температури може бути пов’язане з дисфункцією вегетативної нервової системи на фоні хронічного стресу. Варто проконсультуватись з психотерапевтом або невропатологом.
Юлія
16.08.2021
Добрий вечір. Місячні стабільно 5 днів, перші 2 дні - інтенсивні.Минули цикл тривав 31 день. Цього циклу місячні тривали лише 2 дні, виділення помірні ( було пару маленьких згустків та прозорий слиз). Це норма? Чи може це бути імплантаційна кровотеча?
Ответ от врача
Добрий день, швидше за все, це все ж така менструація. Але, щоб виключити вагітність - здайте кров на ХГЛ.
Оксана
16.08.2021
Чи можна при діагнозі первинній відкритокутовій глаукомі одночасно застосовувати для зменшення внутрішньоочного тиску очні каплі Бримонал 0,2% яким закапую око в 7:30 і 19:30год. і Унілат - в 22:00год, в одне і те ж саме око?Так як до складу діючих речовин,що в Бримонал 0,2%входить в тому числі: Натрію хлорид,Бензалконію хлорид,Натрію гідроксид. До складу діючих речовин,що в Унілат входить в тому числі: Натрію хлорид, Бензалконію хлорид і Натрію гідроксид. В інструкції написано так: "Повідомлялось про парадоксальне підвищення внутрішньоочного тиску після одночасного офтальмологічного застосування двох аналогів простагландинів".
Ответ от врача
Доброго дня. Діючі речовини в цих двох краплях відносяться до різних фармакотерапевтичних груп з різним механізмом дії. Одночасне застосування можливе для дрсягнення кращого лікувального ефекту. Ви перерахували допоміжні речовини / консерванти , які є спільними для багатьох крапель. На показники очного тиску впливу вони не мають.
Аня
16.08.2021
Чи можуть взяти в поліцію чи армію з аритмією та вторинною міокардіодистрофією?
Руслан
16.08.2021
Доброго дня.Мене звати Руслан .46 років.Перелом основної фаланги безіменного пальця правої руки .Гіпсову пов'язку накладено 6 тижнів тому.На рентгенівському знімку дуже слабка консолідація ,є зміщення,чи можливо замінити гіпс на ,щось інше ,наприклад на ортез шину ,або інший вид бандажу
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно щоб лікар травматолог оглянув ренгенівський знімок і після чого будуть подальші рекомендації
Світлана
16.08.2021
Добрий день! У похилої жїнки, 65 років, після падіння, результат КТ: Уламковий вколочений перелом хірургічної шийки лівої плечової кістки з відривом великого горбика, Гемартроз лівого плечавого суглобу, В травмпункті зафіксували корсетом дезо, лікар сказав тільки операція, пластина. Нажаль, коштів на операцію немає. Поки одягли корсет дезо. Які наслідки можуть бути, якщо не робити операцію? На скільки небезпечний такий перелом? Дякуємо
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно оцінити клінічно важкість травми та рентгенологічно. Наслідки можуть бути виражений больовий синдром, плексит, атрофія м'язового корсету плечового поясу, контрактура
Марина
16.08.2021
Білі та жовті виділення із статевих органів, зуд, біль внизу живота
Діана
16.08.2021
Був зламаний палець, неправильно зрісся, хотілося б дізнатися чи можна цого знову зробити рівним
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно зробити свіжий знімочок обовязково в 2-х проекціях та проконсультуватись в травматолога
Аня
16.08.2021
Я вже болію 3 дня і сьогодні пішли місячні це норм ?
Ольчик
16.08.2021
Затримка місячних 13 днів, тест позитивний алн на 10 день затримки почалися виділяння кров'яні схожі на місячні але в меншій кількості!!!! Що це означає?
Ответ от врача
Доброго дня, це може означати як загрозу переривання вагітності, так і позаматкову вагітність. Терміново зверніться до гінеколога!
Аня
16.08.2021
Будласка відповіжте, був статевий незахищений акт один день до місячних, ранком пішли місячні, тривали 4 дня зупинилися на два, і потім почали виникати кров‘янисті виділення) можлива вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Імовірність надзвичайно мала. Точно можна сказали лише по результату крові на ХГЛ.
Світлана
16.08.2021
Доброго дня, турбує поганий сон, не вперше, час від часу лікувала безсоння антидепресантами, допомогали на деякий час. Скажіть, будь ласка, як часто можна приймати Гідазепам, цей препарат допомогає, але, чула, що його приймати можна тільки 3-4 дні підряд. Чи можна приймати одноразово тільки тоді, коли була безсонна ніч, або коли стрес?
Ответ от врача
Доброго дня! Гідазепам можна приймати лише в крайніх випадках-сильний стрес. Для сну краще приймати препарати,які покращують сон,тому що до гідазепаму є звикання.А краще звернутись до лікаря,щоб підібрати адекватне лікування.
Юлия
16.08.2021
Скажите в вашей клинике проводят такую операцию как удаление ректоцеле, и сколько нужно находиться в, клинике?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, в нашому центрі проводять такі операції. В клініці потрібно знаходитись 1 день.
Анна
15.08.2021
Доброго вечора хотіла запитати коли можна робити тест після зачаття сьогодні вже 9 день робила але нічого не показало
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ)
Наталья
15.08.2021
Мені 28 вага 57 зріст 167 турбують болі у правому підреберї, 7.08 стала приймати препарат Ярина, після чого стала відчувати болі в животі 14.08 препарат не приймаю після погіршення самопочуття вирати свідомості. 15.08 18.00 температура 38.2.
алла
15.08.2021
У березні перехворіла на коронавірус, гемоглобін був трохи знижений а тромбоцити повишені. На днях здала аналіз гемоглобін ще впав і став 106, НСТ = 34,4, GRaN 46,4, а лімфоцити LYMP (%)= 45,8 а решта показників в нормі Про що це може говорити?
Оксана
15.08.2021
Добрий день. Мені 37 років. Вага начальна була 84кг. після дієти стала 74 кг дієта з лютого по квітень. Займалася вправами та дієта(складав дієтолог). З квітня була на звичайному харчуванні але вага зменшувалася. На зараз у мене вага ще зменшується вже 69 кг. Підскажіть в чому може бути причина.
Ответ от врача
Доброго дня! Не знаючи пацієнта у Вашому випадку складно сказати у чому причина. Спочатку перевірте функцію щитоподібної залози (здайте ТТГ, вТ4, АТ до ТПО) - одна з найпоширеніших причин в практиці ендокринолога на тлі якої худнуть Зробіть оральний тест толерантності до глюкози. глікований гемоглобін, щоб перевірити чи немає порушень вуглеводного обміну , що може провокувати зниження ваги.
Оксана
15.08.2021
Доброго дня,мене цікавить таке питання: чи може молочниця проявлятись при кожному незахищеному статевому акті
Ответ от врача
Доброго дня. Ні. Це може бути не молочниця.
Яна
15.08.2021
Добрый вечер. Пью уже 5 лет ламотрин, начала пить коки по назначению гинеколога и пропила их пол года, когда вышла с них поправилась на 20 кг за несколько месяцев (мой рост 160 сейчас вешу 65 кг). 1,5 года лечилась у эндокринолога эффекта 0. Повышены лептин, Пролактин, ттг иногда. Пью достинекс он не помогает совсем, хожу в спортзал с тренером, стараюсь питаться правильно. Подскажите пожалуйста, может ли оказывать такое влияние препарат мой постоянный ламотрин?
Ответ от врача
Доброго дня. Ламотрин, діюча речовина ламотриджин. Опираючись на дані по дослідженню речовини ламотриджин - немає даних про суттєве підвищення ваги, навіть при тривалому прийомі. Тому відповідь - ні, підвищувати вагу не може.
Лена
14.08.2021
Добрий день ,проходила планове узі щитовидки по узі все добре лише в правій долі колоїдна кіста 2мм ,здала аналізи на гормони ТТГ, Т4, АТ-ТПО все в нормі. Лікар ендокринолог сказала що в мене все добре призначила дієту і пропити Альбу 3 місяці,скажіть будь ласка чи насправді мені більше нічого нетреба приймати з ліків при колоїдній кісті в 2 мм. Мені 42 роки ,ріст 154 ,вага 80 головні болі ,втомлюванність ,по жіночому кісти були пройшла лікування все добре,приймаю Регулон. Буду вдячна за відповідь.
Ответ от врача
Доброго дня! За даними інструментальних і лабораторних обстежень з боку ЩЗ патології немає. З приводу симптомів нижче необхідний об‘єктивний огляд та дообстеження.
Нина
13.08.2021
Добрый вечер. Сегодня очень резко, как спазмами прихватило мышцы спины ниже лопаток. По ощущениям болят широчайшие. Любое движение акцентируется одновременно тянущими боевыми точками. Лежать на спине и на животе ровно можно, а на боку очень тянет всё. Физ нагрузки были, 10 дней (связано с танцами). Но уже три дня тело в покое, даже не знаю как быть и чем снять эти болевые ощущения. Заранее спасибо за ответ!
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно звернутись до вертебролога
Василь
13.08.2021
Як принімати морсол цитатит ,що перше і коли по часу після одного з них?
Ответ от врача
Доброго дня Можливо ви мали на увазі етацид? Якщо так, тоді спочатку промивання носа сольовим розчином, потім етацид
Николай
13.08.2021
Здравствуйте. Две недели назад получил растяжение связок в районе голеностопа. Вчера сняли гипс начал ходить но очень плохо и с болью в районе поврежденных связок. Начал ходить спустя где-то часа 2 начало побаливать колено. Сегодня проснулся утром и понял что не могу ходить с согнутой ногой потому-что невыносимая боль в колене.
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібен огляд лікаря травматолога
Александр
13.08.2021
Здравствуйте, ваши профессионалы занимаются обрезанием крайней плоти? да? сколько стоит и что для этого необходимо, спасибо
Ответ от врача
Доброго дня. Так, ми робимо дане оперативне втручання.
Настя
13.08.2021
Прикладаю руку до серця і не чую нормального серцебиття,серце б'ється дуже тихо,що це може бути
Марія
12.08.2021
Добрий вечір Був не захищений статевий акт на наступний день ранком почалася менструація яка вероятність завагітніти ?
Ответ от врача
Доброго дня. Немає вірогідності.
Оксана
12.08.2021
Доброго дня,мені 17 років,болить серце ,минулого тижня була у кардіолога ,він приписав мені валер'янку ,сказав ,що це все через нерви,але зараз я зовсім не нервую,але серце болить,також проходила кардіограму серця,вона хороша,але серце болить,що порадите робити?
Ответ от врача
Доброго дня, для уточнення діагнозу необхідний огляд лікаря кардіолога (для визначення ймовірної причини болю за грудиною),УЗД серця, можливо потрібно буде зробити біохімічне дослідження крові з метою дообстеження, а також огляд невролога.
Анастасія
12.08.2021
Доброго вечора , того місяця у мене місячні почались на 4 дні швидше , пройшло 28 днів після тих місячних , і затримка вже 3 день . Робила чутливий тест на вагітність - негативний . Яка причина ?
Галина
12.08.2021
Доброго вечора у мене почався цистит але я годуюча мама дитині 5 місяців порадьте щось будь ласка
марія
12.08.2021
біль у районі п'ятки при натисканні рукою, при ходьбі не дуже боляче
Яна
12.08.2021
Добрий день що це може бути якщо 11днів трошки маже але місячних нема
Ответ от врача
Добрий день, може бути багато варіантів: від вагітності до порушення менструального циклу і навіть ендометріозу. Зверніться до гінеколога.
Марина 47 років
12.08.2021
В 2016 видалили всі жіночі придатки, почувала себе нормально , а останнім часом замучили приливи, що це
Ответ от врача
Доброго дня. Таке може бути, потрібно приймати замісну негормональну терапію. Зверніться на консультацію до гінеколога. Також потрібно здати аналізи на гормони щитовидної залози, при їх порушенні теж можуть бути приливи.
Тетяна
12.08.2021
Добрый день. У моего сына 14л 10мес низкий рост - 160 см, вес 47 кг. Проходили консультацию и обследование в Институте Ендокринологии 2 недели назад. Результаты - узи щитовидной - норма, ИФР-1 288, по рентгену кисти сказала, зоны роста почти закрыты, остаточные промежутки еще есть. Диагноз: даных по патологии СТГ функции гипофиза не выявлено. Рекомендации: для покращення кінцевого ростового ефекту - гормон росту в дозі 1,5 мг/день - 3 місяці. Рекомендувала Генотропін Файзер. Когда я начала искать генотропин, выяснилось, что он есть в дозировках 16 МО и 36МО на 1мг. Мне нужна консультация в том, какой обьем МО на 1мг надо моему ребенку, как рассчитать, какой вид генотропина покупать? В карточке только 1,5 мг/день. Или они одинаковые по количеству действующего вещества? Буду очень благодарна за консультацию
Ответ от врача
Доброго дня. Розрахунок діючої речовини не відрізняється в ручках з 16 і 36 МО. Різниця лише в кількості по об'єму діючої речовини в шприц ручці. Змішуєте порошок і розчинник згідно інструкції. В шприц ручці вибираєте ту кількість речовини яку вам призначено лікарем(там є позначки). Відеоінструкцію по розчиненню і застосуванню даного препарату можна побачити на сайті виробника
Вікторія
12.08.2021
Температура 37 та 37.3, вище не піднімається але тримається уже протягом місяця навіть більше.. здала аналіз крові сказали що все в нормі, хіба що дещо підвищений гемоглобін але він може коливатись...
Інна
12.08.2021
Доброго дня, скажіть будь ласка чому після відвідування гинеколога під час сечовипускання сильно пече у середині піхви і в кінці сечовипускання каплі крові? Хоча раніше такого не було.
Ответ от врача
Доброго дня, можливо гострий цистит. Потрібно здати загальний аналіз сечі та звернутись до уролога
Руслан
11.08.2021
Рентген https://a.radikal.ru/a34/2108/e6/9d7f0f28554e.jpg https://a.radikal.ru/a02/2108/9b/1bc452679577.jpg Здравствуйте. Вчера ударился пальцами об бордюр в сандалиях, то есть пальцы открыты. Думаю удар пришёлся примерно по оси большого пальца. Сегодня сделал этот рентген, но заключения в травмопункте не дали. На словах травматолог сказал кажется так - "боковой перелом ногтевой фаланги." На мой вопрос что делать, может гипсовать, может шину какую-то , он ответил - ничего не нужно, только ходи с нагрузкой на пятку и не нагружай носок. И всё это не официально, без заключений на бумаге, возможно потому что этот травматолог и больница не по моему адресу приписки. Скажите пожалуйста, на что там похоже и что возможно делают в таких случаях. Палец сильно болит, припух раньше у меня были ушибы но болело гораздо слабее. Также удар пришёлся и на соседний с большим палец. Очень хотелось бы чтобы не было дискомфорта при ходьбе в будущем, так как мне приходится много ходить. Заранее спасибо.
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно обов'язково оглянути клінічно пацієнта, оцінити набряк та функціональні проби. На рахунок ренгенограми - так є внутрішньосуглобовий уламковий перелом нігтьової фаланги, але зробрелиний знімок лише в прямій проекції (потрібно 2 проекції - пряма , бокова) . На рахунок що робити - огляд лікарем травматологом для того, щоб призначити протизапальну та протинабрякову терапію, фіксація (чи це буде гіпсова лонгета, чи інша функціанальна шина). Та подальші рекомендації в плані навантаження та реабілітації
Диана
11.08.2021
Добрый день Где то 2 недели у меня хрустело правое колено - физ нагрузок большых и травм не было , потом начало болеть колено Уже 3 дня болит когда згибаю ногу и ноет колено , немного появился оттек на колене , скажите что мне делать в таком случае и что это может быть ? К врачу не могу обратиться пока что потому что не знаю к кому именно и куда нужно идти ..
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно провести повний клінічний огляд колінного суглоба, можливо пошкодження внутрішньосуголобових утворень, по потребі призначаються додаткові методи обстеження
Софія
11.08.2021
Скажіть будь ласка , був не захищений статевий акт , місячні почалися через 2 дня після нього ,чи є ризик завагітніти?
Ответ от врача
Доброго дня. Немає
Ира
11.08.2021
Здравствуйте. 3 года назад была полностью удалена щитовидка . Пью эутирокс 125 мг, сдала анализ , показал ТТГ - 2.5. Нужно ли корректировать дозу. Спасибо
Ответ от врача
Добрый день. Нужно ли корректировать дозу зависит от: Вашего возраста, причины удаления щитовидной железы.
Анна
11.08.2021
Доброго дня. Після першої дози вакцини Пфайзер ,були виражені побічні ефекти,температура до 38.3 ,нудота,запаморочення, головний біль,слабкість. Сьогодні вже 12 день після другої дози ,але головний біль ще є і температура постійно 37.2 - 37.3.
Марія
11.08.2021
Доброго дня, мені 70 років, здала аналіз на гормони щитовидної та пара щитовидної залоз:ТТГ 0.137 Т4в 0.93 Т3в 3.60 Прошу роз'яснення
Ответ от врача
Доброго дня. Для більш детальної консультації, крім аналізів, необхідно Ваші скарги, об‘єктивне обстеження. На даний час ТТГ значно нижче нормальних показників і вимагає медикаментозної корекції. Ви потребуєте консультації фахівця очно. Будьте здорові!
Галина
11.08.2021
Доброго дня! Чи міг ескапел викликати місячні на два тижні раніше?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, тому що це засіб для екстреної контрацепції, менструація могла початись навіть відразу після прийому
Юлия
11.08.2021
Здраствуйте у меня задержка 23 дней што делать подскажить пожалоста
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ). Якщо вагітність виключена, то зверніться до гінеколога, щоб встановити причину затримки.
Валентина
11.08.2021
Німіють руки дуже,лікар виписала зонік,бо нічого не допомагає,препарата цього боюсь,побічні великі
Людмила
10.08.2021
В мене мали початися в 09.08.21 місячні їх немає я переживати почала. Так як я живу з чоловіком.
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ)
Ольга
10.08.2021
У дівчинки у 9 років почалися місячні чи це норма?
Ответ от врача
Доброго дня, все залежить від наявності вторинних статевих ознак. Менструація в 9 років - це раннє статеве дозрівання, але може бути варіантом норми, якщо це спадковий варіант і кістковий вік диини відповідає календарному. Краще зверніться до дитячого гінеколога, щоб розібратися у цих питаннях
Олена
10.08.2021
Дитина жаліється на лоскотання в низу живота, особливо перед сном і почала впісюватись 1) сімейний лікар назначив антибіотик Флемоксин. 250 мг 3 рази на день - недопомогло 2) узо сечового міхура в нормі 2 тижні пили Канефрон - недопомогло 3) мазок в Гінеколога в нормі 4) місяць пили ношпу 10 крапель 2 р на день недопомогло 5) профілактика глистів таблетками Зентел 6) всі 4 аналізи сечі в нормі 7) аналіз крові теж в нормі Вже 3 місяць дитина мучиться, нічого з вище перерахованого не допомогло
Світлана
10.08.2021
Затримка місячних 20 днів, тест негативний. Овуляція цього місяця була (тест + узд).. Чи можлива вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ) Якщо вагітність виключена, то зверніться до гінеколога, щоб встановити причину затримки.
мар'яна
10.08.2021
була відсутність менструації лікар сказала почекати ще тиждень якщо і надалі буде відсутня то почати прийом таблеток дуфастон 09.08 почались виділення коричневого кольору чи це є менструацією і ліки вже не потрібно приймати?
Ответ от врача
Доброго дня, Мар’яна. Наявність темних та коричневих виділень не є ознакою початку місячних так як дана симптоматика може бути ознакою іншої патології. Чи потрібно приймати ліки далі буде зрозуміло після гінекологічного ( вагінальним датчиком ) УЗД. Ліки даної групи не потрібно приймати більше 10-14 днів ( саме цього достатньо для відновлення менструальноподібної кровотечі ). Затримку місячних на тиждень та більше потрібно діагностувати та пролікувати ( причиною може бути полікістоз яєчників, підвищений рівень пролактину в крові та ін. ), тому не втрачайте час і зверніться до лікаря на консультацію.
Инна
10.08.2021
Подскажите пожалуйста, является ли ХГЧ на 11-й неделе беременности 51 нг-мл нормой или нет?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, це норма
Инна
10.08.2021
Подскажите пожалуйста, является ли ГГГ на 11-й неделе беременности 51 нг-мл нормой или нет?
Ольга
10.08.2021
Доброго дня! У березні цього року мене подрялала незнайома кішка (вона виглядала чистою та домашньою), залишились досить глибокі подряпини на грудях та плечі. Я не приділила цьому уваги у той час, але нещодавно прочитала, що навіть така ситуація може наражати на ризик зараження сказом, і інкубаційний період може тривати місяцями або навіть роками. Я не знаю чи вакцинована була ця кішка, але її поведінка не викликала підозри: вона подряпала мене тому що я намагалася взяти її на руки. Чи варто мені хвилюватися? Робити щеплення? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. У вашому випадку пройшов вже досить тривалий час, тому стосовно щеплення вам варто проконсультуватися у інфекціоніста.
Алекс
10.08.2021
Здравствуйте , после отжиманий на брусьях болят локтевые суставы. Все началось с того что год назад я начал добавлять вес к отжиманиях. Что это может быть? Растяжение или травма? Болит только после физических нагрузок
Світлана
10.08.2021
Мені 52 роки. Місячні відсутні 2роки та 8місяців. Чи існує ймовірність завагітніти?
Ответ от врача
Доброго дня. У Вашому випадку ймовірність завагітніти повністю відсутня.
Руслан
09.08.2021
Доброго дня. Працюю за границею. Маю проблеми з внутрішньою веною лівої нижньої кінцівки в районі ікроножного м'яза. Два тижні боліло так що ногу з ліжка не міг опустити (по ходу через сильний набряк і гравітацію) потім звернувся у місцеву лікарню отримав два уколи типу гепарину (клексану) і трохи полегшало. Мій INR 1.3 і призначили Еліквіс 5 мг. (Епіксабан) два рази в день. Впродовж тижня прийому особливого полегшення не сталося. Тому я з власної ініціативи додатково цього тижня почав приймати свої постійні антикоагулянти Acenocumarol 2 mg один раз в день. Після 5-6 годин на роботі нога набрякає як колода і не дає нормально ходити. Доводиться практично постійно лежати після чого набряк зменшується. У двох ногах болі ззаду в районі камбаловидних м'язів між литкою та п'ятою. Узд не робили, лише декілька аналізів крові. Якщо маєте якісь думки або поради з цього приводу напишіть будь-ласка. Дякую і гарного дня. Вайбер +380668616231 Email : pylb4uk@gmail.com
Ответ от врача
Доброго дня. Зі скарг схоже на тромбоз глибоких вен обох нижніх кінцівок. Цей стан може загрожувати життю. Потрібно зробити УЗД вен обох н к, загальний аналіз крові і коагулограму. Поки приймати Рівароксабан 15 мг 2 р/добу, компресійні панчохи на ноги
Оксана
09.08.2021
Доброго дня. Скажіть будь ласка, після годування груддю дитина багато зригує молоком ( 2 тижні дитині). Що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Зригують діти через незрілість КШТ (відкритий клапан на шлунку, який закривається, коли дитина сама сяде, це 5/6 місяців ) Нормою є 3/4 ст.лож на добу та 1/2 "фонтани" Також важливо правильно та глибоко прикладати дитину до грудей, щоб дитина не заковтувала повітря, це зменшить кількість зригувань
Оксана
09.08.2021
Затримка місячних
Рома
09.08.2021
Ви з переломами працюсте
Ответ от врача
Так, на базі нашого центру є травматологічне відділення
Віка
09.08.2021
Доброго дня Мені гінеколог приписав полижинакс і альфарекин свічки , чи можна їх разом
Ответ от врача
Ми не маємо права коментувати призначення інших лікарів. Зверніться на прийом до гінекологів нашого центру за альтернативною думкою, або запитайте свого лікуючого лікаря
Діана
09.08.2021
Добрий день. Я підвернула ногу і в мене з‘явилася гематома. Гематома знаходиться в області голеностопа з права. Ходила до травматолога, наділи гіпс і направили зробити рентген. Мені сказали,що в мене ймовірно надрів связок,бо кістки цілі. Сказали ходити в гіпсі 3 неділі,але зняла його через 1 неділю. Вже пройшло 3 неділі і в мене гематома практично зійшла,але ще трішки болить нога,де гематома,коли ходжу. Мажу маззю “Traumeel” біль проходить і мажу «ФастРеліфом». Підскажіть,будь ласка,що робити далі,бо біль не швидко йде.
Виктория
09.08.2021
За день до місячних почалось сказатись десь колись світло-червоним та блідо-коричневим кольором. Без болів і місячних не має. Що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо був стрес або фізичне навантаження то так може проходити менструація, а потім через 2 тижні може розпочатись знову і рясніше
Надія
09.08.2021
Добрий день. Допоможіть розшифрувати аналіз:антитіла до тиреопероксидази 10.0.ТТГ 0.780.Т4 1.04
Ответ от врача
Доброго дня! Ви здорові!)
Аліна
09.08.2021
Минулого місяця були місячні , після них нічого нізким не було , а цього місяця затримка 7 днів , шо може означати ?
Ответ от врача
Доброго дня, Аліна. Швидше за все у вас є порушення гормонального фону у вигляді затримки місячних. Вам потрібно зробити УЗД та здати кров на аналіз деяких гормонів (дисбаланс яких часто призводить до затримки місячних) або звернутись на консультацію до наших спеціалістів
Ірина
08.08.2021
Доброго дня. МРТ показало з права невиражений синовіт кульшового суглобу та зліва пошкодження верблюжої западини лівого кульшового суглобу. Скажіть, що це? Як лікувати? Куди звернутися?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно звернутись до травматолога, оцінити важкість пошкодження після якого буде визначено метод і тактику лікування
Оля
07.08.2021
Доброго дня один день до місячних зранку помазалось рожеве виділення чи може бути вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Багато факторів може вплинути і стреси і фізичні навантаження і статевий акт. Вагітність теж може бути (для підтвердження здайте кров на ХГЛ)
Наталія
07.08.2021
Добрий день. У мене передклімакс. Затримка місячних другий місяць. Чи можна завагітніти?
Ответ от врача
Добрий день. Завагітніти можна, так що використовуйте засоби контрацепції.
Карина
06.08.2021
Доброго дня. Слабка дисплазія це дуже погано?
Ответ от врача
Доброго дня, Каріна. Слабка дисплазія це фоновий доброякісний стан клітин шийки, що не критичним і не потребує оперативного втручання, але даний стан потребує більш детального дообстеження на ІПСШ (інфекції , що передаються статевим шляхом), вірус папіломи людини, кольпоскопію та у окремих випадках біопсію шийки матки. Після чого можна точно верифікувати діагноз і прописати лікування не допустивши переходу у важчу стадію дисплазії, яку потрібно лікувати уже оперативно. Звертайтесьтесь на консультацію, будемо раді бути корисними
Анастасія
06.08.2021
Доброго дня,болить серце,постійний страх,задишка,була у кардіолога з серцем усе гаразд,але воно мене болить ,що мені робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться до невролога, можливо це тривожний розлад.
Юлия
06.08.2021
Добрый день! Я начала носить бандаж на колене и начал отекать голеностоп той же ноги. Это может быть взаимосвязано? У меня по МРТ разрыв и смещение миниска и воспаление связок. Спасибо!
Ответ от врача
Доброго дня. Може, якщо не вірно підібраний бандаж , рекомендуємо підійти на консультацію до лікаря для вирішення тактики лікування пошкодження меніску
Галина
06.08.2021
Доброго дня! У дитини (16 років) постійно закладений ніс, через це почався кашель і задишка. Поставили діагноз астма. Виявили поліпи, видалили. Але закладеність носа не проходить. Лікар сама вже не знає, що з дитиною і що робити. Підкажіть, що ще можна зробити, до якого спеціаліста звертатися, щоб знайти причину. І чи може гормональний дисбаланс давати такі наслідки?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо у дитини є астма і поліпи то і алергія також є в анамнезі. Тому для початку огляд лікаря отоларинголога для виключення саме проблем з носом і визначення подальшої тактики лікування.
Ирина
06.08.2021
І написали що плодове яйце в лівій трубі розміром 5 мм! Останні місячні були 7 липня(цикл 30-31 день)
Ирина
06.08.2021
Доброго вечора! Сьогодні зробили узд (перший день затримки) Хгч 67! Поставили діагноз позаматкова вагітність! Таке можливо?
Ответ от врача
Доброго дня, так, цілком можливо. Запліднення відбувається в середині менструального циклу, тому інколи можна побачити плідне яйце в 1 день затримки
Оля
06.08.2021
Добрий день,болить серце,важко дихати,інколи в серці ніби щось харчить. Була у лікарні, сказали, що це все через нерви, з серцем усе гаразд, приписали кардонат і валерянку, але покращення не бачу, болю у серці вже немає, але досі важко дихати, ніби задихаюся і страх.
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо виключена кардіологічна патологія, з даними скаргами варто звернутись до невролога.
Діана
06.08.2021
У прошлому місяці були місячні а вцьому місяці не було
Богдан
06.08.2021
Дивіться у меня синостоз , в гіпсі був 3 тижні , питання зараз на даний момент ходжу , нога не болить , чому напухша сторона є , чому вона напухша , болі ж не ма
Эдуард
06.08.2021
Здравствуйте, скажите пожалуйста, можно ли избежать операцию при коксартрозе 3 степени? Спасибо!
Ответ от врача
Здравствуйте. К сожалению нет.
Наталія
06.08.2021
Добрий день. Вагітність 6 тижнів. Група крові 1(-). Вагітність4, народжувала 1 раз. Питання коли здавати аналіз крові резус конфлікт?
Ответ от врача
Добрий день. Титр антирезусних антитіл здається вперше при постановці на облік, потім в 20 тижнів і далі кожні 4 тижні (це потрібно лише у випадку, якщо в чоловіка резус(+). Обов‘язково прослідкуйте, щоб вам ввели антирезусний імуноглобулін в терміні 28-32 тижні та після пологів. До речі, якщо у вашого чоловіка не 1 група крові, то потрібно також моніторити можливість конфлікту по групі.
Яна
06.08.2021
Затримка місячних на 3 день почалось виділення крові не багато. Зміна настрою, біль в низу живота, нудота відчуваю слабкість
Марія
05.08.2021
Доброго дня!народжені передчасно на 32 тижні вагітності. Діагноз:Гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС,ВШК,набряк г/м,с-м пригнічення,формування субепіндик.кісти зліва. Лікар говорить готуватися до гіршого.нсг присутня. Про все лікар говорила,але про наявність ВШК ні,по чому вона поставила такий діагноз?не давши лікування?
Ответ от врача
Доброго дня. Діагноз встановлюється на основі УЗД головного мозку (нсг)
Марина
05.08.2021
Доброго дня! Чи може бути вагітність при повноцінних місячних?Після місячних продовжують виділятися білі виділення.
Людмила
05.08.2021
Я уточнюю.По УЗД ,по аналізам встановили пієлонефрит.Лікували антибіотиками,після лікування з другої спроби сеча значно покращалась,в аналізі крові всі показники чудові тільки висока шое.Чи може вона нормалізуватися з часом чи це свідчить що запалення
Ответ от врача
Доброго дня. З часом може нормалізуватися. Зробіть контроль через 2 тижні
Інна
05.08.2021
Доброго дня у мене немае менструації,тест показав що вагітності немає
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ)
Людмила
05.08.2021
Доброго дня, після лікування пієлонефриту моча практично прийшла у норму, раніше лейкоцити покривали все поле зору,а залишилося шоє 50, Як таке може бути? Чи буває таке шоє при пієлоіриті?
Ответ от врача
Доброго дня! ШОЕ може бути підвищене при запальному процесі, вірусних захворюваннях, онкології і т.д. Щоб переконатися, що це дійсно пієлонефрит чи був пієлонефрит , треба здати аналіз крові, сечі та зробити УЗД нирок і звернутися до фахівця. Якщо запальний процес минув, а ШОЕ залишилося , то треба шукати іншу причину.
Марія
05.08.2021
В мене була замерша вагітність пішли місячні і все само вийшло не чистили нічого.Скільки днів можуть бути ще місячні ?бо вже йдуть 9 днів…
Ответ от врача
Доброго дня, Марія! Кров'янисті виділення в даному випадку не місячні. Кількість кров'янистих виділень подібна до менструації, в нормі, може бути до 7 днів. Після цього виділення припиняються. Обов'язковою рекомендацією є УЗД, через 7-10 днів від початку викидня. Зрідка допустимі мажучі виділення протягом 1 циклу(до наступної менструації), але це якщо по результатах УЗД в порожнині матки не визначаються залишки плідного яйця. Іноді, в результаті не повного викидня може утворитися плацентарний поліп,який проявляється ниючими болями внизу живота і тривалими мажучими кров'янистими виділеннями. Тому робіть УЗД і звертайтесь на особисту консультацію.
Оксана 42 роки
05.08.2021
Доброго дня, виникла така проблема , місячні закінчилися 28.07 , а 5.08.почалися знову кров'яні виділення.
Ярина
05.08.2021
Доброї ночі. Сьогодні зранку почались місячні. Але ввечері я не втрималась від мастурбації, місячні просто припинились. Чи нормально це? В мене паніка, адже зазвичай і перший день в мене дуже сильні виділення, а тут вони пропали зовсім
Ответ от врача
Доброго дня. Не переживайте, все нормально
Любов
04.08.2021
Добрий вечір? Скажіть будь ласка получила удар по обличчю, біля вічка, з кулака. Запиклася кров, посиніло, і зразу зробилася гуля на щоці, мене болить голова, терпне і тягне там де гуля, гуля почала синіти, я думаю що утворилася гематома. Пройшло вже 5 днів і воно не сходить. Скажіть будь ласка що робити.
Алена
04.08.2021
Здравствуйте, у ребенка 3 года, на затилке шелушится кожа и не много покаснение
Ответ от врача
Добрый день. Точный диагноз только при очном контакте.Это может быть банальный раздражающий дерматит,аллергический контактный дерматит.Не исключен атопический дерматит.Возможна и заразная патология ,например микроспория. Для правильной диагностики достаточно иногда и обычного осмотра,но при подозрерии на инфекцию кожи лабораторная диагностика обязательна.Приходите на прием
Марина
04.08.2021
Чи можна завагітніти після місячних
Анна
04.08.2021
Добрый день! Подскажите, пожалуйста, как трактовать заключение мрт: "МР-ознаки структурних змін задньо-верхньої суглобової губи, незначного піддзьобоподібного бурситу лівого плечового суглоба, набряку дельтоподібного м’яза по задній поверхні."?
Олена
04.08.2021
Появилися кандиломи при вході у піхву що робити, і білий наліт в піхві?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно прийти на прийом, якщо виділення порушені - то лікуватись, а потім видаляти кандиломи.
Марина
04.08.2021
Добрий день. 19 р. Чомусь з'явилося безсоння, засинаю під ранок (4,5 годин), як тільки засинаю, іноді(1, 2 рази на місяць) різко починяє сильно трясти тіло і швидко битися серце, стає страшно, часто болить голова, іноді темніє в очах, останнім часом не відчуваю енергії, нічого не хочеться. Що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Це прояв панічної атаки. Потрібно звернутись до невролога, щоб з'ясувати причину і підібрати відповідне лікування.
Віка
04.08.2021
Доброго дня! Потребую консультації, якщо можна? Ми на морі, в сина (8р.) вчора зранку заклало ніс, температура 37.3. Нічого не робили, тільки видували соплі і на море не ходили. Сьогодні ще ніс закладений, температура 37.1, але він дуже хоче іти купатися в морі. Температура води в морі 27-30 градусів. Чи можна йому іти в воду, на жару? Він дуже багато пірнає, чи не зашкодить це?
Марина
04.08.2021
Перелом двох кісток на руці чи обов'язково робити операцію чи можна обійтись без неї є фото
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на Ваше запитання необхідна очна консультація.
Оля
03.08.2021
Чи можлива прививка від covid при хронічному тонзиліт?
Ответ от врача
Доброго дня. Протипоказами є гострі процеси. А також хронічні в стадії загострення. Проте оцінка стану безпосередньо перед прививкою виконується лікарем,який дає допуск.
Оля
03.08.2021
Добрый день. В 2017 рбула важка дисплазія 3ст. Чи можу я завагітніти? Через скільки днів після можливого зачаття можна робити експрес тест на вагітність? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня, багато питань з приводу дисплазії: діагноз було поставлено після цитології , чи брали біопсію? Якщо брали біопсію, і діагноз підтвердився, вам повинні були виконати конізацію шийки матки. Конізація зазвичай не впливає на можливість завагітніти (виключення лише атрезії цервікального каналу шийки матки, що буває вкрай рідко). Сама важка дисплазія на здатність завагітніти не впливає жодним чином, але її потрібно лікувати хірургічно, щоб не допустити прогресування до раку шийки матки. Стосовно тесту: експрес-тест на вагітність потрібно робити з переших днів затримки менструації. Якщо хочете дізнатися раніше, або бути впевненою, що тест не показав хибнонегативний або ж хибнопозитивний результат - раджу здати кров на хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ)
Маргарита
03.08.2021
Підкажіть будь ласка, я 1.08 впала вдома під час стрибка. Впала на сідниці з висоти приблизно 1 метр. Після падіння підвестись не могла протягом 30-40 хвилин. Ноги відняло. Потім поїхали у травмпункт, там зробила знімок лише попереку у профіль… черговий травматолог нічого не зміг пояснити, сказав що не може зрозуміти чи це стара чи нова травма на знімку. Направив в інститут травмотології та ортопедії. Зараз поїхати не можу. Але мене турбує мій стан. Температура тримається після падіння 37,3 вже 3 день, сидіти я ще деякий час можу, а ось ходити і стояти майже вже стає не можливо. Ноги починає викручувати так, що стає дуже боляче. Можу вислати знімок, допоможіть розібратися що за травма і як мені її лікувати. Бо крім знеболюючого більше нічого не написав той лікарь.
Ответ от врача
Доброго дня. Бажано зробити МРТ поперекового відділу хребта,так як по скаргах є можливість ураження спинного мозку та після МРТ - консультація нейрохірурга та травматолога.
Марина
03.08.2021
Доброго дня. Після 2-деного лікування ерозії Далмаксином з'явились кров'янисті виділення. + Є слабка дисплазія.Це нормально?
Ответ от врача
Доброго дня, Марино! Після використання вагінальних форм лікарських засобів, зрідка, справді можуть з'явитися мажучі кров'янисті виділення, це допустимо,якщо їх небагато. Особливо, якщо є ектопія циліндричного епітелію шийки матки (ерозія-як Ви написали) та розширені, чи пошкоджені судини на поверхні. Але, так як Ви вказали на наявність дисплазії, і враховуючи, що не маємо даних результатів огляду і кольпоскопії, не можна цілковито впевнено стверджувати,що все добре. Звертайтесь на особистий прийом,будемо раді Вам допомогти!
Настя
03.08.2021
Доброго дня! Був перший половий акт ,після нього були невеликі кров‘яні виділення,потім все пройшло .І після другого полового акту знову ідуть кров‘яні виділення ,це норма ? І як довго це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, дівоча перетинка може за один раз повністю не розірватись. Можна використовувати лубрикант під час статевого акту.
Таня
02.08.2021
Таня, 48 років Добрий вечір! Прошу Вашої консультації за результатами аналізів і УЗД. Результати від 29.07.2021 р. ТТГ -- 1.31 , Т3(вільний) -- 2.61 Т4(вільний) -- 0.636 ТГ -- 112 Кальцитонін -- < 2 УЗД Обєм щитовидної залози -- 15.76 В обох долях множинні колоїдні вузли діаметром від 0.23 до 1.09 . Біля перешийка -- ізоехогенний утвір з чітким рівним контуром, овальної форми. Кровотік в залозі – середній. Капсула – чітка не змінена. Ехогенність – дещо знижена. Дослідженні робилися за направленням кардіолога, оскільки останнім часом сильно погіршився загальний стан : -тахікардія , задишка , запаморочення , покашлювання , набряки ніг , підвищена пітливість , тремор рук , зниження зору , та сильно виражена загальна слабкість. Лікар кардіолог призначив лікування для підтримки серцево судинної системи. Але при УЗД серця – всі показники в нормі. Прошу, допоможіть поставити діагноз і порадьте чим лікуватися. Дякую.
Євгеній
02.08.2021
Добрий день. Перед візитом до гастроентеролога потрібно робити УЗД черевної порожнини та фіброгастроскопію чи тільки УЗД черевної порожнини? В мене печія
Ответ от врача
Доброго дня. Фіброгастроскопію можна пройти, інші необхідні обстеження лікар призначить на прийомі.
Оксана
02.08.2021
Доброго дня, цікавить , чи ви робите лапороскопію по видаленню кісти яєчника при вагітності?
Андрій
02.08.2021
Добрий день є проблема з волоссям .Волосся випадає по руках, ногах . Волосся росте і за короткий час випадає і дуже рідке
Ответ от врача
Доброго дня! Причин ендокринологічного генезу при даних скаргах може бути багато. Для призначення лікування необхідно Вас оглянути об‘єктивно, перевірити лабораторно та інструментально роботу щитовидної залози, наднирників та статевих залоз, а після призначати план лікування. Будьте здорові!
Стародуб Анастасія
31.07.2021
Через велике нервування болить серце,що мені робити?Дуже переживаю,що це є небезпечно
Ответ от врача
Доброго дня. Запишіться на прийом до лікаря. Самостійно можна прийняти корвалмент.
Віра
31.07.2021
Дівчина 16 років вага55 ріст171 ріст батьків мама 164 тато 175 чи буде ще рости аналізи самототропий гормон о.650 Ттг-0.665 Інсуліновий фактор росту 2610
Ответ от врача
Доброго дня. Для того щоб оцінити подальші темпи росту дитини в першу чергу потрібно оглянути дитину та проаналізувати її статевий і фізичний розвиток та порівняти із віком дитини.Для оцінки гормонального обстеження,яке проводилося дитині, потрібно знати нормативні дані( адже кожна лабораторія має свої норми,для віку в тому числі та одиниці вимірювання). Обов'язково потрібно зробити рентгенографію кисті в прямій проекції (кістковий вік) для того щоб оцінити кістковий вік і відповідність його до паспортного віку дитини.З даним обстеженням в подальшому потрібно пройти консультацію дитячого ендокринолога.
Іра
31.07.2021
Доброго ранку.У дитини 7 років виявила глисти в калі. Підкажіть як їх правильно вивести.
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо мати дитини виявила глисти, потрібно здати аналіз калу на яйця гельмінтів. Якщо виявлено яйця гельмінтів в аналізі, потрібно лікувати даний вид гельмінтів, адже схеми лікування різних гельмінтів - різні.
Катя
30.07.2021
Добрий день, чим може супроводжуватися запах крові або металу з вагіни?
Ответ от врача
Доброго дня. Причиною може бути інфекція, яка саме можна дізнатися здавши мазок на всі інфекції.
Даша
30.07.2021
Добрий день, під орального сексу чоловік доторкнувся до моєї руки на якій були слюна, а потім засунув палець в мене, він хвилюється через те, що на моїй руці міг залишитись його передеякулят, в якому могли б бути активні сперматозоїди. Це був останній день менструації. Скажіть будь ласка чи могла б бути вірогідність так завагітніти?
Ответ от врача
Доброго дня, такої вірогідності немає
Лілія
30.07.2021
Доброго дня, лікарем поставлений діагноз гіпертиреоз . Чи потрібно обмежувати своє харчування (читала що тільки продукти які містят йод) чи ще якісь продукти вилучити із меню. Завчасно дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Продукти з йодом, сонце і фізичне навантаження, а також нікотин (не курити).
ЕВА
29.07.2021
Здравствуйте ! Подскажите пожалуйста девочке 13 лет , поправилась , из-за переходного возраста . Появились комплексы из-за веса . Нужно ли сходить к эндокринологу ? Если да напишите с кем можно связаться чтобы попасть на приём .
Ответ от врача
Доброго дня. Записатись на прийом можна за тел. 068 840 30 30. Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Артемчук Михайло Павлович
29.07.2021
21.04.21 був на прийомі у Бібік Катерини Іванівни . коли треба робити аналіз крові щоб отримати додаткову консультацією вже тиждень як з явилась аретмія?
Ответ от врача
Доброго дня. Аналізи можна здати у будь-який день, вранці, натощак. Та якщо з'явилась аритмія - потрібен огляд.
Александр
29.07.2021
Здравствуйте. У меня болит спина и тянет нога, печет иногда. По МРТ грыжа 9мм. Помогает Прегабалин, но наверное от того что долго принимаю, слабо обезболивает. Скажите есть ли смысл добавить Дулоксетин? Так как боль не даёт работать и жить
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно для початку прийти на огляд до лікаря, по необхідності пройти курс протинабрякової та протизапальної терапії . І вже потім, по рішенню лікаря, вирішується подальша тактика лікування. А з такою килою в 9мм потрібно звернутись до нейрохірурга. Записатись на консультацію можна за тел. 068 840 30 30
Ірина
27.07.2021
Доброго дня, робила УЗД органи черевної порожнини. Висновок початкові прояви хронічного гепатиту Здала на печінкові проби ГГТ 28.80 Білірубін загальний 8.47 АСТ 19.54 Білірубін прямий 3.46 АЛТ 27.23 Лужна фосфатаза 101.41 Антитіла до антигену вірусу гепатит С (Anti- HCV) 0.051 HBsAg ( Поверхневий антиген гепатиту В) 0.408 Чи маю я при таких аналізів гепатит і куди дальше звертатись?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно з усіма обстеженнями звернутись на прийом до гастоентеролога.
Маргарита
27.07.2021
Добрый день. Маммографию тоже надо делать в зависимости от менструального цикла или можно в любой день?
Ответ от врача
Доброго дня. Мамографію, як і будь-яке обстеження молочної залози, краще проводити з 5-го по 10-й день менструального циклу. Обстеження в цей період дозволяє провести його максимально комфортно для пацієнтки та найбільш інформативно для лікаря. Але, день циклу суттєво саме на інформативність мамографії не впливає, тому можна проводити у будь-який день, особливо, якщо є скарги. Найкращий варіант, коли необхідність та можливість проведення мамографії визначає лікар-мамолог індивідуально після огляду.
Андрій
26.07.2021
Доброго дня! Якщо в загальному аналізі крові немає відхилень, і вони всі в нормі, чи є сенс проводити додаткові аналізи(біохімічний і т.д.)? Це є гарантією того, що я здоровий, і в мене немає ніяких патологій?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо немає відхилень в загальному аналізі крові, це не є ознакою, що інші аналізи (наприклад біохімія, ...) також будуть в межах норми і це не є гарантією, що немає ніяких патологій.
Людмила
26.07.2021
Можна дізнатись розшифровку аналізу крові ?бета- ХГЛ вільний(нг/мл) 3,22
Ответ от врача
Доброго дня! Неможливо консультувати цей аналіз відокремлено від пацієнта, не знаючи причин і обставин, що спонукали до обстеження. Це здавала жінка з підтвердженою вагітністю ?Підозра на вагітність? Скарги? Звертайтесь,з радістю допоможемо розібратись з результатом,після особистої бесіди.
Христина
26.07.2021
Добрий в мене була затримка 15 днів робила тест негативний потім почало мазатиме коричневим і нічого не турбує що це може бути
Ответ от врача
Добрий день. Нажаль розібратись в цій ситуації можливо лише на прийомі, після дообстеження. Затримку місячних може викликати і стрес, і значні емоційні чи психологічні навантаження, переліт, зміна часових поясів, на виключаємо і вагітність раннього терміну чи невизначеної локалізації(в тому числі і позаматкова), порушення роботи щитоподібної залози, схуднення і багато іншого.. Тому зверніться на прийом - ми зробимо все можливе, щоб Вам допомогти!
Александр
24.07.2021
Добрий вечір, отримав результат МРТ, але не розумію що вони саме означають і що я маю робити надалі, буду вдячний за відповідь Висновок лікаря: МРТ-ознаки імпінджмент синдрому жирового тіла сухожилка чотириголового м’язу, мінімальний випіт в суглобі товщиною до 0,3 см.
Ответ от врача
Доброго дня. Це означає що є нестабільність в пателло-феморальному суглобі ,за рахунок чого виникли ускладнення у вигляді імпіджменту та синовііту. Для вияснення повної клінічної картини та причини виникнення даннної симптоматики рекомендуємо звернутись на прийом до лікаря ортопеда-травматолога.
Иван
23.07.2021
Здравствуйте, я хотим с девушкой заняться сексом без презервативов, но сначала хотим сдать анализы на инфекции, можно ли у вас это сделать? Какие именно анализы нужны? И сколько это будет стоить?
Ответ от врача
Доброго дня. Так в нас є такі аналізи. Потрібно здати на фемофлор скрін( входить 12 інфекцій+герпес).
Татьяна
23.07.2021
Добрый день. После удара локтём в нём собралась жидкость. Сегодня её удолилы. Наложили повязку до утра НЕ снимать. Назначили Прикладывать демексид а сколько раз и на какое время НЕ запомнила ..... Если можно подскажите пожалуйста. спасибо
Ответ от врача
Доброго дня. Компресси з димексидом розводяться 1 до 4, в чистому вигляді буде опік, склад компресів індивідуальний може бути антибіотик та гормон. Також термін встановлює лікар по важкості травми і вмісту рідини. Це може бути 3-4 рази на добу тривалістю по 20-30 хв або більше
Лилия
23.07.2021
Здравствуйте. Можно сделать подтяжку груди, и можно ли без стационара? Сколько приблизительно длится операция и какая цена, напишите пожалуйста?!
Ответ от врача
Добрый день. Да, такую операцию в нашем центре сделать можно. После вмешательства желательно сутки провести в клинике. Обойтись без стационара возможно, запланировав операцию на первую половину дня. Касательно стоимости врач сможет сориентировать Вас на приёме. Обращайтесь, будем рады помочь.
Лілія
22.07.2021
Доброго дня. У квітні виявили кісту у правій верхньощелепній пазусі, була прооперована. Зараз знову поставили такий діагноз. Чи може кіста з'явитися ще раз, чи це її не видалили минулого разу?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо є схильність до утворення кист то надати гарантії того що після операції вони не будуть утворюватися ніхто не може.З іншого боку якщо є результати СКТ до і після оперативного втручання можна зробити висновок з приводу якості наданої послуги.
Анастасия
22.07.2021
Здравствуйте, 21.06.2021 упала на асфальт, содрала колено и ушибла косточку на ноге, сначала она опухла, я ее смазывала мазью, после был синяк и боль при нажатии выше косточки (сама выпирающая часть не болит), вот уже прошёл почти месяц, синяк ещё немного есть желтого цвета, но боль осталась. Это остаточное явление или нужно идти к врачу?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно оглянути пацієнтку і оцінити об'єм травми. На термін реабілітації впливає лише важкість травми
Юлія
21.07.2021
Доброго дня,скажіть будь ласка,чи може початись менструація на 9 день після зачаття?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, може.
Олег
21.07.2021
Было варикоцеле слева, вены 2.9 мм, опущенная и оттечная мошонка слева, сделали операцию, после нее через два месяца узи показало вены 2.3 мм, но мошонка пока такая же, и то же пока есть дискомфорт, но вроде меньше. Скажите при варикоцеле может быть такое: - После дефекации мошонка слева стает симметрична на некоторое время, правой или даже яичко может быть выше и выпирать, дискомфортные давящие ощущения проходить - Такое же может быть если поплавать или позаниматься спортом Это симптомы варикоза и нужно подождать когда вены прийдут в норму или причина в другом?
Ответ от врача
Доброго дня. Інколи для повного відновлення відтоку венозної крові за рахунок колатеральних вен потрібно більше часу (до 6міс), ширина вени відносний показник і нас на УЗД також цікавить рефлюкс крові, до і після операції, тому варто звернути на це увагу також, набряклість калитки може бути спричинена багатьма факторами тому без візуалізації та пальпації важко встановити причину
Тетяна
21.07.2021
Добрий день. Батькові поставили діагноз вертебробазилярна недостатність, робили КТ-все добре, УЗД-атеросклероз, в лікарні лікували 11 днів.Сьогодні на 13 день хвороби вдома. Не може нормально ходити( захитує і крутиться голова). Приймає ліки, покращення не бачу. Скільки часу потрібно,щоб відновити координацію руху при хотьбі і що для цього робити? Такий стан у нього вперше.
Ответ от врача
Доброго дня. Чітко відповісти не можемо. Але якщо протягом 2 тижнів лікування стан не покращується потрібно додатково консультуватись у невролога. Можливо варто дообстежитись.
Наталія
20.07.2021
Добрий день. Пройшла УЗД молочних залоз. права молочна залоза : структура залозисто-жирова, молочні протоки нерозширені. На 14 і 21 годинах ділянки підвищенної ехогенності без чітких границь орієнтовними розмірами до 20,7мм. Ретромамарна фасція візуалізується на всьому протязі. Периферичні лімфові вузли визначаються до 11.3 мм, незміненні. Ліва: на 14 годинах підвищенної ехогенності ділянка до 25,7мм. лімфові вузли визначаються до 9,5 мм. BIRADS-2 Фіброзно-аденозна хвороба грудних залоз. Підскажіть, будь ласка, на скільки це серйозно?
Ответ от врача
Доброго дня. Заключення УЗД не є діагнозом. УЗД молочної залози- це додатковий метод обстеження, який допомогає лікарю-мамологу в діагностиці. Остаточний діагноз лікар встановлює після огляду, збору скарг, даних анамнезу (історії захворювання та життя) та даних додаткових методів обстеження. Тому для отримання вичерпної відповіді на Ваше запитання, рекомендуємо звернутися до лікаря-мамолога.
Наталя
20.07.2021
Статавий акт був 2 тижня тому. Презерватив порвався. Місячні почались, але з кров’ю вийшла частинка презервативу. Я не знала, що частинка презервативу є в мені і при чому аж 2 тижня. Мене нічого не турбувало. Це небезпечно? Що робити?
Ответ от врача
Доброго дня, Наталя. Вам потрібно звернутись на плановий огляд до лікаря-гінеколога для визначення стану мікрофлори піхви, так як тривалий час інороднє тіло (латекс) перебував у піхві та міг призвести до запалення слизової оболонки піхви. У разі відсутності можливості звернутись до лікаря на огляд - проведіть спринцевання розчином Тантум Роза та проставте вагінальні на ніч свічки Містол (по 1 св. в піхву на протязі 5-7 днів )
Тетяна
20.07.2021
Доброго дня. Моїй дитині в 4 роки була проведена операція Бергмана по видаленню кісти сім"яного канатика. Зараз хлопчику 10 років, прооперована калитка менша в розмірі. Зробили УЗД, ознаки нечначно вираженої гіпоплазії яєчка. Чим це загрожує і що маємо робити,
Ответ от врача
Доброго дня. Яєчко збережене і це головне. Можете проконсультуватись у ендокринолога, перевірити гормональний фон.
Марія
19.07.2021
Доброго вечора скажіть будьласка вмене мали початися місячні 14 липня і до цього часу немає не вагітна спина болить і часом ногу.
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно здати кров на ХГЛ , щоб точно виключити вагітність. Та зробити УЗД ОМТ, щоб побачити чи нема кісти яєчника.
Елена7
19.07.2021
Мелкооочаговые изменения вещества головного мозга дисциркулярного характера. Ретроцеребеллярная киста 32,0*39,0*39,0 мм. Киста шишковой железы 6,0*3,5*4,0 мм. Киста сосулистых боковых желудочка 18,0*15,0 мм справа.Расширение субарахноидальных конвекситальных пространств. Как ее теперь лечить?
Катерина Пантелімонова
18.07.2021
Доброго дня. Я вже родила дитину 10 років тому. 2 роки тому завагітніла , але перервала вагітність медикаментозно., і в тому ж році 3 рази приймала постінор.На даний час хочу завагітніти , але вже 6 місяців нічого не виходить. Скажіть з чим це звязано?
Ответ от врача
Доброго дня! Про діагноз безпліддя можна говорити у випадку ненастання вагітності через рік відкритого (без контрацепції), регулярного статевого життя. Після цього необхідно звернутись на прийом до гінеколога, адже причини насправді можуть бути різні. Звертайтесь, завжди раді допомогти!
Ірина
16.07.2021
Доброго вечора, яким методом проводиться операція по видаленню кісти Бейкера? Чи робите таку операцію якщо дитині 2,8 роки?
Ответ от врача
Доброго дня. Кісту Бейкера не потрібно оперувати, тим паче в такому віці. Проводиться консервативне лікування.
Оксана
16.07.2021
Доброго вечора. Хлопчику 12 років. Ріст 155см, вага 36кг. Глікований гемоглобін 5,42. Чи повинен насторожити цей показник?
Ответ от врача
Доброго дня. Показник глікованого гемоглобіну не насторожує, при умові що у дитини немає проявів цукрового діабету(часте пиття рідини, постійна спрага, часте сечовипускання,різке зниження ваги). В першу чергу потрібно проконтролювати цукор крові. Насторожує вага дитини(недостатньо ваги по відношенню до зросту) Потрібно визначити причину. Можливо це така генетична особливість дитини, але є ряд інших ендокринних патологій, які можуть призвести до дефіциту ваги. Тому потрібна консультація дитячого ендокринолога і при необхідності додаткове лабораторне дослідження.
Елена
16.07.2021
Подскажите, сделала мрт головного мозга. Обнаружили кисту. Как ее лечить? Чем, она опасна.? Может, она пропасть? Сказали, что оперативного вмешательства пока не надо. Я, очень переживаю. Буду рада любому ответу Возраст: 30
Ответ от врача
Доброго дня. За кістою потрібне спостереження. Консультація нейрохірурга і після його консультації лікар вирішує про безпечність чи небезпечність кісти. В основному кісти є вродженими і небезпеки не несуть.
Оля
16.07.2021
Добрий день, місячні мали початись 8 липня але до сьогоднішнього дня їх не має , а сьогодні болить низ живота
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб підтвердити або виключити вагітність потрібно здати аналіз крові на ХГЧ
Діана
16.07.2021
В мене була затримка один тиждень,а потім появились місячні,чи може бути це вагітність? Тест не робила
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб підтвердити або виключити вагітність потрібно здати аналіз крові на ХГЧ
Сергей
15.07.2021
Дякую за відповідь (це питання було на рахунок того що в загальному аналізі крові були деякі не значні завищені показники ( а саме -лейкоцити=9,7 -холестерин загальний =6,38 -тригліцериди=1,71 ) при цьому було тиждень назад зрорблено щеплення від ковіду (1 доза-Пфайзер) Відповідь була, що можливо це така реакція була на щеплення і через 7-10 днів зробити повторний аналіз агальний та ліпідограму. Будь ласка проконсультуйте: 1.Але через дві неділі буде друга доза щеплення (повинна бути- згідно інструкції на Пфайзер- 2 доза через три неділі) В ЦЕЙ ПЕРІОД МОЖНА ЗДАВАТИ ДАНИЙ АНАЛІЗ (між промежутками вакцинації)/ 2.Сімейний лікар (подивившись аналізи ) виписав рецепт на приймання "Симвастатину". і сказав що повотрний аналіз поки що не треба здавати. 3. ТО ЯК БУТИ В ЦЬОМУ ВИПАДКУ- поки що не здавати аналіз повторний, пропити препарат а вже потім здати повторно. ЧИ ЯК БУТИ???? БУДУ ДУЖЕ ВДЯЧНИЙ ЗА ВІДПОВІДЬ
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб визначити чи потрібно вам пити статини (симвостатин) потрібно здати Ліпідограму та подивитись на ЛПНЩ. ЗАК можна здавати перед ванкинацією.
Максим
15.07.2021
Добрый день, моему отцу отрезали ногу 3,5 месяца назад (облитерующий атеросклероз) нога до сих пор болит, не стухает - опухшая) и раны очень медленно зажывают, восстановление остановилось) что делать?
Ответ от врача
После ампутации боль носит характер фантомных.Из опыта проходят после 5 7 месяцев.Требуют консультации невролога.Заживление должен контролировать хирург что оперировал.Возможно понадобиться курс сосудистой терапии.
Уляна
14.07.2021
Добрий вечір. Я звертаюся до вас по важливому питанню. Мені 16 років, мій зріст становить 152 см і він не змінюється з 14 років. Скажіть будь ласка чи можна мені приймати гормон росту та чи зможу я ще коли - небудь вирости?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно обов'язково прийти на консультацію до ендокринолога. Перед цим можна здати кров на аналізи: соматотропний гормон, інсуліноподібний фактор росту1. І рентген кисті( кістковий вік).
Сергей
14.07.2021
Скажіть будь ласка ось такі загальні аналізи крові: я -мужчина, 55 років -гемоглобін=143 -еритроцити=4,57 -кольоровий показник=0,92 -тромбоцити=209,0 лейкоцити=9,7?????? -швидкість осідання еритроц=5 нейтрофіли -паличкоядерні=1% -сегментоядерні=66% -еозинофіли=3% -лімфоцити=22% -моноцити=8% -холестеринзагальний =6,38 -тригліцериди=1,71 -альфа-амілаза=96,9. Приймаю 2 місяці -тасмін-форте (хр. простатит) тиждень назад приймав (5 таблеток)-лоротадин (кропивниця). Тиждень назад отримав щеплення від короновіруса (перша доза -Пфайзера) Аналізи зроблені 13.07.21 Лаборант вказав на збільшені показники; -лейкоцитів, холестерину, тригліцериду. Ні чого не турбує, що можно сказати по цим результатам
Ответ от врача
Доброго дня. Незначні зміни в аналізі крові можливо можуть бути реакцією на проведену вакцинацію. Для того, щоб подивитись динаміку потрібно через 7-10 днів перездати загальний аналіз крові та ліпідограму (для того щоб оцінити ЛПНЩ). Бажаємо Вам здоров'я
Татьяна
14.07.2021
Огромная благодарность ВСЕМУ персоналу медицинского центра!!За внимательность и чуткость! За ваш труд!!! Отдельная благодарность врачу ортопеду Вознюк Александр Витальевич!!! Моя мама прошла первичный осмотр 14.07.2021г., приняла укол в коленный сустав ( сделано професионально)). И мы остались довольны!!! Спасибо за ваш профессионализм! Теперь, только у врача Вознюк А.В.
Ответ от врача
Уважаемая Татьяна. Благодарим вас за отзыв. Ваша оценка очень важна для нас. Мы ценим, что Вы нашли время, чтобы поделиться своим впечатлением о нашем центре и будем рады передать Ваши теплые слова врачу и персоналу клиники. Желаем Вам и Вашим близким крепкого здоровья и всего наилучшего.
Іванна
13.07.2021
Доброго дня! У мене гепатит Б. Я здала аналізи, але з результатом не встигла піти до лікаря, бо виїхала за кордон. Можна знати що означає: Вірус гепатиту В(HBV), HB corAG,антитіла сумарні: 0.006 ПЛР.Вірус гепатиту В(кров,Abbott,кількісне визначення,Real-time): 1.57x10^3 (МО/мл)
Ответ от врача
Доброго дня. Хронічна форма гепатита В, для оцінки активності гепатиту необхідні біохімічний аналіз крові (печінкові проби).
Юлія
13.07.2021
Доброго дня. Після пірнання в озері заклало вухо та зявився біль, на наступний день заклало й інше вухо. Пройшло 4 дні вуха не розкладає. Що може допомогти?
Ответ от врача
Доброго дня. Однозначно вставити діагноз неможливо.Може бути як запалення так і сірчані корки тому тактику лікування визначають тільки після попереднього огляду.
Наталія
13.07.2021
Після лікування стригучого лишаю у дитини, на місці де виросло волосся знову почало ломитись. Це означає, що лишай повернувся?
Ответ от врача
Доброго дня Для того, щоб визначити причину необхідно провести лабораторне дослідження та оглянути дитину. Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Ігор
12.07.2021
Доброго дня, дитина 3.5 роки, третій тиждень мучить кашель, все почалося як попила мінералки газованої, наступного дня мала температуру 37.5, на другий день захрипла, потім почала кашляти, кашель вологий, але тільки зранку і ввечері, інколи вночі, пшикали горло, даємо сироп від кашлю, але нічого не змінилося, сімейний лікар слухала все ок, казала якщо не перестани давати антибіотики, (в дитини алергії немає)
Ответ от врача
Доброго дня. Дитину обов’язково має оглянути лікар, ваш опис не є інформативним. Є багато моментів, які потрібно уточнити з приводу перебігу захворювання та можливих наслідків.
Костя
12.07.2021
Скажіть будьласка чи може грибок з нігтя передатись на кісткову тканину через рану?
Ответ от врача
Доброго дня. Не може.
Поліна
09.07.2021
Добрий вечір! 05.06.21 отримала випадковий удар локтем колеги по лучевій кістці біля зап'ястку, місце удару трохи боліло, зап'ясток без проблем, рухливий. Я археолог, тож за тиждень довелось копати повний робочий день, місце удару почало трохи боліти, без фанатизму, ше залишалась шишка, але іншого дискомфорту не було.На всяк випадок 17.06. зробила рентген. Результат - "несвіжий незрісшийся крайовий перелом шилоподібного відростка правої ліктьової кістки" (дивно кістки зіграли одна об іншу... ). Тобто я повноцінно користувалась зламаною рукою майже 2 тижні.Мій травматолог дозволив замість гіпсу використати ортез с жорсткою вставкою від долоні до середини передпліччя. Рентген назначено на 17.07. Біда в том, що рука без набряку, але після початку носіння ортезу (затягую не дуже сильно) почала сильно німіти, тягне сухожилля локтя, ниє зап'ясток та пальці.Ортезчас від часу знімаю (душ итд). Рукою в ортезі доводиться працювати, хоч і без підйому важких речей. Питання таке: онеміння - це нормально, чи в ортезі замість гіпсу не вистачає фіксації та могли початись ускладнення та є сенс прискоритись з рентгеном. Ношу з 18.06 по сьогодні (09.07.) Дякую!
Ответ от врача
Доброго дня. Ні оніміння - це не нормально. Потрібно оцінити стан мяких тканин та підібрати потрібну фіксацію в ортезі, так як набряк і лімфозастій погіршує регенеративні функції. Також була б доречною консультація реабілітолога. Звертайтесь, будемо раді бути корисними.
Тетяна
08.07.2021
Доброго дня!!! Скільки буде коштувати введення препарату в колінний сустав ( блокада)
Ответ от врача
Доброго дня. Перед проведенням процедури необхідний огляд лікаря для визначення тактики лікування.
Нина
07.07.2021
Добрый день! У меня с 2018 года увеличен правый надключичный лимфоузел. Делала несколько УЗИ. По его результатам он был вначале 1,14 см на 0,7 см, затем стал 0,9 см на 0,3 см. С сохраненной структурой и дифференцировкой, овальной формы. Странно что по УЗи он меньше, а на ощупь кажется мне большим. Я даже вижу его в зеркале часто и на фото. Узисты ничего криминального не нашли. Онколог помял и сказал что лимфоузел нормальный. То же самое сказал маммолог. УЗИ щитовидки и гормоны в норме. Только пролактин был повышен, снизили Достинексом. ОАК несколько раз - норма. СОЕ - 2. Гемоглобин 129. В общем все врачи отмахиваются от моих страхов, что это может оказаться лимфома. А я начиталась что надключичные - это всегда онко. Лимфоузел этот не в самой ямке, а где то на 1,5 см выше. Подвижный, плотно-эластичный. Я худощавая (при росте 173 см вешу 56 кг всю жизнь). Но лимфоузел то выпирает только справа. Скажите, может ли это оказаться лимфома если он у меня несколько лет уже?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно зробити пункцію вузла.
Аліна
07.07.2021
На 11 тижні вагітності два дні були кровянисті виділення, капали Гемотран два рази на день (2 дні). Потім приймала цей препарат в таблетках (1 таблетка 2 рази на день). Знову почалися виділення. В чому причина?
Ответ от врача
Доброго дня. Причину в даному випадку назвати неможливо, бо невідомі дані результату огляду та УЗД. Якщо кров'янисті виділення - не з поверхні шийки матки, значить - з порожнини матки. Що частіш за все відбувається при загрозі переривання вагітності з частковим відшаруванням плідного яйця. За більш детальною консультацією звертайтесь на особистий прийом з результатами УЗД обстеження.
Алла
05.07.2021
Добрий день!була затримка 5 днів після чого 2 тести показали дві смужки після цього я записалася на узд, у середу почали кровяні виділення коричневого кольору, а у п'ятницю зробили вагінальне узд сказали що я невагітна ось сьогодні понеділок а кровяні виділення сильніші,чи міг непобачити лікар позаматкову вагітність
Ответ от врача
Доброго дня, Алла. Вам потрібно здати аналіз крові на визначення особливого білка-гормону , який виробляється оболонками ембріона і є симим надійним та самим інформативним методом у діагностиці вагітності в ранньому терміні вагітності. Тести на вагітність та УЗД можуть мати незнану похибку та відхилення. ХГЛ аналіз підвищується навіть і при позаматковій вагітності. Тому, спочатку зробіть тест на ХГЛ зранку (натще).
Ирина
05.07.2021
Добрый день. Подскажите, пожалуйста, чем мазать голень, если есть серая корочка при 4 стадии варикоза.
Ответ от врача
При варикозном расширении вен ног есть причина в виде нарушения венозного оттока .И если ее не ликвидировать( оперативным лазерным методом или не применять эластическую компресию ног 3 клас ) то все внешние повязки не очень эффективны.
Анатолий
03.07.2021
Здравствуйте. Скажите пожалуйста если во время секса не могу кончить, чувствую что вот вот но не могу, подскажите что делать?6349
Ответ от врача
Доброго дня. Є кілька причин що спричинюють даний симптом, а саме: Психоемоційні розлади та тривожні стани, Ендокринні порушення, Хронічні захворювання сечостатевої системи, Запальні захворювання сечостатевої системи, Для уточнення діагнозу рекомендовано проконсультуватись у вузького спеціаліста. Звертайтесь, будемо раді бути корисними.
Ірина
03.07.2021
Доброго дня, у мене 33-тій тиждень вагітності дихоріальною, диамніатичною двійнею. Сьогодні на УЗД виявили, що в одного з плодів асиметричні бічні шлуночки мозку: 5.0 мм та 8.0 мм. По ехобіометрії плід відповідає 31-32 тижню вагітності. Більше жодних зауважень немає. Чи є цей стан загрозливим та чим?
Ответ от врача
Доброго дня! Якщо жодних інших маркерів не визначається, то непокоїтись не варто. Багатоплідна вагітність - це особлива вагітність,яка потребує більш детального і частішого моніторингу, зокрема і УЗД. Ви маєте орієнтуватись на рекомендації Вашого акушер-гінеколога щодо термінів і об'єму необхідних обстежень і все буде добре!
Оксана
03.07.2021
Добрий день.Вчора ввечері син 13 років травмував ногу нижче коліна.Рану обробили і зашили.Чи потрібно вакцинацію робити від правця,якщо тільки до року має щеплення?
Ответ от врача
Доброго дня. У вашому випадку вакцинація є бажаною.
Людмила
03.07.2021
Мені 45 років . Я вже родила 2 дітей сама без ніякого кесирового і все було добре. А типер ми плануємо знову шоб родити. Але як правильно і коли жінка може завагітніти до місячних чи після місячних чи вовремя місячних?
Ответ от врача
Доброго дня. Жінка може завагітніти тільки на овуляцію. Овуляція настає з 14 дня циклу, рахуючи з першого дня менструації це при умові що цикл 28-30 днів. Якщо 21 день цикл то овуляція буде раніше з 11 дня циклу.
Олена
02.07.2021
Доброго дня,в мене таке питання, вчора я провакцинувалась першою дозою Pfizer,до того зробила кілька тестів,на вагітність і результати негативні,але я не впевнена на 100 %що вагітності немає,(10 днів після статевого акту),чи може ця вакцина мати негативний вплив на розвиток плоду,і чи варто брати другу дозу, якщо вагітність підтвердиться
Ответ от врача
Доброго дня,Олено! Вакцинація від COVID 19 показана і жінкам що планують вагітність і вагітним. Відсутні дані,щодо негативних наслідків для плода і вагітності вцілому після вакцинації. Отже, оскільки Ви вже розпочали вакцинацію, доцільно буде її завершити по графіку. Будьте здорові!
Марія
30.06.2021
Доброго дня , скажіть будь ласка в мене 4 повних днів затримка , на третій день вийшло виділення блідо рожевого кольору та в той момент тягнули них живота (невеличкий ляп) , за два тижні в двох днях ( не під ряд) в мене тягнуло живіт, як на місячні. Бт 36.7 - 36.8, 9 Мій нормальний цикл 28 днів того місяці була затримка три дні .Читала що так виражається імплантація , але після 5 -7 днів овуляції, в мене вона вже пройшла в 14 числах , чи можлива в мене вагітність ?
Ответ от врача
Доброго дня, вагітність можлива. Зробіть тест або здайте кров на хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ)
Ірина
30.06.2021
Добрий день! Хочу запитати про щеплення АКДС. Моїй дитині зараз 2 роки. Тільки в 3 місяці було щеплення БЦЖ у зв'язку з патологією. В 11,5 місяців захворіла коклюшем. Проконсультуйте чи можна дитині робити щеплення АКДС і яким графіком. Так як без щеплення не беруть у садочок.
Ответ от врача
Доброго дня. Ви можете продовжувати вакцинацію вашій дитині згідно календаря щеплень (графік складається індивідуально- таку послугу можете отримати в нашому центрі). Всі вакцини в наявності. Рекомендуємо почати з вакцин від гепатиту В, АКДП, поліомієліту та гемофільної інфекції. Перед вакцинацією в нашому медичному центрі ви можете отримати комплексний огляд вашої дитини лікарем педіатром та вирішити усі питання з приводу щеплень. Будьте здорові!
Христина
27.06.2021
Доброго дня, вже пів року лімфовузли на шиї і паху, вони рухомі, була усюди онколог, інфекціоніст, терапевта, ендокринолога....Часті болі в горлі, лімфовузол брали на гістологію, онко не показало. Є проблема з щитовидною залозою. Страх постійний, порадьте що робити, бо вся шия у них.
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно бачити УЗД щитовидної залози. І ще аналізи на ТТГ ВТ4 і АТ до ТПО. Це може бути реакція лімфатичних вузлів на аутоімунний тиреоїдит. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Марія
25.06.2021
Доброго вечора , ми з чоловіком дуже хочемо дитину, і вже півтори роки в нас не виходить завагітніти, зимою мені робили гістероскопію, та сказали що після цього я завагітнію, пройшло вже 5 місяців і немає результату, почала вимірювали бт, і в мене після овуляції 36.6 ,36.7 і тільки два дні була 36.9 і після спадає день перед критичними, чому така низька температура, може в цьому причина безпліддя??
Ответ от врача
Доброго дня, Маріє! Підвищення базальної температури відбувається після овуляції, при зміні гормональної переваги з естрогенової на прогестеронову. Але це підвищення може бути різе у різних жінок, залежно від гормонального статуса. Тому це відносний показник. Не підвищення чи зниження температури має значення, а більше цікавить гормони в 1 та 2 фазу циклу і чи відбувається овуляція (фолікулогенез). Окреме питання-гістероскопія. Треба зрозуміти з яких причин виконувалась, що було виявлено під час процедури? Рекомендую звернутись на прийом, з усіма результатами обстежень, аби більш ретельно розібратись в ситуації.
Іван
24.06.2021
Які симптоми має міо кардіо склероз?
Ответ от врача
Доброго дня. Основними симптомами атеросклеротичного та постінфартного кардіослерозу є серцебиття, залишка, можуть бути набряки, порушення ритму серця,болі в ділянці серця, зниження толерантності до фізичного навантаження.
Виктор
24.06.2021
Доброе утро произошёл перелом Джонса на стопе в тоже время на снимках видно что кость треснула на половину в гипсе уже неделю можно ли перейти на ортез, снимку могу выслать на Вайбер. Спасибо!
Марина
23.06.2021
Доброго вечора, скажіть будь ласка чи є нормою біло-прозорі виділення з молочних залоз при натисканні перед місячними. Приймала Гідазепам протягом місяця,
Ответ от врача
Доброго дня. В більшості випадків це є нормою, але рекомендовано огляд спеціаліста, щоб підтвердити це
ЛАРА
23.06.2021
ДОБРОГО ДНЯ! БУЛО ВТАНОВЛЕНО ДИСПЛАЗІЮ ЩИЙКИ МАТКИ ТРИ ПЛЮСА. ПРОЙШЛА КУРС ЛІКУВАННЯ. ХОЧУ ЗРОБИТИ ПОВТОРНО АНАЛІЗИ НА ЦИТОЛОГІЮ. В ЯКИЙ ПЕРІОД КРАЩЕ, МОЖЛИВО НА ЯКИЙ ДЕНЬ ПІСЛЯ МІСЯЧНИХ БАЖАНО ЗРОБИТИ МАЗОК???
Ответ от врача
Доброго дня, для цитологічного аналізу день циклу не має особливого значення, головне, щоб це не було під час менструації або інших кров‘янистих виділень. Необхідною умовою є також те, що після останньої цитології повинно пройти не менше 3 тижнів.
Артур
22.06.2021
Добрый вечер, подскажите пожалуйста возможна ли комиссация с ВСК после пластики ПКС левого коленного сустава?
Марина
22.06.2021
Здравствуйте. При приеме препаратов Линбаг и Ламотрин можно делать инъекции ботокса? Нет какой-либо несовместимости? Спасибо.
Ответ от врача
Доброго дня. Ін'єкції ботокса не можна робити під час прийому антикоагулянтів та антибактеріальних препаратів. Але для детального збору анамнезу та визначення показів та протипоказів для проведення процедури радимо звернутися на консультацію до лікаря
Сергей
20.06.2021
Боль при мочеиспускании, примесь кррви в моче, резкий запах и недержание мочи. Температура.
Ответ от врача
Доброго дня! Необхідно звернутися до фахівця, причому негайно! Перед цим зробити трузд простати, здати загальний аналіз крові та сечі!
Хелла
20.06.2021
Які ефективні засоби від боротьби кишечноі палочки в уретрі та вагіні?
Ірина.
20.06.2021
Доброго дня.Т4 12.94. Т3 4.38. Анти тіла до щитовидної залози 308.4. індикс НОМА4.6.Пролактин 6.7. Кортизол у слині 5.16. Метанефринизагальні в добові сечі 46.9. Тиреотропний гормон 5.513. Глікований гемоглобін 5.4 . Прогестерон 0.22.
Алла
19.06.2021
Добрий день. Приймаю таблетки Джаз плюс, але сьогодні прийняла таблетку, яку мала прийняти завтра (а за сьогодні пропустила). Помітила це, коли з'явились кров'яні виділення (другий тиждень циклу). Одразу випила й іншу таблетку (таким чином, дві таблетки за один день). Як вчинити далі, чи не буде ризику вагітності?
Ответ от врача
Добрий день, не дуже зрозуміло про «завтрашню таблетку», оскільки в Джазі та Джаз Плюс всі таблетки однакові (за виключенням останніх чотирьох - вони без гормонів, «пустишки»). Тому від перестановки попередніх 24-ох таблеток кровянистих виділень початися не повинно було, хіба що ви пропустили таблетку раніше, або приймаєте цей контрацептив лише перший місяць (тоді кровянисті виділення є варіантом норми). В першому разі ризик вагітності є - наступні 7 днів потрібно користуватися презервативом, в другому випадку - ризику немає.
Каріна
18.06.2021
Доброго дня! Я хотіла б записати лікарю-кардіолога, що означає такий термін як "ЛПапікал". Нещодавно мені проводили УЗО Серця і я зустріла цей термін в характеристиці лівого передсердя.
Ответ от врача
Доброго дня. Надішліть, будь ласка, фото заключення.
Анастасія
16.06.2021
Доброго дня. Хотіла запитати чи може бути таке що під час першого разу немає крові і сильної болі?
Ответ от врача
Доброго дня. Так. Якщо було гарне збудження та партнер віднісся щадящо, то крові і болі може не бути.
Наталя
15.06.2021
Мамi 78 рокiв,сколiоз та кiфоз хребта.Чи можна в такому випадку робити вправи ЛФК вдома?Чи можливий варiант онлайн консультацii та якi обстеження потрiбнi в такому випадку?
Ответ от врача
Доброго дня. Робити вправи ЛФК в домашніх умовах можна після дообстеження (рентген або МРТ) та консультації лікаря, який призначить нагрузки, що будуть відповідати віку та стану здоров'я.
Віталій
13.06.2021
Доброго дня. Десь пів року тому мав оральний секс з жінкою у якої до мене було багато чоловіків і одразу на наступний вечір дуже погано почувався, погано спав, була гарячка, боліла голова. За кілька днів був закладений ніс, нежить і почало боліти горло (можливо заразився чимось на роботі бо багато людей тоді хворіли), і здавалося ніби в паху набряки, так тривало десь 3-4 тижні. Потім це минуло але під час смаркання носа почав виходити жовтий або часом зелений слиз з кров'ю (до теперішнього часу і можливо так було до того але я не звертав уваги). На статевому члені з'явилися 3 прищі подібні до підліткових, а на тілі почали з'являтися і зникати якісь різні прищі, рожеві, рожеві не великі крапки, прищі подібні до підліткових після який залишалися темно червоні чи навіть бордові плямки, почалися розлади шлунка (розлади були і до того але якось не так), і знайомі почали говорити що я втратив у вазі. Потім прищі на статевому члені зникли десь через 3 тижні і за якийсь час з'явилося почервоніння і свербіж в паху, часом навіть біль, і біль в низу живота під час статевого акту, точніше під кінець статевого акту. А ще почала крутитися голова як при грипі, коли жар, і постійно якийсь знесилений. Десь 3 місяці тому був у венеролога котра сказала зробити тести на антитіла до ВІЛ інфекції, гепатиту B і C, та сифілісу. Результати негативні, антитіл не має, на що лікарка сказала що я здоровий а почервоніння це грибок але призначене лікування не допомогло. Десь 2 тижні тому був на прийомі у іншого венеролога який після огляду і зібраного анамнезу сказав що я здоровий і що в мене проблеми з головою, прищі то пустули, гнійники а почервоніння алергія від яких допоможе спеціальний гель для душу. І після цієї зустрічі я почав менше зациклюватися на тому що є хворим і мені стало на багато краще. Я вирішив зробити ще раз вище вказані тести і знову результати негативні. Також були проведені такі аналізи як Морфологія, лііпідограмма, ферменти печінки, креатинін, глюкоза, сечова кислота, СРБ, аналіз сечі, які є в порядку. Що ще потрібно зробити щоб знати точно чи здоровий? Мало не забув що живу з сусідом і в нього теж проблеми зі шлунком без видимих на це причин, різні прищі, і також буває кров з носа.
Ответ от врача
Доброго дня. З приводу вище вказаних скарг зверніться до сімейного лікаря або до терапевта, щоб вияснити яка патологія дихальних шляхів та шлунково - кишкового тракту. З приводу болючості після проведеного статевого акту, рекомендую Вам проконсультуватися з урологом, зробити узд сечостатевої системи, здати секрет простати та мазки на приховану інфекцію.
Марина
12.06.2021
Добрий день! Результати аналізу від 11.06.21: ТТГ -13,0; Т4(вільний)-1. Приймаю еутирокс 50 мг протягом 6 міс.
Ответ от врача
Доброго дня. Збільшіть дозу до 100 мкг. і через 1 міс повторіть ТТГ.
Лариса
08.06.2021
Доброго дня! Встановлено діагноз: ФКМ кісти обох молочних залоз. Вогнищева мастопатія лівої! на 2-3 год ділянка зниженої ехогенності 17 на 10 мм без чітких меж, авоскулярна. Є поодинокі кісти діаметром 5,5 мм, 13 на 4,7 мм, ближче до переферії. Чи можливе лікування препаратами чи тільки оперування??
Ответ от врача
Добрий день. Необхідний огляд. Мало одного заключення УЗД. Звертайтесь, будемо раді бути корисними.
Майя
07.06.2021
Доброго дня. Хочу перервати вагітність, але так, щоб не знали рідні. Як це можна зробити?
Ответ от врача
Доброго дня! Ми не надаємо допомогу з приводу переривання небажаної вагітності. Можемо допомогти з наданням інформації з питань планування сім'ї, перебігу вагітності за потреби.
Оксана
07.06.2021
Доброго дня ,скажіть будь ласка, коли можна піти на УЗД малого тазу, якщо затримка в мене 3 дні?
Ответ от врача
Доброго дня, затримка до 7 днів взагалі вважається нормою, але, якщо ви маєте позитивний тест на вагітність, то краще всього УЗД органів малого тазу робити через 7-10 днів затримки. В іншому випадку, плідне яйце може просто ще не бути видно.
Юлія
07.06.2021
Доброго дня. Мені 24 роки, постійно з'являються синці на ногах(може бути до 10 синців одночасно на різних ділянках) , при цьому я ніде не вдаряюсь і не травмуюсь. Чи є це приводом звернутись до Вас? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Це скоріше за все проблема зі згортальною системою крові. Потрібна консультація гематолога.
Наталья
06.06.2021
Доброго дня чи можна заключити декларацію з лікарем педіатром
Роман
06.06.2021
В мене діагностовано варикозну хворобу (ХВН 2 ст.). При проведенні хірургічної операції по усуненню лівосторонньої пахової грижі мені було затромбовано праву ногу. Чи можливе проведення оперативного лікування хронічної анальної тріщини за допомогою сургітрона? Чи є якісь протипоказання?
Ответ от врача
Доброго дня. Як ми вже відповідали раніше у Вашому випадку потрібно зробити УЗД вен нижніх кінцівок, прийти на огляд і спланувати лікування
Олена
04.06.2021
Чи можна і чи потрібно робити щеплення від Ковід, якщо антитіла G 8.5 ? Перехворіла у грудні 2020, аналіз зробила 04.06.2021
Ответ от врача
Доброго дня! Наявність високих показників рівня IgG, на жаль, не відображає наявність саме захисного імунітету. Для цього необхідно визначати рівень спайкового білка (S-білка) серед антитіл, тривалість захисту якими теж індивідувльна. Щеплення рекомендоване, якщо не протипоказане.
Наталья
04.06.2021
Здравствуйте. У меня задержка месячных, была в гинеколога, сделала УЗИ, поставили диагноз киста яичника. Прописали дуфастон 2р.-7 дней и тазалок 2р по 45 кап. Уже прошло 8 дней после приема табл.и нет месячных
Ответ от врача
Доброго дня. Можна продовжити прийом до 10-15 днів.
Роман
03.06.2021
Чи можливо проведення оперативного лікування хронічної анальної тріщини за допомогою сургітрона, якщо є варикозна хвороба обох нижніх кінцівок з затромбованою правою ногою?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно зробити УЗД вен нижніх кінцівок, прийти на огляд і спланувати лікування.
Наталья
02.06.2021
Можно ли делать вакцину от ковид при саркоидозе лимфоузлов средостения? Вакцина Пфайзер. Спасибо.
Ответ от врача
На сьогодні ефективність і безпечність вакцинації у даному випадку потребує вивчення. Однак, враховуючи більшу імовірність ускладнень COVID-19 на тлі саркоїдозу, вакцинація наполегливого рекомендується
Вікторія
02.06.2021
Доброго дня, мені 28 років. За останніми аналізами, рівень цукру - 5,3, інсулін 15,4, а індекс НОМА 3,54. Варто хвилюватися через підвищення індексу чи це норма?
Ответ от врача
Доброго дня. Це підвищений. Але важливо, яка у вас вага?
Вадим
01.06.2021
Был острый панкреатит средней тяжести.Через пару месяцев поехал на консультацию к гастроэнтеролог.Сдал анализы кала на еластазу и кальпротектин.У меня норма.Врач сказал,что у меня нет хронического панкреатита.Что мне можно есть все,кроме помидор и капусты ижареного.Хотелось бы знать точночто можна,а что нет.
Олександра
01.06.2021
Добрий день? Чи можна наносити зволожуючий крем на обличчя після нанесення або перед нанесенням гелю Дуак?
Ответ от врача
Доброго дня. Дуак гель наносити на шкіру ввечері,а зранку можна наносити зволожуючий крем.
Роман
01.06.2021
Доброго дня. В мене діагностовано хронічну анальну тріщину. Чи проводите операції з висічення фіброзних країв тріщини за допомогою сургітрона?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, саме таким методом у нашій клініці проводиться лікування хронічної тріщини.
Олена
31.05.2021
Доброго дня! Плануємо вагітність. Протягом місяця ходила на УЗД на фолікулометрію. В мене 25 днів триває цикл. На 14 день циклу виявили на лівому яйнику фолікул діаметром 15 мм. Сказали, що він маленький. Ендометрій однорідний, ніяких утворень поганих не було виявлено. Після того протягом тижня мене зліва внизу живота боліло. Сьогодні на 21 день циклу на УЗД виявили на місці фолікула полоску рідинини та жовте тіло 6 мм. Зліва внизу живота мене продовжує нити. Читала, що розмір жовтого тіла маленький. Хочу запитати в чому причина маленького розміру тіла та чи це може стати перешкодою настання вагітності? Дякую!
Ответ от врача
Доброго дня! Трапляються випадки, коли лютеїнізується фолікул, який не овулював, або ж спостерігається недостатність лютеїнової фази. Та і пізню овуляції теж не можна виключити.Тут можуть допомогти розібратись аналізи та УЗД в динаміці. Недостатність лютеїнової фази виявлена і підтверджена до вагітності може бути причиною невиношування вагітності. Радимо з усіма результатами попередніх обстежень звернутись на прийом до гінеколога і підібрати правильну тактику наступних обстежень перед плануванням вагітності.
Владислав
28.05.2021
Добрый день. Стала периодически беспокоить острая пульсирующая боль в наружной боковой части стопы, от косточки до мизинца.Боль появляется,внезапно без видимых причин,днем,ночью и исчезает тоже внезапно,как приступами.
Ответ от врача
Добрый день. Для начала нужно проконсультироваться с хирургом для исключения сосудистой патологии
Іра
26.05.2021
Здравствуйте! Бабушці 83роки,..проблеми з ногами: варикоз, тромбофлебіт.. Одна нога внизу стала наче попечена і стягується шкіра+виступають прозорі виділення. Чим можна їй допомогти ?
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідно зробити УЗД (артерій та вен), та записатись на очну консультацію до судинного хірурга.
Наталія
26.05.2021
Доброго дня. Планую вагітності.Б