ПРЕДВАРИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСЬ ПО ТЕЛЕФОНАМ
(0432) 64-49-59, (068) 840-30-30, (063) 840-30-30

Вопросы врачам

Разделы вопросов:

*Чтобы написать вопрос нашим врачам, выберите нужный Вам раздел.

*Также Вы можете получить платную ОНЛАЙН КОНСУЛЬТАЦИЮ, установив наше приложение на мобильный телефон



Все вопросы
Катя
17.01.2022
Там помилка : базальна температура була 36,7 та 36,8.
Катя
17.01.2022
Там помилка : базальна температура була 36,7 та 36,8.
Катя
17.01.2022
На 11 й день після незахищеного СА пішло якесь світло коричневе виділення і один раз шматок слизу досить темного кольору, базальна температура цілий тиждень була 38,7 або 36,8, а в цей день 36,4 , пройшов ще день а більше нічого нема і критичних поки нема хоча мали б початись. Що це може бути? Дякую
Марта
16.01.2022
Можно ли принять ескапел ,пройшло 2 мес после родов..месячные не востановились,малыша регулярно кормлю..не начнутся месячные из за 1 приёма ескапела?
Василь
16.01.2022
Добрий вечір .Підскажіть будь ласка чи можна робити вакцину від ковід 19 При полікізтозі нирок
Віктор
16.01.2022
Скрип безимянного пальця правої руки та припухлість за суглобом
Олексій
16.01.2022
Чи робите пластику уздечки крайньої плоті?(Підріз вуздечки)І скільки коштує?
Тетяна
16.01.2022
Доброго дня! Скажіть будь ласка чи можна приймати таблетки мезопрал.? Якщо тріщина в нозі і гіпс . дякую
Сторожук.
16.01.2022
Що це за хвороба і як можно послати екг для розшифровки? Наявна субендокардіальна ішеміяпорушення ритму
Марія
16.01.2022
Доброго дня! Вже майже 3 тижні турбує слизь у горлі (але горло не болить). У мене дуоденогастральний рефлюкс але зараз печії і болю не має. Від чого тоді слизь? Дякую за відповідь.
Наталя
16.01.2022
Доброго дня була на узд 10 день циклу виявили жовте тіло в регресії 13мм що це може означати ,але місячні були один день це може бути вагітність
Віталік
16.01.2022
Доброго дня дівчина зробила аборт після того пройшов тиждень і я три рази кончив в середину чи може вона знову завагітніти
Саша
16.01.2022
Свербіж біля ануса шкіри
Оксана
15.01.2022
Добрий вечір.Цікаво почути думку лікаря.Рік назад була завмерла вагітність,чистка.Зараз плануємо дитину.Чому після СА десь приблизно на п'ятий день виникає зуд і свербіж статевих органів жінки, який проходить за днів 5,а потім все добре,всі аналізи в нормі, виділення нормальні,що це може бути??? дякую.
Анна
15.01.2022
Здравствуйте, беременность 30 недель , где-то с 10 недели начала за есть что когда сижу или стою ноги синеют и в крапинку, вообще большую часть дня лежу
Khrystyna
15.01.2022
Доброго дня. Чи дійсний показник хчг 0. 100 коли 3 дні затримки ?
Аліна
15.01.2022
Доброго дня, таке питання Менструація пішла на 10 днів раніше,мала бути 22-23, а пішла 13, та і менструацією це важко назвати, просто маститься, кров набагато світліша чим при звичайній менструації. На фоні цього біль у грудях, в поясниці, та важкість в низу живота, ніби там щось тягне, коли їм все нормально а коли пю воду вона мені гірка. Була на огляді, лікарю сказала, що матка збільшена це є ознакою або ранньої вагітності або на менструацію. Але сьогодні добавилась щей температура 37,4 Базальну температуру я раніше неміряла, сьогодні 37,2 Період циклу якраз пройшла овуляція, якщо вірити підрахункам 7-8 число, в цей період був незахищений контакт із перериванням.
Марія
14.01.2022
Добрий день! Чи можна вакцинуватися від ковіду при годуванні груддю? Який вплив матиме вакцина на дитину?
Наталія
14.01.2022
Доброго вечора,мені 29, я 5 місяців приймаю кок(джаз), вчора 22 день циклу і почалося мазатися а сьогодні пішли нормалі місячні темного кольору із згустками , таблетки не пропускала, одну забула випити вечером но з ранку тільки прокинулась випила, раніше з таблетками йшли нормально, без кок цикл не регулярний і були кісти на обох яєчниках, що це може бути і чи це дуже погано, і що робити почати пити нову пачку , чи закінчувати стару?
Іра
14.01.2022
В середній третині розташований вузол підвищеної ехогенності з вираженим перинодулярним кровоплином та дещо не чітким контуром горизонтального типу розташуванням розміром 6.3х3.9мм. Скажіть будь-ласка, це може бути рак?
Оксана
14.01.2022
Підскадіть будь- ласка чим можна полікувати насморк коли приймаєш кроворозріджуючі препарати?
Антоніна
14.01.2022
Доброго дня! Мені 27. Останнім часом відчуваю, що із серцем щось не так: мучать ниючі( дуже рідко здавлюючі болі в серці), сильна тахікардія( серце вискакує з грудей, калатаючи із шаленою швидкістю, перевертається в грудях, завмирає на кілька хвилин, а потім знову б'ється із шалено силою). Серцебиття відчувається кожною клітиною тіла, навіть коли пульс у нормі. Всі дослідження серця в нормі, щитовидка також. Здала аналізи на АСЛО та Тропонін. Норма теж. Наразі почав турбувати силтний сухий кашель, який виникає одразу після серцебиття або разом із ним.Допоможіть будь ласка з'ясувати, що це таке і якось полегшити стан, бо все це дуже заважає жити. Дякую!
Вікторія
14.01.2022
Доброго дня)у мене затримка уже 10днів а місячні так і ненаступають((щойно само пособі рвала і тільки крапелька крові була пішла учора і все.і більше небуло і нема до тепер і нічого неболить(що це може бути провіряла тест на вагітність 4дні тому показав одну полоску(при тому що кормлю груддю
Вікторія
14.01.2022
Доброго дня)у мене затримка уже 10днів а місячні так і ненаступають((щойно само пособі рвала і тільки крапелька крові була пішла учора і все.і більше небуло і нема до тепер і нічого неболить(що це може бути провіряла тест на вагітність 4дні тому показав одну полоску(
Ліна
13.01.2022
Спочатку почалися болі в плечах, віддає на лопатки і грудну клітку трохи, болить шия і потилиця, головні болі, іноді таке відчуття що закладає вуха, як повертаю шию ніби хруст чується, чи може це бути остеохондроз??
Катерина
13.01.2022
Доброї ночі. У мене дуже часто червоніє обличчя, при цьому дуже пече, аж нестерпно з будь-якої причини. Ця проблема загострилася в підлітковому віці, зараз 16. Відчуваю себе дуже незручно й соромлюся цього. Чи можна якось позбутися печіння ? І чим краще замасковувати почервоніння ? Дякую.
Марія
13.01.2022
Після родів, прошло 2 тижня, зайнялася сексом один раз, нічого небуде критичного.
Оля
13.01.2022
Чи можна завагітніти коли потерлась жіночими статевими органами без проникнення об чоловічий статевий орган ?
Дмитрий
13.01.2022
Здравствуйте, 19 лет, поднимается ад 160 на 90, может ли быть это через сухой воздух?, так как у меня очень низкая влажность воздуха. К слову, диагноз тахикардия, сейчас на лечение!
Ольга
13.01.2022
Доброго вечора. Чи є шанс завагітніти якщо за 5 днів до критичних був СА незазищений, критичні мають бути завтра ,якщо вони не почнуться чи є шанс завагітніти, чи це має бути тільки в овуляційні дні?
Дарина
13.01.2022
Доброго вечора. Вагітність приблизно 10й день, тест показав ледь помітну другу лінію, а базальнат-ра 36,8 або 36,7 як який день, такі показники базальної це погано? В мене по житті низький гемоглобін та понижений тиск, чи ці показники не впливаюиь на вагітність? Чи вагітність під загрозою з такою температурою?
Татьяна
13.01.2022
Обнаружила у ребенка 5,5 месяцев не ровные складки на ножках, раньше все складочки были ровные. Проходили УЗИ тазобедренных суставов в 3 месяца, все было в порядке. В 5 месяцев на плановым осмотре педиатр отклонений не обнаружила. Может ли это быть дисплазия?
Соломія
13.01.2022
Добрий вечір, відбувся петтінг з хлопцем я була в мережевній білизні, він не кінчив про те було виділення передсімяної рідини, після чого хлопець витер сухою серветкою свій статевий член та ще раз торкався мене руками чи могли сперматозоїди з передсімяної рідини залишитися на руках та яка ймовірність вагітності в такому випадку, якщо овуляція через три дні?
Аноним
13.01.2022
Якщо статевий акт відбувся за 2 тижні до критичних вже вони всеж таки почалися за календарем а наступні затримка 9 днів. Чи може бути це вагітність?
Любов
13.01.2022
Доброго ,у мене часто збивається серце ,але кардіограма добра і УЗД теж добре ,але є проблеми з хребтом,чи може серце збиватись від хребта.
Анна
13.01.2022
Доброго дня. В мене є кісти в обох грудях. Два роки пропивала курсами мастодинон десь по три місяці потім місяць чи два відпочинок і знову мусила пити бо відчувалась знову легка біль і місячні збивались. Зараз лікар поміняла ,призначила квінол дуо, цілий місяць його пила то ефекту не було груди всерівно боліли , навіть всередині циклу так збільшились гиуди я аж подумала шо вагітна, , і так два місяці збільшувались наливались а перед критичними спадали в попередній стан. Чи може це бути реакцією квінолу на організм? І який препарат кращий мастодинон чи кввнол? Дякую.
Анастасія
13.01.2022
Доброго дня) у мене завжди був захищений секс, вчора стався не захищений, але хлопець скінчив на живіт, а не в піхву) день циклу 14, овуляція відбувається приблизно на 20) Чи можлива вагітність? Дуже передиваю
Анастасія
13.01.2022
Якщо на кісточках біля стопи є атопічний дерматит, чи можна зробити тату на руці? Чи виникне дерматит на місці тату?
Ответ от врача
Доброго дня. Як відреагує шкіра на татуювання невідомо ,тому чи виникне дерматит сказати неможливо.
Екатерина
13.01.2022
Более месяца нестерпимая боль ноги с задней стороны . Обезболивающие препараты действуют не долго. Что делать? На прием к врачу не дойду, не доеду. Скорая временно обезболит и все.
Ответ от врача
Доброго дня. Відповісти на ваше запитання без огляду неможливо, так як такі симптоми можуть бути при різних захворюваннях
Андрій
13.01.2022
Ціна консультації та прийом після 13.00
Ответ от врача
Доброго дня. З цінами ви можете ознайомитись на нашому сайті або зателефонувавши за номером (068) 840 - 30 - 30
Юлия
13.01.2022
Гормоны. Нарушение здала анализы хочу чтобы вы посмотрели
Ответ от врача
Добрый день. Обращайтесь, будем рады помочь
Катя
12.01.2022
Добрий вечір, можете будь ласка підказати чи це норма, якщо місячні пішли рівно в 16 років, 3 листопада, а зараз ще досі не має. Тобто затримка місяць і 10 днів. Живіт періодично посилює.
Ответ от врача
Доброго дня. Протягом перших трьох років від початку менструацій цикл ще встановлюється. Можуть бути затримки. Якщо вже живете статевим життям - здайте кров на ХГЛ. Якщо не живете статевим життям, затримка продовжується і болі зберігаються - зробіть УЗД і зверніться на очну консультацію.
Іра
12.01.2022
Сьогодні був перший секс , все було захищено , але є страх завагітніти
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо статевий акт був захищений, то вагітність малоймовірна.
Наталия
12.01.2022
Мені 32 роки болить між лопатками і віддає боли між грудьми що мені робити????
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідна консультація невропатолога, кардіолога та пройти ЕКГ
наталья
12.01.2022
Здравствуйте! У меня диабет 2-типа, уже 10 лет. Последние время уровень сахара в больших цифрах 20-23. Пью диаформин 1000 2 раза и амарил 4 мг. Чем можно снизить его? Возможно заменить таблетки. У меня появились раны между ног под животом и не заживают и на ноге( Слышала о новонорме, не подскажите что это за препарат?
Ответ от врача
Добрый день. В Вашем случае нужен только инсулин.
Люба
12.01.2022
Добрий вечір, у мене затримка місячних вже 9 днів, і 3 дні тому, що вечоро сильна нудота
Ответ от врача
Доброго вечора. Для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ та зверніться на огляд до гінеколога
Неля
12.01.2022
Доброї ночі.Скажіть будь ласка,в мене рік назад робили кесарево,але майже посередині трошки не зажило,мене це не турбували думала загоїться,але буквально пару днів тому біля того,що не зажило стало твердим,болить і пече,що це?
Ответ от врача
Доброго дня. Важко сказати без огляду. Це може бути ендометріома, чи інфільтрат в ділянці швів. Варто зробити УЗД м'яких тканин в області рубця і звернутися на огляд.
Наталя
12.01.2022
Добрий день я хочу ре-вакцінуватись найближчим часом. Попереню вакцину отримала у жовтні (Спутник-лайт), а з нею переміщатись країною не зручно. Підскажіть, чи можна вже ставити нову вакцину, або краще зачекати, поки не мине півроку?
Ответ от врача
Доброго дня . Для ревакцинації від коронавірусу на Україниі після вакцинації "Спутник V" підійдуть препарати AstraZeneca, Pfizer та Moderna, так, потрібно чекати 6 місяців
Катерина
12.01.2022
Доброго дня, після родів пройшло майже вісім місяців а мінструації немає може бути чи щось не те.
Ответ от врача
Доброго дня. Так, може бути, якщо регулярно годуєте груддю
Камила
12.01.2022
Був не захищений половий акт займались до 6 місяців вчора все як завжди але в піхві було щось схоже на сперму але хлопець не відчув що кінчив.Перелякались
Іра
12.01.2022
М були як соплі з кров'ю і тільки 2,5дні. Після м стали чуствітільні соски. Чи може бути вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Марта
12.01.2022
Чи можна займатись статевим актом під час затримки критичних днів?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, можна
Лариса
12.01.2022
Доброго дня.сьогодні 17д.ц.місячний цикл 28+-днів.Статевий акт був 4дні поспіль .2останніх дні не було.сьогодні з ранку з'явилися білі творожнисті виділення,і чітко відчула поколювання нище живота.Плюс ттг гормон зараз 0,005.чи можлива вагітність при таких симптомах та аналізі?
Андрій
12.01.2022
Доброго дня. В вересні 2020 при коронавірусній пневмонії на кт було виявлено вузол 12мм в середній частині з права (вузол солідного типу, вузол є випадковою знахідкою так як раніше кт не робили). Контроль кт грудень 2020 - вузол в динаміці без змін, контроль кт червень 2021 - вузол в динаміці без змін. Якуб ви порадили тактику далі ?
Ответ от врача
Доброго дня. Консультація торакального хірурга
Андрій
12.01.2022
Доброго дня. Чи ефективний препарат Ксарелто в дозі 20 для профілакти утворення тромбів в коронарних артеріях. Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Так, ефективний.Але його призначення має бути обгрунтовано і приймати препарат можна лише після призначення лікаря
Ірина
12.01.2022
Доброго дня. В день овуляцвії був незахищений СА, пройшло уже 8 днів, але ніяких проявів вагітності, ніяких симптомів за винятком шо груди чуть пружніші але це можливо перед критичними. За тиждень вже б хоч шось думаю мала б відчути. Скажіть будьласка надії на вагітність вже немає? Чи ще може проявитися, ?підкажіть за чим слідкувати окрім затримки, бо критичні аж через тиждень мають бути. ,
Ответ от врача
Доброго дня. Симптомів вагітності може і не бути. Очікуйте коли буде затримка, тоді здайте кров на ХГЛ
Камила
12.01.2022
Доброго дня.Вчора був половий акт в піхві було щось схоже на сперму хлопець не відчув що кінчив.Що це ?
Ответ от врача
Доброго дня. Ми не зовсім зрозуміли ваше запитання. Вас цікавить чи виявлені вами виділення були спермою?
Настя
12.01.2022
Добрий день.Був СА не захищений і при першому дні місячних яка вірогідність вагітності?
Ответ от врача
Доброго дня. Вірогідність низька
Максим
11.01.2022
Добрий день!35 років, ТТГ-2,024 (при нормі 0,4-4), Т4-0,92 (при нормі 0,61-1,47), АТТПО-38,20 (при нормі менше 9), АТТГ-0,9 (при нормі менше 9).Тобто все в нормі крім АТТПО.Приймаю Медрол 16 мг на добу в звязку з саркоїдозом легень.Підскажіть що це може означати і які дії?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно зробити УЗД щитовидної залози. Якщо буде норма, то лише спостерігати в даному випадку.
Владимир
11.01.2022
Девушка недавно удаляла папиломмы у гинеколога. Нужно ли мне проверится тоже? И к какому врачу стоит сходить провериться?
Ответ от врача
Доброго дня. Так бажано здати мазок на папіломавірус та звернутися до дерматовенеролога чи уролога.
Марія
11.01.2022
Що порадите для зменшення набряків і тромбозу? Жінці 65 років, тромбм видно зверху ,гулі по всій нозі, в лікарню відмовляється іти. Можк шось можна розсмоктуюче обезболююче, і в неї схильність до гіпертонії. Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Для того, щоб призначити лікування необхідено оглянути та дообстежити пацієнта. Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Марія
11.01.2022
Доброго дня. У мами одна нога з дуже великими венами то вже великі роки. Мама операцію не буде робити , не знаю чим полегшити її болі, бо вже цього року почали ще дужче боліти ноги, і цього року вона вжк замерзає в ступні хоча раніше не змерзала ,ноги особливо пальці холодні, і ще в цій нозі з венами почала боліти п'ята. Що порадите доя полегшення?. Пила і мазала троксевазином, а так решта все природнє натирання. Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Нажаль неможливо призначити лікування, навіть симптоматичне, без огляду
Лілія
11.01.2022
Доброго дня, мені 30 років. Хотіла у вас проконсультуватися. В мене стоїть діагноз АІТ, здавала аналізи 10.11.21 Т4/1.23(при нормі 0.93-1.7); ТТГ 4.44( при нормі 0.270-4.20); АТ-ТПО 431(при нормі до 35) Лікар назначила мені приймати еутирокс 0.25, а через місяць перездати аналізи, я перездала 10.01.2022 ,ТТГ 5.49(при нормі0.270-4.20)... та я не знаю як бути з дозуванням Еутироксу. Також є тремор, волосся випадає і значно знижується вага.....що ви можете порадити?
Ответ от врача
Доброго дня. Еутирокс 37,5 мкг, ендомар 1 таблх2р/д
Надя
11.01.2022
Чому кожен місяць при місячних болів живід а на цьому місяці не болить
Ответ от врача
Доброго дня. В нормі живіт не повинен боліти.
Алла
11.01.2022
Моя тьотя в 73 роки перенесла правосторонній інсульт який злегка порушив мову та руку з ногою.У неї є давня тяжка хвороба колін. Зараз вона хоче зробити протезування правого коліна,хоч тиск не є в нормі.Ми відмовляємо бачачи її стан.,але вона наполягає.Нам потрібна ваша відповідь чи можна її робити протезування????Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Для того, щоб відповісти на ваше запитання необхідна очна консультація, а також пройти додатково обстеження (УЗД нижніх кінцівок, ФГДС, УЗД серця та консультація кардіолога, а також загальні аналізи перед операцією здати)
Оля
11.01.2022
Чи обовязково після зачаття через декілька днів має бути імплантаційне мазання? Чи може бути вагітність без цього симптому? Бо вже 7й день після са гиуди чуть поважчали , легке поколювання в зоні матки вже три дні, а виділення ніякого нема.
Ответ от врача
Доброго дня. Ніяких симптомів може і не бути,це індивідуально.
Марія
11.01.2022
Доброго дня! У мене затримка 5 днів, секс регулярний, можливість завагітніти була велика ;багато ознак вагітності, тошнота, головний біль, тяне живот, слабкість, рясні виділення.... а тести показують одну полоску? У чому причина?
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ та зверніться на огляд до гінеколога
Оксана
11.01.2022
Доброго дня, півтора року тому на 4 місяці вагітності я розійшлася з чоловіком. Дитині зараз 1,3. Уже 2 тижні немає місячних. Це може з цим бути пов'язано
Ответ от врача
Доброго дня. З чим пов'язано, з розлученням? Малоймовірно.
Марія
11.01.2022
Доброї ночі! Нещодавно виникла проблема із мікрофлорою, була інфекція. Звернулась до лікаря, обстежили - виписали вагінальні свічки неотризол, після них була затримка місячних, на 3 день почались, але дуже мінімально, і знову пропали. Чи можуть так вагінальні свічки впливати на менструальний цикл ?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні
Соломія
11.01.2022
Доброго вечора,хотіла спитатись чи це може бути інфекція,чи шось інше В мене почалось чухатись все тіло дуже сильно ,таблетки від алергії не допомагають
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно звернутися до дерматолога , щоб ретельно зібрати анамнез та оглянути пацієнта
Людмила
10.01.2022
Добрий вечір, у мене тромбоз листки, під коліном і стегна. Три тижні пила ксарелто 15, тепер кілька днів вже ксарелто20. Але нога болить, збільшена, синюшність. Це так нормально чи треба бити на сполох? На хвору ногу не стаю, тому що пошкоджений меніск і операцію не робили через тромбоз. Чи потрібна дієта?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно звернутись на консультацію до судинного хірурга. Дієта не потрібна
Ольга
10.01.2022
Тиждень вагітності. Базальна температура 37, а звичайна температура тобто під пахвою 37,2. Це норма шо при вагітності піднялася температурв тіла? Чи це не повязано з вагітністю?
Ответ от врача
Доброго дня. Такі коливання можливі у вагітних, але виключити інші причини,такі як запальні процеси, бактеріальні чи вірусні інфекції заочно і без дообстеження неможливо. Враховуючи такий малий термін вагітності, варто звернутися на огляд до гінеколога.
Виктория
10.01.2022
Здравствуйте, у меня задержка менструации 4 дня, последний половой акт был 12 сентября и после этого 3 раза месячные шли правильно, могу ли я быть беременна?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми. Якщо у вас після останньої менструації не було незахищеного статевого акту, то вагітність малоймовірна.
Наталія
10.01.2022
Доброго дня я здала ХГЛ на 20 день після сексу результат негативний чи можна вважати його правильним?
Ответ от врача
Доброго дня. Радимо повторити аналіз після затримки менструації.
Ірина
10.01.2022
Добрий день. Скільки часу сперматозоїди можуть зберігати життєздатність після еякуляції (в презервативі з силіконовою змазкою)?
Ответ от врача
Доброго дня. У сухому середовищі, вони можуть існувати до тих пір, поки еякулят не висохне, а у рідині, в даному випадку це силіконова змазка, то тут їхня життєдіяльність значно скорочується, оскільки змазка може містити в собі сперміциди.
Елена
10.01.2022
МРТ плеча показывает отек костного мозга дистального кінця ключиці, травм не було , є спондилоартроз грудного відділу , зміщення диску С 3, які знеболюючі подіють?
Ответ от врача
Доброго дня. Для з'ясування симптомів та призначення правильного лікування рекомендуємо звернутись на очну конскльтацію
Ольга
10.01.2022
Скажіть, будь ласка, Чи можна вакцинуватися від ковіду, якщо кілька днів назад відбулося зачаття, але покищо не можу на 100% знати, що вагітність наступила.
Ответ от врача
Доброго дня. Вагітність не є протипоказанням до вакцинації. Вы можете вакцинуватися Файзер чи Модерною
Анна
10.01.2022
Получила ожоги от гипса сейчас снова наложили гипс в районе лодышки при прикосновении с телом у меня идут боли и сильно печёт в районе косточек можно ли заменить на альтернативу гипса может бандаж может пластмасовый гипс
Ответ от врача
Доброго дня. Так, можна зробити зміну іммобілазації, але її має проводити лише лікар після обстеження
Дана
10.01.2022
Доброго дня. Сьогодні після незахищеного СА пятий день. Виділеня зовсім мізерні але густого білого кольору. Груди пружні соски трошки чутливі. Базальна температура 36,8 до 37. Злегка відчувається ниття в попереці та час від часу якісь ріжучі відчуття в матці. Чи може це бути ознаками вагітності.
Ирина
10.01.2022
головние боли более года
Ответ от врача
Доброго дня. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Олена
10.01.2022
Збільшена щитовидка
Ответ от врача
Доброго дня. Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Юля
09.01.2022
Доброго дня,після того як поставили внутрішньоматкову спіраль появилась молочниця ,трохи пролікувала але от вже пішов 2 рік а білі виділення все ще,чи може бути ця молочниця через спіраль?
Ответ от врача
Доброго дня,. Наявність виділень та поява частих «молочниць» НЕ завжди виникає в результаті постановки ВМК ( спіралей ) і потребує обстеження на флороценоз ( Фемофлор скрин ) , дослідження стану флори у піхві.
Наталія
09.01.2022
Доброго вечора Дитині 3.5 років я стала помічати що часто не задумуючись ,не осознано робить рухи нижньою щелепою. Запитала щось болить,відповідь ні. Чи варто хвилюватися?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб переконатись, що все гаразд зверніться спочатку до стоматолога (діти в такому віці можуть і не признатись, що у них щось болить)
Ирина
09.01.2022
Здравствуйте. Такой вопрос, делала холтер, показал 130 политопных наджелудочковых экстрасистол, 1 триплет, 4 куплета и 1 желудочковая экстрасистола. Нормально ли это. Нужно ли принимать блокаторы?
Ответ от врача
Доброго дня. Це трішки забагато екстрасистол , лише по одному холтеру не можна сказати яке саме лікування Вам потрібно, необхідно дивитися клінічну картину вцілому. .Якщо Вам було призначено бета-блокатори - тоді так, приймати
Оксана
09.01.2022
Доброго вечора,2місяці тому мені зробили чистку пов'язану з завмерлою вагітністю,зараз моя лікарка дозволила нам жити статевим життям але з презервативом,тільки мене там трохи болить під час сексу чи це нормально
Ответ от врача
Доброго дня. У вашому випадку біль та дискомфорт можливий. Вам потрібно зробити контрольне УЗД і пайпель-біопсію ендометрію , щоб виключити ендометрит. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Катерина
09.01.2022
Доброго дня, останні місячні були 3 грудня цикл 30 днів 2 січня припинила голодування грудьми зараз затримка і позитивний тест на вагітність. Чи може тест бути невірний
Ответ от врача
Доброго дня. Можливо. Здайте зранку , натще , кров із вени на ХГЛ і з результатом гормону звернутись на консультацію до лікаря - гінеколога.
Наталя
09.01.2022
Доброго вечора чи можлива вагітність якщо останній секс був 28грудня, а місячні 31 і тривали 5 днів, після того не було нічо, але болить низ живота
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо після менструації у вас не було незахищеного статевого акту -то ні.
діана
09.01.2022
при прийомі дуфастону при затримці місячних може показати тест на вагітність позитивний результат
Ответ от врача
Доброго дня. Тест на вагітність визначає спеціальний гормон ХГЛ , який з'являється при вагітності, тому -ні
Ольга
08.01.2022
На 14,день циклу був незахищений СА, цикл 27днів. Сьогодні 17 день циклу : відчуваю легке ноєння в поясниці та легке поколювання в матці час від часу, чи може це бути вагітність? Яких ще симптомів очікувати на такому ранньому терміні щоб впевнетись, і чи є ці симптоми теж важливими? І ще базальна температура 37. Дякую?
Ответ от врача
Доброго дня. До початку затримки менструації жодні «симптоми» не є специфічними для вагітності. Майте терпіння, дочекайтесь затримки (якщо вона буде) і зробіть тест.
Анна
08.01.2022
Доброго дня. Приймаю препарат КвінолДуо. Чи можу я завагітніти,?. чи під час прийому цього препарату вагітність нереальна. Приймаю вже два місяці бо маю кістозну мастопатію, але дуже хочемо маля.
Ответ от врача
Доброго дня. Квінол - це препарат без доказової ефективності. Фіброзно-кістозна мастопатія не є причиною ненастання вагітності і не є протипоказом до неї. Якщо плануєте вагітність більше півроку-року (залежно від вашого віку), а вона не настає - приходьте на прийом, будемо розбиратися з причиною.
Марина
08.01.2022
Які виділення мають бути шоб зрозуміти шо завагітніла, крім імплантаційного виділення, далі які?
Ответ от врача
Доброго дня. Під час вагітності виділення не змінюються.
Карина
08.01.2022
Доброго вечора, був незахищений СА, але чоловік витягнув коли відчув шо отот...., але я побачила в нього на органі біле виділення, і рукою спробувала то в мене там було мокро на вході в піхву, було досить його виділень, думаю він не встиг вчасно забрати, це було в день овуляції. То чи можна завагітніти якщо сперма була тільки на вході піхви а не всередині? Вже три дні після цього але нічого нового не відчуваю. Чи є шанс на вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, можливість завагітніти є
Наталія
08.01.2022
Добрий вечір здала аналіз на ХГЛ на 20 день після сексу результат негативний,чи можна вважати результат вірним?
Ответ от врача
Доброго дня. Радимо повторити аналіз після затримки менструації.
Вікторія
08.01.2022
Добрий день. Цистіт у жінки- це Ваш профіль, чи терапевта?
Ответ от врача
Доброго дня. При циститі нехобхідно звернутися до фахівця, тобто до уролога.
Елена
07.01.2022
Ноет правая часть литца. По стоматологии все хорошо. У неврапотолога была все посмотрел потрогал, ноет висок,глаз,губа,десна и за ухом, когда улыбаюсь дёргает правую счеку по почему-то он отправил в лору если все хорошо то это невролгия. В лора патологий нет, когда вернулась к неврологу он уже ушёл. Сейчас выходные не знаю что делать лечение так и не назначили.
Ответ от врача
Доброго дня! Нажаль,ми не можемо онлайн, без огляду призначити лікування.Звертайтесь на очну консультацію і наші неврологи Вам обов'язково допоможуть!
Саша
07.01.2022
впродовж грудня був незахищений секс декілька разів, останній раз 31 грудня, 4-5 січня мали початися місячні, 5 не почалися і вечором я вирішила зробити тест, результат тесту через 1-5 хвилин (пройшло 5 хвилин була одна чітка полоска) потім через 10-15 хвилин почала з'являтися ледь помітна 2. на ранок 6 січня почалися місячні. Що це може бути?Чи може це бути вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо пройшло більше 5 хвилин результат тесту не трактується
Ігор
07.01.2022
Доброго дня! Проходив лікування у іншій клініці у уролога Хронічний простатит,пройшов лікування Але проблеми не вирішились,порекомендуйте ,як краще пройти обстеження у іншого лікаря чи звернутись до того що лікував раніше ?
Ответ от врача
Доброго дня. Простатит доволі не просте захворювання і за декілька днів не лікується, тому рекомендуємо пройти повний курс обстеження та підібрати необхідний курс лікування. А стосовно лікаря, то тут вже вирішувати Вам. Якщо Вас чимось не влаштував лікуючий лікар , то можете звернутися в наш центр, де Вам допоможуть розібратися з Вашою проблемою.
Вікторія
07.01.2022
Добрий вечір Затримка місячних 6 днів Симптомів вагітності немає.Колись таке ьуло не відбулась овуляція.Що зараз порадите?
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте аналіз крові на ХГЛ та зверніться на очну консультацію до гінеколога
А
06.01.2022
мали з хлопцем тертя б ез одежі , сперми не було і він увійшов навіть не до кінця в мене , чи можу я завагітніти ? І якими контрацептивами краще користуватися для першого повноцінного разу щоб не завагітніти, дуже боюсь
Ответ от врача
Доброго дня. Імовірність вагітності за вказаних обставин мала. Але, якщо все ж статевий акт відбувався ("до кінця" " не до кінця" - не має значення), то певні ризики існують. Стосовно контрацепції - варто скористатись бар'єрними контрацептивами. Презерватив захистить і від вагітності, і від інфекцій, що передаються статевим шляхом.
Ангеліна
06.01.2022
Мені 16,я почала набирати вагу саме в ногах,та трішки на обличчі,але ноги товсті,намагаюся правильно харчуватися,присутня фізична активність майже кожного дня,але не худну,вага 64,ріст 167
Ответ от врача
Доброго дня. З Вашою проблемою потрібно звернутися на прийом до ендокринолога і пройти додаткові обстеження
Олена
06.01.2022
Допоможіть розшифрувати - ттг 1,76 мкОд/мл, т4 вільний 32,31пмоль/л, антитіла до тиреопероксидази АТ ТПО 268,1 МОд/мл. Що це може бути? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Це аутоімунний тиреоїдит. Субклінічний тиреотоксикоз. Обов'язково зверніться до ендокринолога.
Марія
06.01.2022
Що значить коли місячні закінчилися на 3 день?
Ответ от врача
Доброго дня.Все залежить від нормальної тривалості циклу. Якщо зазвичай менструація йде довше - радимо зробити УЗД і звернутися на особистий огляд гінеколога.
Тая
06.01.2022
Добрий день. Часто болить голова і постійний шум в голові. При головному болі шум посилюється. Зробила МРТ -МРТ ознаки енцефалопатії у вигляді одиничних дрібних фокусів гріозубілої речовини головного мозку від 1,5 до 3 мм, вірогідніше судинного ( дисциркуляторного) генезу, помірно виражених ліквородинамічних порушень, помірно вираженої внутрішньочерепної гіпертензії. Можете сказати що там на МРТ бо я не розумію і що таке фокуси гліозу , чи опасні вони.
Ответ от врача
Доброго дня! Фокуси гліозу- це зміни судинного генезу- ділянки, які погано кровопостачаються. Критично страшного нічого немає:є підвищення внутрішньочерепного тиску та порушення мозкового кровотоку. З такими змінами раз на рік потрібно проходити курси лікування!Звертайтесь в наш центр і наші неврологи обов'язково Вам допоможуть!
Алина
05.01.2022
Здравствуйте! У меня нерегулярные месячные, могут быть и 3 раза в месяц. Не хочу идти в больницу... Что мне делать?? И могу ли я вообще иметь детей???
Ответ от врача
Доброго дня. Нерегулярні місячні - збій гормонального фону , який шкідливий не лише порушенням циклу , а і відсутністю овуляції , що в подальшому може призвести і до неможливості завагітніти. Тому, вам потрібна обов’язкова консультація лікаря- гінеколога для вирішення подальшої тактики. Візит до лікаря є обов’язковим.
Аліна
05.01.2022
Місячні регулярні. Був збій 4 місяці тому. Тести негативні. Годую груддю. В животі щось схоже на ворушіння. Чи може бути вагітність при негативному тесті і регулярній (чотири місяці підряд) мендтруації?
Ответ от врача
Доброго дня. Дуже малоймовірно, але, про всяк випадок, здайте аналіз крові на ХГЛ
Лариса Смеречинська
05.01.2022
Добрий вечір , після другого щеплення файзером, збільшився лімфовузол під лівою рукою ,в яку кололи .Що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Лімфаденопатія ( збільшення і болючість лімфовузлів) після вакцинації вважається нормальною відповіддю імунної системи на введення вакцини. Якщо біль в ділянці лімфатичного вузла приносить значний дискомфорт можете випити ібупрофен 400 мг ( не більше 3х таблеток на добу).
Карина
05.01.2022
Доброго дня! Був регулярний секс, потім три тижні статевого акту не було, через декілька днів знову був секс. Чи можлива затримка?
Ответ от врача
Доброго дня. Не зовсім зрозуміле запитання
Дана
05.01.2022
Доброго дня Чи можна завагітніти якщо секс був у презервативі но партнер коли відчув що Кончає виймав половий член презерватив сповз і залишився на початку входу а партнер кончив у інше місце поза статевих органів жінки
Ответ от врача
Доброго дня. Мала вірогідність завагітніти
Ольга
05.01.2022
Доброго дня. Яка вірогідність (%) завагітніти при правильному використанні презерватива?
Ответ от врача
Доброго дня. Мала вірогідність
Ирина
04.01.2022
Здравствуйте. Подскажите пожалуйста. Нужно было колоть укол ХГЧ, и укололи посередине ягодицы. Имеет ли значение куда именно нужно было уколоть?
Ответ от врача
Доброго дня. Це внутрішньом'язова ін'єкція. Тому фактично ви укол ввели вірно.Якщо немає ніяких місцевих проявів-все гаразд. Намагайтеся дотримуватися рекомендацій свого лікуючого лікаря.
Ірина
04.01.2022
Доброго вечора Минулого року в серпні швидше за все хворіла ковід(були всі симтоми ) через деякий час замітила що в мене температура 37-37.4 якщо не вища більше 2 місяців і пройшло десь весною . Здавала аналізи сказали що все добре Цього року те саме почалось з кінця осені тільки більш відчутно + слабкість+ сониливість , температура хоч також 37 Що це може бути ? Що робити ?
Альона
04.01.2022
Швидкий набір ваги, росте волосся на підборідку
Ответ от врача
Доброго дня. Обов'язково зверніться до ендокринолога для встановлення точного діагнозу і вирішення подальшої тактики лікування
Наталія
04.01.2022
На лівому пальці відходить ніготь від шкіри, опух палець, болить, підкажіть будь що робити
Ответ от врача
Добрий день. Найімовірніше у вас піднігтьовий панарицій. Потрібно звернутись на прийом до хірурга
Ирина
04.01.2022
Доброго вечора! Здала загальний аналіз крові, жінка 36 років. ШОЕ 20, паличкоядерні нейтрофіли 9%.про що свідчать дані показники?
Ответ от врача
Доброго дня. Для більш точної оцінки потрібне повне обстеження : скарги, з якою метою здавали кров, повноцінний огляд.
Даниил
04.01.2022
Товарищ попал в больницу с воспалением лёгких, в процессе лечения осложнение пошло на почки, не знаю насколько сильное осложнение, но ему проводят диализ. Так вот вопрос, какова вероятность, что после выздоровления он не будет нуждаться в диализе, могут ли почки полностью восстановится?
Ответ от врача
Доброго дня. Все залежить від того, який стан у товариша і на скільки сильно вражені нирки та легені. Тому по даному питанню краще проконсультуватися з лікуючим лікарем.
Яна
04.01.2022
Доброго дня, які є аналоги ліків йосен в Польщі?
Ответ от врача
Доброго дня. Немає. Можна взяти окремо препарат йоду і Селена.
Наталья
04.01.2022
Ціна операції гострого сфеноїдит
Високий тиск
04.01.2022
21 рік тиск 140/70, 130/65, 135/85 Був майже завжди 100-110/70-60. запаморочення, тошнота, головні болі,тяжкість в грудях, немає апетиту.
Ответ от врача
Доброго дня. Для того, щоб Вам щось порадити потрібна очна консультація.
Іра
04.01.2022
Тест показав одну полоску на наступний день мінімально видно друг але тест жовтий , чи можеце бути що тест виконано не правильно ? Чи він не дійсни на наступний день ?
Ответ от врача
Доброго дня. Тест дійсний лише 10 хвилин після використання. Для перевірки-скористайтеся новим тестом або здайте кров на ХГЛ.
Марина
04.01.2022
Здравствуйте,в 13 лет меня сбила машина,было сотрясение мозга,в 15 лет я первый раз потеряла сознание,и с тех пор,данная проблема возвращается каждые 4-9 месяцев,я могу спокойно заниматься чем либо,и мгновенно отключиться,я не чувствую никаких "предпосылок" перед этим состоянием,сами "приступы" длятся 2-5 минут,у меня судороги,всегда травмируется язык или полость рта,и иногда закатываются глаза,это происходит чаще в дневное время суток,но бывает и во сне,после приступа чувствую себя разбито,ничего не помню и мне требуется ещё минут 15 чтобы окончательно прийти в себя. Сейчас мне 17,была у невролога,сдавала анализы крови,проходила МРТ и ЭЭГ,врач посмотрев на результаты,сказал что всё в порядке. Была у остеопата,нашли защемление в шейном отделе,после аварии,начали решать эту проблему. Подскажите пожалуйста,если врач сказал что это НЕ эпилепсия,то что это ещё может быть? К кому обратиться,и какие обследования пройти?
Ответ от врача
Доброго дня. Це дуже схоже на посттравматичну епілепсію. Потрібно пройти ЕЕГ і звернутись на консультацію до дитячого невролога.
Іра
04.01.2022
Затримка 9 днів вчора були білі виділення
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на ХГЛ і зверніться на консультацію до гінеколога.
Ірина
04.01.2022
Доброго дня. Наскільки надійний презерватив як захист від вагітності? Що на це впливає?
Ответ от врача
Доброго дня. Нема жодного контрацептиву, який захищає на 100%
Ірина
04.01.2022
Доброї ночі Почала жити статевим життям рано але з одим парнером потім 2 роки нічого не було , появився партнер і був секс декілька днів підряд і під час овуляції , пройшло вже 18 днів як нічого не було і у мене затримка 6 день , робила тести всі негативні хоча в одному здалось що щось просвітлюється але це малоймовірно тому що кольору немає а просто як тінь прям легка що ледве роздивишся, що робити ? Чи показує тест правильно ?
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на ХГЛ і запишіться на консультацію до гінеколога.
Сабрина
03.01.2022
Здравствуйте,мне 17.задержка месячных уже 24 дня,в последнее время задержек не было,ну там +-2-3 дня,половой контакт есть,и только с одним постоянным партнером с контрацепцией(но несколько раз в последнее время было без)делала 3 теста,все показывают отрицательный,знакомые посоветовали принимать таблетки інжеста,пока не начнутся месячные,стоит их принимать или нет?И что вообще лучше сделать?
Ответ от врача
Доброго дня. Рекомендація подруг інформативна і часто призначаються дані препарати для початку менструації , АЛЕ у вашій ситуації потрібно розібратись в чому саме проблема, здати декілька гормонів, проконсультуватись із лікарем- гінекологом, щоб призеачити адекватне лікування.
Оксана
03.01.2022
Добрий день. У доньки лущиться шкірка на одному соску і дуже зудить. На скільки це серйозно? Потрібна консультація мамолога? Їй 17 років
Ответ от врача
Добрий день. Потрібна консультація дерматолога.
Яна
03.01.2022
В мене місячні були місяць є трошки дивіт,і нудота може бути вагітність чи ні
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо у Вас були статеві акти без контрацепції - вагітність не виключена.
Таня
03.01.2022
13.11 робила біопсію ендометрія і з тієї пори відсутні місячні вже 2 місяці, які можуть причини і як їх викликати. Тест робила негативний.
Ответ от врача
Доброго дня. Мало інформації. Скільки вам років? Чому робили біопсію? Чи були затримки менструації до біопсії? Яка товщина ендометрію на УЗД?
Ольга
03.01.2022
Мені 18 років. Перші місячні почались у 14 і з цього часу нерегулярні(затримка 3-9 місяців), але на даний час лікуюсь. У вересні місячні тривали з 4-9, у жовтні-не було, у листопаді-4-9, у грудні-20-23. Відбувся перший статевий акт 29 грудня у стані алкогольного сп‘яніння. Точно не пам‘ятаю, чи СА був на 1000% захищений. Уночі з 29-30 відчула різкий нестерпний буль у правому боці(буквально на кілька хвилин). 30 грудня відбулась овуляція. З цього часу відчуваю потягування з правого боку, тошнота, млявість,понижений тиск, легке запаморочення і була температура 37-37,5. Скажіть, будь ласка, чи це симптом вагітності?
Ответ от врача
Доброго дня. Навряд це симптоми вагітності, оскільки пройшло замало часу від статевого акту. Але з такими симптомами сидіти вдома не можна, оскільки це може бути серйозна проблема гінекологічного, урологічного або хірургічного характеру. Зверніться до лікаря
Аня
03.01.2022
Мені майже 19 років і я ніколи не була в гінеколога. Статевим життям живу вже майже 5 років. Скажіть будь як підготуватися до першого візиту до гінеколога, які аналізи здати?
Ответ от врача
Доброго дня. Перед оглядом гінеколога раджу дотриматися наступних порад: *Утримайтеся від статевого життя 2-3 дні перед оглядом. *Не ставте ніяких вагінальних свічок, не спринцюйтеся і не вимивайте вагінальні виділення. *Це має бути період відсутності кров'янистих виділень (після повного припинення менструації), виключення-якщо поява незвичних кров'янистих виділень і є причиною звернення. *Згадайте і запишіть дату попередньої менструації. *Якщо ведете менструальний календар-чудово! Обов'язково візьміть його з собою. Якщо ж ні пригадайте і запишіть тривалості менструальних циклів і тривалість менструації. *На огляді потрібно повідомити лікарю про перенесені захворювання, хронічні захворювання, алергію та перенесені оперативні втручання, якщо вони були. Якщо маєте попередньо певні запитання-запишіть їх,аби не забути спитати еа прийомі. І основне-не хвилюйтеся!))
Альона
03.01.2022
У моїх рідних такі симптоми, у папи температура до 39, закладено праву гланду, боляче ковтати, при температурі ломота, що це може бути. Мама увесь цей час знаходилася з папою тепер у неї температура 37, закладено горло, і болять сустави
Ответ от врача
Доброго дня. Такі симптоми можуть свідчити про різні захворювання. Тому для постановки діагнозу необхідна очна консультація з можливим дообстеженням.
Марина
03.01.2022
В ноябре и декабре.... месячные были в графику ну вот 23 декабря был половой акт сегодня 8 день задержки тест отрицательный что думать
Ответ от врача
Добрый день. Задержка до 10 дней допустима. Но для подтверждения или опровержения беременности сдайте анализ крови на ХГЧ, так как тесты могут быть ложнонегативными
Вадим
03.01.2022
Доброго дня , після року куріння почав кидати Погіршилась потенція . Чи відновиться вона , через скільки часу ?
Ответ от врача
Доброго дня. Для уточнення діагнозу необхідно здати аналізи на статеві гормони та відсутність запальних захворювань передміхурової залози.
Михаил
03.01.2022
Доброго дня! На голові (три) , спині, животі (5-6) появились утворення діаметром 0,5-1,0 см. При цьому відчувається свербіж. Є передбачення що це герпес. Допоможіть, будь-ласка, на який ТИП перевірити його в лабораторії?
Ответ от врача
Доброго дня. Для початку потрібна очна консультація дерматолога та здати аналіз крові на герпес інфекцію 1та2 типів IgM та IgG
Юлія
03.01.2022
Добрий день, у мене затримка місячних уже 7 днів, робила тест не вагітна, що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ, так як тести зрідка можуть бути хибнонегативні
Рівень цукру в крові
03.01.2022
Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, чи варто вважати тривожним показник цукру в крові 6 у віці 35 років? Чи може це вже свідчити про діабет?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні, це про цукровий діабет ще не свідчить. Але потрібно дообстежитися. Зробити цукрову криву: цукор крові натще і через 2 год після навантаження 75 грн глюкози ( не цукру). Глікозильований гемоглобін. С- пептид.
Олена
02.01.2022
Добрий вечір Мені 23 Пропали місячні немає вже 3 міс,інтиму не було в чому може бути причина
Ответ от врача
Доброго дня. Причин у такому стані може бути досить багато , а саме від нерегулярного статевого життя до порушення гормонально фону… У такому разі Вам необхідна консультація лікаря-гінеколога та обов’язково провести УЗД із лабораторними дослідженнями гормонального фону.
Марина
02.01.2022
Відчуваю постійний біль кожного дня у задньому проході,печіння,свербіж,дискомфорт. Порадьте,будь ласка,що треба робити
Ответ от врача
Доброго дня. Для виключення невідкладного стану і призначення ефективного лікування потрібно провести огляд
Светлана,
02.01.2022
Добрий день. Здала аналіз на алергію, в мене 168 повишен аналіз. Лікар приписав ніксар 20. В мене задишкаі не проходить, душит, тяжко дихати, внутрі свістить, і постійний кашель. На ковід здавала. Не підтвердився. Що можно пропити, може в мене асма
Ответ от врача
Доброго дня. Для того, щоб призначити лікування необхідна очна консультація пульмонолога з можливим дообстеженням
Лика
02.01.2022
Добрый день Подскажите, повышение тонуса активирующих структур ретикулярной формации, это опасно? С чем может быть связано? Ребенку 12 лет Спасибо
Ольга
02.01.2022
Добрий вечір. Яка ймовірність завагітніти, якщо використовувати презерватив з латексу та лубрикант на основі олії
Ответ от врача
Доброго дня. Малоймовірно
Анастасия
02.01.2022
Здравствуйте, 31.12.2021 упала и ударилась левой ногой и при падении подвернула ее , сейчас сильные боли , не могу полноценно наступать и опухла.
Ответ от врача
Добрый день. Чтобы ответить на ваш вопрос нужна очная консультация с возможным дообследованием ( чтобы исключить перелом). Обращайтесь, будем рады помочь
Надія
01.01.2022
Доброго вечора я завершила годувати дитину три місяці назад але час від часу проявляються білі виділення з грудей і болять мене тест на вагітність негативний узд не вагітна яка причина. Але присутні тушнота
Ответ от врача
Доброго дня. Після припинення лактації можливе виділення із молочних залоз на протязі РОКУ. Вам потрібно здати гормон ПРОЛАКТИН і звернутись на консультацію до лікаря.
Альона
01.01.2022
Секс був 1 грудня, місячних після цього не було, але в тому місяці було 2 рази на місяць місячні, робила тест не вагітна, в чому причина затримки?
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на ХГЛ, пройдіть УЗД та зверніться на консультацію до гінеколога.
ЯНА
01.01.2022
Здравствуйте! Прошла обследование перед беременностью, обнаружен ТТГ 0.006 затем 0.176, Атпо 225, Т4св. И Т4 св, АткТР норма, УЗИ норма формир. Узел 0.5 см?. Назначен цетрин и долобене на 10 дней. Селен, затем цинк и зобофит. Принимала 10 дней, затем узнала о беременности. Как могут повлияют препараты и ТТГ, если принимала на 1-2 акуш.Неделе? Спасибо
Ответ от врача
Доброго дня. На такому ранньому терміні будь - які препарати впливають по принципу все, або нічого. Тобто якщо вагітність прогресує, то найімовірніше - з нею все гаразд. Гіпотиреоз виявлений у Вас однозначно потребує корекції, і при вагітності-особливо! Набагато небезпечніше виношувати вагітність з гіпотиреозом без корекції. Тому зверніться до ендокринолога,повідомте про вагітність і повторіть аналізи.
Антон.
01.01.2022
Добрый день. Почав боліти зуб (скоріше за все від пародонтиту), на другий день перестав але почала опухати щока, на третій день опухати перестало, навіть зменшилося та стало тверде, в роті його немає, це десь під десною. Пройшло вже 7-8 днів з того часу, зуб повністю перестав боліти коли накусую, опухше місце не зменшується та й в цілому не беспокоїть, але появилось відчуття оніміння на щоці. Питання: Що можна з цим зробити в домашніх умовах? Це опасно? Чи може це якось пройти само?.
Ответ от врача
Доброго дня. Вам потрібно звернутись на консультацію до стоматолога
Оля Луців
01.01.2022
Мені 18 років. Перші місячні почались у 14 і з цього часу нерегулярні(затримка 3-9 місяців), але на даний час лікуюсь. У вересні місячні тривали з 4-9, у жовтні-не було, у листопаді-4-9, у грудні-20-23. Відбувся перший статевий акт 29 грудня у стані алкогольного сп‘яніння. Точно не пам‘ятаю, чи СА був на 1000% захищений. Уночі з 29-30 відчула різкий нестерпний буль у правому боці(буквально на кілька хвилин). З цього часу відчуваю потягування з правого боку, тошнота, млявість, легке запаморочення і була температура 37-37,5. Скажіть, будь ласка, чи це симптом вагітності? (Пишу це 1 січня)
Ответ от врача
Доброго дня. Навряд це симптоми вагітності, оскільки пройшло замало часу від статевого акту. Але з такими симптомами сидіти вдома не можна, оскільки це може бути серйозна проблема гінекологічного, урологічного або хірургічного характеру. Зверніться до лікаря
яна
01.01.2022
Доброго дня, мені 16 і у мене велика проблема. У мене напухли вагінальні губи і дуже сильний біль, уже 3 день. Я не знаю що робити дуже сильне печіня та біль.
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться до дитячого гінеколога
Иванна
01.01.2022
Здравствуйте,скажыте пожалуста,какая может быть причина появления крови после дефикацыи,но при этом ничего не болит..?
Ответ от врача
Добрий день. Таке можливо при внутрішньому геморої, хронічній тріщині чи гострому тромбозі гемороїдального вузла. Для уточнення потрібно робити огляд
Оксана
31.12.2021
Якщо серцебиття 55-75,то якій сатурації це відповідає
Ответ от врача
Доброго дня. Немає відповідності пульсу та сатурації
Альона
31.12.2021
ХГ за дві доби зростає лише на 8-10 2 тижні вагітності - показник 41.7 Прогестерон 4 Чи є нормою такий зріст ХГ і чи відповідає він терміну?
Ответ от врача
Доброго дня. Приріст ХГЛ має бути не менший, ніж у 2 рази. Прогестерон низький. Контролюйте в динаміці і надалі, щоб не пропустити позаматкову або завмерлу вагітність.
Анна
31.12.2021
Доброго дня! Протокол дослідження МРТ поперекового-крижового відділу хребта. Висновок: протрузії, грижі міжхребцевих дисків зазначеної вище локалізації; деформуючий спондилоартроз, деформуючий спондилоз; правобічний фораменальний стеноз на рівні L4-L5; поперековий стеноз на рівні L4-L5. МРТ кульшових суглобів. Висновок: МР - ознаки двобічного деформуючого коксартрозу І ст.; Імпінджмент-синдром за змішаним типом. Підкажіть будь ласка чи обов'язкове хірургічне втручання при такому діагнозі. Завчасно дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідно оглянути пацієнта та подивитись знімки
Оксана
31.12.2021
В мене місячні йдут. Уже 15 днів чи може бути що настає клімакс
Ответ от врача
Доброго дня. Мало інформації. Скільки вам років? Які ще симптоми? 15 днів - це багато, у вас аномольна маткова кровотеча. Треба діагностувати причину. Зверніться до гінеколога
Артём
31.12.2021
У ребёнка возрастом 1.5 года произошёл пронационный подвивих головки пр.промен.кости наложили гипс на 3 недели. Правильно ли? Можете пересмотреть снимки для более точного диагноза?
Ответ от врача
Доброго дня. Загалом тактика правильна. При бажанні ви можете звернутись зі знімками на консультацію.
Алена
31.12.2021
Зуд в заднем проходе
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідна очна консультація. Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Іра
30.12.2021
Добрий вечір,в чому може бути причина ,якщо в останній день місячних виділяється темна кров
Ответ от врача
Доброго дня. Як правило в останній день місячних виділення темнішого кольору, так як відшарування ендометрію завершилося, кров згортається, темніє. Але якщо подібних виділень раніше не спостерігалося - зверніться на гінекологічний огляд.
Юлія
30.12.2021
Добрий день. Ви можете мені сказати: залозистий поліп ендометрія гіперпластичного типу це що означає? онкологія чи ні?
Ответ от врача
Доброго дня. Залозистий поліп - не онкологія. Але ж це і далеко не норма. Він потребує гістероскопії, а після гістології певних призначень. Тому зверніться до гінеколога.
Марина
30.12.2021
Я 7місяців тому народила другу дитину, та в мене з'явились незначні коричневі виділення! Чи це є нормою?!
Ответ от врача
Доброго дня. Невідомо,чи відновився менструальний цикл, чи у Вас період лактації, як пройшли пологи? В будь - якому разі - це підстава звернутися на огляд до гінеколога. Заочна консультація буде мало інформативна.
Инна
30.12.2021
Здравствуйте!На протяжении 1,5 года присутствует заложенность уха и припухлости шеи с левой стороны.
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідна очна консультація з можливим дообстеженням. Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Вікторія
29.12.2021
Затримка місячних,а тести негативні?
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Наталія
29.12.2021
Добрий день. Дитині 9 років за грудиною тиснючий біль ніби воздух ходить. Як тільки виходить воздух їй стає легше і часта відрижка. Що це може бути. Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідна консультація кардіолога, гастроентеролога. Обстеження - електрокардіограма, УЗД органів черевної порожнини.
Оксана
29.12.2021
Буду дуже вдячна за ваша пораду. Місяць тому підчепила від дитини вірусну інфекцію. Три тижні був сильний нежить і закладений ніс, почала приймати краплі в ніс ( оксиметазолін, гідро хлорид) , ніс відразу розблокувало, але заклало вуха. Вже четвертий день триває закладеність. Як зняти закладеність? Наперед вдячна!
Ответ от врача
Доброго дня. Закладеність у вухах буває при різних захворюваннях і лікування кардинально відрізняється. Тому спочатку огляд лікаря, а потім адекватне лікування.Чим довше зволікати ,тим важче буде повернути звук.
Аліна
29.12.2021
Доброго дня, якщо до затримки ще декілька днів, а тест позитивний, але не дуже яскрава смужка, а хгл 81, це дуже замалий показник для вагітності ?
Ответ от врача
Доброго дня. Цифри 81 свідчать про вагітність. Вам потрібно зробити УЗД на протязі 7-10 днів від першого дня затримки.
Таня
29.12.2021
Добрий день, про шо можуть свідчити білі рідкі виділення?
Таня
29.12.2021
Добрий день, про шо можуть свідчити білі рідкі виділення?
Ответ от врача
Доброго дня. Можуть свідчити про наявність бактерій. Зверніться на огляд до гінеколога.
Ірина
29.12.2021
Мені 29 р. Яка може бути причина що місячні уже 13 днів іще не закінчуються,місячні не значні а зовсім по чучуть ідуть
Ответ от врача
Добрий день. У вас аномальна маткова кровотеча, оскільки кров‘янисті виділення тривають довше 8 днів. Причин може бути багато: від міоми та ендометріозу до звичайного порушення овуляції. В будь-якому випадку необхідно звернутися до гінеколога і зупинити кровотечу.
Олександра
29.12.2021
Доброго дня. Робила щеплення джонсон. Після того дало на нервову систему. Панічні атаки. Тяжко ков ати слину. Пройшла курс лікування в нервопатолога. Тримає вже5місяців. Скільки часу потрібно щоб вийти зтого. Чи може щеплення так дати 5637
Ответ от врача
Доброго дня! Так, це може бути реакція після щеплення. Все індивідуально. Може тривати до року і більше.
Иванна
29.12.2021
Сделала анализы на гормоны щитовидной железы, не могу понять что в норме, а что нет
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно звернутися з результатами аналізів на консультацію до ендокринолога
Аніта
29.12.2021
Доброго дня, що робити коли затримка уже 7 днів но статевого акту ще не було?
Аніта
29.12.2021
Доброго дня, що робити коли затримка уже 7 днів но статевого акту ще не було? Дуже переживаю
Аня
29.12.2021
Доброго дня)Плануємо вагітність,до затримки менструації 2дні,сьогодні зробила тест на вагітність(цей що після 7 дня від зачаття)-негативний,лікар сказала завтра здати кров на Хгч.Чи може тест бути помилково -негативним,а кров показати позитивний результат,чи нема на що сподіватися?
Ответ от врача
Доброго дня. Тести бувають зрідка хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Катя
29.12.2021
Доброго дня, відповіжте будласка Був статевий акт, але все захищено, презерватив не порвався,але потім я трогала його статевий акт як він зняв презерватив, і тов самов руков трогала себе за піхву, чи дуже великий шанс вагітності???
Ответ от врача
Доброго дня. Малоймовірно
Василина
28.12.2021
Доброго дня, в мене мала бути менструація 22 грудня але так і не почалася.. дуже тягне низ живота вже пару днів а меструації немає і статевий акт регулярний ... Що це може означати...
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові та зверніться на консультацію до гінеколога
Анджелина
28.12.2021
Був СА захищений але в середину не кінчанув (14.11 і 24.11)після цього пішли місячні 26.11на тиждень швидше і зробила тест 8 днів після першого статевого акту який показав мені 1 смужку 26.12 мали початись місячні ,живіт тягне останніх два дні,не нудить, але їх немає в чому може бути проблема і чи мені переживати про небажану вагітність
Ответ от врача
Доброго дня. Для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Інна
28.12.2021
Добрий день)хочу запитатись....в мене дитина їй 3.6 роки, в неї аденоїди 2-3ст. Їй тяжко дихати, це впливає на мову, вночі хропить, дуже часто хворіє, а саме головне стала погано чути...нам сказали як вирізати аденоїди слух відновиться Мені цікаво скільки буде коштувати операція (аденотомія)та всі необхідні передопераційні аналізи, анестезія тощо.?? Яким методом у вас вирізають їх? Які аналізи потрібно здавати щоб дитина легко це все пережила? І скільки часу потрібно перебувати в лікарні до і після операції?
Ответ от врача
Доброго дня. Нажаль, щоб повністю оцінити стан дитина і надати достовірну інформацію необхідний об’єктивний огляд. Ми чекаємо на Вас, та в першу чергу спробуємо допомогти консервативно.
Winter2021
28.12.2021
Доброго дня! Скажіть будь ласка чи може ревматизм давати сильну тахікардію? Дякую!
Ответ от врача
Доброго дня. Так, при ревматизмі може бути тахікардія, але для того, щоб сказати, що саме спричиняє її потрібна консультація
Таня
28.12.2021
Доброго ранку. Мені 17 років. 22 грудня повині були розпочатися місячні але їх досі немає. Перед цим СА був у призирвативі. Один день були виділення коричневого кольору. Живіт не болить та не має нудоти. Перед цим у мене була проблема (тріщина в анальному проході але все пройшло) це може яклсь вплинути на затримку місячних? Що робити я хвилююсь?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо статевий акт був захищений ,то немає причин для хвилювання. При проходженні супутньої терапіх, міг виникнути гормональний збій. Ви можете здати аналіз на В-хгч.
Альона
27.12.2021
13.12 на УЗД констатували, що овуляція відбулася. 22.12 по плану початок менструації, вона так і почалася, але лише незначна кількість і коричневого кольору. Зараз ниє поперек і низ живота 26.12 тест позитивний, 27.12 ХГ - 22.5 Чи не замалий показник ХГ? І чи є нормою виділення?
Ответ от врача
Доброго дня. Показник не замалий, але все ж більш важлива динаміка. Якщо ХГЛ зростає - вагітність розвивається. Стосовно виділень - незначні кров'янисті виділення в період імплантації можуть спостерігатися. Вони самостійно припиняються і не потребують призначень. Якщо ж виділення збільшуються і з'являються або посилюються болі - потрібен огляд гінеколога та УЗД
Наталія
27.12.2021
Доброго дня, в мене затримка менструації. Останій незахищений СА був 26.10 але закінчення в середину не було, після нього почались болі внизу живота, а після цього 30.10 почалися місячні в свій срок, були 5 днів. Потім десь 20.11 почав боліти і тягнути низ живота,  25.11 почалися місячні, раніше на 5 днів, місячні пройшли знову близько 5 днів. В 12-17.12 були виділення схожі на овуляцію,  до цього робила тест  результат негативний. Ніяких симптомів вагітності не було. 25.12 знову почалися болі внизу живота, періодичні і тянущі як перед місячним, проте місячних досі немає. В цьому місяці захворіла грві, почали прорізатися зуби мудрості,  а через два-три дні після цього всього - 20.12 зробила другу дозу вакцини від ковіду, перенесла тяжко, і були стреси на навчанні. Після цього всього пережитого за цей місяць може бути затримка на фоні стресу? В чому може бути ще причина? Начиталась жахів за "кольорову" вагітність і інші ситуації, і тепер нервую ще більше, чи вагітність можна виключити за цих обставин (двох місячних після СА і тесту) ?
Ответ от врача
Доброго дня. Ймовірність вагітності надзвичайно мала, швидше за все, це затримка менструації на фоні стресу. Але треба визначити причину болю внизу живота - необхідно звернутися до лікаря
Любов
27.12.2021
Доброго дня. У батька перелом шийки бедра, вік поважний 70 років та сахарний діабет. Де у Вінниці можна зробити операцію?
Ответ от врача
Доброго дня. У нашому медичному центрі вашому батьку нададуть високоспеціалізовану медичну допомогу, проведуть оперативне лікування та повноцінний реабілітаційний період
Христина
27.12.2021
Доброго дня. Минулого місяця(10.11) був незахищений СА в день овуляції, але закінчення в середину не було. В тому ж місяці (23.11)була менструація. І після того СА більше не було. А в цьому місяці менструація мала початись 22.12. але вже 5 день затримка. Робила тест - показав негативний, але є легка біль внизу живота, зуд, набряк і печіння в області статевих органів. І ще я була сильно захворіла і приймала антибіотики через те що не могли збити температуру.Чи є можливість того, що я вагітна?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми. Хвороба, стрес - все це могло стати причиною зміни менструального циклу. Щодо тестів - зрідка вони можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ. Та зверніться на консультацію до гінеколога - наявність болю, набряк є приводом записатись на прийом до лікаря
Олена
27.12.2021
В 2016 році було зроблено УЗД щитовидної залози та взята пункція з вузла- поставлено діагноз хронічний тереоїдит,вузли в правій та лівій долі щитовидної.Лікування ніякого не призначалося,лише необхідно кожні півроку здавати аналізи ТТГ, Т3 вільний,Т4 вільний,АТПО. Всі ці попередні аналізи були показники в нормі, але останній аналіз показав що Т4 вільний нижче норми ,а саме 0,884 нг/дл (норма 0,93-1,7), ТТГ,Т3 вільний,АТПО в нормі.Підкажіиь, будь ласка,що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Запишіться на онлайн консультацію. Дану ситуацію треба з Вами розібрати і ознайомитися з усіма результатами
Ольга
26.12.2021
Місяці 3 назад вправляли спину, після чого не почались місячні. Що це може бути? Що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідна очна консультація з дообстеженням
Тамара
26.12.2021
Доброго дня) Скажіть будь ласка на які таблетки можна замінити Креон,щоб вони не піднімали сечову кислоту. Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Як і усі медикаменти, ферменти призначаються лише лікарем, тому дозу препарату або на який замінити, чи є така потреба в ферментах - вирішує тільки Ваш лікуючий лікар!
Тетяна
26.12.2021
Був гіпотеріоз,приймала л тироксин.Після ковіду перехворіла і став дуже низький ТТГ 0.137; потім0,387;потім0,25О. Здала антитіла 0,846. Що робити далі.Дуже переживаю
Ответ от врача
Доброго дня. Зараз приймаєте L-тироксин? Якщо так, то зменшіть на 25 мкг Вашу дозу. Якщо ні- зробіть УЗД щитоподібної залози та запишіться на онлайн/очну консультацію
Герда
25.12.2021
Добрый день. Подскажите пожалуйста, ребенок 7лет девочка, спокойная , рассудительная, переболела ковидом 3 недели назад , сейчас очень сильно вздрагивает всем телом, ранее она моргала глазами , врач прописал нообуд и магний В6 она прошла курс , и сейчас я опасаюсь давать ей обратно это лечение , что Вы посоветуете , что это может быть?
Ответ от врача
Добрый день. Чтобы ответить на ваш вопрос нужна очная консультация с дообследованием.
Яна
25.12.2021
Доброго дня в мене затримка менструації. Останній раз були 16листопада. Зазвичай мій цикл регулярний триває до 33днів.І от затримка 8днів. Робила 22числа тест показав одну полоску.В той день вечером явідчувала тягнуч болі внизу живота і попереку. Я думала почнеться менструація,але не почалася. Ці пару днів я теж відчуваю тягнучі болі в низу живота попереку,але вже,не так сильно як 22числа відчувала.А інколи просто поперек тягне . Підкажіть будь-ласка ,що це може бути? В мене такого ніколи ,не було щоб пару днів підряд відчувала тягнучі болі ,як на менструацію.
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ. Ниючі постійні болі внизу живота разом із затримкою місячних можуть бути при фолікулярній кісті яєчника. Зробіть УЗД і зверніться на очну консультацію до гінеколога
Людмила
25.12.2021
Если ли у Вас детский пульмонолог?
Ответ от врача
Добрый день. Нет
Лилия
25.12.2021
Сутки назад у меня были симптомы похожие на микроинсульт (как я думаю). У меня было онимение левой части лица, не полное онимение левой руки, не могла открыть левый глаз (сейчас открываю но не до конца), опустилось левое веко, временами была как бы давящая боль в области сердца, и несколько раз кружилась голова когда я вставала, несколько раз за ночь как будто не хватало воздуха, и мозг думал дольше чем обычно, и как будто не совсем точно расчитывал расстояние до предметов. Эти симптомы я почувствовала ночью когда проснулась, и они сохранялись в течении нескольких часов, к утру практически все прошло, осталось то что я до сих пор не могу полностью открыть глаз и днём ещё несколько раз была давящая боль или тяжесть в области сердца. Я не знаю что это было микроинсульт, микроинфаркт или заземление какого-то нерва. Обратиться к врачу не было возможности, ребёнок инвалид на аппарате и его не было на кого оставить. И вот вопрос: если я не обратилась к врачу сразу, и симптомы прошли, если я допустим завтра или послезавтра обращусь, то по каким-то анализам можно будет определить что всё таки со мной произошло?
Ответ от врача
Доброго дня! Можливо потрібно буде робити МРТ головного мозку! Звертайтесь до лікаря, гарно зібраний анамнез - це 70 відсотків поставленого діагнозу!
Маріна
24.12.2021
Доброго вечора у мене мали бути місячні 21 числа ну у мене 17 числа була якась мазня темно корчиного кольор десь три дні що це може бути? Може бути таке що я вагітна чи ні?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідна очна консультація гінеколога.
Марина
24.12.2021
Добрий вечір. За 10-12 днів до місячних завжди наливаються груди і стають більш чутливі, а цей раз болять і ніби збільшилися лімфовузли. Чи може так бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Так може бути, це передменструальний синдром
Інна
24.12.2021
Чому може виникнути багато білих виділень? (Чи може це свідчити про вагітність?)
Ответ от врача
Доброго дня. Наявність виділень свідчить про порушення мікрофлори у піхві ! На флору впливає багато різних чинників. Потрібно здати мазки , щоб з’ясувати чому у вас такі виділення. А про вагітність свідчить відсутність місячних , а не наявність білих виділень
Марина
24.12.2021
Доброго дня доньці 9років за місяць 10.появились білі виділення без запаху.Інших скарг немає.Що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Це може означати, що в її організмі підвищується рівень жіночого статевого гомону - естрогену, виникають вторинні ознаки статевого дозрівання. В піхві починають розмножуватись лактобактерії, як у дорослих жінок, що і дають появу білих виділень. Але, щоб бути впевненим, що це дійсно так - зверніться до дитячого гінеколога
Татьяна
24.12.2021
Доброго дня, з ранку коли прокидаюся сильне серцебиття, і запоморочення , слабкість, потовиділення, весь день такого немає, це серце чи можливо щось інше? Гормони щитовидної в норм.
Ответ от врача
Це може бути патологія як серцева, так і інших органів та систем . Потрібна очна консультація спеціаліста.
Оля
24.12.2021
У мене щось висипало на вагіні свербить больно ходить в туалет і сича жовта
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на очну консультацію до гінеколога
Оля
24.12.2021
У мене щось висипало на вагіні свербить больно ходить в туалет і сила жовта
Марина
24.12.2021
Доброго вечора! Таке питання Під час сексуального акту пішла кров , місячні минули , що це може бути?
Ответ от врача
Добрий вечір. Може бути тріщина слизової піхви
Анна
23.12.2021
Доброго вечора, таке питання вже 4 місяці в мене встановлено негормональну спіраль, але цей місяць місячні ну дуже скудні, і їх дуже мало, чи є це нормою?
Ответ от врача
Доброго дня. Може бути, та рекомендуємо ґ вам зробити УЗД для контролю.
Виктория.
23.12.2021
Доброго вечора.В мене місячні почалися в 13 років,а зараз мені 18 і від самого початку менструації у мене затримки до 10 місяців
Ответ от врача
Доброго дня. Це серйозна проблема, що може мати дуже багато причин. Щоб встановити цю причину і налагодити менструальний цикл - зверніться до гінеколога
Таня
23.12.2021
Затримка місячних 10 днів
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте аналіз крові на ХГЛ та зверніться на консультацію до гінеколога
Оксана
23.12.2021
7 день задержки, обе груди болят, подташнивает, но недавно пошли какие-то красные выделения
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте аналіз крові на ХГЛ та зверніться на консультацію до гінеколога
Вікторія
23.12.2021
Доброго дня,скажіть будь ласка. Ми плануємо малюка ,через нерегулярний менструальний цикл ,назначили НОРМОЦИКЛ,якщо я завагітніла (незнаю чи про це) чи можуть бути критичні дні,але не такі як завжди а в меншій кількості??? Чи можна пити фолієву кислоту з цим препаратом? І чи взагалі самостійно її можна починати пити?
Ответ от врача
Доброго дня. Препарат фолієвої кислоти ви можете починати пити вже. Якщо критичні дні прийшли з затримкою в в нетиповому об'ємі - вам варто звернутися до гінеколога для дообстеження.
Людмила
23.12.2021
Мені53роки, останні місячні були 27квітня цього року, і 21грудня знову почалось мазання два дні
Ответ от врача
Добрий день. Потрібно зробити УЗД та звернутись на консультацію до гінеколога
катя
23.12.2021
В моєї доньки ,їй 9 років почали проявлятись незрозумілі речі,коли ми лягаємо спати,то вона не може на повні груди дихати ,то їй хочеться плакати,то у неї трусяться ноги,і вона не може заснути
Ответ от врача
Доброго дня. Так як дані симптоми мають місце лише перед сном, можливо у дитини з'явились неприємні асоціації. Для того, щоб з'ясувати причину рекомендуємо звернутися на консультацію до дитячого психолога.
Олександра
23.12.2021
Доброго ранку. Приймаю гідазапам вже4місяці. Скільки часу можна його приймати
Ответ от врача
Добрий ранок!Від кількох днів до 4-х місяців.Але все залежить від вашого самопочуття.Можливе і продовження курсу препарату,але лише за визначенням вашого лікуючого лікаря!
Валя
22.12.2021
Добрий вечір!сьогодні мали вже закінчитись місячні,виділень вже майже не було.Сьогодні 5_й день .Але знову болить живіт і почались рясні виділення.
Ответ от врача
Доброго дня. Як можна швидше зверніться на огляд до гінеколога.
Галина
22.12.2021
Добрий вечір! Ситуація така: в дитини(11р) дещо незвичайно виглядають кістки на одній нозі,, були в хірурга,, сказав що то така хвороба росту,, може бути акромегалія,, а може і не бути,, спостерігати ,, як можна спростувати чи підтвердити той діагноз??
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно бачити дитину, щоб правильно оцінити стан кістково-м'язевої системи, функцію суглобів. Після огляду,можливо, додаткові методи обстеження. Після визначення стану здоров'я лікар зможе надати рекомендації.
Searose
22.12.2021
Доброго вечора! Підкажіть, будь ласка, що робити, якщо сильно болить серце і збивається з ритму, якщо всі дослідження в нормі(ЕКГ, ЕХО, Тредміл....) Що це може бути і як припинити такий стан? Дякую!
Ответ от врача
Доброго вечора. Для того, щоб дати відповідь на запитання, потрібно зробити холер ЕКГ (це кардіограма, яка пишеться добу, оскільки звичайна ЕКГ не все може зафіксувати ) та консультація кардіолога
Олександра
22.12.2021
Чи може боліти голова коли є панічні аиаки як вони лікуються чи довго чи може бути то від щеплення бо вже тримає ввд серпня
Ответ от врача
Доброго дня!Так!Головний біль є також одним із проявів панічної атаки.Тривалість індивідуальна.Може також бути результатом щеплення!
Ірина
22.12.2021
В жовтні місяці у мене підвищилась температура,коливалась від 37.1 до 37.6 на протяжі трьо тижнів,тянуло спину в області поясниці!Здала загальний аналіз сечі,результита навпроти яких стоїть зірочка :Колір -жовтий,прозорість- мутнувата,є слиз,,кристали сечової кислоти поодиноко в препараті,дріжджіподібні гриби та еритроцити незмінні!Терапевт виписала уролесан(по 15 капель три рази вдень) та но-шту пити напротязі місяця. Діагноза так і не поставивши.Що це може бути ?І чи правильне лікування притаких аналізах ?Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваші запитання необхіден огляд та, при необхідності, дообстеження. Лише по результату аналізу важко це зробити.
Андрій
22.12.2021
Добрий день. У мене травма коліна (частковий розрив хрестоподібної зв'язки). Травматолог призначив Кроксен (антидепресант). Як допомагає цей препарат у разі травми?
Ответ от врача
Доброго дня . Інколи можуть бути супутні психоемоційні стани які потребують призначення таких препаратів , в залежності від стану пацієнта . Для уточнення потрібен огляд лікаря .
Оксана
22.12.2021
Здравствуйте.Меня зовут Оксана 46 лет.последние месячные были не рясные 3 дня и не много с неприятным запахом.после них есть не большие выделения тоже не приятный запах.не много есть тошнота после еды.тяжесть не большая внизу живота.без боли
Ответ от врача
Добрый день. Чтобы ответить на ваш вопрос нужна очная консультация с дообследованием. Обращайтесь, будем рады помочь
Оля
22.12.2021
Які таблетки для переривання вагітності на 4 тижні і де йх можна кукпити
Ответ от врача
Доброго дня! Ми не надаємо допомогу з приводу переривання небажаної вагітності. Можемо допомогти з наданням інформації з питань планування сім'ї, перебігу вагітності за потреби.
Ольга
22.12.2021
відбувся перший СА. незахищений був. 16 день після завершення менструації. тривалість циклу 24 дні. СА наче був перерваний,але не можу стверджувати, що не потрапило всередину.. незначна нудота (короткочасна), відчуття спраги, ниючі відчуття в області поясниці, невелике здуття живота, відчувається біль у грудях при натиску. це вагітнсть, самонавіювання? чи всього лиш звчайні симптоми після першого СА ? Хвилююсь. варто вживати Постинор? чи просто спосетргати і чекати ? які дії і міри вжити?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо з моменту СА пройшло не більше 72 години, то ви можете випити Ескапел (для екстренної контрацепції). Якщо у вас буде затримка місячних - зробіть тест на вагітність або здайте аналіз на В-хгч, який точно показує вагітна жінка чи ні. Кожна жінка з початком статевого життя має відвідати лікаря гінеколога, що ми радимо вам зробити .
Наталия
22.12.2021
був НСА, партнер стверджує що наче встиг вчасно перервати акт. але чомусь переживання присутні. начиталась про за і проти Постинору, підкажіть, будь ласка, чи варто пити? чи дуже тяжкі і серйозні наслідки наслідки має цей препарат? завтра буде 3й день після СА.
Ответ от врача
Доброго дня. Наслідки прийому Постинору набагато легші, ніж наслідки переривання небажаної вагітності. Якщо ще не пройшло ще 72 години від СА - прийміть засіб для екстренної контрацепції, він для цього і створений
Александра
21.12.2021
Чешутся стоки, ощущение что , что то мешает когда станешь на стопу, и лёгкая боль. Спит на ягодицах лёгкая. Випила Цитрин , прошло 6 часов суд со стопов не ушла. Что делать?
Ответ от врача
Доброго дня, для диференційної діагностики захворювання необхідно прийти на консультацію до ортопеда, так як описані вами скарги відповідають під декілька захворювань,та лікування виключно індивідуально для кожного пацієнта
Нина
21.12.2021
Тест позитивный, боль в грудях и в левому боку. Нащупала в левому боку органа нечто круглое и твёрдое. Что может быть?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідна очна консультація
Наталья
21.12.2021
Заключение рентген снимка. ппн б/о
Юра
21.12.2021
Доброго дня ,підкажіть будь ласка які документи потрібні для авіаперельоту з ЦД 1?
Ответ от врача
Можете звернутися до Нас в центр і отримати заключення ендокринолога англійською мовою
Віка
21.12.2021
Доброго дня)Зараз 18 день циклу флікулометрія показала,що овуляція відбулася,з 14 дня циклу приймаю утрожестан і колю інжесту,відчуваю чутливість в грудях,чи можна вважати це ознакою запліднення чи це дія прогестерону,в інтернеті читала,що його п’ють на 16 день циклу?
Ответ от врача
Доброго дня. Утрожестан та Інжесту призначає гінеколог за певними, визначеними показами. Якщо лікар прийняв рішення призначити засіб - він обов'язково мав пояснити можливі реакції, побічні дії і що в таких випадках робити. Самостійно, без призначення лікаря, не раджу використовувати прогестерон. А зазначені Вами симптоми не можна віднести до достовірних ознак вагітності.
Олександра
21.12.2021
Були панічні атаки.боліло все і голова і серце. Болить хребет і шия пройшла кур лікування. Зараз терпне голова обличчя біля вуха. Якась нета є як колись все думаю шо болить
Ответ от врача
Доброго дня. Що саме Вас цікавить?
Інна
21.12.2021
Доброго дня, допоможіть розшифрувати аналізи: пролактин молекулярної форми 10.6 нг/мл; макропролактин big-big+ big-форма, частка від загального 7.0; мономерний пролактин ( біологічно активний) 9.8 нг/мл. Чи відповідають результати нормі?
Ответ от врача
Доброго дня. Взагалі - то норма, але потрібно вказати референтні норми лабораторії в якій робили аналізи.
Іванка
21.12.2021
Доброго дня!Пів року назад народила,після пологів вже 2 рази були місячні,цього разу затримка 6 днів (якраз цього місяця завершила гв)вчора робила тест,негативний.час від часу потягуц внизу живота і інколи поколює ніби в яїчниках(то з одної то з іншої сторони).Пригадую що таке було на початку вагітності,тоді мені сказали шо це нормалтно тому що все міняється і тд.не розумію в чому причина затримки?
Ответ от врача
Доброго дня. Причин затримки менструації може бути багато, а затримка до 7 днів може бути варіантом норми. Якщо за 2-3 дні менструація не почнеться - варто звернутися до гінеколога
Інна
21.12.2021
Доброго дня, допоможіть розшифрувати аналізи: пролактин молекулярної форми 10.6 нг/мл; макропролактин big-big+ big-форма, частка від загального 7.0; мономерний пролактин ( біологічно активний) 9.8 нг/мл. Чи відповідають результати нормі?
Ответ от врача
Доброго дня. Взагалі - то норма, але потрібно вказати референтні норми лабораторії в якій робили аналізи.
Андрій
21.12.2021
Добрий вечір Мені три місяця назад ампутували пів великого пальця Він зажив але ще болить при дотиках Може підкажете якусь мазь щоб швидше повністю зажило
Ответ от врача
Дякую Доброго дня. Для того, щоб призначити лікування необхідно оглянути рану?
Ірина
20.12.2021
Добрий вечір, вже як тиждень болять груди, запор, на вигляд збільшився живіт. Через 4 дні мають початися місячні. Скажіть будь-ласка, чи може це бути якийсь збій через те, що не давно я перехворіла на цистит і через нього в мене був збій місячних?
Ответ от врача
Доброго вечора. Цистит не міг викликати порушення менструального циклу. Чутливість молочних залоз, набряклість, збільшення живота можна віднести до передменструального синдрому. Для більш точного заключення необхідний огляд. Зверніться на обстеження до гінеколога.
Галина
20.12.2021
23 роки , неродяча,невагітна, останній візит у гінеколога квітень 21року , виявила на правій статевій верхній губі гальку не болюча на вигляд маленька , на ощуп здається більша , раніше таке дуло через гоління волосся і сама зникала . Під скажіть можливо ванночку якусь ? Які мої дії ? Почуваюся добре
Ответ от врача
Доброго дня. Треба звернутися на огляд до гінеколога - може бути кіста бартолінової залози - в такому разі необхідне хірургічне лікування
тетяна
20.12.2021
Добрий вечір.Остані місячні були 21 листопада.13 грудня почало тошнити зробила тест показало 2 смужки. почала пити норколут. сьогодні робила тест показав негативний.чи може це бути вагітність.
Ответ от врача
Добрий день Уточніть з якого числа ви почали прийом Норкалут ?
Катерина
20.12.2021
Доброго вечора, мали розпочинатися місячні, захворіла, випила антибіотик (азитроміцін) два дні помазалось,а місячні так і не настали. Які мої подальші дії?
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідно звернутись на консультацію до гінеколога
Оксана
20.12.2021
Після видалення невуса захисна корочка відпала на 5-й день, однак на її місці відкрита рана, яка болить і мокріє. Родинку видаляла в Альтамедиці. Тепер не знаю що робити. Хірург сказав тільки промивати хлоргексидином, але це не допомагає. Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Залиште, будь ласка, свій контактний номер телефону та дату, коли було видалення і з Вами обов'язково зв'яжеться лікар.
Таня М.
20.12.2021
Добрий вечір, чи можлива вагітність після місячний на наступний день був незахищений сп цикл 26-24?
Ответ от врача
Доброго дня. Стовідсотково виключити вагітність не можна
Дима
20.12.2021
Уже четыре года при касании к кончику головки возникает недержание мочи. Также три года в области паза тянущее ощущение. Уролог после анализов, где все в норме, направляет к Неврологу, но КТ и МРТ крестсово-поясничного отдела также не находят отклонений. Подскажите, что делать.
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на Ваше запитання необхідна очна консультація уролога та, при необхідності, дообстеження
Наталья
20.12.2021
Добрый день. Три дня назад сделала прививку от ковид пфайзером. Болит лимфоузел под рукой, в которую делали укол, держится температура 37-37,1, слабость, бросает в жар. Какое максимальное количество дней могут держатся эти симптомы?
Ответ от врача
Доброго дня. Лімфаденопатія може бути внаслідок вакцинації або внаслідок запального процесу в організмі. Для більш детальної діагностики зробіть, будь ласка, загальний аналіз крові і УЗД вузла та зверніться до терапевта
Марія
20.12.2021
Доброго дня.1.12.21 мені було зроблено гістерокопію ,діагноз хронічне запалення ,прописали курс антибіотиків .17.12 отримала одну дозу вакцинації від ковід .Чи може вакцинація негативно повпливати на запальний процес?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні, не може
Мария
20.12.2021
Варикоз вен...хрустять сустави, хочу пропивати коллаген, желатин...але чи не згущують кров ці продукти? Чи це не пртипоказано при варикозі? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Колаген не протипоказано при варикозі
Іванка
20.12.2021
Чому місячні як завжди сім днів і рясні а через 21 день 4 дня і не рясні і уже пройшло 28 днів а місячних Ще немає
Ответ от врача
Доброго дня. Це може бути або вагітність, або порушення менструального циклу. Якщо живете статевим життям - завжди є імовірність вагітності - здайте кров на ХГЛ. Порушення менструального циклу може мати різні причини, тактика дообстеження встановлюється після огляду.
Василий
20.12.2021
Мне два дня назад поставили катетор через мочевыводящий канал, можно ли сейчас провести лапароскопическую операцию по удалению простаты
Ответ от врача
Доброго дня. Для того, щоб провести оперативне втручання, необхідно пройти ряд обстежень , але перед цим необхідна консультація уролога. А вже потім вибрати день і методику оперативного втручання
Іванка
20.12.2021
Чи може бути затримка через закінчення гв?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо всі інші причини виключені - можливо
Andrii
19.12.2021
Доброго вечора. 4 місяці тому травмував коліно. Наслідки: постійний хрускіт та невеликий дискомфорт в коліні, біль при згинанні коліна стоячи з одночасним випрямленням стопи. Зробив рентген - все добре. Висновок МРТ: "МР-ознаки розриву задньої хрестоподібної зв'язки; часткового розриву передньої хрестоподібної зв'язки; гемартрозу лівого колінного суглоба. Описані зміни заднього рогу медіального меніска слід диференціювати між дегенеративними змінами та горизонтальним інтраменіскальним розривом". Підкажіть, які можливі методи лікування? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. По опису МРТ необхідно виконувати аутопластику хрестоподібних зв'язок. Але для кращої діагностики потрібна консультація, огляд та перегляд інформації на носії
ЮЛІЯ
19.12.2021
Можна завагітніти коли був половий акт під час місячних??
Ответ от врача
Доброго дня. Малоймовірно
Олександра
19.12.2021
Доброго дня! При вагітності лице все в прищах,гноїться,які аналізи потрібно здати?
Ответ от врача
Доброго дня. Враховуючи Ваш стан рекомендуємо записатись на очну консультацію. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Оксана
18.12.2021
Доброго вечора! Яка можлива причина затримки в 20 днів? Мені 24р. останній статевий акт був 21 листопада (тест негативний, робила цього тижня). Якраз перед початком місячних , які б мали початися, зробила другу дозу від Covid-19. І почала приймати антибіотик , бо виявили запалення вуха! Це все може стати причиною такої довгої затримки? Чи можливо це таки вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Прийом антибіотику, хвороби, стреси, зміна клімату - це все може бути причиною відсутності овуляції і, як наслідок, затримки менструації
Антоніна
18.12.2021
Доброго вечора! Підкажіть будь ласка, як діагностувати ревмокардит? По аналізатор є підозра на це захворювання.... Дякую!
Ответ от врача
Доброго дня, необхідно зробити ЕхоКГ та проконсультуватися у кардіолога. За умови, що Ви зробили: загальний аналіз крові, ревмопроби, посів із зіва та носа на мікрофлору та чутливість до антибіотиків, ЕКГ. А також є зв’язок з перенесеною стрептококовою інфекцією.
Ввля
18.12.2021
Чи можливо визначити у жінки коли був останній половий акт і?
Ответ от врача
Доброго дня. Не можливо визначити
менструація
18.12.2021
Була затримка 8 днів, але сьогодні почалися місячні, що це?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми
Віка
18.12.2021
Дитині (3роки) коли 10уколів цефтриаксону під час яких боліла і ніжка, уколи вже відмінили 4 дні назад, а син скаржиться на біль у нозі
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться до хірурга на огляд
Ольга
17.12.2021
Добрый вечер.Спинной мозг:На уровне Th3 Th9,в заднем арахноидальном пространстве, отмечаются различной формы и размеров гипоинтенсивные в T2ВИ очаги артефакти, обусловленые турбулентностью ликвора.Это опасно?
Оксана
17.12.2021
Добрий вечір. Рівень пролактину 33, прогестерону 14 (до місячних 6 днів). Дуже чутливі груди вже більше тижня. Це може бути патологія ?
Ответ от врача
Добрий день. Підвищений рівень Пролактину,на фоні чого може проявлятись мастодинія. Запишіться на прийои для дообстеження та подальшої терапії до гінеколога.
Таня
17.12.2021
7.12 закінчилися місячні 11.12 був незахищений СА з 14.12 тошнить але 15.12 тест негативний, чи можливи виключиьи вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Володимир
17.12.2021
Доброго дня. У мене хронічний холецистит. Камені 3-6мм чисельні. Турбує регулярне газоутворення і позиви відповідні. Особливого болю чи поколювання в правому підребір'ї немає, але іноді є дискомфорт і незначне поколювання. Є загиб жовчного міхура. У свій час вживав ругулярно препарати типу Урсолів за призначенням лікаря. Але ситуація поверталась з припиненням їх вживання. В мене питання: 1. Що ви мені порадите в моєму випадку? Операція чи можливо можна пролікувати якось? 2.Газоутворення, яку у мене є, пов'язано з порушенням роботи в жовчному, чи це може бути ще якась інша причина? 3. Порадьте якийсь препарат і який, якщо такий є, щоб вирішити проблему мого жовчного і газоутворення, щоб налагодити жовчоутворення і не видаляти жовчний( розумію, що жовчогінні препарати мені вживати не можна. Тому і запитую. Можливо є якийсь препарат чи фітокомплекс без жовчогінного ефекту?) 4 Можливо будуть ваші додаткові поради, рекомендації щодо моєї ситуації.
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідна очна консультація гастроентеролога! Рекомендацій по лікуванню заочно не надаємо.Відповіді на запитання можна отримати після огляду у лікаря
Ольга
17.12.2021
07.12 був секс , мені 16 це було в другий раз, використовували презерватив , овуляція закінчилась ще 01.12 , і чомусь затримка місячних , сьогодні 2 день і дуже хвилююсь .. нерозумію чого так..
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Маряна
17.12.2021
Болить ліве плече,плюс болить в області тазу з поавої сторони і віддає в пятку.Шо цеможе бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідна очна консультація. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Володимир
17.12.2021
Доброго дня. У мене хронічний холецистит. Камені 3-6мм чисельні. Турбує регулярне газоутворення і позиви відповідні. Особливого болю чи поколювання в правому підребір'ї немає, але іноді є дискомфорт і незначне поколювання. Є загиб жовчного міхура. У свій час вживав ругулярно препарати типу Урсолів за призначенням лікаря. Але ситуація поверталась з припиненням їх вживання. В мене питання: 1. Що ви мені порадите в моєму випадку? Операція чи можливо можна пролікувати якось? 2.Газоутворення, яку у мене є, пов'язано з порушенням роботи в жовчному, чи це може бути ще якась інша причина? 3. Порадьте якийсь препарат і який, якщо такий є, щоб вирішити проблему мого жовчного і газоутворення, щоб налагодити жовчоутворення і не видаляти жовчний( розумію, що жовчогінні препарати мені вживати не можна. Тому і запитую. Можливо є якийсь препарат чи фітокомплекс без жовчогінного ефекту?) 4 Можливо будуть ваші додаткові поради, рекомендації щодо моєї ситуації.
Ірина
17.12.2021
Доброго дня!05.12.2021 р. зробила другу вакцину пфайзер , збільшились лімфатичні вузлизліва в підпаховій ділянці,зробила УЗД 16.12.2021 р,так як відразу після вакцинації відчула там біль!Результат зліва локуються округлі гіпоехогенні лімфатичні вузли 12,0 на 8,5 мм;9,00 на 5,0 мм ворота збережені ,кортикомедулярна диференціація порушена,ехогенність знижена!Чи варто хвилюватись?І взагалі,що робити у такому випадку?Можливо потрібно ще зробити додаткові обстеження?Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. У вас виявили лімфаденіт, це запалення регіонарних лімфатичних вузлів. Через 1-2 тижні лімфатичні вузли мають зменшитись і перестануть Вас турбувати. З аналізів варто ще здати загальний аналіз крові і С-реактивний білок.
Оксана
17.12.2021
Доброго дня, в день овуляції був НСА, через 15 годин випила першу таблетку Постинору, відповідно ще через 12 другу, яка ймовірність вагітності ?
Ответ от врача
Доброго дня. Малоймовірно.
Вікторія
17.12.2021
Доброго дня! Підкажіть будь ласка АІТ і гіпотеріоз це одне і теж? Якщо ТТГ в нормі, а Т4 знижений -це АІТ? Прийом йоду може виправити ситуацію?
Ответ от врача
Доброго дня. АІТ і гіпотиреоз - це різні речі. Для підтвердження аутоімунного тиреоїдиту потрібно зробити АТ- ТПО. Якщо ТТГ в нормі, а ВТ4 знижений- приймати препарати йоду можна.
Яна
17.12.2021
Доброго дня. Цікавить чи є вірогідність нової вагітності, так як з'явились відповідні симптоми, тест показує 1 полоску Маю доню 8 місяців, у 5 місяців закінчила годувати груддю, зараз нам 9 місяць знову з'явилось молоко, болять і потягує груди чи може це бути ознакою нової вагітності? Чи краще записатись до лікаря, переживаю щоб не було проблем з грудьми.
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо у вас після відміни грудного вигодовування відновилась менструація, ви не використовували контрацептиви і зараз у вас затримка, то, для виключення вагітності здайте В-хгч та запишіться на прийом до гінеколога.
Оксана
17.12.2021
Доброго дня,в мене була завмерла вагітність і через який час після неї можна здавати кров щоб аналізи були правдиві
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на консультацію до гінеколога
Христина
16.12.2021
Доброго дня, таке питання до вас, робили операцію на ендометріоз, після операції пила візан три місяці, місячні не пропали а кожен місяць містилося, другий місяц місячних ішло 19 днів, тепер останній місяць почалися 26.11.2021 і вже ідуть 21день. Курс візана вже закінчився 3 дні назад, прописали ковозупиняючі таблетки теж про пила їх но мазня не припиняється, коли мазня закінчиться?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно знати ваш вік, локалізацію процесу та об'єм оперативного втручання
Маша
16.12.2021
Добрий день, вибачте хотіла дізнатися я у вересні робила кардіограму, мені в понеділок треба іти на влк, треба повторно робити?
Ответ от врача
Доброго вечора ,так потрібно повторно , якщо б ви зробили тиждень тому тоді ні ,а так потрібно повторити
Настя
16.12.2021
Доброго вечора … як користуватись вушними каплями Дроплекс? Чи правильно я користуюсь ? Чи мають вони потрапляючи у вухо повнітю , розтікатись по вухові? Коли закапаю , лежу чи 5 хв- чи 15 хв потім закриваю вухо ватою.. встаю і відчуваю що вони виливаються назад і впитуються у вату…
Аня
16.12.2021
Доброго дня)Цикл 28 днів,на 13 день циклу фолікулометрія показала два фолікули 21 і 15мм,але ендометрій 6мм,це може якось завадити зачаттю?
Ответ от врача
Доброго дня. За день-два має відбутися овуляція, а ендометрій має додати ще 1-2 мм і це нормальні умови для зачаття. Товщина ендометрію має значення більше для імплантації заплідненої яйцеклітини, яка відбудеться через 5-7 днів після запліднення.
Антоніна Лазарева
16.12.2021
Відбувся анальний секс з партнером, спочатку був в презервативі. Потім презерватив порвався і партнер захотів пару раз без презерватива. Після цього далі одягнув презерватив. Партнер захотів спробувати запхати палець в анальний отвір, а потім запхав в вагінальний отвір. Пройшло 2 тижні і почались начебто місячні. Але збільшився низ живота і є ще досі. Чи може це бути вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо був тільки анальний секс, то вагітності нема.
Ірина
15.12.2021
Мажучі виділення з 10 ї таблетки на Клайрі і не припиняються 4 й місяць прийому , чи варто продовжувати приймати препарат , чи є шанс що організм адаптується?
Ответ от врача
Доброго дня. Варто завершити прийом упаковки. Якщо кров'янисті виділення спостерігалися всі 4 місяці прийому-потрібно звернутись на особисту консультацію гінеколога і змінити препарат.
Анна
15.12.2021
Доброго вечора. В мене нерегулярний цикл, місячних дуже давно не було. Нещодавно зявились болі внизу живота та слизисті виділення рожевого кольору, на УЗІ сказали , що мають бути місячні. Уже 5 день, а виділення такого ж плану. По мазку було запалення. Зараз почало колоти в правому яичнику та дуже болять груди. Чи можлива вагітність? Можливо, що на УЗІ не було видно?
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте аналіз на В-хгч для виключення вагітності.
Галина
15.12.2021
В мене принастанні овуляції наливаються груди , і такі сидять тиждень майже до критичних, і так вже третій місяць. Чи є це нормою? Така симптоматика в мене появилась після першого в житті СА, і так вже три місяці.
Ответ от врача
Доброго дня. Так, може бути, але потрібно зробити УЗД молочних залоз та зверніться на консультацію до мамолога
Таня
15.12.2021
Доброго дня! В моєї доньки вже як 8 місяців немає місячних,і нічого не тривожить,але переїхала в Польшу,можливо другий клімат,важка робота,стреси
Ответ от врача
Доброго дня. Можливо. Але до лікаря звернутись потрібно обов‘язково! Така тривала відсутність менструацій може вплинути на багато важливих структур в організмі. До того ж, це не причина, а наслідок серйозних гормональних порушень - потрібно розібратися яких.
Оксана
15.12.2021
Доброго дня! Після родів пройшло два місяці і в мене почалися місячні. Місячні тривали чотири дні але були інтенсивні перші два дні. закінчились на пятий день. через день я побачила легеньке кровянисте виділення тільки один раз і воно припинилося на другий день знову це повторилося і припинилося і через чотири дні знов це я побачила таку саму картину. що це може бути? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Жінка через 1.5-2 місяці після пологів обов'язково має звернутися на огляд до гінеколога. Оцінювати лише скарги, без огляду, некомпетентно. Про які б варіанти не йшла мова - потрібен буде огляд найближчим часом. Звертайтеся, обов'язково все з'ясуємо!
Оксана
15.12.2021
Як Постинор діє якщо його прийняти під час або після овуляції?
Ответ от врача
Доброго дня. Немає різниці коли прийняли Постінор. Є різниця в тому що порушується менструація.
Оксана
15.12.2021
Доброго дня, в день овуляції був НСА, через 15 годин випила першу таблетку Постинору, відповідно ще через 12 другу, яка ймовірність вагітності ?
Алла
15.12.2021
Добрий день, я здавала гістологію з двох част. і увисновку №1написано дрібна частинка багатошарового плаского епітелію без підлягаючої тканини, з дифузною слабкою ліфоцинтарною інфільтрацією та розшарована частинка поверхневих відділів слизової оболонки шлунка із залозами антрального типу, без м'язевої платівки, з рясною лімфо-плазмоцинтарною інфільтрацією власної платівки, поверхневий епітелій збережений. №2 В дослідженому матеріалі обривок багатошарового плаского епітелію без підлягаючої тканини, х великою кількості інтраепітеліальних лімфоцитів з ділянкою слабкої дисплазії. Аналіх на хелікобактер пілорі 13.03 S/CO.Будь ласка напишіть, що це за висновки бо мій лікар лікування призначила , але результатів ще не було, а зараз пішла у відпустку. Буде через 2 тижні.
Ответ от врача
Доброго дня. У своєму запитанні ви опублікували частину гістологічного заключення (мікроскопічний опис матеріалу) без гістологічного діагнозу. Також, щоб відповісти на ваше запитання, необхідно знати з якої саме ділянки виконувалася біопсія.
Ніна
15.12.2021
Доброго дня. Скажіть яка причина що часто присутні відчуття що хочеться помаленькому в туалет але не завжди получається.
Ответ от врача
Доброго дня. Це може бути ознаками запального процесу сечовидільної системи . Необхідно проконсультуватися в уролога та пройти необхідні обстеження.
Наталія
15.12.2021
Скільки коштує Ваша консультація?
Ответ от врача
Доброго дня. З вартістю послуг ви можете ознайомитись на нашому сайті або зателефонувавши за тел: 068 840 30 30
Юля
15.12.2021
Ви дали мені відповідь за МРТ з контрастом що воно достовірне,сказали звернутись до нервопатолога.Я зверталась для вирішення проблеми.Кажуть що невроз.Підкажіть будь ласка такі симптоми на невроз вже 2 роки? З вашої точки зору що це може бути? Чи можливо Мрт з контрастом атрофію хробака мозочка не показало.?
Ответ от врача
Доброго дня. Якби була атрофія, то МРТ з контрастом її показала б. Також додатково можна зробити МРТ шийного відділу хребта!
Олександр
15.12.2021
Доброго дня. Після статевого акту з'явився неприємний запах, що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідно звернутись на консультацію до уролога
Яна
15.12.2021
Я приймаю протизаплідні таблетки менмтруація завжди була вчасно на 28 день останьої таблетки цього разу затримка 3 дні на 4 пішли 4 дні були після менструацїї біль в низу живота ниюча але то болить то не болить і так 5 день вже що то може бути
Ответ от врача
Доброго дня. Наявність болю є приводом звернутись на консультацію до лікаря. Пройдіть УЗД органів малого тазу та запишіться на консультацію до гінеколога
Ирина
15.12.2021
Бабушке 85 лет, умер дедушка, с которым прожила 36 лет. Сначала жаловалась на головные боли и деревянный язык. Я обратилась к врачу по месту жительства, та отказала, мотивируя тем, что молодых некуда ложить. Появились приступы агрессии, постоянно проклинает внучку, говорит, что та её ограбила. Временами нормально разговаривает, очень подробно вспоминает прошлое, но внучку проклинает постоянно, несколько раз проклинала меня, сестру. Недавно приехала с порога начала бросаться на меня, затем достала нож и молоток и стала кричать я тебя убью все равно. Как может врач кваливицировать такое поведение. Можно ли ей помочь ещё лечением, или это надо было делать на ранней стадии депрессии после смерти мужа. Посоветуйте пожалуйста, что нужно предпринять. И имеют ли право врачи отказывать, из-за того, что ей 85 лет. Она жалуется на постоянные головные боли, и что не помнит, что она говорила. Сначала у меня было ощущение, что она притворяется, но после нападения с ножом для меня все прояснилось,что ей требуется медицинская помощь.
Ответ от врача
Доброго дня Потрібно звернутись на консультацію до психіатра, так як є такі приступи агресії і проходити курс лікування!
Юлія
14.12.2021
Турбують постійні запори. Які аналізи потрібно здати щоб діагностувати причину?
Ответ от врача
Доброго дня. Причинами закрепів можуть бути різні стани та хвороби. В першу чергу потрібно звернутись на консультацію до лікаря, на якій Вам буде призначено додаткові обстеження
Адриана
14.12.2021
Здраствуйте. Был са 30.11, задержка менструации 7 дней. Иногда боль в низу живота и в области сосков.
Ответ от врача
Добрый день. Наличие боли является поводом обратиться на консультацию к врачу. Касательно задержки - до 10 дней это в пределах нормы, но для подтверждения или опровержения беременности сдайте анализ крови на ХГЧ
Юлія
14.12.2021
Уже як 3 роки страждаю закритими комедонами та болючими прищами в районі тільки підборіддя. Уже була не в одного дерматолога ,результату немає. Допоможіть розібратись.
Ответ от врача
Доброго дня. Для вирішення вашої проблеми необхідна очна консультація дерматолога. Звертайтесь, будемо раді вам допомогти.
Юлія
14.12.2021
Останній тиждень турбує постійна втомлюваність навіть після сну. Дуже важко проснутися ,постійно хочеться спати ( хоча сплю по 7-8 год) відчуваю біль у м’язах по всьому тілу. На який діагноз схоже та до якого лікаря звернутись?
Ответ от врача
Доброго дня. З даними скаргами зверніться до терапевта.
Юлія
14.12.2021
Доброго вечора,час від часу турбує біль в лівій підмишці(зазвичай до та під час місячних) чи може це воспалятись лімфоузел?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідна очна консультація лікаря. Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Галина
14.12.2021
Доброго дня Пила протизаплідні 3 місяці однієї фірми Потім перейшла на другі Ярина Плюс Був статевий акт я злякалась і випила постинор на 3 день Зараз затримка місячних 2 дні чи це може бути вагітність ?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми. Скоріш за все це збій циклу , спричинений дією двох різних компонентів діючих речовин та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
валя
14.12.2021
болит плечевой сустав
Ответ от врача
Доброго дня. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Антоніна
14.12.2021
Доброго вечора! Підкажіть будь ласка, чи може бути періодичне ( дуже часте) підвищення температури тіла в межах 37,0- 37,5, бути симптомом захворювань серця?
Ответ от врача
Доброго вечора. Є ряд патологій в кардіології, які можуть проявлятись підвищеною температурою тіла . Для більш детальної відповіді на ваше запитання потрібно пройти дообстеження - ЕКГ, УЗД серця, лабораторні обстеження, консультацію кардіолога.
Наталія
14.12.2021
Доброго дня. Затримка 9 днів, тест негативний.... Почались місячні на 10день, але не такі рясні як зазвичай... Присутня втома та тошнота ... Болі відсутні. Можлива вагітність?
Ответ от врача
Добрий день, хибнонегативні тести, хоч і рідко, але трапляються. Раджу здати аналіз крові на ХГЛ - це найінформативніше, а потім звернутися до гінеколога
Наталія
14.12.2021
ТТГ 2,32,Т3 3,51,Т41,41 можна розшифрувати?
Ответ от врача
Доброго дня. Гормони щитовидної залози в нормі
Наталія
14.12.2021
Доброго дня. Лікую «Гострий риніт. Лівобічний гострий середній отит» . Приписали : каплі у вуха «Дроплекс» , для носа:спрей «Евказолін», таблетки«Синупрет», «АкваМаріс»; 1-2 дні «Німесил». Лікування було прописано на 7 днів.. Я пролікувалась болей немає , але закладеність у вухах так і є, приковтанні тріскання , також присутній невеличкий нежить (прозорі виділення).. що порадите робити? Іти до лікаря? Чи закладеність мине самостійно?
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на повторну консультацію до свого лікуючого лікаря.
Віра
14.12.2021
Доброго дня, немає місячних 8 день, тест негативний( робила декілька днів підряд), останні місячні були 8.11, цикл ніколи не збивався, але в минулому місяці перенесла сильне емоційне потрясіння, та втратила 5 кг, також в цей період провакцинувалась ( перенесла 2 з високою температурою).Як діяти в цій ситуації? Скільки днів ще чекати?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми. Хвороба, стрес - все це може бути причиною зміни менструального циклу. Щодо тестів - зрідка вони можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ. Якщо протягом тижня менструація не почнеттся-зробіть УЗД і зверніться на особистий прийом і огляд.
Оксана
14.12.2021
Скажіть будьласка, груди набухають до, під час чи вже після овуляції? Бо я не помітила коли вона була, а вчора набухли груди та збільшились соски, а чотири дні до цього був СА незахищений. Така реакція грудей на овуляцію це норма? Чи може бути зачаття?
Ответ от врача
Доброго дня. Може бути на овуляцію, щоб появились такі симптоми на запліднення - має бути 2 - 3 тижні вагітності ( і це індивідуально)
Галина
14.12.2021
Доброго дня. Якщо незахищений СА був 09.12. а овуляція була 12.12.чи 13.12. , то яка імовірність завагітніти?
Ответ от врача
Доброго дня. Велика вірогідність
Катя
14.12.2021
Доброго дня. Був статевий акт. Десь через 7 днів почали боліти соски, трошки підтошнювало тянуло живіт і спину але тест нічого не показував. По місячних задержка 10 днів думала що вагітна. Сьогодні пішли місячні. На даний час нічого не биспокоє але трошки підтошнює і трошки болять груди. Тут може бути вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Дуже малоймовірно. Щоб впевнитися - здайте кров на ХГЛ.
Загребельна Марина
14.12.2021
Доброго ранку. У дівчинки 11 років чухається голова більше року, чухається лобок 2 місяці, особливо під ранок. Також часто зудить спина і грудка. Без висипань. По гінекології мазки та УЗД в нормі. ТТГ і глюкоза крові в нормі, Віт. D, йод та кальцій були понижені, вже місяць їх приймає , а зуд без змін. Глисти ( аскариди) пролікували. Дерматолог сказав що по його частині все в нормі. Що далі робити, які обстеження, до якого лікаря звернутись?
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться до алерголога, щоб виключити побутову алергію
Марта
14.12.2021
Доброго вечора ,я звертаюся з таким питанням , я народила дитину три місяці назад і в мене ще до ціх пір немає місячний ,тільки виділяється біла ридина,і тест негативний.Вчому може бути біда?
Ответ от врача
Доброго дня. Після пологів місячних може не бути досить тривалий час (від 2 місяців до 1,5-2 років) за рахунок високого рівня гормону пролактину. Так що це норма
Маряна
13.12.2021
Добрий вечер мене цікавить таке питаня задержка була 7 днів тест негативний на 6 день закінчились но через день знов помастило 2 дня шас потужне виділеня біль в низу живота яка може бути причина?
Ответ от врача
Добрый день. Якщо ви відкрито живите статевим життям і мали затримку, то вагітність виключити неможливо . Але може бути і гормональний збій, тому вам потрібно прийти на консультацію і пройти УЗД.
Ірина
13.12.2021
Скажіть будь ласка чим можна замінити ксарелто,бо дуже дорогі.Можливо є схожі зі складниками дешевші.
Ответ от врача
Доброго дня. Стосовно заміни препарату вам потрібно звернутись до свого лікуючого лікаря
Владимир
13.12.2021
Добрый вечер. К какому специалисту лучше обратится, если тревожит периодическое онемение в левой руке, начиная от плеча и до пальцев включительно? Онемение наблюдается в основном при поднятии головы немного вверх/назад или при отклонении головы назад. Часто бывает, когда, например, завязываю шнурки обуви, но смотрю при этом куда-то в другую сторону. И какое обследование не лишним будет сделать предварительно(если рентген, то чего? Или МРТ). Что вообще, и что предпочтительнее? Благодарю заранее за ответ...
Ответ от врача
Доброго дня! Потрібно звернутись на очну консультацію до невролога. Обстеження: МРТ шийного відділу хребта
Наталія
13.12.2021
Добрий день. Пройшло 5 міс після пологів. На 3 міс почалась менструація (12 числ). На 4 міс теж 12 числ. А зараз 13 число і ще нема, хоча живіт і поперек ниє 3 дні. Чи може бути що цикл ще не внормувався, чи можлива вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Оксана
13.12.2021
Доброго дня, під час овуляції був статевий акт, хлопець спочатку одягнув презерватив не тим боком потім перевернув на інший правильний бік, яка ймовірність вагітності+ я випила постинор через 16 годин
Ответ от врача
Доброго дня. Мала вірогідність
Ольга
13.12.2021
Скажіть будь ласка два дня мастилось і перестало місячні так і не настали і тепер ноє низ живота і побалюють груди
Ответ от врача
Доброго дня. Наявність болю є приводом звернутись на консультацію до лікаря. Пройдіть УЗД органів малого тазу та запишіться на консультацію до гінеколога
Мария
12.12.2021
Доброго вечора, 4 день місячних почало тошнити, уже тошнить 3 дні, що робити? Може бути вагітність? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Варто звернутися на консультацію до гастроентеролога. Стосовно вагітності - імовірність дуже мала (для підтвердження або спростування здайте аналіз крові на ХГЛ).
наталія
12.12.2021
годую місячних не було рішила провірити перший тест довго взагалі недавав результату потім почав червоніти і зявилися дві полоски і через 5хв полоска на вагітність зникла взагалі потім зробила новий негативний на другий день новий знов негативний незнаю шо було з першим?
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Инна
12.12.2021
Мне 45 лет,задержка 18 дней,полового акта не было более 2х месяцев.
Ответ от врача
Добрый день. Чтобы ответить на ваш вопрос нужна очная консультация. Пройдите УЗИ органов малого таза и запишитесь на прием к гинекологу
Альбина
11.12.2021
Доброй ночі. В перше зіткнулась з такою проблемою. Два дні тому в мене закінчилися місячні. (Була затримка на 4 дні) і ось сьогодні над вечір розболівся живіт сильно і знов почалися місячні ... це мене дуже лякає! зміни які могли "нашкодити" (на мою думку) це стрімке схуднення (10 кг за тиждень), прийом вітамінів ... кіста та підвищений рівень гормона (не памятаю назву ... д/з дифузний зоб) . Наразі біль як при звичайних місячних але більше віддає в лівий бік нудить ... Підскажіть чи потрібно викликати лікаря чи це прсто збій? Хоча стан не критичний і чесно не дуже хочу викликати лікарів адже час витрачиний на незначний випадок комусь може врятувати життя...
Ответ от врача
Доброго дня. Чи можлива вагітність? Ви робили тест? Вам варто звернутися на очний прийом до гінеколога, бо причин такого «збою» насправді може бути дуже багато
Євгенія
11.12.2021
Іноді важкість в грудях - ніби дихати важко Серце не болить. В мене зайва вага - вік 62 роки,гіпертонічна хвороба
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб дати оцінку вашого стану потрібно ЕКГ та огляд кардіолога.
Майя
11.12.2021
Вагітність 39 тижнів.Ттг 10.40.Приймаю Лтероксин150
Ответ от врача
Доброго дня Вам потрібно терміново зв'язатись з ендокринологом
Еленае
11.12.2021
Есле у меня без принятия ломатрина, могут быть судорожный не значительный приступ , ломатрин принимаю ежедневно один раз в день на ночь, мне можно вакцинироваться и какой вакциной
Ответ от врача
Доброго дня! Можна вакцинуватись будь - якою вакциною. Стосовно реакції - це все індивідуально.
Ульяна
11.12.2021
Добрый. Требуется помощь, а именно ответ. По истечению недели применения Дифферином, по инструкции, появились вертикальные морщины на спинке носа, продолжила использовать, затем появились вертикальные морщины по всему носогубному треугольнику, на щечках, под глазами. Это не аллергия, это не ожег. Кожа привыкла у адапалену за месяц. Это что-то с сальными железами от адапалена? Сейчас прекратила использование этого геля, так как эти полосы-заломы-морщины не проходят и очень ярко выражены, буд-то кожу стянули в гармошку. Буду очень-очень благодарна, если кто-нибудь мне скажет ЧТО ЭТО? И пройдёт ли когда нибудь и благодаря чему, что нужно сделать? К слову, утром кожу хорошо увлажняла, не пересушивала, а вечером умывание мягким средством и на сухую кожу тонким слоем. Буду также благодарна, если напишите что это и в следствии чего, а не просто название мази, которое может поможет, а может и нет, озвученное на обум. Благодарю!
Ответ от врача
Доброго дня. Так може проявлятися побічна дія ретиноїдів, рекомендуємо Вам звернутися на очну консультацію.
Дарина
10.12.2021
Добрий вечір,в мене 17 почались місячні,20 був СА,21 іше мало мазалось чи могла я завагітніти?
Ответ от врача
Доброго дня. Дуже малоймовірно
Наталія
10.12.2021
5 день після місчних ідуть виділення рожевого кольору
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на очну консультацію до гінеколога
Виктория
10.12.2021
Здравствуйте! Помогите пожалуйста разобраться с анализами щитовидной железы ТТГ - 1.73 (норма 0.4-4.0); Т4 свободный - 0.61 (норма 0.61-1.47) ; Т3 свободный - 3.40 (норма 2.3-4.2); АТПО - 0.50 (норма
Ответ от врача
Доброго дня. Все в нормі
Наталія
10.12.2021
Доброго дня я здала кров на ХГЛ на 18 день після сексу,результат негативний,чи можна вважати аналіз правильним?
Ответ от врача
Доброго дня. Так
Юлія
10.12.2021
Доброго дня, хлопець буквально на декілька секунд засунув в мене( сперми не було) через 2 тижні як і мало бути були місячні(08.11). В цьому місяці вже 2 дні затримки, яка ймовірність, що завагітніла?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми. Якщо у цьому менструальному циклі не було статевого акту без контрацепції, то вагітність малоймовірна.
Вікторія
10.12.2021
Доброго дня. Допоможіть з результатами аналізу. Епштейн Барр антитіла IgG до капсидного антигену VCI (індекс) 15.177 позитивний Антитіла IgM 0.064 негативний. Це потрібно лікувати, яким чином? Дякую за відповідь.
Ответ от врача
Доброго дня. Лікування не потрібне
Юля
10.12.2021
Зробили МРТ голови атрофія червя можечка, симптоми не проходять.Потім послали на МРТ з контрастом для підтвердження діагнозу,а там хробак збережений.Все норм.З судинами все норм.Але симптоми не проходять.З Вашої точки зору підкажіть що це може бути.Нервологічні проби пройшла все добре.А хитає,колише внутрішньо.Дискомфорт в ногах в тілі.Печіння литок,печіння між лопатками.Судини шиї пройшла все добре.А стояти і сидіти в стані спокою хитає.Я не падаю але дискрмфорт.Підкажіть будь ласка можливо апарат Мрт з контрастом не показало атрофію червя можечка.Чи Мрт з контрастом достовірне.
Ответ от врача
Доброго дня! МРТ з контрастом несе достовірну інформацію. Потрібно звернутись на консультацію до невролога для вирішення вашої проблеми!
Ольга
10.12.2021
Добрый вечер. У меня задержка 20 дней. Переболела ковидом в прошлом месяце. Последние месячные были 20.10.21. Тест на беременность отрицательный. ПА был 16.11 и 26.11 , незащищенный, но вроде бы ничего внутрь не попало. Была у гинеколога, сказал матка не увеличена. Сказал подождать ещё. Но что это может быть тогда? Пять дней назад болела сильно грудь и налилась, низ живота тоже болел. Сегодня все в норму пришло. Подскажите что делать? Спасибо.
Ответ от врача
Добрый день. Это может быть нарушение менструального цикла, либо беременность малого срока. Сделайте УЗИ. Иногда тесты могут быть ложнонегативными, поэтому для подтверждения или опровержения беременности сдайте анализ крови на ХГЧ
Ігор
09.12.2021
Доповнення до розшифровки спермограми діагноз лівобічне варикоцеле 1 ступеня а при доплерографії 2 ступеня Після прийняття бодрексу такі показники чи можливе лікування і природня вагітність чи тільки ЕКЗ
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідно звернутись на огляд до андролога, при потребі пройти дообстеження, лише тоді приймати рішення стосовно ЕКЗ чи природнього запліднення. В даному форматі такі рішення не приймаються!
Ігор
09.12.2021
Кількість 5.9 > 2,0 Колір Сірувато-білий Сірувато-білий Прозорість Мутна Мутна Запах Специфічний Без особливостей Час розрідження 35.0 < 60 В'язкість (після повного розрідження) 0.1 0,1 — 0,5 Реакція (рН) 7.5 7,2 — 8,0 Кількість сперматозоїдів в 1 мл 135.0 > 20,0 Кількість сперматозоїдів в усьому еякуляті 796.5 > 40,0 Категорія А (активнорухливі з поступальним рухом) ↓ 2.0 > 25,0 Категорія В (малорухливі з поступальним рухом) 5.0 А + В > 50% Категорія С (з непоступальним рухом) 7.0 Категорія D (нерухливі) 86.0 Живі 70.0 > 50,0 Мертві 30.0 З нормальною морфологією 35.0 Дегенеративні (%) з них: 65.0 - патологія голівки 3.3 - патологія тіла 7.9 - патологія хвоста 5.5 Індекс тератозооспермії (ITZ), або Індекс множинних аномалій (МАІ) 0.86 Індекс дефектності сперматозоїдів (ІДС) 1.04 Клітини сперматогенезу 1-2 0,5 — 2,0 Аглютинація сперматозоїдів Виявлено (+) Відсутня Агрегація сперматозоїдів Виявлено (+) Відсутня Лейкоцити Поодинокі Поодинокі в препараті Еритроцити Поодинокі Поодинокі в препараті Епітеліальні клітини: уретри Поодинокі Поодинокі в препараті Епітеліальні клітини: простати Поодинокі Поодинокі в препараті Зерна ліпідів Незначна кількість Велика кількість Кристали сперміна (Бетхера) Поодинокі Поодинокі в препараті Слиз Відсутній Відсутній Амілоїдні тільця Відсутні Відсутні Показник плодовитості Фаріса ↓ 16.0 > 200,0 Допоможіть розшифрувати спермограму
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідно звернутись на огляд до андролога, при потребі пройти дообстеження, лише тоді приймати рішення стосовно ЕКЗ чи природнього запліднення. В даному форматі такі рішення не приймаються!
Ольга
09.12.2021
Доброго дня. Якщо в мене ХОЗЛ, і маю трохи проблему з диханням , колись була операція на бронзові, бувають якби приступи асматичні але це не сама а реакція на зміни погоди. То чи ризиковано мені вагітніти, бо колись хірурги радили родити бо при вагітності може трохи розширитись бронх. А я дуже боюся чи зможу дихати ,чи живіт не буде давити на дихання.
Ответ от врача
Добрий день. Оцінити такі ризики можна тільки на очному прийомі, при наявності всіх ваших виписок, аналізів і точного діагнозу (ступені ХОЗЛ є різні)
Карина
09.12.2021
Доброго дня, сьогодні 14й день циклу. Сьогодні був незахищений СА. Цикл 26- 24 дні. Здається він зробив це всередину не встиг забрати. Чи є вірогідність завагітніти.. і на протязі кількох ще днів є ймовірність завагітніти, чи вже треба чекати наступної овуляції?
Ответ от врача
Добрий день. При такій тривалості вашого циклу і не захищеному статевому акті вірогідність завагітніти є. Після овуляції протягом 24 годин можливо ще завагітніти.
Вадим
09.12.2021
Добрый вечер. Мне 36 лет неделю назад на МРТ обнаружили лакунарный инсульт ишемического типа 0,7×0,2 см. Я гипертоник, причину повышения давления не выявили множество исследований но цыфры выше 160 × 100 не видел. Обратился с жалобами к неврологу замучили ПА и головокружения (мучают 5лет но периодически). Сейчас интенсивно принимаю препараты для улучшения мозгового кровообращения (по назначению врача конечно) и препараты для снижения давления и розжижения крови. Я хотел спросить совета. Благо интернета играет со мной злую шутку, начитался чего только можно, страшно стало. Скажите, исходя из вышесказанного, какой у меня прогноз на будущую жизнь если соблюдать все наставления врачей? А если не соблюдать? Какой риск повторного инсульта? И неужели всё так плохо? Может лакунарный и такой маленький не очень то и страшен? Других симптомов кроме ПА и головокружения не было и нет.
Ответ от врача
Доброго дня!Потрібно притримуватись призначень та рекомендацій лікуючого лікаря.Періодично проходити курси лікування для покращення мозкового кровообігу і прогноз буде сприятливий!Дотримуватись режиму відпочинку,обмежити алкоголь та шкідливі звички!
Виктория
09.12.2021
Может ли пониженый Т4 влиять на выпадении волос про нормальных остальных анализах щитовидки. Показано ли применение йодомарина?
Ответ от врача
Доброго дня. Так
Виктория
09.12.2021
Здравствуйте! Помогите пожалуйста разобраться с анализами щитовидной железы ТТГ - 1.73 (норма 0.4-4.0); Т4 свободный - 0.61 (норма 0.61-1.47) ; Т3 свободный - 3.40 (норма 2.3-4.2); АТПО - 0.50 (норма
Інна Севостьянова
09.12.2021
Доброго дня, мені лікар порадив обстежитися з севторефрактометрія з циктоплегією (можливо неправильно написала почерк лікаря нерозбираю) чи робите ви дорослим таке обстеження?
Ответ от врача
Доброго дня. Обстеження називається авторефрактометрія. Так, робимо. Розрахуйте будь ласка свій час, тому що це займає близько 1-ї години.
Іра
09.12.2021
Мій ендометрій не відповідає циклу трішки замалий на 3-5 см чи може це бути причина не вагітності ? І як наростити ендометрій з натуральних продуктів читала що є чаї заварювати в дані дні циклу до овуляції , я забула які, нагадайте будь ласка
Ответ от врача
Доброго дня. Товщина а ендометрію оцінюється відповідно до фази менструального циклу, а не просто дефіцит товщини в міліметрах. Якщо є невідповіднісь-дивимось в яку саме фазу вона з'явилася. Відповідно фази призначаємо обстеження на гормони. Звичайно порушення дозрівання і трансформації ендометрію може бути причиною не настання вагітності. Так як причини порушення наростання чи трансформації ендометрію гормональні, то і лікування полягатиме в призначенні гормональної корекції. Рослинні чаї в таких ситуаціях неефективні.
Віка
09.12.2021
Плануємо вагітність 6 місяців і сьогодні чергова менструація, цикл не регулярний, в січні місяці та квітні проходила повне обстеження щитовидки та по гінекології плр тести , що зараз потрібно для себе хочу чому не можу завагітніти, можливо чоловіку ттг провірити ?
Ответ от врача
Доброго дня. Продовжуйте регулярне статеве життя наступні 6 місяців. Не настання вагітності протягом року є підставою говорити про безплідний шлюб. Якщо ж вагітність не настане і в наступні 6 місяців - Вам з чоловіком необхідна буде очна консультація гінеколога і уролога-андролога. Оскільки перелік обстежень досить обширний, а починати завжди варто з бесіди і огляду. Тому звертайтеся - радо допоможемо!
Мария
09.12.2021
Здравствуйте. У мужа были пятна на боках не беспокоили, давно. Сейчас они стали меньше и больше, пошли на руки и ноги, не чешутся и не беспокоят, кроме того что они есть. Что это может быть ?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідна очна консультація.
Іра
09.12.2021
Добрий ранок, в анамнезі кандидозпо плр тест , немає і не було симптомів (свербіжу та виділень із запахом ) але сьогодні 1 день менстуації із запахом риби , а інші дні циклу не було раніше такого запаху . Чи нормально при кандидозі така менстуація , так як виділяються бактерії і очищається організм. Я щей після ковіду. Чи звернутися до лікаря ? І в який день циклу краще ? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Описані Вами скарги не можемо віднести до ознак молочниці. Після закінчення менструації зверніться на особистий прийом для огляду і забору мазків.
Светлана
09.12.2021
Добрий день!Вже тиждень переодически пече и тягне під мишкою і в груді.Чи може так бути перед місячними?
Ответ от врача
Доброго дня. Наявність болю є приводом звернутись на огляд до лікаря.
Юлія
09.12.2021
У мене аттпо 99.23,т3 4.36,ттг 1,74. Шоу за діагноз ?та яке лікування?
Ответ от врача
Доброго дня! Вибачте, при всій повазі до Вас лікування онлайн не призначаємо. Щоб давати рекомендації необхідно бачити людину. Якщо Вам зручно, можете отримати онлайн-консультацію, завантаживши додаток.
Катерина
09.12.2021
Доброго ранку Останій статевий акт (захищенний) був 28 жовтня потім 1 листопада були критичні дні і цілий листопад не було статевого акту ,місячні повнинні були початися також 1 грудня але в мене затримка 8 днів чи можу бути вагітною?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Софія
09.12.2021
Доброго ранку , затримка місячних 8 днів але статевого акту не було після минулих місячних чи може це бути вагітність!
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Катерина
09.12.2021
Чи можна вакцинуватись при аутоімунному гіпотиреозі?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, можна
Діма
08.12.2021
Доброго вечора. У дівчини були критичні і в перший день ми знею зайнялись сексом а на наступний день вони закінчились яка причина чого критичні так швидко закінчились.
Ответ от врача
Доброго дня. Скільки зазвичай триває менструація у дівчини?
Петро
08.12.2021
Що впливає на потовщення рогівки ока людини? І як саме можна зменшити товщину рогівки ока людини до нормальної товщини рогівки ока
Ответ от врача
Доброго дня. Товщина рогівки ока має свої нормативні межі у кожної людини. Іноді фізіологічна норма може виходити за загально прийняті межі норми. Якщо функції органа зору в нормі, виникає питання для чого зменшувати товщину рогівки?
Анна
08.12.2021
якщо за тиждень після того як прийняла таблетку ескапел, почало періодично нудити но за 4 дня після того як її прийняла почались місячні, може бути вагітність?
Ответ от врача
Добрий день. Якщо Ескапел приняли своєчасно після статевого акту і менструація пройшла повноцінно,то ні
Дана
08.12.2021
Доброго дня Останній місячні були 26 жовтня,через тиждень півтора почався свербіж,білі ,жовто зеленуваті виділення з неприємним запахом (риби) Один день були кров’яні виділення ,також перед ними день і після них коричневі виділення Місячні повинні були початися 28 листопада Сьогодні затримка 12 Днів,коле внизу ,ниюча біль ,віддає в спину Набухли груди Часті походи в туалет по маленькому Головокружіння,високий тиск Може бути це вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Можливо. Зробіть тест або здайте аналіз крові на ХГЛ
Марія
08.12.2021
У мене тиреотропний гормон 0,967
Ответ от врача
Доброго дня. Це норма
Оксана
08.12.2021
Доброго вечора, вже 3 тиждень замічаю тиждень перед місячними пече при половому акті а також при сечо випусканні. Проходять місячні все проходить, неможу зрозуміти чому?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідна очна консультація
Світлана
08.12.2021
Доброго дня. Чоловіку 65 років, кардіолог призначив 6 препаратів: лізіноприл, аторвастатін, бісопролол, клопідогрель, індапомід, леркамен. Чи правильно це, чи можна їх приймати одночасно. Жоден з них не приймався до цього. Дякую
Ответ от врача
Доброго дня, на це питання може дати відповідь лише той лікар який робив призначення. Адже дози препаратів та групи гіпотензивних препаратів обирались після ретельного огляду, збору скарг та враховуючи анамнез саме тим лікарем який робив призначення, всі препарати підбирались конкретно Вашому чоловіку індивідуально. Тому доцільно для отримання роз’яснень звернутись до лікаря який робив призначення. Така комбінація призначення лікарських препаратів можлива і не протирічить сучасним рекомендаціям.
Даша
08.12.2021
Добрий день У мене постійно щось коїться з мінструальним циклом , я була у гінеколога він сказав , що у мене гриб який потрібно пролікувати 10 днів свєчами , я лікувалась в жовтні , в мене пмс не було в жовтні і в листопаді також їх не було , я зробила тест на вагітність і він мені нічого не показав , взагалі , що може бути причиною такої затримки ?
Ответ от врача
Доброго дня. Причин затримки може бути багато. Тести зрідка можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ, пройдіть УЗД органів малого тазу та зверніться на консультацію до гінеколога
Аліна
08.12.2021
Місячні закінчились 6 днів тому , а вчора був незахищений акт
Ответ от врача
Доброго дня. Що саме вас цікавить? Якщо ви хотіли запитати чи можна завагітніти, то є велика вірогідність. Якщо цикл 28-30 днів.
Людмила
08.12.2021
Що з рукою
Іра
07.12.2021
Доброго вечора, минулого місяця в мене получився гормональний збій після першогоСА, симптоматика була як у вагітної: нудота, збільшення молочних залоз, потемніння ореол, періодичне ниття внизу живота, затримка16днів. Потім пішли критичні. Пішла до лікаря сказав шо норм. Збій. Тому що як я зрозуміла не відбулась овуляція, і там щось не вийшло з фаллопієвої труби. Не пам'ятаю як там точно. Лікарю підкажіть чи можу я після цього пробувати вагітніти чи є надія на результат позитивний? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Звичайно ж Ви можете пробувати вагітніти! Не хвилюйтеся. Поки немає підстав вважати, що у Вас можуть бути проблеми з зачаттям. Якщо вагітність не настає протягом 6 місяців - звертайтеся на особисту консультацію.
Людмила
07.12.2021
Доброго вечора була на узі та в гінеколога в мене ерозія шийки матки , лікар назначив свічки СК СД, а багато знайомих кажуть що ерозію треба прижигати. Перед цим тиждень ставила Цикатридина то нічого не допомогло. Порадьте щось підкажіть чи правильний хід дій в мого лікаря
Ответ от врача
Доброго дня, швидше за все, має місце ектопія циліндричного епітелію, яку на старий манер називають «ерозією». Ектопія є варіантом норми і лікування не потребує
Ruslana
07.12.2021
Доброго дня,Дитина від 3років перед сно себе заколишує.качаєтьсч до пів години,зараз йому 8 .робить теж саме.В чому проблема?
Ответ от врача
Доброго дня. Це може бути варіантом норми (звичка, яка залишилась з народження). Можемо порекомендувати вам записати на відео як дитина це робить і звернутись на консультацію до невролога.
Андрей
07.12.2021
Добрий день у мене з низу горло там де така невилика виямка на самом низу, постоянно сіпає
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніть до лікаря отоларинголога. При необхідності консультація невролога.
Віктор
07.12.2021
Дитині 7 років, в Середу під вечір почав ригати, забрав зі школи, в цей же вечір ще разів 5 ригав, в Четверг 4 рази, в Пятницю й до Понеділка ніяких скарг, температури немає, в Понеділок ввечері один раз знов було, сьогодні знову все добре, хотіли записатись до гастроентеролога дитячого, але цікаво які аналізи потрібні здати, щоб не іти з пустими руками???
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідно здати загальний аналіз крові та сечі, копрограму (Це аналіз калу), зробити УЗД ОЧП ( УЗД органів черевної порожнини, натще або через 3 - 4 години після їжі).
Вікторія
07.12.2021
На які проблеми зі щитовидкою можуть вказувати дані результати?
Вікторія
07.12.2021
Вік 39 років. Ттг підвищений-9,83, Т3-норма=3,85, Т4-норма=0,967
Ответ от врача
Доброго дня.Це субклінічний гіпотиреоз, потрібно ще зробити УЗД щитовидної залози і прийти на прийом для призначення лікування.
Светлана
07.12.2021
Здравствуйте,мне назначили носить ортез при вывихе надколенника, скажите пожалуйста какой именно надо,так как мне не сказали?
Ответ от врача
Доброго дня, рекомендовано тутор,або "наколінник з фіксацією колінної чашечки"
Анна
07.12.2021
Скільки приблизно може коштувати аналіз на гормони?
Анна
07.12.2021
Потрібно здати аналізи на гормони. Що саме входить у гормональну панель? Що це за аналізи і як до них підготуватися?
Ответ от врача
Доброго дня. Які гормони Вас цікавлять, що хочете перевірити?
Ніка
07.12.2021
Лікар призначила вітамін Д, К, СОРБІФЕР та Фолат, підкажіть як їх всіх буде ​краще їх приймати
Ответ от врача
Доброго дня, на це питання може дати відповідь лише той лікар який робив призначення. Адже дози препаратів є профілактичні та лікувальні, а також термін прийому препаратів визначається індивідуально за результатами Ваших обстежень.
Ніка
07.12.2021
Доброго вечора здавала аналізи на гормони. Мені 20 років. Чи в нормі аналізи? Тиреотропний гормон - 2.61 мкМО/мл Трийодтиронін вільний (FT3) - 2.55 пг/мл Тироксин вільний (FT4) - 1.06 Антитіла до тиреопероксидази - 22.89 МО/мл
Ответ от врача
Доброго дня. Так, в нормі
Оксана
07.12.2021
Добрий день! Пройшла Мрт виявили помірну атрофію червя можечка,через пів року направили на Мрт з контрастом пройшла червяк збережений.Якому Мрт вірити?
Ответ от врача
Доброго дня. МРТ з контрастом більш інформативне для діагностики уражень головного мозку.
Катерина
07.12.2021
Доброго дня, я була в кінці квітня на прийомі в уролога з проблемою циститу. Тоді мені врач порекомендував в майбутньому здати крім загального аналізу сечі ще один аналіз( для того, щоб виявити, які краще ліки підходять для лікування) але я не пам’ятаю який саме аналіз. Ви можете мені підсказати?
Ответ от врача
Доброго дня. Скоріш за все це посів сечі на бактеріальну флору з антибіотикограмою
Марина
07.12.2021
Доброго дня. Мені 31 рік, плануємо вагітність. 2 місяці назад була апоплексія правого яйника та лапароскопія. Плюс до всього від'ємний резус-фактор крові (1-) і сідловидна форма матки. Дуже турбує питання, які шанси на нормальне виношування вагітності? Дякую наперед.
Ответ от врача
Доброго дня. Прегравідарна підготовка 3 місяці подружньої пари. Повноцінні шанси на вагітність.
Оксана
07.12.2021
Доброго дня, була затримка 2тижні, тест був позитивний на 7 день затримки, навчалися кров'яні виділення (більшість всього місячні вже 3 день) на УЗД вагітності немає було просте і вагінальне узд, зробила знову тест позивний, що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Тест на вагітність може бути позитивний ще деякий час після викидня. Якщо є можливість - здайте кров на ХГЛ в динаміці, через кілька днів (ХГЛ буде знижуватися). Якщо ж не знижується, стабільний чи росте - повторіть УЗД.
Віталіна
07.12.2021
Доброго дня можна вам задати питання, якщо під час сексу хлопець кінчив мені туди, і я сразу пішла в туалет, я зможу завагітніти?
Ответ от врача
Доброго дня Така вірогідність є.
Наталія
07.12.2021
Доброго дня, скажіть будь ласка що це може бути ? При ковтанні слюни виникає тріскання у вухах, також відчуття тиску на вуха, головний біль в області лоба
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно пройти додаткові методи дослідження для уточнення діагнозу, чекаємо Вас на консультацію
Наталія
06.12.2021
Доброго вечора. У мене вже півроку закладений ніс,без спреїв не можу дихати носом. Що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Одним з найпоширеніших патологічних станів, спричинених тривалим прийомом судинозвужуючих препаратів , є медикаментозний риніт. Ми зможемо Вам допомогти, чекаємо на консультацію.
Марина
06.12.2021
Доброго вечора. У дитини (3 роки) над вухом є ділянка без волосся. До кого звернутись, щоб вирішити цю проблему?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно звернутись на консультацію до дерматолога
Віка
06.12.2021
Доброго вечора. Здавала мазок з горла на бакпосів, у результаті Enterococcus faecium 10⁴ KУО/мл. Як його можна вернути до норми? Дякую за відповідь.
Ответ от врача
Доброго вечора. Якщо ентерокок не викликає ніякої симптоматики можна спробувати місцеву терапію.Мається на увазі санація антисептиками та тубус кварц.Якщо радикальніше - потрібен огляд спеціаліста.
Діма
06.12.2021
Я незнаю чи я кінчив в середину, в мене порвався презерватив.Що Робити.Скільки треба вживати дівчині протизачаточні
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно звернутись на консультацію до гінеколога
Вася
06.12.2021
Добрий день скажить быть ласка що це означае Е/А
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо ми правильно зрозуміли ви маєте на увазі ЕХО-КГ (УЗД-серця) в цьому випадку пік Е/А може говорити про наявність чи відсутність діастолічної дисфункції.
Василь
06.12.2021
Скажіть, будь ласка, що означає малий ріст зубця R в V1-V3 в кардіограмі.
Ответ от врача
Доброго дня , щоб сказати про ріст зубця R протрібно бачити плівку ЕКГ , адже в кожному окремому випадку може бути різне трактування цього феномену.
Наталія
06.12.2021
Добрий день. Скажіть будь ласка, чи можна пити Постинор з двічі на місяць з інтервалом в 7 днів?
Ответ от врача
Доброго дня. Постінор можна пити лише 1 раз на рік і не більше
Богдана
06.12.2021
Здравствуйте ! чтобы прийти к вам на прием, какие нужно с собой принести анализы? чувствую боль в правом подреберье! Пару лет назад проходила лечение поджелудочной и была проблема с желчным! (врождённый передавленый)
Ответ от врача
Доброго дня. УЗД органів черевної порожнини, загальний аналіз крові, біохімічний аналіз крові ( білірубін , АЛТ, АСТ, ГГТ, ЛФ, глюкоза, альфа амілаза)
Марія
06.12.2021
Доброго дня , вже півтори року як мамі зробили операцію видалили яєчники та матку була фібріміома , їй 49, лікар виписав був приймати менопейс орігінал зараз іде не приймає і зараз вона поправляться і поправляється , важко згинатися важко дихати , хоча працює на роботі , рухається не сидить , що б ви порекомендували можливо якісь аналізи здати на гормони , чи приймати вітаміни ?
Ответ от врача
Доброго дня. А навіщо видалили яєчники, якщо була звичайна фіброміома? Можливо був онкопроцес? І так, звісно вона буде набирати вагу, оскільки втрата яєчників означає різке зниження рівня естрогенів - тут ніякі гормони здавати не потрібно, і так все ясно. Якщо немає протипоказів, я б рекомендувала менопаузальну гормональну терапію після огляду гінеколога і мамографії та консультацію ендокринолога для виключення ендокринної патології. Вітаміни не допоможуть.
Інна
06.12.2021
Після місячних одразу на інший день, з‘явилися білі слизькі виділення і болить низ живова, шо це може бути? (І чи можливо що я вагітна якщо місячні йшли 5 днів)?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо менструація настала без затримки і була повноцінною, то вагітність виключається. Дані виділення можуть свідчити про овуляторний період.
Наталія
06.12.2021
Критичні закінчились на наступний день?чи може бути причиною для вагітності?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо статевий акт був не захищеним і менструальний цикл пройшов не повноцінно ,то вагітність виключити не можливо
Анастасія
06.12.2021
Ттг був повишений показник 5.0, за призначенням лікаря прокола курс уколів тіреоідеа 10 ампул, і також пила еутирокс 50 1 табл, після перездачі аналізів ттг в нормі показник 2.40. Потрібно далі приймати еутирокс чи потрібно припинити прийом?
Ответ от врача
Доброго дня. Еутирокс 50 мкг 1 міс, через місяць контроль ттг, за умови нормальних показників можна зменшити дозу, але не відміняти.
ЕміліЯ
06.12.2021
Доброго дня, скажіть будь ласка я вакцинувалась 2 листопада 1 дозою короновак і зможу аж на кінці грудня так як як я не вдома і тут в місті немає даної вакцини . Чи втратить дію 1 вакцина і потрібно буде ще двічі вакцинуватись ?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні, не втратить , 1 доза в будь - якому випадку буде зарахована.
Ірина
06.12.2021
Добрий день, мені 23, 6 місяців як пробуємо вагітніти не получається , аналізи всі в нормі, моя основна робота рентгенолаборант , працюю з опроміненням чи може це бути взаємозвязано? І знаю багато лаборантом вагітніли , порекомендуйте що робити
Ответ от врача
Доброго дня. Продовжуйте регулярне статеве життя наступні 6 місяців. Не настання вагітності протягом року є підставою говорити про безплідний шлюб. Якщо ж вагітність не настане і в наступні 6 місяців - Вам з чоловіком необхідна буде очна консультація гінеколога і уролога-андролога. Оскільки перелік обстежень досить обширний, а починати завжди варто з бесіди і огляду. Тому звертайтеся - радо допоможемо!
Марина
06.12.2021
Добрий день після сексу з моїм хлопцем в мене почала йти кров і дуже болить в низу живота місячні мають бути аж за 2 тижні дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Терміново зверніться до гінеколога!
Оля
06.12.2021
На третій день після початку прийому протизаплідних був незахищенний повноцінний статевий акт. Продовжуючи пити протизаплідні. Яка імовірність вагітності? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Ймовірність вагітності дуже низька, практично нульова (якщо ви почали пити контрацептив з 1 дня менструації)
Катерина
06.12.2021
Доброго дня. Скажіть будь ласка, чи можна робити вакуумне лігування вузлів при менструації?
Ответ от врача
Доброго дня. Запитайте свого проктолога. Я б відтермінувала операцію до закінчення місячних
Катя
05.12.2021
Скажіть будь-ласка в мене затримка місячних був статевий акт але до перед тим не було місячних
Ответ от врача
Доброго дня. Не зовсім зрозуміле запитання. Коли були останні місячні? Скільки днів затримки?
Сергій
05.12.2021
Доброго вечора. Сьогодні займався сексом з дівчиною. Але в один момент відчув, що презерватив порвався. До цього 5 хвилин пошкодженості його не відчував. Одразу після того, як виявив його дефект, акт було завершено. Чи варто переживати за не заплановану вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. При пошкодженні бар'єрної контрацепції (презерватива) є вірогідність настання вагітності. Можна прийняти засіб екстренної контрацепції.
Катя
05.12.2021
Чи може бути овуляція відразу після місячних?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні
Людмила
05.12.2021
Чи можна вилікувати склероз замикальних поверхонь ШВХ.
Ответ от врача
Доброго дня. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Татьяна
04.12.2021
Я беременна ,16 недель . Раньше была мигрень где то 1раз в неделю или две. Сейчас 2е суток болел затылок  и отдавало на вески когда нахожусь в вертикальном положении,когда спала боль не прекращалась(пила ибупрофен один раз боль сняло не полностью помогло на 2 часа примерно),3й день пошла на массаж ,после стало легче голова не болела но вечером опять начался дискомфорт, и ночью голова побаливала. На 4ц день опять болит .Боль вроде усиливается если я ложусь вертикально не важно каким боком ,когда ложусь на затылок чувствую пульсации и боль.Уже не понимаю толи шея толи голова болит. Сейчас виду не активный образ жизни ,прогулки не долгие где то по 30 мин . Дома делаю зарядку, и разминку на плечи и шею с не давних пор..Готовка еды и все  все остальное время могу лежать  читать или смотреть сериалы .Стрессов никаких не было .Пью эутирокс 50 уже больше месяца ,для гормона щитовидки .С первого месяца с соплями вышмаргиваю иногда немного крови,гинеколог сказал что это нормально. Не знаю как облегчить и в чем причина ,Может это давление или что то другое.
Ответ от врача
Доброго дня! Для встановлення точної причини вашого стану потрібно звернутись на консультацію до невролога і пройти відповідне дообстеження (по необхідності). Так як у Вашому положенні самолікування може шкодити. Порада: по можливості, під час головних болей вимірюйте артеріальний тиск!
Наталя
04.12.2021
Доброго вечора ) Від чого може бути спазм в грудях ? І в спокійному стані і коли тривога і після про нагинанні тулуба і коли духота , коли я горблюсь . Перевіряла серце - повністю в порядку
Ответ от врача
Доброго дня. Ваш стан може бути пов'язаний з міжреберною невралгією і з тривожно - невровим розладом і зі змінами органів в порожнині грудної клітки. Для уточнення причини зверніться , будь ласка на очний огляд.
Ірина
04.12.2021
Я не вірю що це невроз ходить по тілі.Місяць дьоргалось під очами,ком в горлі дискомфорт в хребті.Тяне голову незнаю що зі мною.Особливо не можна стояти,сидіти в стані спокою.Так шатає внутрішньо що кажиться потіряю сознаніє.Коли лежу теж такий стан.Що це може бути.УЗД всього пройшла.Сатурація 98.Серцебиття 93.Мрт голови з контрастом пройшла все ок.А стан жах.Ітак 2 роки вже.
Ответ от врача
Доброго дня. Для встановлення діагнозу та вирішення тактики лікування необхідна консультація невролога. Якщо Ви маєте сумніви щодо встановленого попередньо діагнозу зверніться до іншого невролога для отримання ще однієї думки. З радістю допоможемо в вирішенні Вашої проблеми.
Ірина
04.12.2021
Вже 2 роки не проходить
Ірина
04.12.2021
МРТ голови з контрастом все добре.Аналізи поздавала все ок.Була в невропатолога пройшла нервологічні проби все ок.А сидіти,лежати і стояти в стані спокою шатає,пече між лопатками,литки,лице,болять ноги.Дискомфорт в тілі.Внутрішній шат тіла.Невропатолог говорить що невроз.А я не вірю.Підкажіть будь ласка.
Ответ от врача
Доброго дня. Для встановлення діагнозу та вирішення тактики лікування необхідна консультація невролога. Якщо Ви маєте сумніви щодо встановленого попередньо діагнозу зверніться до іншого невролога для отримання ще однієї думки. З радістю допоможемо в вирішенні Вашої проблеми.
Оксана
04.12.2021
Добрий день.Стався викидень на 7 день затримки.Кров припинилась на 5 день. Все пройшло як місячні.Загальний стан нормальний, нічого не болить.Коли радите пробувати вагітніти?
Ответ от врача
Доброго дня. Не раніше ніж через 3-6 місяців, після повного клініко - лабораторного обстеження.
Людмила
04.12.2021
Болить в сонячному сплетінні.та грудній клітці, під час ходьби створюється задишка.
Людмила
04.12.2021
Болить в сонячному сплетінні.та грудній клітці, під час ходьби створюється задишка.
Людмила
04.12.2021
Болить в сонячному сплетінні,та грудній клітці,задишка під час ходьби.
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібна консультація кардіолога, невролога.
Олеся
04.12.2021
Доброго дня. Я маю діабет 1 типу здобутий після 18 років. Підкажіть, будь ласка, якщо в мене глюкований гемоглобін за квартал дорівнює 7,5%, то мені потрібно буде доплачувати різницю за інсулін?
Ответ от врача
Доброго дня. До 7,5 % безкоштовно, 7,5% і вище доплата 15%
Оксана
04.12.2021
Доброго дня! Підкажіть будь ласка чи можлива затримка місячних після перенесеного ковіду. Я зробила тест негативний, затримка 2 день. Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Прийом антибіотиків, хвороба, стрес - все це може бути причиною зміни менструального циклу. Та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ, так як тести зрідка можуть бути хибнонегативні
Карина
03.12.2021
Прийняла 1.10.2021. 2-гу дозу вакцинації Плануємо зараз з чоловіком дитину Чи не буде ніяких зрушень через вакцинацію?
Ответ от врача
Доброго дня. По міжнародним рекомендаціям не буде, тобто не має впливу на планування вагітності.
Алиса
03.12.2021
Доброго вечора . В мене менструальний цикл триває 6 днів. 1 день світло коричневі виділення і 6 день також. Чи правильно я рахую що менструація триває 6 днів а не 4?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, враховуються і мажучі виділення
Лина
03.12.2021
Скажите ребёнку три года будет ,диагноз далекозоркость и косоглазие скажите лазером выправить зрениях можно?скажите пожалуйста сколько стоит?
Ірина
03.12.2021
Добрий день. Чи можна вакцинуватися від ковід при підвищених лімфоцитах. Абс - 3.81, відносні - 55.5%.
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно бачити весь загальний аналіз крові та очна консультація лікаря. Після цього може вирішуватись питання про вакцинацію.
Марина
03.12.2021
Добрий вечір. 1.12, пішли місячні, був згусток. І більше немає, лише коричнева мазанина. Підкажіть будь ласка , що це може бути.
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання потрібно пройти УЗД органів малого тазу та звернутись на огляд до гінеколога
Марина
03.12.2021
Добрий день! Вагітність 6-7 тижнів, сильні болі в підшлунковій залозі чи шлунку, часто загострюється біль після їжі! На узі говорять все добре! Що можна пропити щоб полегшить біль?
Ответ от врача
Доброго дня. Вам потрібно звернутись на консультацію до гастроентеролога
Вася
03.12.2021
Яка причина після збудження різко падає
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб дати відповідь на Ваше запитання необхідна очна консультація з дообстеженням. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Наталія
03.12.2021
Добрий день була на узд яєчники добре,маточні труби тоже добре ,матка теж а місячні не регулярні
Ответ от врача
Добрий день, УЗД - не панацея, воно не завжди показує причину нерегулярних місячних. Потрібно дообстежитись, здати аналіз крові на рівень певних гормонів. Звертайтесь, будемо раді допомогти
таня
03.12.2021
03.12.2021 доброго дня остані місячні були 4 ноября а статевий акт був 12.13 числа ноября місячних не має по 3 ноября живіт колить
Ира
03.12.2021
Набрякли груди, ниє низ живота, тошнить, до місячних 4 дні
Ответ от врача
Доброго дня. Може бути передменструальний синдром
Александр
03.12.2021
Свербить шкіра живота при дотику після травми хребта як лікувати????
Ответ от врача
Доброго дня. Радимо звернутися на очну консультацію до спеціалістів нашого центру для того щоб не нашкодити .
Алла
02.12.2021
Доброй ночі .Була небажана вагітність .Перериіали медікаментозно першу таблетку випила 24 числа через два дні випила остальні таблетки почалися виділення які длилися 5 днів на 6 день уже мазалося на 7 день уже нічого не було на 9 день уже був секс .Чи можу я знову завогітніти?
Ответ от врача
Доброго дня. Така вірогідність є.
Галина
02.12.2021
Доброго дня. Мені 25 років ,півтора місяця назад був перший в житті СА, .помітила що десь через місяць після нього трохи збільшились груди можливо на розмір, чи це є нормою? Так і повинно бути коли дівчина стає жінкою чи вони з часом повернуться до свого розміру?
Ответ от врача
Доброго дня. Збільшення грудей не є характерною ознакою початку статевого життя. Молочна залоза-гормон-чутливий орган і реагує на гормональні зміни в організмі. Раджу звернутися на огляд до мамолога.
Ангелина
02.12.2021
Здравствуйте. Сдала анализ на гормоны: TSH - 0,17, Thyreoglobulin-AK - 213 Thyroperoxidase (TPO)-AK - 194 Что это значит?
Ответ от врача
Доброго дня. На даний час є значні зміни роботи щитоподібної залози . Необхідна консультація лікаря. У нашому центрі ви можете отримати консультацію як в клініці, так і он-лайн, завантаживши додаток.
Леся
02.12.2021
Затримка 8 днів, зробила тест на вагітність.. Спочатку була 1 полоска.. потім той самий тест я ше раз використала тривалість 3 хв, і він показав 2 полоски... чи може використаний тест показати 2 полоски??
Ответ от врача
Доброго дня. Один тест на вагітність використовується лише один раз. Більше того - час експозиції (на скільки смужка занурюється в зразок сечі) теж чітко визначений інструкцією до використання. Тому оцінювати тест поза цим визначеним часом - не інформативно. Якщо маєте будь-які сумніви стосовно вагітності -здайте кров на ХГЛ.
Марія
02.12.2021
Доброго дня у дитини 1 міс тому була плевмонія лікувались до сьогодні але сьогодні виявили Бронхопневмонія що це може означати
Яна
02.12.2021
В левой груди образовалась киста ее нужно только удалять, интирисует цена на такие операции
Ответ от врача
Добрий день. Кісти в більшості випадків лікуються без операції, а за допомогою пункції. Підходьте на консультація і ми все вирішимо.
Вікторія
02.12.2021
Доброго дня)Плануємо вагітність,фолікулометрія показала ,що овуляція відбулася,були два жовтих тіла,але вагітність не настала,результат Хгч негативний.Затримка кілька днів.На даний час йдуть коричневі виділення ,дискомфорт у грудях,біль злегка буває гострий з лівого боку,якраз в лівому яйнику була овуляція.Емоційний стан жахливий,ужасна роздратованість.Можливо якісь заспокійливі попити?Про що це може свідчити?
Ответ от врача
Добрий день. На який день ви здавали ХГЛ?
Марія
02.12.2021
Доброго дня дитині 3 роки важко проходить COVID-19) ускладнення на легені снімок легенів робили 3 рас за призначенням лікаря сьогодні знову відправляють але я боюсь що це шкідливо для дитини
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо для цього є покази - потрібно робити. У нашому центрі можна пройти рентгенологічне дослідження з мінімальною дозою опромінення. Також Ви можете обговорити з вашим лікуючим лікарем питання проведення УЗД легень замість рентгенографії.
Тарас
01.12.2021
Чи лікує Зіпелор розчин ангіну? Чи тільки знімає біль?
Ответ от врача
Доброго дня. Ангіна - це гостре запалення глотки і піднебінних мигдаликів, яке спричинюється бактеріальним збудником, лікується антибіотиком. Можливо ви мали на увазі гострий тонзилофарингіт? Тоді Зіпелор, який містить в собі бензидамін ( нестероїдний протизапальний засіб) є симптоматичним препаратом, що знеболює і знімає місцево запалення
Мирослава
01.12.2021
Якщо у тебе був секс за 2 дні до місячних і ти завагітніла та чи можуть піти місячні
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо цикл регулярний, то за 2 дні до менструації вагітності не буде
Віталія
01.12.2021
Доброго вечора. Що таке інтерстиціональні зміни в праві легені?
Ответ от врача
Доброго дня. Це запальні зміни, які знаходяться в інтерстиції легень, тобто це дифузне ушкодження легеневої тканини
Оксана
01.12.2021
Доброго вечора.Альдостерон-ренінове співвідношення 0.37 при нормі 3,8-7,7.Це якесь серйозне відхилення чи таке можливо?
Ответ от врача
Доброго дня. У даному випадку необхідна консультація ендокринолога. Для економії часу ви можете записатись на онлайн консультацію, завантаживши додаток
Михаил
01.12.2021
Добрый вечер! Женщина, 72 года, сломала бедро, много осколков. Была операция 18 октября, вставили металлический стержень. Сейчас самочувствие хорошее. Вопрос касается туалета. Можно ли ей через полтора месяца после операции садится на унитаз, на котором предварительно будет усталновлена насадка высотой 15 см? Второй вопрос - стоит ли делать рентгеновский снимок на дому через две недели, т.е. спустя два месяца после операции или лучше везти ее на стационарную рентгеновскую установку?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно спершу зробити знімок, який повинен оглянути лікар ортопед - травматолог і після чого буде зрозуміло з подальшими навантаженнями
Вікторія
01.12.2021
Доброго дня. 5 місяців тому поставили діагноз хронічний фарингін та тонзиліт, робила промивання мигдалин, фарингіт лікувала антибіотиком, також проходила дві процедури кріотерапії. Але задня стінка горла залишається без змін червона та зерниста, відчуття кому в горлі, злегка збільшений лімфовузол під щелепою. Врач говорить, що це не критично, так, як червоне горло. З власної ініціативи здала розгорнутий аналіз крові, всі показники у нормі окрім лімфоцитів % 50 (підвищені ) та нейтрофіли 1,36 сегментоядерні нейтрофіли 41 ( знижені ), також знижений кольоровий показник 80. Що це може означати? Дякую за відповідь.
Ответ от врача
Доброго дня. У нашому ЛОР - центрі ви зможете пройти курс лікування хронічного фарингіту. Для уточнення запишіться на прийом і ми вам обовязково допоможемо.
Олександра
01.12.2021
Доброго дня! Послідній статевий акт був 11 вересня після цього 21 22 вересня пішли місячні.Жовтень листопад відсутні.зробила 4 тести негативні.Чи можуть тести помилитися?
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Наталія
01.12.2021
Затримка 4 дні, вчора робила тест 1 полоска, зазвичай не має затримок, статеве акт регулярний. Овуляція була, виділення буди при овуляції прозорі та обільні, груди не болять, низ живота також, хоча зазвичай перед менструацією є больові відчуття в області грудей та низу живота. Що це може свідчити?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ, так як тести зрідка можуть бути хибнонегативні. Якщо вагітність виключена, значить це порушення менструального циклу. Для з'ясування причин якого необхідна особиста консультація і огляд.
Галя
01.12.2021
Які прояви мастодинії ? У до 30 років
Ответ от врача
Добрий день. Біль в молочних залозах без органічних змін у них.
Діана
30.11.2021
Якщо цикл 24 дні, то в які дні найімовірніше зачаття, тобто овуляційні? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. З 9-16 дня
Аліна
30.11.2021
15 жовтня був не захищений статевий акт після чого 28 як і мали бути були місячні пройшли як зазвичай ,ось тепер 30 листопада місячних немає ,що це може бути??
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми. Якщо маєте якісь сумніви стосовно вагітності - здайте кров на ХГЛ.
Христина
30.11.2021
Добрий вечір Тиждень тому 23.11 був секс з чоловіком плануємо дитину.26.11 мали бути критичні але не почались.Тест негативний і хгч показує не вагітна.Що робити ?перездати хгч може бути що зарано здала ?
Ответ от врача
Доброго дня. За 3 дні до місячних шанс завагітніти невеликий. Звісно, варіант хибнонегативних тестів може бути, але, швидше за все, у вас просто порушення менструального циклу. Якщо за декілька днів менструація не почнеться - перездайте ХГЛ, зробіть гінекологічне УЗД та зверніться до гінеколога
Сергій
30.11.2021
Чи придатний до військової служби. Коли діагноз спинв бифіда і два хрибці розійшлися на пів сантеметра
Ответ от врача
Доброго дня. Ми можемо встановити діагноз і призначити лікування, а стосовно придатності до військової служби - це питання вирішує спеціальна комісія
Анастасія
30.11.2021
В жовтні в мене місячні бути 4 дні а цього місяця в мене 1 день були місячні за цей період статевого акту не було
Ответ от врача
Доброго дня. З зазначеного Вами - імовірність вагітності низька. Причин, що можуть викликати зміни менструацій - багато. Зверніться на особистий прийом.
Ярослав
30.11.2021
В мене розрив связок на голіностопах і колінах чи можна бігати або легко ходити
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхіден огляд лікаря
Юлія
30.11.2021
Статевий акт був 12 листопада а місячні почалися 24 я можу бути вагітною ???
Ответ от врача
Доброго дня. Ймовірність дуже мала
Марія
30.11.2021
Добрий день! Підкажіть будь ласка,я з мамою була у вас на прийомі в травні місяці і призначили лікування на 3 місяці,сказавши якщо щось буде турбувати звернутися повторно.Я не можу ні як вговорити маму піти до вас в лікарню,чи не могли б ви подивитись в базі даних ваших,які ліки і дозування ви приписали,якщо звичайно можете.Мама(пацієнт) Потєєва Наталія Георгіївна.Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Можна пройти ще один курс лікування, за виключенням Омега 3
Мар'яна
30.11.2021
Тест на вагітність показав 2 смуги но потім через декілька хвилин 1 полоска зникла , то що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Яна
30.11.2021
Доброго дня. Через 11 днів після повноцінних місячних відчула важкість в низу живота, отекли груди; були одноразаві кров'яні виділення (3 ml). Подумала, що передчасно почнуться місячні. Виділень крові більше не було, груди залишились набрякшими. З чим це може бути пов'язано?
Ответ от врача
Доброго дня. Інколи в середині циклу (коли відбцвається овуляція) можуть бути дані симптоми, особливо якщо був статевий акт або фізична нагрузка. Якщо виділення припинились, вас більше нічого не турбує - дочекайтесь місячних і прийдіть на плановий огляд.
Катя
30.11.2021
Мені 45 років,затримка місячних 8 днів,перехворіла бронхітом та ковідом,колода антибіотик цефтріаксон,зробила два тести на вагітність,негативні,в чому причина затримки місячних,дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Прийом антибіотиків, хвороба, стрес - все це може бути причиною зміни менструального циклу. Та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ, так як тести зрідка можуть бути хибнонегативні.
Василь
29.11.2021
Лікар призначив трибулат результат нульовиц
Вікторія
29.11.2021
Доброго вечора. 5 місяців тому поставили діагноз хронічний фарингін та тонзиліт, робила промивання мигдалин, фарингіт лікувала антибіотиком, також проходила дві процедури кріотерапії. Але задня стінка горла залишається без змін червона та зерниста. З власної ініціативи здала розгорнутий аналіз крові, всі показники у нормі окрім лімфоцитів % підвищені ) та нейтрофіли, сегментоядерні нейтрофіли ( знижені ), також знижений кольоровий показник. Що це може означати? Дякую за відповідь.
Ответ от врача
Доброго дня. Відносний лімфоцитоз, який ви зазначаєте в загальному аналізі крові може вказувати на вірусну інфекцію. Знижений кольоровий показник може вказувати на наявність анемії. Для 100% впевненості перездайте , будь ласка повторно Ваш аналіз крові, щоб виключити вірусну інфекцію і анемію
Галя
29.11.2021
Добрий вечір,перший місяць 5 днів задержки,а другий місяць маже розові виділення що це статеві акти були захищені?
Ответ от врача
Добрий вечір. Порушення менструального циклу. Потрібно звернутись на консультацію до гінеколога
Надя
29.11.2021
Перенесла коронавіруси з ускладненням. Лікар на місяць прописав Ксарелто, почались місячні і вже 5 ий день рясні виділення і згустки крові. Чи може це бути звязно з прийняттям препарату Ксарелто? Раніше такого не було. Можливо під час місячним вартує припинити прийом кроворощріджуючих препаратів?
Ответ от врача
Доброго дня. Менструації можуть змінитися після перенесеної коронавірусної інфекції і після прийому ліків зокрема. Відміняти призначені розріджуючі - не раджу. Радше зверніться на особистий прийом і огляд гінеколога аби скоригувати симптоми, що з'явилися і виключити інші можливі причини.
Галина
29.11.2021
Доброго дня, в мене вже 3 роки як діагноз автоімунний тиреоїдит тому що постійно збільшені атпо , при цьому ттг,т3,т4 в нормі , в місяці квітні 2021 року турбував пульс 105 і так постійно і навіть сплатив адко було бо чула постійно серцебиття і нервувалась по цій причині , приймала тільки комплексні вітаміни , нічого більше , Зараз вже не відчуваю серцебиття хоча пульс всерівно 95-100 , 23 роки , планую вагітність, чи мішає настанню продовження вагітності антпо , і скільки разі вона рік перевіряти ттг ? Чи потрібно зараз ? Симптомів немає, але і вагітності не аж плануємо з липня . дякую за відповідь
Ответ от врача
Доброго дня. Антитіла не впливають на настання вагітності. Якщо Ви плануєте вагітність і турбують такі симптоми, то зробіть ТТГ і ВТ4.
Сергій
29.11.2021
Добрий день, хворію туберкульозом, півтора місяця лишилось лікуватися, місяць назад почали боліти, німіти та пекти ноги, а нещодавно почали ще і набрякати, лікарі кажуть що це невропатичний біль і треба пропити Діаліпон, нуклео цмф Форте та лірику коли буде боліти, болить більше ввечері п'ю на ніч 150 мг. Пропила, після цього сказали пропити Неовітам та нікотинову кислоту пропливають але воно майже не допомагає лікарі зробили аналізи та УЗІ нирок та сечового міхура все в нормі, сказали допити треба ліки від туберкульозу і після цього все пройде. Чи правда що це все пройде та чи немає більш дієвого способа вилікувати це? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Ліки, які використовують для лікування туберкульозу і справді можуть викликати полінейропатію. При умові, що діагноз встановлений вірно - полінейропатія, лікування було призначено вірно. Якщо Ви відмічаєте неефективність, зверніться до невролога, можливо потрібна корекція дозувань ліків.
Галя
29.11.2021
Доброго дня, мій цикл 27-29 , овуляцію я відчувала дуже добре на 14 дц , сьогодні 19 дц десь від 17 дц як є відчуття розсилання грудей і хворобливість . Але на 14 день тоді коли була овуляція то груди удвічі збільшились і різко потім здулись) знаю це норма . Планували вагітність цього циклу, і раніше чуття грудей тільки на день овуляції і перед менстуацією а щоб у 17 дц не було , запитання до вас скільки днів до менстуації в нормі мають збільшуватись груди ? Тому що дуже дивно тут все відбулось не так як завжди, болів сильних немає і не було але на день овуляції виросла потім різко зменшилось і зараз знову збільшилась хоча до менстуації далеко 12 - 11 дні
Ответ от врача
Доброго дня. Почнімо з того, що не кожен менструальний цикл буває менструація і це нормально, і симптоми мастодинії також не повинні розцінюватись як варіант норми .
Віталій
29.11.2021
Доброго дня. Чи роблять у вас обрізання крайньої плоті? І якщо так , то яка вартість операції?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, виконують. Вартість оперативного втручання залежить від виду знеболення. Звертайтесь, будемо раді бути корисними.
Руслана
29.11.2021
Я зробила 4 дні тому вакцину пфайзер і через 2 дні мені почало боліти під рукою лімфовузол де зробили укол скільки ще може тривати днів
Ответ от врача
Доброго дня. Чітко вказати тривалість лімфаденопатії складно, орієнтовно до тижня симптоми мають пройти
Леся
28.11.2021
Доброго вечора, Чи може бути так що на третьому місяці вагітності немає живота
Ответ от врача
Доброго дня. Так, це залежить від конституції тіло будови
Василь
28.11.2021
Лікар призначив таблетки трибулат результат незмінюється
Ответ от врача
Доброго дня. Для уточнення ефективності даної Біологічно активної добавки необхідно виконати контрольні аналізи чоловічої гормональної панелі
Вікторія
28.11.2021
Здраствуйте , задержка 4 дня , было пару движений без презерватива , весь оставшийся процесс был с презервативом, окончание было не в меня , так как были оральные ласки
Ответ от врача
Доброго дня. Зрозуміло, а питання чи може бути вагітність?
Світлана
28.11.2021
0днів затримки Месячних був статевий контакт чі може бути вагітність
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо Ви відкрито живете статевим життям, то не можна виключати імовірність вагітності.
Ольга
28.11.2021
Робила чистку обличчя (є ймовірність, що саме тоді був день зачаття), через 10 днів хімічний пілінг обличчя. Через 6 днів тест показав вагітність. Чи можуть ці процедури вплинути на плід?
Ответ от врача
Доброго дня. Чистка та хімічний пілінг не впливають на плід.
Антоніна
27.11.2021
Доброго дня , місячних немає 8 днів ,приблизно 3-5 день затримки були сильні болі внизу живота і спини , зараз менші . Минулого місяця місячні були два рази (скоріш за все через нерви ) . Тест на вагітність не підтверджений . Що це може бути ?
Ответ от врача
Доброго дня. Біль в животі є приводом звернутись на огляд до гінеколога. Здайте аналіз крові на ХГЛ , зробіть УЗД органів малого тазу та запишіться на консультацію
Ніна
27.11.2021
Доброго вечора. Місячних не має пів року, був статевий акт, чи можлива вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Причин відсутності менструації може бути багато. Здайте аналіз крові на ХГЛ, пройдіть УЗД органів малого тазу та зверніться на консультацію до гінеколога
Вікторія
26.11.2021
Доброго дня! Якщо 2 доза вакцини Pfizer зроблена рівно на 21 день після 1, чи можуть бути певні проблеми з організмом? Перша була 05.11 ввечері, друга 26.11 вранці.
Ответ от врача
Доброго дня. Ні, 21 - 28 днів - це проміжок встановлений згідно протоколу МОЗ
Антоніна
26.11.2021
Останнім часом не можу нормально існувати через сильну тахікардію. Постійно відчуваю стук серця. Боюся, що воно може зупинитися або просто вискочити з грудей, настільки швидко і сильно б'ється Це відбувається як після нервування, так і у стані спокою. З'явилися також ниючі болі в області серця. Пройшла УЗД, ЕХО, ЕКГ, тредміл, УЗД шитовидки. Все в нормі. Кардіолог патології не бачить, але ж.... мені погано... Допоможіть будь ласка хоч якось розібратися у цьому стані.... І хоч якось покращити його. Дякую!
Ответ от врача
Доброго дня! З метою повної комплексної оцінки роботи серцево - судинної системи Ви можете провести добове моніторуваня ЕКГ (Холтер ЕКГ), можливо при безперервному записі ЕКГ можна буде записати епізод аритмії. Також, щоб оцінити роботу щитовидної залози, дисфункція якої також може призвести до аритмій, необхідно перевірити не лише структурну патологію за допомогою УЗД, а й як вона функціонує, для цього необхідно здати гормони щитовидної залози: ТТГ, вТ3, вТ4, АТПО. Якщо ж усі вище перелічені обстеження будуть в межах норми, то Ваші скарги можуть говорити про перезбудливість нервової системи і необхідно звернутись за консультацією до невролога для нормалізації психо - емоційного фону.
Настя)
26.11.2021
Доброго вечора)Результат хгч-5.21-можна вважати ,що є вагітність?(час від зачаття більше тижня)
Ответ от врача
Доброго дня. Сумнівно, потрібно через тиждень знову перезнати аналіз крові на ХГЛ
Анна
26.11.2021
Добрий день, мені 17, зайнялась коханням з хлопцем за день до місячних, на разі затримка 5 днів (місяць вживаю гормональні таблетки). Причина затримки вагітність, чи таблетки? Та чи може затримка, початись на таких ранніх стадіях вагітності?
Ответ от врача
Доброго дня. Мало інформації. Які таблетки? Контрацептиви? Якщо так, то чи правильно ви їх приймаєте? Зверніться на консультацію
Оля
26.11.2021
Доброго вечера ,12.11 мали бути місячні ,в цей день помазалось і все. Сьогодні 26.11 пішли місячні ,що це могло бути ?простий збій циклу ? Місячні до того завжди були регулярні
Ответ от врача
Доброго дня. Міг бути збій циклу на фоні гормональних порушень, чи на фоні стресу. І вагітність могла бути. Зараз важко визначитися. Необхідна детальніша інформація і дообстеження.
Саша
26.11.2021
Чи можна екстендером збільшити статевий орган
Ответ от врача
Доброго дня. У нашому центрі ми не проводимо таку процедуру, тому не можемо сказати про її результативність. З цим питанням ви можете звернутись в НДІ урології
Евгений
26.11.2021
Здравствуйте. Лечу инфекцию половых путей, имеются сильные боли в спине. Недавно появились подёргивания мышц по всему телу. Подскажите пожалуйста, что делать?
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на консультацію до невропатолога
Анна
26.11.2021
Добрый день. Болею на АИТ несколько лет, принимаю еутирокс. Сейчас беременна 8 недель, сдавала ТТГ, Т4 св и АТПО. ТТГ 0,88( норма 0,34-5,6). Т4 1.07 ( 0,61-1,12).АТПО норма. Эндокринолог сказала, что антитела могли упасть, а для ребёнка дозу еутирокса нужно увеличить вдвое. На УЗИ изменения щитовидной минимальны, близятся к норме. Действительно нужно увеличивать дозу еутирокса и можно ли принимать йодомарин?
Ответ от врача
Добрый день. Дозу эутирокса увеличивать нет показаний. Доза эутирокса остаётся прежней. ТТГ повторить через 4нед. Йодомарин принимать обязательно.
Ірина
26.11.2021
Чим лікувати ерозію шийки матки? Дякую . Вона виліковується?
Ответ от врача
Доброго дня. Істинна ерозія шийки матки (тобто дефект, рана) не потребує лікування, бо загоюється самостійно до 5-7 днів. Швидше за все, у вас ектопія, яку «по старій звичці» часто називають ерозією. Це норма і ніякого лікування не потребує.
Вікторія
26.11.2021
Доброго дня. Дайте будь ласка відповідь, териотропний гормон 0.744 це норма?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, норма
Оксана
26.11.2021
Доброго вечора у мене виникла та ка проблема мене тушнит живіт здувається час від часу маю запори дуже крутить ноги і болять плечі робила тест на вагітність одна поломка, здала аналіз ХГЛ 0,100 що це може бути, чи може таке пов'язане зі стресом, троха не доїдаю, бо хочу похуда
Ответ от врача
Доброго дня. Запишіться на прийом до ендокринонолога. У нашому центрі ви можете отримати консультацію як в клініці, так і он-лайн, завантаживши додаток
Алина
25.11.2021
Доброго вечора.У мене вже другий місяць немає місячних.Вагітність виключенна оскіль статевим життям не живу уже рік.Набрала вагу ,маю підвищений апетит і мучить безсоння.П‘ю комплекс вітамінів не допомогає.Пропити курс циклодинон?
Ответ от врача
Доброго дня, перед тим, як починати лікуватися, треба знайти причину затримки. Пити Циклодинон без діагнозу - це як «пальцем у небо»
Ірина
25.11.2021
По місячному календарі завтра мають початися місячні ,але вже декілька днів мажеться ,груди чутливі ,без болю живота і попереку ,що це може означати ?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно пройти УЗД органів малого тазу та звернутись на консультацію до гінеколога
Виктория
25.11.2021
Фурункул прорвав 5 днiв тому й ще видiляеться гнiй Але не так багато як в першi днi, тiло все одно тверде на тому мiсцi. Щодня ахтiолку намазую. Чому тiло не мягчае?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно звернутись до хірурга для проведення хірургічного втручання.
Оксана
25.11.2021
Доброго дня,до попереднього питання,що я відсилала вам висновок гістології в мене була завмерла вагітність,лікарка каже що може перехворіла або те що довго ходила з завмерлим плодом,а може бути переохолодження причиною завмерлої вагітності
Ответ от врача
Доброго дня. Так як ми і писали вам раніше, що на фоні завмерлої вагітності результат патогістології може показати запальний процес. Чи був він причиною завмерлої вагітності - важко сказати Тому вам потрібно пройти дообстеження, щоб з'ясувати причину
Ната
25.11.2021
Добрий день затримка місячних замість них є коричневі виділення, статевого контакту небуло,
Ответ от врача
Доброго дня.Зверніться на очну консультацію до гінеколога
Анна
25.11.2021
Добрий день. Затримка 7 днів. на 3-4 день тестм показали вагітність, а сьогодні вранці 1 полоска, на цифровому *не вагітна*, пішла кров. Це викидень? Дякую за відповідь.
Ответ от врача
Доброго дня. Швидше за все - так. Але краще звернутися на огляд.
Людмила
25.11.2021
Відчуваю біль внизу живота зліва, а зранку боліло під ребрами, зараз вдень в животі просто бурчить а зліва внизу трохи відчуваю шось ніби там там шось є. Чи не може бути це позаматковою? Виділення білі .
Ответ от врача
Доброго дня. Біль в животі є приводом звернутись на огляд до гінеколога. Здайте аналіз крові на ХГЛ, пройдіть УЗД органів малого тазу та запишіться на консультацію до лікаря.
Марина
25.11.2021
У меня диффузный зоб щетовидной железы сдала анализы ответ такой тероксин свободный -16,92, тереотропный гормон 1,33, Т 3 свободный 6,00, скажите пожалуйста кто
Ответ от врача
Добрый день. Гормонального нарушения нет. Нужно знать размеры щитовидной железы и тогда можно назначить лечение.
Наташа
25.11.2021
Доброго дня. 7-й тиждень вагітності, шось відчуваю сьогодні біль внизу пупка чуть вліво, це ризиковано? Чи норма?
Ответ от врача
Доброго дня. При вагітності незначна болючість протягом дня може бути присутня, якщо вона проходить самостійно, тоді це розцінюється як варіант норми
Анастасія
25.11.2021
Добрий вечір. Місячні мали початися 19.11. 6 днів затримка. На 1 день тест негативний, з другого дня - бліда полоска, на четвертий день електронний показав вагітність. До гінеколога нема можливості попасти. Тільки на наступний міс. Порадите пити якісь вітаміни?
Ответ от врача
Добрый день. Починайте пити Фоліо -1таб. -1 раз в день до 12 тижнів, контролюйте свій загальний стан.
Євдокія
24.11.2021
Доброго вечора. Скажіть будь ласка, пару днів назад появилася гулька на соску, що це може бути? І до кого звертатися?
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на очну консультацію до мамолога
Наталія
24.11.2021
Чи може бути бактерія Enterococcus faecalis 1.0 x 10^7 КУО/г причиною прищів,прищі тільки на підборідді і трохи на лобі
Ответ от врача
Доброго дня. Це бактерія із групи стрептокока, потрібно ретельно зібрати скарги, анамнез захворювання. Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Ярина
24.11.2021
Доброго вечора, що це може бути якщо тиск 80/70 а пульс 156. І що з цим можна зробити яку першу допомогу
Ответ от врача
Доброго дня, під час такого стану необхідно зробити запис ЕКГ, щоб визначити тип тахікардії. А також обов’язковим дослідженням є Холтер ЕКГ та визначення рівнів гормонів щитовидної залози та огляд кардіолога.
Аня
24.11.2021
Доброго вечора)Якщо тест на вагітність показав позитивний результат ,коли можна робити перше Узд?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо ніяких скарг немає, УЗД краще робити з сьомого - десятого дня затримки.
Таня
24.11.2021
Доброго дня. Мені 35 років 28.10 зробила першу дозу вакцини астра зеник. Три сутки температура 38.5- 37.5. Тошнота біль живота. Не могла їсти дуже сильні болі ніг. На 4 день симптоми спали крім болів в ногах. Тиждень жила на обезболюючих рано і ввечері не можливо було спати. Ледве ходила. На сьогодні 25 день після вакцини. Повязую тільки з вакциною бо проблем з ногами не було ніколи. Чистесенькі без варикозу болів набряків і тд. Дякувати симптоми не збільшуютьсч. Але Важкість біль особливо в литках. Важко ходити. Ходжу шкутильгаючи. По відчуттю що ноги важкі всередині. Затерпання. То холодно то жарко всередині. Важко стояти. Відчуття що ноги стомлені і важкі. Зроблено загальний аналіз крові . Сечі. Цукор. Ревмопроби. Магній. калій. натрій. Креатинкіназа. Асл-о. Аналізи всі повністю в нормі. Була в травматолога. Хірурга.ревматолога. сімейної. Всі кажуть що є зміни в ногах коли оглядають. ​Зроблено доплер судин все добре. Невропатолог ставить Полінейропатію. На 100% Іду на Електронейроміографію на 23 день і не підтверджують що це нейропатія. Лікар здивована бо бачить тільки це. Стукаючи молотком дуже виражені рефлекси. Пвдтверджує і лікар що робив нейроміографію реакція така що не можливо з першого разу було провести ток. Ногами прям кидало. Назначено лікування як від нейропатії. Чи може бути нейропатія але нейроміографія цього не бачить.??? Я боюся і не хочу робити другу вакцину. Чи можна розраховувати що мені дадуть довідку що я не підлягаю другій вакцинації через побічки.??? Що ще це може бути крім полінейропатії??? Бо чесно 25 день я ні дня не була без болів. Лягаю і встаю з ними. То легші то сильніші. Шкодую дуже що її зробила. Бо не знати чим все закінчиться.
Ответ от врача
Доброго дня! На жаль, є поствакцинальні ускладнення. Чи дадуть Вам довідку через побічні реакції - потрібно вирішувати з сімейним лікарем. Це може бути полінейропатія, але вегетативна без сенсорних та мотрних порушень!Звертайтесь на консультацію до невролога. Будемо раді Вам допомогти!
Карина
24.11.2021
П'ять тижнів я думала що вагітна, навіть впевнена, бо всі ознаки є ( точно всі ознаки як і при першій вагітності), а ХГЛ негативний, чи може це означати патологію плоду,
Ответ от врача
Доброго дня. Ні
Карина
24.11.2021
Підкажіть будь ласка, від зачаття 38 днів, нудить практично від першого тижня, вже два тижні як груди збільшуються , соски чутливі, живіт трохи відчуваю ниє, а тест і аналіз ХГЛ- негативні, то що це може бути? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Це може бути порушення менструального циклу. Зверніться на консультацію до гінеколога
Лена
24.11.2021
Доброго дня! Здала тест на хгч результат 36 мМо/мл. Тест на вагітність проявляється трішки друга смужка. Але періодично є коричневі виділення що це може бути? Дякую!
Ответ от врача
Доброго дня. Це значить що є вагітність. Якщо вона прогресує- рівень ХГЛ зростатиме. А кров'янисті виділення можуть бути ознакою імплантації (і це нормально) і можуть бути при загрозі викидня чи завмерлій вагітності. Тому радимо повторити ХГЛ і звернутися на огляд до гінеколога.
Іра
24.11.2021
Добрий день.Дякую вам за відповідь. Я писала з приводу затримки 7 днів.У мене вже затримка 9 днів.Про що може свідчити температура тіла 37.2-37.4?І ще у мене декілька днів назад були виділення такі як при овуляції рясніші і густіші,а зараз прозорі і майже непомітні.Може бути незабаром менструація,якщо у мене вже 41 день циклу?Дякую
Ответ от врача
Добрий день, температура може бути симптомом дуже багатьох хвороб, потрібне комплексне обстеження. Я б почала з загальних аналізів крові і сечі. Стосовно затримки - гінекологічне УЗД і огляд
Оксана
24.11.2021
Доброго дня,мені прийшов висновок гістології,допоможіть розібратись:залози ендометрію з ознаками інволюції.Строма-розвинута децидуальна тканина з множинними вогнищевими мононуклеарним запальними інфільтратами,великовогнищевими крововиливами.Ворсини хоріона однорідні за формою та розмірами,трофобласт звичайної будови.Діагноз:маткова вагітність з незначними запальними змінами децидуальної тканини
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо ми говоримо про завмерлу вагітність, то патогістологічний висновок може мати такий опис, якщо це самовільний викидень, то може мати місце інфекційний чинник. У будь якому випадку вам потрібно пройти консультацію та обстеження.
Олеся
24.11.2021
Здала аналіз на Хоріанічний гонадотропін( бета хгл), результат: < 0,100 МО\мл. Підкажіть що це означає. Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. По результатах даного аналізу вагітності немає.
ваня
24.11.2021
чи може дізнатись в гінеколог чи був секс в дівчини на протязі тижня якимсь способом можна це дізнатись
Ответ от врача
Доброго дня. Ні.
Леся
23.11.2021
Доброго дня. На першому скринінгу(11тиждень вагітності) тиреотропний гормон 0,010мкМО/мл, що не є нормою. Скажіть,будь ласка, чи є це один із симптомів якогось серйозного захворювання? Наперед дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо ми говоримо про генетичний скринінг І першого триместру ,то ТТГ до нього не відноситься. Якщо ви говорите про скринінг щитоподібної залози, тоді рівень ТТГ понижений і вам необхідне подальше обстеження і консультація ендокринолога
Ірина
23.11.2021
Доброго дня Два роки тому був поставлений діагноз « аутоімунний тиреоїдит», приймаю замісну терапію еутирокс 50 мг. Перший раз здавала аналізи в іншій лабораторії і по їх результатам АТПО в межах норми ( хоча два роки тому були вище в 30 разів). Таке може бути, чи варто перездати аналізи в іншій лабораторі?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо антитіла до ТПО підвищені, то вони будуть високими завжди. Ви можете перездати в іншій лабораторії, але з матеріальної точки зору- не має змісту їх переробляти.
Зоя
23.11.2021
После ковида отнялись ноги
Ответ от врача
Доброго дня!Необхідно звернутись на очну консультацію до невролога.
Олег
23.11.2021
Доброго дня. Женщина 75 лет. Вывих плеча или растяжение связок плеча. Внешних повреждений или гематом нет. Острая боль при движении суставом. Пальцы не очень слушаются. Легкое облегчение дал медово-уксусный компресс. Пока нет возможности отвезти в больницу или травмпункт. Хочу наложить повязку (изображение в приложении). Сколько повязку носить? И правильная ли она? Заранее благодарю
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно оглянути пацієнта обов'язково. Від цього буде залежити вид фіксації і подальша діагностика травми та лікування
Іра
23.11.2021
6 тий тиждень вагітності. Яка має бути норма ХГЧ? ДЯКУЮ .
Ответ от врача
Доброго дня. 23100-151000
Ulyana
23.11.2021
Доброго дня, ми планували вагітність, і я завагітніла здала кров на ХГЛ зразу показало вищий, потім через два дні перездала і рівень ХГЛ впало, але не до нуля, через день почались місячні, сказали що вагітність завмерла, пройшов місяць і затримка 2 дні,чи можливо, що тоді пішли місячні бо просто був збій якийсь бо рання вагітність, чи можливе таке що вагітність може і зараз тривати, чи вже точно якщо пішли місячні то викидень, чи є шанс що вагітність може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Першочергово потрібно орієнтуватись на рівень ХГЛ. У вашому випадку необхідно обстеження і консультація з лікарем. Якщо ви живете відкрито статевим життям і у вас є на даний момент затримка - не можливо виключити вагітність .
Анна
23.11.2021
Виявила в себе температуру 37.3. Чи є вірогідність що це ковід і чи варто йти здавати тест лише при такому симптомі?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, це може бути як ковід, так і ряд іншої патології. Потрібна очна консультація лікаря.
Іра
22.11.2021
Добрий вечір.Затримка 7 днів.Немає ніяких симптомів патології та вагінальні виділення теж нормальні,не свідчать про патологію.Вагітність точно виключена,навіть тест підтвердив.Цього місяця легко перенесла ковід .Тепер вже декілька днів значно переживаю з приводу затримки.Яка можлива причина затримки?Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Прийом антибіотиків, хвороба, стрес - все це може бути причиною зміни менструального циклу
Маша
22.11.2021
Доброго дня. Я вагітна шість тижнів. Постійно відчуваю всамому низу не живота а ще нижче зліва ніби там шось є, буває що аж ниє а буває шо просто там шось є шось мішає, чи може бути так шо я відчуваю те місце де розвивається маля.
Ответ от врача
Доброго дня. Так, ви можете відчувати матку. Вона зростає і відносно швидко змінює свої розміри та розташування. Поступово ці відчуття зменшаться і зникнуть. Це нормально. Якщо ж ці відчуття супроводжуються болем чи вираженим дискомфортом - зверніться на огляд до гінеколога.
Люда
22.11.2021
Симптоми завмерлої вагітності. І який ХГЧ при завмерлій вагітності
Ответ от врача
Доброго дня. Симптомів може і не бути. Потрібно для підтвердження кілька раз здати ХГЛ, зробити УЗД і звернутись на консультацію до гінеколога.
Петро
22.11.2021
Доброго вечора,у мене з'явився біль , печіння і жар під лівою рукою і віддає на грудину що це може бути, дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Для того, щоб відповісти на ваше запитання що необхідно спочатку Вас оглянути.
Володимир
22.11.2021
ниючий біль у правій щоці і терпне у роті
Ответ от врача
Доброго дня! Зверніться в МЦ Альтамедика і наші лікарі неврологи допоможуть Вам у вирішенні вашої проблеми. Потрібен огляд та, ймовірно, відповідні дообстеження!
Карина
22.11.2021
7-й тиждень вагітності- набряклість грудей зникла. Проблема?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо немає інших скарг - не варто хвилюватись
Людмила Анатоліївна
22.11.2021
Два роки назад - повне видалення щитовидки( фолікулярна аденома ,великих розмірів). П'ю л тіроксин ,від 125 до 175 . Через кожні 2 місяці роблю аналізи ттг і т4 вільний . І постійно потрібна корекція , тому що ТТГ то низьке то високе . Останні 2 місяці пила по 125 . Зробила аналіз ТТГ - 9 ,Т-4 -13 ,6 .Починати пити по 150 ? Ендокринолога нема .
Ответ от врача
Доброго дня. Запишіться на онлайн консултацію
Аня
22.11.2021
Доброго дня)На Узд виявили наявність двох жовтих тіл 14 і 20мм у лівому яйнику на 17 день циклу,це свідчить ,що буде двійня ?
Ответ от врача
Доброго дня Якщо заплідниться обидва - то може бути багатоплідна вагітність (але один фолікул малих розмірів, тому навряд чи по завершенню овуляції відбудеться запліднення).
Люда
22.11.2021
Якщо на 6 тижні вагітності зникла напруженість грудей, хоча два тижні до цього груди набухали поколювали, а зараз цього нема, тільки соски все ще трохи збільшені і ореоли трохи потемнівші. Чи не може це бути ознакою завмерлої вагітності, хоча з виділення ми ніби норма- білі, прозорі, і не болить, тільки зрідка ниє внизу.
Ответ от врача
Доброго дня. Для контролю розвитку вагітності в домашніх умовах ви можете використовувати метод контролю базальної температури, для більш чіткої діагностики - контроль В-хго в динаміці . Вище перераховані симптоми дуже індивідуальні.
Наталя
22.11.2021
Добрий день 16 років затримка місячних 3 день, полового контакту небуло. Чи є сенс хвилюватись?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 7 днів є в межах норми
Оксана
22.11.2021
Доброго дня,15 листопада я пішла на УЗД,сказали термін 10 тижнів але не було серцебиття , висновок завмерла вагітність на 7-8 тижні гінеколог дала скерування на наступний день на чистку,чи повинна була лікарка відправити мене через кілька днів знову на УЗД чи здати кров на ХГЛ чи нормально що вона зразу відправила мене на чистку
Ответ от врача
Доброго дня. Контроль УЗД через 7-10 днів можна робити коли ранні терміни вагітності і не фіксується серцебиття для того, щоб точно підтвердити завмерлу вагітність. У терміні 10 тижнів за допомогою УЗД можна точно визначитись з діагнозом розвивається вагітність чи ні.
Іра
22.11.2021
Доброго дня,дуже хочемо дитинку,4 місяці не получається)дуже хвилююсь що нам не получиться )
Ответ от врача
Доброго дня. Не варто поки що хвилюватися. Якщо протягом року статевого життя без контрацепції не настає вагітність - можна говорити про безплідний шлюб. Але важливим є і вік подружжя. Якщо Вам обом за 30 і протягом 6 місяців вагітність не настає - варто звернутися на особисту консультацію, для отримання індивідуальних рекомендацій по обстеженню подружжя.
Марія
22.11.2021
Чи можна вакцинуватися вагітній, якщо приймає еутирокс 75, діагноз аутоімунний тиреоїдит?
Ответ от врача
Доброго дня. Можна, але ми б не радили вакцинуватися в першому триместрі.
Діана
22.11.2021
33 день вагітності а тест негативний? Це погано?
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Віта
22.11.2021
Допоможіть розшифрувати аналізи
Ответ от врача
Доброго дня. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Марина
22.11.2021
Доброго дня! Якщо дуже низький оваріальний резерв (навіть критично низький). Чи важливо, в даному випадку повністю відмовитись від алкоголю? (вживаю лише вино, і не часто, )
Ответ от врача
Доброго дня. Не важливо. Оваріальний резерв від цього не залежить
Наталья
21.11.2021
Добрий день . Скажіть будь ласка місяць назад зробила аборт , але ще місячних немає . Поколюють груди , і трішки потягує інколи живіт вже папу днів . Перед цим був незахищений статевий акт . Тест зробила рівно на 31 день після аборту . Показав негативно. Що це може бути
Ответ от врача
Доброго дня. Після переривання вагітності менструальний цикл може відновлюватись не одразу і через це існує велика вірогідність вагітності (при незахищеному статевому акті) . Тому радимо вам пройти УЗД та здати кров на ХГЛ
Оксана
21.11.2021
Мені54роки місячні відсутні вже півтора року був прямий секс чи може бути вагітність
Ответ от врача
Доброго дня ,враховуючи що менструація відсутня 1.5 роки, то ви знаходитесь в перимено паузальному періоді, коли вагітність - неможлива .
Даша
21.11.2021
Шестая неделя беременности, тошнит, грудь увеличилась, ореоли потемнели и в диаметре увеличились, соски болезненние, низ живота то дует то гдето покаливает, в лицо бледная, спать хочеться, а. Тест показивает одну полоску. Єто плохо или ще повторять тест?шесть недель уже єто точно потому сто СА больше не було.
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Сергій
21.11.2021
Доброго вечора! Скажіть будь ласка, чому серце б'ється з затримкою!? Яку дасте пораду?
Ответ от врача
Доброго вечора. Це може бути порушення ритму, щоб точно діагностувати який це вид аритмії зробіть холтерівський моніторинг ЕКГ
Виталий
21.11.2021
Зделал МРТ грудного и шейного отдела ,хотелось бы получить консультацию по обследованию??
Ответ от врача
Здравствуйте. Обращайтесь, будем рады помочь
Вікторія
21.11.2021
Доброго дня.Хочу запитати,як бути далі з лікуванням.17 жовтня почала хворіти на ковід.Ренген показав бронхіт .Сімейна не лікувала.Колола цефтриаксон ,через тиждень яка замінювала сімейну сказала доколоти ще 2 дні. Дихала пульмікортом.Температура скакала 36 .7 37. Самопочуття було погане слабкість головокружіння.Пройшов тиждень, я пішла на узі легень,показало що є запалення в нижній долі легені. Пульмонолог приписав цефікс і левоксацин. Я проколола тиждень цефікс а левокс.не пила бо погано від нього було. На сьогоднішній день після уколів пройшла КТ.-ознаки локальних невеликих переферичних ділянок ущільнення паренхіми в базальних відділах легень(по типу двобічної пневмонії в фазі повного розрішення,їронічного бронхіту.)Підкажіть ,дуже вас просю ,як бути ,температура 37.2 . Дуже дякую за відповідь.
Ответ от врача
Доброго дня. Для впевненої відповіді на Ваше запитання краще очна консультація. Можна запідозрити у Вас пост- ковідний синдром, який дає таку симптоматику. В МЦ Альтамедика є комплекс заходів, спрямований на лікування пост- ковіду, звертайтесь, будемо раді Вам допомогти
Давид
20.11.2021
Добрий день! 2 місяці назад мені діагностували вертіго. Пропив бетагістін 2 тижні. Потім лікар спробував виконати маневр Еплі. Дві спроби виявилися невдалими. Я не в змозі виконати цей маневр. Що далі? Чи є альтернативне лікування цього захворювання?
Ответ от врача
Доброго дня. Ще є Гімнастика Брандта - Дароффа і медикаментозне лікування!
Екатерина
20.11.2021
alt Здравствуйте! Носила неудобные ботинки ,которые постоянно набивали мне обе пятки. В итоге в ботинке провалилась стелька и я поняла что причиной стал пластмассовый решетчатый каблук. В итоге в обеих пятках образовались затвердения внутри, начали расти. Наступать на пятки при ходьбе больно,мучаюсь 10 лет. Пятки стали не плоские ,а выпуклые. На приеме у врача не раз делали снимок ,внутри на снимке ничего нет. Поставили диагноз натоптыши, мозоли. Хотя кожа на пятках абсолютно здоровая не грубая,не сухая.Назначали процедуры магнит 10 сеансов, не помогло вообще. Что это может быть. Помогите пожалуйста.
Ответ от врача
Доброго дня, по опису схоже на атрофію жирової подушки, але необхідно провести огляд спеціаліста, провести діагностику стоп
Маріна
20.11.2021
Доброго дня. Що може бути сильна чутливість сосків, головокружіння, біль в низу живота, тягне на їжу особливо на солодке і в ночі.
Ответ от врача
Доброго дня. Біль в животі є приводом звернутись на огляд до гінеколога. Здайте аналіз крові на ХГЛ, пройдіть УЗД органів малого тазу та запишіться на консультацію
ТТГ
20.11.2021
Хворію на АІТ 10 років.ТТГ ,Т3в. І Т4в.в межах норми Високі тільки антитіла.Після перенесеного covid , вирішила обстежитись ТТГ 0.046мкмо/мл (норма ескулаб 0,4-4,0) Т3,Т4 -норма .Антила до рецепторів ТТГ -норма.Що відбувається?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо Ви приймаєте тироксин, то потрібно зменшити дозу. І повторіть через 1 місяць ТТГ.
Аня
20.11.2021
Доброго дня)Тест на овуляцію зранку був позитивний,а ввечері вже негативний,чи можна вважати ,що овуляція відбудеться?
Ответ от врача
Доброго дня. Можна вважати,що овуляція вже відбулася.
Мария
20.11.2021
Доброго дня! ХВН нижніх кінцівок, курсами пропиваю Флебодія, аналізи крові в нормі...чи потрібно пити кроворозріджуючі?72
Ответ от врача
Добрий день. Потрібно уточнити вік пацієнта і стадію венозної недостатності
Даша
20.11.2021
Скажіть будь ласка чи буде видно на узд,що вже був секс або коли огляд на кріслі
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо це був перший секс - то на огляді буде видно, а на УЗД - ні.
Ирина
20.11.2021
Добрый день.В ноябре 2020 переболела короновирусом в легкой форме,это дало осложнение на щитовидку,мой диагноз (Тиреотоксикоз),принимаю (ТИРОЗОЛ-0.5),в марте будет год.Мне 41-год.Можно ли мне вакцинироваться и какой вакциной. т.к.здесь нет эндокринолога .Спасибо.
Ответ от врача
Добрый день. Можно любой вакциной.
Алина
19.11.2021
Здравствуйте! Ребенок не стоит у опоры и не ходит соответственно! 1,1 год Поздно села в 10 месяцев Ползать в 11 месяцев Сильно стоит переживать и что нужно делать? Заранее большое спасибо!
Ответ от врача
Здравствуйте. Чтобы ответить на ваш вопрос нужна очная консультация. Обращайтесь, будем рады помочь
Іван
19.11.2021
Подвернув голеностоп, ходжу але є ще важкість і припухлість на вечір, як позбцтичя її пройшоі місяць
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібен огляд лікаря після чого буде вирішено тактику лікування
Мария
19.11.2021
Здравствуйте, скажите пожалуйста, может ли врач диагностировать выкидиш на раннем сроке, если прошло уже 3 недели? И куда сразу лучше пойти , на УЗИ или все же врач после осмотра определит был выкидыш или нет. Спасибо
Ответ от врача
Доброго дня. Через 3 тижні після повного викидня, ніяких ознак при огляді вже не буде видно. Тому краще одразу зробити УЗД.
Анастасія
19.11.2021
Добрий день. До якого акушерського тижня вагітності можна зробити медикаментозний аборт?
Ответ от врача
Доброго дня. Медикаментозний аборт проводять до 6 - 7 тижня вагітності. Важливо не приймати поспішних рішень, а ретельно все обдумати та зважити
Мар'яна
19.11.2021
Доброго дня. Вже 6 день відчуваю першіння в горлі. (таке відчуття, що там щось застрягло). Лоскоче в горлі і хочеться відкашлянути. Кашель аж до сліз. Що це може бути скажіть будь ласка. Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня, такі симптоми можуть бути як проявом вірусної інфекції так і виникати внаслідок наявності стороннього тіла в горлі. Зверніться , будь ласка, на очний прийом для вирішення питання
Оксана
19.11.2021
Доброго дня,якщо в мене виявили завмерлу вагітність на УЗД чи потрібно робити ще раз УЗД в іншому закладі для підтвердження чи може УЗД помилятися
Ответ от врача
Доброго дня. Контрольне УЗД можна зробити через 5 днів. Але обов'язково звернутись на консультацію до гінеколога
Наталя
19.11.2021
Добрий день, допоможіть будь ласка розшифрувати аналізи.
Ответ от врача
Доброго дня. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Оля
18.11.2021
Доброго вечора,плануємо зачати дитину 3 місяці поспіль ,наразі затримка місячних 6 днів.Два тести на вагітність -негативні . Чи може бути гормональний збій через Еякуляцію?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні
Ліана
18.11.2021
Якщо УЗД серця показало пролапс мітрального клапана 1 ступеня,чи потрібно робити холтерівське моніторування,якщо відчуваю власне серцебиття вище грудей,але пульс в нормі?і ЕКГ в нормі???
Ответ от врача
Доброго дня. Так, потрібно робити холтерівський моніторинг ЕКГ
Алевтина
18.11.2021
Вывих произошел 5 дней назад. Рентген сделан сразу. Перелом/трещина отсутствуют. Первые пару дней нога опухала и синела. Было больно наступать на ногу первые 1-3 день (боль с каждым днём стухала). Тактильно была твердовата. Потом постепенно сходил отёк. Сейчас нога почти в норме. При нагрузке (стоит более 10 мин) наступает еле ощутимая боль и через время слегка увеличивается отёк Пациент не чувствует искривления в ноге и может стоять устойчиво в равной мере на обоих ногах При рентгене отсутствовал врач, который не смог проконсультировать Вопрос: не нарушена ли конструкция голеностопа. Нужно ли физическое влияние врача (вправлять)?
Ответ от врача
Доброго дня,щоб правильно розібратись в данному випадку рекомендовано огляд ортопеда-травматолога, по потребі призначити додаткові методи обстеження ,для визначення проблеми та тактики лікування
Олег
18.11.2021
Добрий день. Скажіть будь ласка який найточніший метод виявлення глистів? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Паразитологічне дослідження калу тричі з інтервалом 3-4 дні
Ольга
18.11.2021
Сьогодні закінчився п'ятий тиждень від зачаття, всі ознаки є , точно знаю що вагітна ,а тести показують одну поломку. Що це може бути? Вже робила тести чотири рази, ( тести були з чутливістю 10....)
Ответ от врача
Доброго дня. Тести на вагітність зрідка можуть бути хибнонегативні тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Рита
18.11.2021
На якому терміні тест покаже точно правильний результат?
Ответ от врача
Доброго дня. Тест на вагітність можна робити з першого дня затримки. Та найбільш достовірним буде здати аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини),
Евгений
18.11.2021
Здравствуйте, чуть больше месяца назад случился перелом пяток и вывих голеностопа вовнутрь. Был сильный отёк,поэтому вправить голеностоп не получилось.Сейчас говорят врачи нужна операция. Подскажите какие еще есть варианты лечения вывиха.Есть снимки рентгена и КТ.
Ответ от врача
Добрый день. Для того чтобы предложить варианты лечения конкретно в вашем случае необходим клинический осмотр Обращайтесь, будем рады помочь
Олександра
18.11.2021
Доброго дня. В мене така ситуація вагітна 5 або й вже шість тижнів, ознаки явні: груди набули ореоли стали темніші і пігментація розширюється, соски збільшені та чутливі, токсикоз навіть живіт трохи не такий , апетит збільшився, а тест показує одну. В чому може бути причина і чи взагалі може так бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Віта
18.11.2021
Добрий вечір. Випадково розбудила дитину . Вона прокинулася і почала тремтіти ( схоже на те що змерзла , хоча в приміщенні тепло). Такі випадки були декілька раз (4) . За 1-2 засинає і все нормально . Чи потрібно десь звертатися?
Ответ от врача
Доброго дня. Такий тремор у діток до 1 року може бути варіантом норми, та для виключення захворювання зверніться на консультацію до невролога
Віка
18.11.2021
Полового акту не було, але торкався інтимного місця без презерватива, затримка 7 днів
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Таісія
18.11.2021
Доброго вечора сьогодні вдарилась кінчиком пальця ще в 11 годин вже 00:07 а воно ще досі болить! Підкажіть будласка що означає? Біль, набряк, пульсує, горить огнем і з 11 ні разу не втихало
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно оглянути ділянку та оцінити об'єм пошкодження, після чого буде вирішено подальшу тактику лікування або дообстеження.
Світлана
17.11.2021
Доброго вечора. В мене затримка вже 9 день. Живіт ниє, груди чутливі, смакових змін немає. Тести робила на 5 день -негативний, на 7 день -негативний та сьогдні зробила також негативний. Що це може бути? Біль інколи сильна. Чи прийдуть місячні із запізненням?
Ответ от врача
Доброго дня. Біль в животі є приводом звернутись на огляд до гінеколога. Тести зрідка можуть бути хибнонегативні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ та запишіться на консультацію до лікаря
Тамара
17.11.2021
Доброго вечора) Скажіть будь ласка :лікар призначив таблетки мускомед 8 мг два рази на день,таблетки закінчилися і в аптеці таких немає чи можна продовжити лікування в уколах?
Ответ от врача
Доброго дня! Можна.Якщо ви приймали в таб 8мг 1 раз на добу,то в ін'єкціях 4 мг внутрішньом'язево 2 рази на добу.
Юлія
17.11.2021
Доброго дня, зіштовхнулась з такою ситуацією : Був зроблений медикаментозний аборт (вагінальним способом в лікарні таблетками Arthotec)(вагітність завмерла на 8тижні), з того часу минув місяць.. Місячні фактично не почались, тільки легке мазання без жодних болів та перед місячних симптомів. Питання: Чи це норма? Чи треба терміново звертатись до лікаря?
Ответ от врача
Доброго дня! Через місяць після переривання вагітності менструація має початися. У випадку затримки - зробіть УЗД і звертайтеся обов'язково на огляд.
Світлана
17.11.2021
Доброго дня. Скажіть будь ласка ендокринолог призначив препарат Конкор по результатам аналізу, в аптеці сказали що це препарати від серця, тахікардії, аритмії, серцевої недостатності. Чи можливо що лікар помилився?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні, не помилився. При гормональних відхиленнях в роботі щитоподібної залози призначається конкор.
Юля
17.11.2021
Доброго дня,така ситуація,затримка критичних вже 3 день,тест показує 1 полоску,чи можливо таке що тест може показати через пару днів 2 смужки ще,якщо дальше не буде критичних днів?
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Аліна
17.11.2021
Якщо хлопець кінчив на мене а потім ми продовжили далі.Велика ймовірність що я можу завагітніти ?
Ответ от врача
Доброго дня. Така вірогідність є
Анонимус
17.11.2021
Зачем гармоны в физическом развитии подростка
Ответ от врача
Доброго дня. Не зрозуміло. Уточніть запитання.
Оксана
17.11.2021
Доброго ранку,а мене була завмерла вагітність на 10 тижні,лікар каже що може бути через резуси в мене 1+,а в чоловіка1-,чи дійсно таке може бути
Ответ от врача
Доброго дня. Можливість розвитку резус конфлікту між матір'ю та плодом можлива лише якщо у вас резус фактор(-).
Галина
17.11.2021
Якщо загроза викидня то які ознаки можуть бути? Виділення які чи симптоми? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. До загрозливих симптомів переривання вагітності на ранніх термінах відноситься :-біль внизу живота та попереку, яка має постійний характер ; -мажучі або кров’яні виділення із статевих шляхів .
Лариса
17.11.2021
Ранній термін вагітності, нудило тиждень потім перестало, потім знову нудило коли голодна цілими днями, а від учора нудота пропала . Шостий тиждень. То це норма чи якась проблема? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо немає інших скарг, то не варто хвилюватись. Наявність нудоти при вагітності є цілком індивідуальною ознакою. Доброго дня. Токсикоз першої половини вагітності зазвичай притаманний більшості вагітних жінок, а на ступінь його тяжкості та прояви може впливати багато факторів . Якщо ви відчуваєте ранкову нудоту або нудоту впродовж дня, яка не супруводжується блюванням - як правило, це коригується раціоном вашого харчування і не потребує специфічного лікування. Тому радимо вам звернутись до лікаря на прийом для того, щоб ви отримали більш детальну інформацію і полегшили ваш стан та ліквідували свої хвилювання .
Ольга
17.11.2021
4 й тиждень вагітності, були чутливі груди і збільшені а сьогодні стали на міру не є набухшими і чую трохи біль в спині, що це може бути? Чи це нормально? Базальна температура 36,8.
Ответ от врача
Доброго дня. Базальна температура і чутливість грудей - не є показниками перебігу вагітності. А болі в спині можуть бути пов'язані із остеохондрозом, грижами відділів хребта чи хворобою нирок. Зверніться на особистий огляд.
Ліана
17.11.2021
Доброго дня!виявили пролапс мітрального клапана 1 ступеня,чи можна вживати алкоголь в помірній кількості,і не часто???
Ответ от врача
Доброго дня. Можна вживати алкоголь, але не бажано.
Роксолана
17.11.2021
Скажіть будь ласка чи можна вакцинуватися при епілепсії і підозрі на аутоімуне теритоїдит
Ответ от врача
Доброго дня. Для коректної відповіді на Ваше питання потрібна очна консультація і детальний огляд. Будьте здорові
Людмила
16.11.2021
Доброго вечора скажіть будь ласка у мене тато хворіє цукровим діабетом майже 27років у нього ампутована кінцівка .Зараз пішла інша проблема з іншою кінцівкою і колисок інсулін по дозі але робим ін'єкцій інсуліну і цукор тримається 23-22 і не можемо збити
Ответ от врача
Доброго дня. Тут потрібна очна консультація. Потрібно бачити Вашого батька. Скоріш за все замала доза інсуліну.
Аня
16.11.2021
Доброго дня)був захищений статевий акт хлопець закінчив,все було добре.Але через пару годин,було доторкання його статевим органом до моїх статевих губ.Був 1-2 день овуляції.Можливо завагітніти??? Яка можливість того що сперма не вся була витерта серветкою і не залишитись в презервативі,і могла якимось чином остатись або вийти з статевого орган
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо пара не планує вагітність, то вона повинна обрати один із методів контрацепції . Якщо це бар‘єрні методи (а саме презервативи), то партнер має одягнути презерватив до початку процесу проникнення, після закінчення статевого акту - зняти презерватив і здійснити гігієнічні процедури. Кожний наступний статевий акт має відбуватись таким самим чином. Якщо не дотримуватись даних дій - вагітність виключити неможливо.
Екатерина
16.11.2021
Здравствуйте скажите пожалуйста я хочу забеременеть , и врач мне сказал делать тест на беременность если он показывает 2 полоски то можно спать с мужем для зачания.Скажите как тест влияет на это ?
Ответ от врача
Доброго дня. Ваш лікар напевне говорив про овуляторний тест, який показує овуляції
Катерина Андреєва
16.11.2021
Затримка 9 днів, груди не змінились,не набухли, тягне низ живота,і поясницю, інколи тошнота, стала більше їсти,тест не робила, але в мене діагноз хронічний тереоїдит, цикл буває як регулярний так і не регулярний, останні місячні були 11 жовтня,це може бути вагітність? Чи це пов‘язане з хворобою щитовидної залози?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Вікторія
16.11.2021
Доброго дня. Підліток (13,5) років скаржиться на ерекцію, яка відбувається під час уроків. Іноді це виникає через те, що він згадує про переглянуті матеріали еротичного характеру, а іноді, коли думки зовсім з цим не пов'язані. Вдома такого не буває. Чи це для його віку є нормою, чи потрібно звернутися до лікаря?
Ответ от врача
Доброго дня. Ерекція у підлітка є природньою. Бажано пройти огляд хірурга або уролога ( оцінка статевого розвитку, наявність хірургічної патології). В подальшому, більше уваги приділяти статевому вихованню дитини.
Оксана
16.11.2021
Доброго дня! В мене останнім часом особливо коли сплю і повертаюсь або встаю дуже хрустить в копчику наче скакує кістка. Вагітність майже 18 неділь Це нормально в моєму стані?
Ответ от врача
Добрий день. Вам лікар жіночої консультації, де Ви маєте бути на обліку, рекомендував прийом кальцію. Так, незначний дискомфорт в ділянці кривої кістки можливий.
Юля
16.11.2021
Доброго дня. 7 тижнів вагітності, мене дивує те що немає частих побігів в туалет, все як зазвичай. Чи ще малий термін? Переживаю чи все нормально з вагітністю. Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо скарг немає - не варто хвилюватись. Наявність частих позивів в туалет є цілком суб'єктивною ознакою.
Ольга
16.11.2021
Доброго дня. Якою вакциною від Ковіда краще вакцинуватись при набутому імунодефіциті ( не ВІЧ) вірусі епштейн бара та цитомегаловірусі. Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Будь - якою з наявних і зареєстрованих в Україні. Будьте здорові
Леся
16.11.2021
Добрий день!чи можливо це вагітність,якщо місячні почались наче,в один день пішли ,а на другий не було,на третій трішки помазалось і все,трішки ниє низ живота
Ответ от врача
Доброго дня. У таких симптомів може бути не одна причина і це не лише вагітність. Здайте аналіз крові на ХГЛ, пройдіть УЗД органів малого тазу та зверніться на консультацію до гінеколога.
Люда
16.11.2021
8й день від зачаття, по аналізі прогестерон показав 365- це нормально?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо ви маєте на увазі тест на вагітність, то його можна робити з першого дня затримки. Та найбільш достовірним буде здати аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини),
Анна
16.11.2021
Коли вже можна робити тест аби результат був точним?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо ви маєте на увазі тест на вагітність, то його можна робити з першого дня затримки. Та найбільш достовірним буде здати аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини),
Карина
16.11.2021
На якому терміні вагітності мала б з'явитись тяжкість та біль в грудях?
Ответ от врача
Доброго дня. Наявність таких ознак є не обов'язковою та цілком індивідуальною
Юлия
16.11.2021
Добрий ранок! У мене затримка 8 днів, тест негативний, тягне спину періодичнояк при місячних, ніяких болей не має, нічого не болить, але таке відчуття що хочеться сходити в туалет по великому, до цього збоїв таких не було зазвичай до 3 днів і були місячні регулярно, у червні перестала пити таблетки Ярина так як плануємо вагітність
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно зробити УЗД ОМТ і певні гормони, які саме проконсультує лікар - гінеколог. Зверніться на консультацію
Ірина
16.11.2021
Діагноз: остеохондроз, правобічна тораколюмбалгія, міотонічний, виражений больовий синдром. Вагітність 24 тижні. Після переохолодження виник напад тораколюмбалгії з вираженим болем. У зв'язку з вагітністю для лікування використовую в якості знеболюючого парацетамол, легкий масаж, ліжковий режим на лівому боці. На жаль, біль зберігається. Які ще препарати дозволені для знеболювання без шкоди для плоду?Яка тактика родорозрішення в данному випадку? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. При загострені даного стану ви повинні консультуватись невропатологом для визначення ступеня важкості протікання захворювання. Можна пробувати застосовувати траумель - мазь та спеціальні вправи . Пологи - природнім шляхом .
Ольга
15.11.2021
Добрий вечір ,дитина 2,5 роки відмовляється від перших ,страв ,м'ясного ,злакових,неїсть взагалі ,їсть молочні продукти ,велика проблема ,що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно набратись терпіння і по трошки вводити домашню їжу. Звичайно дитина повинна отримувати і м'ясні продукти, і злакові. Якщо ваш малюк зовсім відмовляється від м'яса, можна продумати чим його замінити. Адже важливо не так саме м'ясо, як те, щоб в організм дитини надходила достатня кількість білка (це можуть бути яйця, гречка, бобові і т.д)
Гнат
15.11.2021
Доброго дня. Уролог прописав приймати табл. Єнат, Спеман, Трибулат, Міофолік, Астазендра. Чи можна під час прийому табл. вакцинуватись? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Під час лікування вакцинуватись не бажано. Стосовно даного питання проконсультуйтеся зі своїм лікуючим лікарем
Світлана
15.11.2021
Температура 14 день 37і4,37і7
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібна очна консультація для з'ясування причини підвищення температури
Татьяна
15.11.2021
У ребенка шелушится стопа и красные прищики полоской
Ответ от врача
Добрый день.Нужна более детальная информация. Какой возраст ребенка, когда появилась сыпь, болел ли он накануне вирусной инфекцией и какую обувь носит. К сожалению ,версии доктора могут быть самыми разнообразными.Сыпь может появиться и от грибковой инфекции,повышенной потливости стоп,как следствие ношения некачественной обуви. Подобные высыпания появляются и,как следствие,после перенесенного какого либо другого заболевания. Ребенок должен быть осмотрен дерматологом и важно собрать необходимые сведения для установления диагноза. Приходите в клинику, будемо рады помочь.
Андрій
15.11.2021
Ослаблене відчуття кінця великого пальця на правій нозі 4 день
Ответ от врача
Доброго дня, потрібно провести клінічний огляд, при якому можна буде визначити причину захворювання
Ангеліна
15.11.2021
Доброго вечора! Був сильний ушиб на пальці. Після того вже 3 місяць той ушиб болить чому так?
Ответ от врача
Доброго дня. Важко відповісти на ваше запитання без клінічного огляду. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Наталя
15.11.2021
Доброго вечора Відбувся статевий акт,24 день циклу,захищений ,але презерватив порвався ,після са одразу сходила в туалет Яка ймовірність завагітніти ?
Ответ от врача
Доброго дня. Малоймовірно
Марина
15.11.2021
Добрий вечір. У мене хронічний панкреатит і холецистит в жовчному осад , гірко в роті та пече язик. Приймаю урсохолум в комплексі з іншими ліками уже 7 днів. Гіркота та печіння ще з'являються. Чи має так бути, чи має уже пройти? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Надати вичерпний коментар не володіючи повною інформацією про стан пацієнта неможливо, рекомендовано звертатися до лікаря на прийом
Аліна
15.11.2021
Доброго дня. Я вагітна три тижні, бо три дні до критичних почала як завжди відчувати напружені груди, пройшло сім днів критичні так і не почалися, груди збільшені трішки , навколо сосків темніє а соски болючі і рожеві, нудить періодично кожного дня, виділення збільшились весь час то прозорі то білі,внизу живота періодично ниє. Розумію це вагітність. Але тест робила то показує одну смужку. Від незахищеного СА пройшло 30днів. Чи правда це є вагітністю , чи всі симптоми є нормою. І коли тест покаже дві полоски?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми, та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ та зверніться на консультацію до гінеколога. Тести можуть бути зрідка хибнонегативні
Зоя
15.11.2021
Чи можна одночасно приймати флемоксин 500 три рази на день і і Фромілід уно 500 один раз на день. Підозра на пневмонію
Ответ от врача
Доброго дня, для коректної відповіді на Ваше запитання необхідна очна консультація
Марина
15.11.2021
Добрий день! Затримка 6 днів, робила тест - позитивний , але часто болить низ живота! Місяць назад лікувала запалення. Чи може бути це непезпечто для вагітності?
Ответ от врача
Доброго дня. Біль в животі є приводом звернутись на огляд до гінеколога. Консультація без огляду мало інформативна.
аліна
15.11.2021
приймаю джас плюс 6й місяць, почались виділення ще при прийомі рожевих таблеток, больові відчуття відсутні, що це може бути ?
Ответ от врача
Доброго дня. Відповісти на ваше запитання можливо після очної консультації
Юлія
15.11.2021
Доброго дня. Мені 21.На ногах останнім часом почали просвічуватись вени, не випирають.Раніше такого не помічала.Це є приводом щоб до вас звернутись?Чи можливо це звичайні зовнішні фактори впливають?Чи це кров варто перевірити?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно зробити УЗД вен нижніх кінцівок і звернутись на консультацію до судинного хірурга
Надя
15.11.2021
Мазає уже 9 днів,а місячних немає ,що це??
Ответ от врача
Доброго дня Надіє, вам обов‘язково потрібно здати аналіз на ХГЛ та пройти УЗД органів малого тазу для виключення вагітності .
Роксолана
15.11.2021
Добрий день в мене затримка з 1 листопада але болить сильно живіт сильно як намісячні що це може означати
Ответ от врача
Доброго дня, Роксолано. Не можливо виключити вагітність, потрібно здати аналіз на В-хгч
Ангеліна
14.11.2021
З хлопцем практикуємо тільки петтінг ( тільки одягнені ) , ще не готова до повноцінного СА , тай знаю , що це безпечно в мене нерегулярний цикл , місячні були 22 жовтня , вже декілька днів нудить , почав боліти живіт знизу , і сильна дратівливість , плаксивість , скажіть , це пмс? я не можу бути вагітна ? проникнення , та стику оголених частин тіла не було
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо не було проникнення та еякулят не потрапляв в статеві шляхи ніяким методом, то вагітність можна виключити, а для того щоб розібратись, чому саме відбувається гормональний збій - потрібно пройти певне гормональне обстеження .
Яна
14.11.2021
Дитині 1 рік й 3 місяці. Місяць як На обличі появилися прищики точніше під очима. Були й на носі але пройшли. Залишилися на обличі. Нового з продуктів нічого не давала.що це може бути
Ответ от врача
Доброго дня. Однозначно, для постановки точного діагнозу потрібен огляд дерматолога. Буде багато запитань. У дітей такого віку висипання на обличчі може бути ознакою різних захворювань. Це може бути акне дитячого віку, яке швидко не зникне. Також часте використання мила, жирних мазей і особливо гормональних, провокує появу висипань. Якщо у дитини раніше діагностовано атопічний дерматит (суха шкіра) і був не відповідний догляд, запальні висипання на шкірі - часті явища. Чи зв'язані подібні висипання з алергеном (у дітей в цьому віці може бути алергія на деякі продукти) - сумнівно. Тому варто показатись дитячому дерматологу та отримати відповіді на свої запитання. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Люда
14.11.2021
Вагітна шостий тиждень, що треба починати пити може якісь вітаміни порадьте, бо до лікаря не можу попасти. Тошнить.читала про фолієву кислоту, це всі вагітні повинні її пити? Груди стали дуже м'які , збільшились трішки .навколо сосків потемніло, соски болючі. Трохи живіт ніби замітно. Це все норма ,лікарю? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня, Людмило, радимо вам приймати комплекс Фемебіон І - до 12 тиж. Дані симптоми можна розглядати як варіант норми
Лена
14.11.2021
у мене критичні вже були але до них дуже тошніло що мені робити
Ответ от врача
Доброго дня Олено, дані скарги турбують вперше ?
Оксана
14.11.2021
Доброго дня! Затримка 10 днiв.тест позитивн ий .Але узд вагiтнiсть не показало.
Ответ от врача
Доброго дня,Оксано, здайте аналіз на ХГЛ в динаміці та запишіться на консультацію
Альона
14.11.2021
Доброго дня!З чоловіком плануємо вагітність, які вітаміни потрібно приймати до вагітності?
Ответ от врача
Доброго дня. Скільки часу ви плануєте вагітність (живете статевим життям відкрито?) Починайте пити : Ембріофол (містить фоліеву кислоту та йод ) обом партнерам протягом трьох місяців, На першій ланці - цього вистачить
Дарина
14.11.2021
І затримка вже п'ять днів
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Дарина
14.11.2021
Минув четвертий тиждень від зачаття, почали темніти ореоли сосків а самі соски рожеві та при дотику болючі, нудить цілі сутки лиш коли відчуваю голод, притому нудить від другого дня зачаття, внизу живота бурчить час від часу, виділення то прозорі то білі і трохи ніби побільшало виділень, лікарю це вагітність? Бо тест ще не робила. Мені 39 років, народжувати великий ризик?
Ответ от врача
Доброго дня Для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ та зверніться на очну консультацію до гінеколога
Оля
14.11.2021
Задержка 9 днів,вагітна ?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Лия
14.11.2021
Молодой человек, 32 года.тремор в течении пяти дней, галлюцинации разговор во сне постоянно, вздрагивания сильные.началось во время болезни двухсторонней пневмонии,была высокая температура,сбили смогли только через пять дней.слабость, головокружения
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на очну консультацію до невропатолога.
Олександр
13.11.2021
Здрастуйте.. Скажіть пожалуста опухла стопа і дуже сильна біль травми не було
Ответ от врача
Доброго дня Нажаль призначити лікування без огляду неможливо, так як необхідно встановити і усунути причину, а не лише симптоми
Жанна
13.11.2021
Доброго дня! При ходьбі через 100 метрів вже починають боліти ноги , коли зупинюсь біль відходить , починаю знову йти через певну відстань знову починають боліти, поки не станеш відпочити. Що порекомендуєте в даній ситуації?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно зробити УЗД артерій нижніх кінцівок і після цього звернутись на консультацію до судинного хірурга.
Кристина
13.11.2021
Добрый вечер, мне посоветовали уколоть гемофран 5 кубиков в/м что б остановить кровотечение. Это можно делать?
Ответ от врача
Доброго дня. Думаю Ви мали на увазі Гемотран. Цей препарат справді використовується в комплексному лікуванні для зупинки кровотеч. Але ступінь кровотечі оцінює лікар при огляді. Обов'язково необхідно з'ясувати причину кровотечі. Без цього- рекомендації неможливі! Вам варто якомога скоріше звернутися на особистий огляд до гінеколога!
Ассия
13.11.2021
Здравствуйте, можно ли заменить гипс на лангетку при переломе ногтевой фаланги большего пальца ноги
Ответ от врача
Доброго дня, все залежить від типу перелому і його локалізації . Рекомендуємо замінювати гіпс на іммобілазацію типу турбокаст (пластиковий гіпс)
Світлана
13.11.2021
Тиреотропний гормон 4,020; Тироксин вільний 0,95, Антитіла до тиреопероксидази 1121,00; Щитоподібна залоза розміщена типово,передній контур не рівний, звивистий,капсула нерівномірно ущільнена. Структура неоднорідна за рахунок дрібновогнещевих фіброзних змін, множинних ділянок нерівномірно зниженої ехогенності різної величини та форми переважно в парехімії по передній поверхності обох долей, УЗД_висновок аутоімунний титеоїдит, Скажіть будь ласка, чи піддається така форма лікуванню? Як знизити антитіла? Дякую!
Ответ от врача
Доброго дня. Бажано звернутися на очну консультацію до ендокринолога. Потрібно враховувати при призначенні лікування вік, скарги, розмір щитовидної залози. Взагалі, аутоімунний тиреоїдит не лікується, якщо немає гормональних порушень і розміри щитовидної залози в нормі. Кількість антитіл немає значення, найголовніше, щоб вони не впливали на гормони (ТТГ і ВТ4)
Ирина
13.11.2021
После вакцины нарушалось психологическое состояние, могу плакать без причины,слезы выступают сами по себе.
Ответ от врача
Доброго дня! Звертайтесь до невролога МЦ Альтамедика і ми підберемо відповідне лікування саме для Вас.
Лiлiя
13.11.2021
Консультацiя про призначення лiкiв
Ответ от врача
Доброго дня. Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Вадим
13.11.2021
Можно узнать чы був секс у девушки за 14 дней
Ответ от врача
Здравствуйте. Нет
Мирослав
13.11.2021
Добрий день підскажіть будь ласка альтернативу таблеткам Вентер! ДЯКУЮ
Ответ от врача
Доброго дня. Де-нол
Таня
13.11.2021
Доброго дня. 16 днів тому вакцинувалася астра зеником. Три дні температура до 38.5. Страшна ломота тіла. Ноги спати не мож було. Тошнота біль живота. Попустило на 4 сутку. Але болі ніг є і надалі були ниючі. То рдна то дві. Тиждень тому дуже сильно крутило і боліло пила обезболюючі. Протягом тижня ниючі ногу на ногу не мож поставити одразу болить. Сьогодгі дуже болить нога ціла віж верзк до низу. Терпне всередені вся холодна по відчуттю. Важко ходити. Куди мені іти що робити. Звязую це тільки після вакцини бо не маю проблем з ногамт і венами. Все почалося рівно після вакцинації. Я боюсь навіть уявити що треба колоти другу.
Ответ от врача
Доброго дня Тетяно, для початку необхідна консультація невролога.
Руслан
13.11.2021
Доброго дня,підскажіть що значить на МРТ(у порожнині задніх рогів бічних шлуночків визначаються вогнища гіперінтенсивного мр-сигналу на Т233,ізоінтенсивного мозку на FLAIR,гіпоінтенсивного на T133,що контрастуються по контуру,які обумовлені кістами
Ответ от врача
Доброго дня! Це може свідчити про дисциркуляторну енцефалопатію, розсіяний склероз та ще низку захворювань. Звертайтест на консультацію, лікарі неврологи МЦ Альтамедика Вас проконсультують та нададуть відповідну допомогу!
Юля
13.11.2021
Добрий день. Цикл в нормі - 30 д. Зараз - 33 день. На 29 день була мізерна кровотеча, пару капель блідо червоного кольору. З цього дня почались відчуття, що зараз мають початись місячні, і молочні залози стали чутливими. Статеве життя - відкрите. Тільки на 33 день зменшилась чутливість молочних залоз. Це може говорити про початок вагітності чи якусь проблему?
Ответ от врача
Доброго дня. Це може бути і вагітність, і порушення менструального циклу. Потрібен огляд.
Любов
13.11.2021
Зробили укол демос у великий палець лівоі руки вчора, після цього три пальці деревяні і пошти незгинаються,що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідно клінічно оглянути пацієнта. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Татьяна
13.11.2021
Доброго дня. Я перехворіла ковідом і вітрянкою( мені 29 років). На даний час затримка місячних 8 днів, тести на вагітність негативні. Чи може бути ця затримка спричинена через вірус?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, можливо. Зверніться на консультацію до гінеколога
Катерина
13.11.2021
Скільки днів повинно пройти після зачаття, щоб тест показав дві смужки?
Ответ от врача
Доброго дня. Тести робляться тоді, коли є затримка. Зрідка вони можуть бути хибнонегативні або хибнопозитивні, тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Даша
13.11.2021
Доброго дня, у мене мастопатія кістозна тому тривалий час приймаю мастодинон. Місяць як завагітніла , не знала цього поки не помітила затримки, зробила тест то позитивний. Але по грудях нічого не помітила. Чи можливо це через приймання мастодинону? Яка його дія на вагітність чи варто припинити його пити , бо ще не можу потрапити до свого лікаря. ? Але найбільше турбує питання чи мастодинон міг забрати симптоми шо я по грудях не помітила що вагітна? Гарно дякую наперед.
Ответ от врача
Доброго дня. Симптоми вагітності є не завжди. Стосовно доцільності подальшого прийому препарату зверніться до лікуючого лікаря
Маша
13.11.2021
Здравствуйте,хотела спросить! за день к менструации мы с парнем занялись любовью(без защиты)! после этого менструации не пошли(сразу скажу что он все успел)! может ли повлиять этот секс на задержку или это беременность?
Ответ от врача
Добрый день. Может повлиять. Для подтверждения или опровержения беременности сдайте анализ крови на ХГЧ
Інна
12.11.2021
Скажіть, будь ласка, як і чим можна викликати місячні? Якими препаратами?
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на консультацію до гінеколога
Окскна
12.11.2021
Доброго вечора може таке бути що є тушнота від того що погано харчуюся і болить спина
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на консультацію до гастроентеролога
Оксана
12.11.2021
Доброго вечора,мені прописала лікарка лютеїну при вагітності,але чомусь в мене дальше виділення що це може бути
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на консультацію до свого лікуючого лікаря
Мария
12.11.2021
Здравствуйте у меня в октябре были 2 раза менструация вторая закончилась 2 ноября и после неё 10 ноября снова пошли но уже боль есть сильная в низу жывота пожалуйста скажите что это может быть? Спасибо заранее
Ответ от врача
Доброго дня. Аномальні маткові кровотечі, поліпи ендометрію, функціональна кіста, гіперплазія ендометрію, міома матки з субмукозним вузлом, гормональні порушення..і це ще не весь список. Потрібен огляд, УЗД і дообстеження. Звертайтеся, обов'язково розберемся!
Юрій
12.11.2021
Чому сикрет простати при масажі виділяється білий із згустками здавав бак посів нічого нема а ще єсть білі плями на полових органах
Ответ от врача
Доброго дня. Стосовно секрету простати, то згустки - це або сперматозоїди, або наслідки застійних явищ, або ж лецитинові зерна(це пігмент). Стосовно білих плям на статевих органах - потрібен огляд дерматовенеролога.
Артур
12.11.2021
Здравствуйте! У меня есть вопрос мне нужно будет принимать лекарство нообут 0.25-1т.3р.на день, до 18.00-6тиж, как понять мне нужно выпить таблетку в 18.00 ?
Ответ от врача
Доброго дня!Останній прийом препарату має бути до 18.00 або в 18.00 і не пізніше!
Мария
12.11.2021
Доброго вечора! Діагноз: хронічна недостатніх нижніх кінцівок- варикоз вен. З яким інтервалом треба робит УЗД щоб контролювати чи не утворюються тромби? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. 1 раз на 6 міс або при погіршенні стану
Ольга
12.11.2021
Скажіть будь ласка,затримка 2 дні,робила тест,негативний,завжди місячні ідуть регулярно.В чому проблема тоді?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ, так як тести зрідка можуть бути хибнонегативні
Ліана
12.11.2021
Чи можливо бути вада серця,і щоб вона не давала про себе знать?і щоб людина не помічала жодні зміни в роботі серця?і як вада серця дає про себе знать людині???її ознаки які?
Ліана
12.11.2021
В дитинстві була вада серця,чи можливо,перерости,і чим це небезпечно?і чи є якісь протипоказання?
Ответ от врача
Доброго дня. Для того, щоб відповісти на ваше запитання необхідно пройти додаткові дослідження. Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Ліана
12.11.2021
Доброго дня!турбує сильне серцебиття при цьому пульс в нормі,і тиск,інколи поштовхи в області серця,також робила кардіограму показала синусову тахікардію,через деякий час зробила ще раз,вже все в нормі, буває коли відпочиваю,відчуваю власне серцебиття потім лякаюсь ,встаю з ліжка і серце починає калатать,але стараюсь заспокоїться без ліків, можливо це від нервів??? буває дискомфорт в правій стороні грудей!!!
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб визначити причини ваших скарг необхідна очна консультація. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Анна
12.11.2021
Доброго дня,мене турбує таке питання у мене росте живіт,виросли груди десь на 1,5розміру,шалений апетит,місячні йдуть але збоями,почуття якісь незвичайні.але я вже 5років мама і з таким при вагітності не зіткалась,що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Причин може бути велике різноманіття! Як гінекологічних, так і не пов'язаних з гінекологією. Необхідний огляд і дообстеження, щоб говорити про щось більш детально.
ольга
12.11.2021
чи може бути на третьому місяці безсимптомна вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Залежить від того, що саме для Вас значить - "симптоми" вагітності. Вагітність - це ж не захворювання, а фізіологічний стан. У більшості випадків, окрім відсутності менструацій, дійсно більше ніяких симптомів немає.
Надія
12.11.2021
З’явився біль в місце кобчика при сіданнів туалет, або ж амплітуді 90 градусів. Біль ніби спазм, з’являється не постійно. Також наріст або місце де травмувалась під час їзди на мопеді ( я думаю шо від мопеда) зробилось схоже на кульку тверду, і трішки випирає якщо добре пройтись по шкірі і легко можна сказати що це не норма. Чи потрібно панікувати? Можливо це щось злоякісне? Або ж відбувся перелом і зрослось таким чином , що утворилась ціпка поверхня у вигляді наросту?
Ответ от врача
Доброго дня. Найбільш вірогідно у цьому місці може сформуватись кіста куприка. Але потрібен огляд, щоб виключити іншу патологію
Анна
12.11.2021
Доброго дня!Під час вагітності приймала Еутирокс 25, так як у другому триместрі був високий показник ТТГ. Вже пройшов місяць після народження дитини, показник в нормі. Чи можу я вже не приймати гормон? Чи це треба робити поступово?
Ответ от врача
Доброго дня. Продовжуйте прийом. Через місяць перездайте і вирішимо з приводу прийому препарату
Альона
12.11.2021
Після щеплення вакциною пфайзер на 3 день почало боліти під рукою тією, збільшились 2 лімфовузли. Біль пройшов через 3дні, але лімфовузли ще не зменшились. Зробила узд молочних залоз, без патологій. Лише лімфовузли під пахвою. Це нормально?
Ответ от врача
Доброго дня. Так дійсно буває збільшення лімфатичних вузів після щеплень, через деякий час, як правило, проходить. Здайте ЗАК для того, щоб виключити іншу причину Лімфоаденопатії.
Вячеслав
12.11.2021
Сделал МРТ а котором врачи заключили, что имплант пкс порван, а врач делающий операцию сказал, что все там нормально, можете рассудить по мрт если я скину?
Ответ от врача
Здравствуйте. Будем рады помочь.
М.Я.
12.11.2021
Вік: 45 років. Стать: жін. Скажіть будь ласка чи можу я дізнатися про варіанти лікування, або поспілкуватися в телефонному режимі зі спеціалістом? Результати обстеження: 1. УЗД. 23.01.2019р. Щитовидна залоза розміщеня в типовому місці Перешийок - 4,8 мм Права доля 32*40*31 мм - Об'єм 20,6 см3 Ліва доля 13*36*18 мм - Об'єм - 4,6 см3 Сум.об'єм 25,2 см3 Капсула не гіперехогенна Додаткові утворення: В правій долі ізоехогенне д-35*31 мм, об'ємом 18,0 см3, з гідрофільним контуром, кровопостачання по периферії посилене (в структурі вузла кальциди), ближче до перешийка в правій долі ізоехогенних утв. з гідрофільним контуром д- від 5 до 8 мм. Тканина залози ізоехогенна Ехоструктура не однорідна Кровопостачання середньої інтенсивності Регіональні лімфовузли справа д-8-14 мм, зліва д-8-12 мм. Висновок: Ознаки вузлового зобу правої долі, Thirads II. ___ 2. Біопсія 21.02.2019р. Результати дослідження: Вузловий зоб із кистовидною дегенерацією. ___ 3. УЗД 21.01.2020р. Щитовидна залоза розміщеня в типовому місці Права доля 25,4 см3 Ліва доля 9,0 см3 Капсула не змінена Додаткові утворення: в ПД гіпоех. вузол 39х28х30 мм, V-18,2 см3 з чіт.гідроф.контр. переважно солідної стр. середньої васк. Товщина перешийка 2,8 мм Тканина залози гіпоех. Ехоструктура неодн. за рах. лін. гіперех. вкл. Лімфатичні вузли не збільшені. Висновки: Вузловий зоб ПД щит. з-за Thirads III ___ 4. УЗД 01.09.2021р. Щитовидна залоза розміщеня в типовому місці Права доля 27,8 см3 Ліва доля 4,7 см3 Капсула: не змін. Додаткові утворення: в ПД ізоех. вузл.д-34 мм, з гідроф.контур.,васкул.по периф. більше до перешийка анех. вузол d 6,5 мм. Васкуляризація з-зи не посилена Товщ.перешийка 3,7 мм. Тканина залози ізоех. Ехоструктура неоднорід. за рах. вузловатості Лімфатичні вузли не збільш. Висновок: Вузловий зоб Thirads II ___ 5. УЗД 07.10.2021р. Щитовидна залоза розміщеня в типовому місці Перешийок 5,7 мм Права доля 46*48*30 мм - об'єм 35,8 см3 Ліва доля 14*40*17 мм - об'єм 5,1 см3 Сумарний об'єм 40,9 см3 Капсула гіперехогенна Додаткові утворення: На всю праву долю візуал. ізоехогенне д-38*33 мм, об'ємом 25,0 см3, що частково компресує Заг СА та яремну вену, кровопостачання змішане, по периферії посилене (в структурі вузла кальцинати), ближче до перешийка в правій долі ізоехогенне утв. з гідрофільним контуром д- 5 мм Тканина залози дещо гіпоехогенна Ехоструктура не однорідна Кропостачання середньої інтенсивності Регіональні лімфовузли справа в яремному колекторі гіпоехогенні д-8-13 мм д-23 мм, зліва д-5-6 мм Висновок: Ознаки вузлового зобу правої долі Thirads 3. Реактивні зміни л/в. ___ 6. Результати лабораторних досліджень 06.10.2021р. Гормони щитовидної залози Тиреотропний гормон - 1.59 мОд/л Тироксин вільний - 13.75 пмоль/л Антитіла до тиреопероксидази - 11.49 МО/мл
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на очну консультацію у клініку або Ви маєте можливість онлайн - консультації
Ірина
12.11.2021
Як перервати вагітність вдома(1-2 тижні)? Як в такому випадку викликати місячні?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно звернутись на очну консультацію до гінеколога
Дарка
12.11.2021
29днів назад був незахищений СА, от уже 11 днів затримка, єдине шо почали боліти груди, трохи напружені як перед критичними, чи може бути це вагітність якщо до цих пір ніяких симптомів не було? Дякую. І взагалі чи може так бути шо місяць 28 днів як вже вагітна а організм ще не подав ніяких ознак вагітності? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ - це найбільш достовірна ознака вагітності.
Ольга
12.11.2021
Доброго дня! У мене затримка 6-й день, від початку затримки болять груди( як завжди перед місячними). Тест робила на 4-й день затримки - негативний. Від останніх місячний місяць був стресовий, статевих актів було три із презервативом, усе використовували правильно. Затримка на 5 днів була пів року тому, цикл не регулярний ( то за швидко, то із невеликою затримкою). Що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми. Та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Оля
12.11.2021
Що буде якщо вагітна буде пити Норколут?
Ответ от врача
Доброго дня. Всі призначення вагітним мають бути зважені користь/ризик. Якщо Ваш акушер- гінеколог Вам приписав препарат, значить очікувана користь переважає будь-які ризики. Але, якщо Ви приймали його з інших причин і дізнались про вагітність - варто припинити прийом і проконсультуватись з лікарем, який його призначав.
Віктор
12.11.2021
Добрий день. Порадьте, будь ласка, що робити - біль у районі великого пальця ноги (найбільше збоку і трохи знизу). При розгиннанні (тянучий), схоже на розтягнення зв'язок. І при натисканні теж є. Буває періодично, виникає само-по собі, може проходити за 2-3 дні, якщо не тривожити.
Ответ от врача
Доброго дня. З'ясувати причини виникнення болю та призначити лікування без огляду не можливо. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Настя
12.11.2021
Доброго дня, дитині 3.5 роки, психологічний закреп перетерплює навіть клізьми, і слабітільні. Коли відбувається процес випорожнення закривається в кімнаті стоячи і тільки в памперс з криками. Каже що нехоче і небуде какати, що це апасна, б'є мене в істериці, б'є себе по животику. Допоможіть(наші лікарі кажуть читати комаровського і везти дитину до бабки(я спитала про заспокійливі вони назвали кучу різних але так і не сказали які можна і допоможуть в такому стані. Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на консультацію до дитячого психоневролога
Анна
12.11.2021
Доброго дня. Недавно закінчила Курс таблеток "Індол", мені їх призначила гінеколог, так як в мене виявили аденоміоз. Зараз уже затримка 10 днів, тест на вагітність негативний, робила два.. симптомів ніяких немає, нічого не болить, але живіт трохи здутий.
Ответ от врача
Доброго дня. Зробіть гінекологічне УЗД та зверніться з результатом на особисту консультацію.
Оксана
12.11.2021
Доброго дня, підкажіть будь ласка, у нас з чоловіком був незахищений секс 23.10(28 день циклу). Порвався презерватив. Наступного дня я випила постинор. Одразу дві таблетки. 30.10. почалися місячні. Після закінчення місячних через тиждень мене почало трохи нудити, болить внизу живота і є легке нездужання. Чи можу я бути вагітною?
Ответ от врача
Доброго дня. Імовірність дуже мала.
Оля
12.11.2021
Добрий день, скажіть будьласка чи може перший місяць вагітності протікати безсимптомно? І без будь-яких помітних змін ?
Ответ от врача
Доброго дня. Симптоми вагітності присутні не завжди.
Марина
12.11.2021
Доброго дня. Місяць назад був СА. Вчора мали би початися критичні але нема. Затримка.Два дні як стали чутливі і збільшені соски,якщо критичні так і не почнуться то чи може це бути вагітністю без симптомів? на протязі місяця ніяких симптомів вагітності не було. СА був незахищений.
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Олтга
11.11.2021
Якщо дитина 6 місяців зжимає, зажима ноги. Що це може бути? Не можливо розігнуть, посадить.
Ответ от врача
Доброго дня. Для того, щоб відповісти на ваше запитання необхідно оглянути дитину. Це може бути як нормою, так і відхиленням від норми Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Альона
11.11.2021
Доброго дня. Скажіть будь-ласка чи потрібне холтерівське моніторингування, якщо ехо кардіограма в нормі?Дякую!
Ответ от врача
Доброго дня. Це два різних дослідження. Ехо кардіограма визначає структурні зміни серця (роботу ковзанів, розміри порожнину і іншие), а Холтер ЕКГ функціональну роботу серця (ритм, наявність ішимії та інші)
Алена
11.11.2021
Добрий вечір у мене 8день ідуть месячні і болить низ живота що це?
Ответ от врача
Доброго дня. Це меноррагія або аномальна маткова кровотеча. Зробіть УЗД і зверніться на особисту консультацію.
Світлана
11.11.2021
Доброго вечора. Нещодавно здала аналізи на гормони щитовидної залози. ТТГ -0.36 Вільний Т4 -19.0 Вільний Т3-4.99 Антитіла- 2.95 Чи є привід для звернення до ендокринолога?
Ответ от врача
Доброго вечора! Обов‘язково зверніться до ендокринолога!
Надя
11.11.2021
Доброго вечора , якщо припинились місячні повністю (не вагітність), в майбутньому це означає поки не підуть місячні я не зможу завагітніти?
Ответ от врача
Доброго дня. Дивлячись на те, який ваш вік
Валентина
11.11.2021
У лікарні 1 в ковідному пацієнтка з 4.11. в кетозі.Лікують терапевти.Потрібна фахова консультація (оплатимо любу ціну) з лікуючим терапевтом сьогодні
Ответ от врача
Там потрібна очна консультація
Наталія
11.11.2021
Антитіла до тиреопероксидази
Наталія
11.11.2021
Здали гормональні аналізи, щитовидна залоза зменшена,дитині 10 років. Альдостерон (сироватка) 807.81 17-альфа-оксипрогестерон(сироватка) 2.12 Кортизол(сироватка)532 Андренокортикотропний гормон(АСТН)(плазма ЕДТА) 63.3 Естрадіол(Е2)(сироватка)52.38 Тестостерон загальний (сироватка)1.66 Тестостерон вільний (сироватка)1.80 Антитіла до тиреопероксидази
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо щитоподібна залоза зменшена, то потрібно зробити ТТГ і ВТ4. Не зрозуміло рівень антитіл. З якою метою зробили всі інші аналізи? Вкажіть,будь ласка, норми лабораторії, в якій робили аналізи.
Тетяна
11.11.2021
Після огляду на узі лікар призначив САВІС пропила 17 днів ,але постійно кровить таке може бути
Ответ от врача
Доброго дня. Який діагноз поставив ваш лікуючий лікар?
Оксана
11.11.2021
Доброго дня,в мене зараз 10 тижнів вагітності,болі в грудях ніби немає але є набухання,взагалі до якого тижня залишається такі симптоми
Ответ от врача
Доброго дня. Чутливість в молочних залозах при вагітності може бути присутньою. Необхідно зробити УЗД молочних залоз для більш точної діагностики
Марина
11.11.2021
Добрий день. На УЗД ОЧП виявили ліпому печінки 23мм чи потрібно видаляти. Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Пройдіть повторно УЗД через 6 місяців, якщо немає тенденції до росту - не потрібно.
Анна
11.11.2021
Доброго дня! Була затримка місячних чотири дні, робила тест- негативний. На п’ятий день пішли. Що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка менструації до 10 днів є в межах норми.
Наталя
11.11.2021
Доброго дня! Після перенесеного безсимптомного ковіду , був високий гемоглобін, еритроцитоз і незначна лейкопенія. Зараз лейкоцити 3,9. Моноцити підвищилися 17.5 решта показники в нормі . Робила ехо серця, УЗД легень, внутрішніх органів - все в нормі. Тільки була сильна загазованість кишківника. П’ю багато води і приймаю магнікор. Що робити з моноцитозом і від чого він може бути)
Ответ от врача
Доброго дня. Як правило збільшення кількості моноцитів може бути під час інфекційних захворювань. Для верифікації діагнозу необхідна очна консультація
Ольга
11.11.2021
Добрый день, давно беспокоит боль, который при движении отдаёт в низ живота и ногу. Гинеколог исключает воспаление. Особенно болит ночью. Просто невозможно перевернуться с боку на бок. Что это!
Ответ от врача
Доброго дня!Для уточнення діагнозу рекомендується зробити МРТ поперекового відділу хребта.Звертайтесь в МЦ Альтамедика з результатами обстеження і наші лікарі Вам допоможуть!
Дмитро
11.11.2021
Доброго дня, чи може впливати біль у області жолудка на задишку і біль в праві частині грудей?
Ответ от врача
Доброго дня Дмитро. При болі в ділянці шлунку потрібно дообстеження, а саме ФГДС та ЕКГ (щоб виключити серцево - судинну патологію)
Карина
11.11.2021
Здрастуйте. Хочу спросить можно ли делать вакцину от ковида если дедушка перенёс ишемический инсульт и ещё не прошло даже года
Ответ от врача
Доброго дня Карино. Протипоказом до вакцинації є лише гострі стани, але в будь-якому випадку все вирішується індивідуально.
Анастасія
11.11.2021
Що буде, якщо на ранніх термінах вагітності(2-3 тижні) приймати Норколут? Чи можливе переривання вагітності?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні, переривання вагітності від препарату норколут не буде.
Наталя
11.11.2021
Добрий день. Дитині рівно 3місяці. Останній місяць тільки на наштучному вигодовуванні. Кілька днів після їди , на протязі двох годин після годування зригує у великій кількості. І кожного разу чути хлопок, ніби відрижка ,чого раніше не було. І взагалі до цього дитина майже не зригувала. Можливо щось в такому віці змінюється у ШКТ?
Ответ от врача
Доброго дня. Можливо не підходить бутилочка з якої дають суміш або є неправильне прикладання і тому дитина засмоктує надмірну кількість повітря разом з сумішшю і потім зригує великим вмістом. Звертайтесь, будемо раді допомогти
Галина
11.11.2021
Доброго дня, в мене таке питаннячко , в мене затримка була на 2 дні, сильно боліли груди і вже прийшла сьогодні рано менстуація але дуже дивна , тягнуло низ живота а менстуації пару крапель темного кольору , за 2 години прокладка була така як і рано порожня тільки кілька темних крапель , але витирлась і на салфетці темні 2 згустки крові . Дівчина 23 роки , регулярно відвідую гінеколога, дівчина 23 роки, планую вагітність , живемо статевим життям, гінеколог сказала останній раз на візиті в місяці липні , що в мене все добре до неї не ходити щось не шукати а просто заспокоїтись і пробувати завагітніти. В анамнезі викидень 3 тижні місяць січень 20 року , також була затримка ага 7 днів у минулому циклі вересня/жовтня, також в жовтні цього циклу в мене підтверджене плр на ковід , чи може бути причиною ковід. Хоча я приймала аспірин кардіо і думала що навпаки буде кровотеча і до менструації 7 днів відмінила прийом. ХГл немаю можливості здати на роботі запара , можу тільки тест на вагітність зробити рано але чи доцільно. В мене ніколи не була менструація із згустками . І якщо імплантаційна кровотеча то теж без згустків. Тому не знаю що робити дуже хвилююсь.
Ответ от врача
Доброго дня! Не хвилюватися. Тест на вагітність можна проводити з першого дня затримки, тому вже можете робити. Якщо буде сумнівний - повторіть через 2-3 дні. Якщо позитивний - УЗД на 7-10-й день затримки. У Вас багато в анамнезі деталей, які можуть бути важливими для подальших рекомендацій з дообстеження, але це вже індивідуально, на особистій консультації.
Маша
11.11.2021
Доброго дня. Скількох років можна робити аборт? Без дозволу батьків
Ответ от врача
Доброго дня. З 16 років. Але радимо Все ретельно обдумати і зважити, не приймати поспішних рішень.
Людмила
11.11.2021
Здравствуйте,скажите пожалуйста у меня сын в 1.5года отказался от домашней еды вообще.И до сих пор ничего ни ест уже год.Только ест малыш,растишку,машеньку,и кашу с ложки карапуз.Ито не всегда.А насильно даеш сразу рвотный рефлекс.Что это может быть.И что делать?
Ответ от врача
Доброго дня. Перш за все потрібно набратись терпіння і по трошки почати вводити домашню їжу. А також зверніться на консультацію до дитячого хірурга
Анжела
11.11.2021
Критичні дні болючі і просто як звичайні виділення кожного дня(мала кількість),колір блідо рожевий Є причина для хвилювань?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, це причина для звернення до гінеколога.
Світлана
10.11.2021
Доброго дня, скажіть будь ласка в жовтні був незахищений СА, ПОТІМ почалася тошнота і нило внизу живота, через 6 днів були критичні чи що бо не інтенсивні три дні, після не них тошнота припинилася. Робила тест - дві полоски. Але вже більше як місяць, місячних ще нема, та разом з тим і змін ніяких нема. Тому питаю чи вважається нормою коли минув один місяць вагітності а груди не міняються, в животі нічого не тягне, тобто ніяких симптомів. Бо шось страшно. Дякую. Чи можливо то був викидень? І на якому терміні починаються помітні зміни ? І ще одне питання по яких ознаках можна вдома зрозуміти що вагітна все-таки? Дякую гарно.
Ответ от врача
Доброго дня. Перш за все вам необхідно записатись на прийом, здати аналіз крові на ХГЛ та пройти УЗД органів малого тазу. До суб'єктивних ознак вагітності відносяться зміни апетиту та харчових вподобань, нудота (особливо вранці), нагрубання молочних залоз, часте сечовиділення, зміна пігментації шкіри на обличчі
Яна
10.11.2021
Я зробила аналіз крові на щитовидну і показало що антитіла до перексидази щитовидної залози 181
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання потрібно здати ТТГ і ВТ4. А також УЗД щитовидної залози
Альона
10.11.2021
У мене зменшенна щитовидка уже 2 роки приймаю L Тироксин 125 якщо не попью 3 дні починає давити і рухнути горло
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно зробити ТТГ, щоб зрозуміти, що з Вами
Ірина
10.11.2021
Добрий вечір.Приймаю другий місяць деновель 30 і пімля прийому останньоі таблетки з другоі пачки були відсутні місячні.таке можливо?
Ответ от врача
Доброго вечора. Може бути таке, повинні розпочатись на прийомі перших таблеток нової пачки
Оля
10.11.2021
Чи можу я завагітніти, якщо у мене під час статевого акту вже була затримка тиждень?
Ответ от врача
Доброго дня. Така вірогідність є, для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Ирина
10.11.2021
Добрый день.В ноябре 2020 переболела короновирусом в легкой форме,это дало осложнение на щитовидку,мой диагноз (Тиреотоксикоз),принимаю (ТИРОЗОЛ-0.5),в марте будет год.Мне 41-год.Можно ли мне вакцинироваться и какой вакциной.Спасибо.
Аня
10.11.2021
Доброго дня . В мене були мазаючі критичні 12 серпня після того була І бу СА після того затримка аж до тепер тепер пішли але темного кольору що це може бути . А мені лише 16 і я не знаю що мені думати чи це погано чи нормально
Ответ от врача
Доброго дня. При затримці три місяці необхідно першочергово виключити вагітність, яка могла перерватись зараз, Вам необхідно записатись на прийом
Лариса
10.11.2021
Можно ли делать прививку от ковид-19.если у меня саркоидоз и я давно пью медрол,Аспаркам кальций
Тетяна
10.11.2021
Чи безпечно вакцинуватися Pfizer з діагнозом АІТ? ТТГ =1,09, (норма) а антитіла до АТПО при нормі до 34 =330, дякую!
Наталія
10.11.2021
ПОСТИНОР випила через 8 годин після статевого акту.Другу таблетку по графіку.Вже пройшло 8 днів і нічого.Чому?
Ответ от врача
Доброго дня. Дивлячись який день циклу у вас був.
Альона
10.11.2021
Доброго дня! На тілі з‘явились мало помітні ділянки з дуже дрібним висипанням,які постійно чухаються! Не червоні, а ніби під відтінок шкіри, розкидається по всьому тілі, руки , спина, живіт! Що це таке і як лікувати?
Ответ от врача
Доброго дня. Треба думати про токсикоалергічний дерматит, бажано зробити розгорнутий аналіз крові і звернутися до дерматолога
ЮлЯ
10.11.2021
Добрий день. Цикл в нормі 30-32 дні. На 29 день була мізерна мазанина червоного кольору, але менструації досі нема, вже пройшли 24 години. Які причини можуть бути? Це якось може бути пов’язано з ранньою вагітністю?
Ответ от врача
Доброго дня. Причини можуть бути різні. Зверніться на консультацію до гінеколога
Ліза
10.11.2021
Доброго дня, проконсультуйте будь ласка в мене ТТГ 0,621 і затримка циклу але не живу статевим життям це норма?
Ответ от врача
Доброго дня. ТТГ в нормі. На цикл це не впливає
Мария
10.11.2021
Добрий день, критичні були з 10 по 14 жовтня. Незахищений СА був 24 жовтня і 30 жовтня, зараз затримка три дні чи може це бути вагітність тест робила вчора негативний можливо ще зарано робити тест
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ, так як тести зрідка можуть бути хибнонегативні
Оксана
09.11.2021
Чому крутить ноги стопи
Ответ от врача
Доброго дня. Причини дискомфорту в стопах можуть бути різні. Зверніться до ортопеда - травматолога для визначення причини цих відчуттів. З радістю допоможемо.
Оксана
09.11.2021
Дорого вечора можете мені щось порадити коли у мене починається переживання чи якийсь стрес, мені дуже важко дихати і при цьому може піднятися тиск,,,,, може є якесь заспокійлеве
Ответ от врача
Доброго дня. Для адекватного призначення седативних препаратів варто проконсультуватись з лікарем неврологом. Зверніться на консультацію, з радістю допоможемо.
Галина
09.11.2021
Доброго дня .Які виділення з піхви йдуть у жінки в перший місяць вагітності? І чи відбувається овуляція якщо вже наступила вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Звичайні білі виділення. Якщо вже наступила вагітність - овуляції нема
Валентина
09.11.2021
Доброго дня.Чи можу бути я вагітна ,якщо вже місяць , але ніяких ознак в організмі ні груди ні живіт не турбують не видно ніяких змін. тільки те що затримка п'ять днів . І тест робила - то негативний.Незахищений СА був місяць назад
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ, так як тести зрідка можуть бути хибнонегативні
Тетяна
09.11.2021
Добрий день, чи можу я вакцинуватися з діагнозом АІТ, Тиреотропний гормон (ТТГ) у нормі-1.09 а от Пероксидаза щитоподібної залози антитіла (АТПО) -332? Заздалегідь дякую!
Ответ от врача
Доброго дня. Аутоімунний тиреоїдит не протипоказ до вакцинації
Марія
09.11.2021
Доброго дня.Болить права сторона голови.Віддає на око і брову.Біль сильна і пульсуюча.Починає німіти права сторона голови.Що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня! Потрібно диференціювати між шийним болем та невралгією трійчастого нерва. Зветайтась в МЦ Альтамедика, де Вам проведуть огляд, встановлять вірний діагноз і призначать відповідне лікування!
Анна
09.11.2021
Доброго дня! Збільшена щитовидка (потовщений перешийок) та Т3в 4,03 (вказано, що значення виходить за межі). Про що це може свідчити?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно оцінювати ще обов'язково ТТГ і ВТ4. Вільний Т3 самостійно не оцінюється. По УЗД щитовидної залози є утворення?
Світлана
09.11.2021
Що може бути аби була затримка 3 місяці, І груди почали боліти
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на очну консультацію до гінеколога
Раїса
09.11.2021
У мене з грудня по квітень не було критичних взагалі, а далі було так: 1 -7 травня, 29-5 червня, 16 червня_22червня, 28червня-16 липня, 1серпня-7серпня, 19 вересня-25 вересня. А щас 4 листопада почалися а 8 закінчилися
Ответ от врача
Доброго дня. Для того, щоб з'ясувати причини порушення менструального циклу необхідно пройти УЗД органів малого тазу та звернутись на очну консультацію до гінеколога.
Ірина
09.11.2021
Доброго дня,в мене така проблема немає місячних більше місяця,робила 2 дні назад тест,він показав негативний.Що ці е може бути таке?
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини) та зверніться на консультацію до гінеколога
Світлана
09.11.2021
Доброго дня.В дитини тошнота рвота і болить живіт в області піджулудочної.Здавали кров на амілазу все в нормі.Пропили таблетки вермокс ,але зранку тошнота а під обід проходить,що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Клінічна картина не є схожою на глисну інвазію, тому потреба у використанні даного препарату під питанням. Тошнота та біль в області підшлункової може говорити про гострий панкреатит, панкреатопатію і в будь-якому випадку необхідна очна консультація гастроентеролога. Звертайтесь, будемо раді допомогти.
Роман
08.11.2021
Вітаю , близько 9 місяців тому я проходив медогляд і у мене виявили двостулковий артеріальний клапан. Лікарка сказала , що він сам по собі трьохстулквовий , але функціонально двостулковий . Близько місяця тому зробив Холтерівське моріторування ЕКГ і лікарка сказала , що ця проблема підлідкова (мені 17 років ) . Так от питання : які противопоказання при цій хворобі і чи дійсно вона може виправитися з віком
Ответ от врача
Доброго дня Роман. Так дійсно в переважній більшості людей аортальний клапан тристулковий, але досить часто зустрічається і двостулковий (це вроджена особливість) .Вік на дану особливість не впливає. Якихось особливих протипоказань при двостулковому аортальному клапан немає.
Марина
08.11.2021
Доброго дня! Останнім часом часто відчуваю першіння та біль у горлі (хронічно відчуваю дискомфорт в горлі). Але уже другий раз в супроводі цих симптомів помічають підпухлість, першіння та сухість горла, помітила підпухлі пухирці, але не вираженої форми, ніби структурно так має бути. Важко вдихати повітря. Часто хочеться відкашальнути, під-час цього відчуваю сухіть в горлі. Оглядаючи горло, помітила темну рідину, яка з'явитися на поверхні мигдалин(можливо гній). Також часті болі у вухах, вистачає легкого подиху вітру. Чи є причина для серйозного занепокоєння? Дякую!
Ответ от врача
Доброго дня. Симптоми з ваших слів схожі на тонзиліт. Необхідно даний процес пролікувати тому що він дає ускладнення і на інші органи. У нашому центрі ми можемо вам допомогти. Будьте здорові!
Ілона
08.11.2021
Доброго дня, мені 18. Останні місячні були з 5 по 9 жовтня. Зарез затримка місячних, уже 5-тий день Що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Зробити тест на вагітність (якщо живете статевим життям), зробити УЗД і прийти на огляд.
Наталія
08.11.2021
Добрий вечір , що означає коли після місячних виділяються темні виділення . Була на УЗД, нічого не виявлено . Що це може бути ?
Ответ от врача
Доброго дня. Це може бути доприкладу, при ендометріозі. Зверніться на огляд.
Любов
08.11.2021
Доброго дня ! В моєї дочки ожеріння , допоможіть .
Ответ от врача
Доброго дня! Здайте лептин, індекс ХОМА, глікований гемоглобін і приходьте на консультацію до ендокринолога. Будемо раді бути корисними
Маргаріта
08.11.2021
Добрий вечір!На другий день місячних які йшли дуже слабо,у нас с чоловіком був п.а і він в мене!через 6 днів закінчилися місячні,і трохи нудить і тягне низ живота.
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте аналіз крові на ХГЛ
Оля
08.11.2021
Був СА прямо в піхву ....., Ми плануємо маля, відразу на другий день почалася сильна тошнота, біль внизу якесь здуття і ниття, і так було п'ять днів, потім пішли місячні але не інтенсивні. Чи правда що це було як викидень? Бо після тошнота майже зникла, тошнить лиш тоді коли голодна, і тест негативний . Пройшов місяць, але місячних ще нема.це викидень?
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини). Зрідка тести можуть бути хибнонегативні
Дарина
08.11.2021
Чи може бути овуляція більше ніж один раз на місяць?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні
Марія
08.11.2021
Добрий вечір скажіть будь ласка Чи нормально коли місячні йдуть час від часу з згустками? Місячні не регулярні цикл різний минулого місяця був 53 дні а цього місяця 25 день буває 36 днів
Ответ от врача
Доброго дня. Ні, не нормально. Зверніться на очну консультацію до гінеколога
Катерина
08.11.2021
Здравствуйте, 26 октября я получила первую дозу Файзера, на сегодняшний день у меня появилось воспаление яичников и выписали курс антибиотиков. По расписанию 16 числа я должна получить вторую дозу. Могу ли я начать принимать антибиотики 8 ноября (курс на 5 дней) и потом получить 16 вторую дозу вакцины или это опасно?
Ответ от врача
Доброго дня. Другу дозу вакцини виконайте, будь ласка, через 2 тижні після ПОВНОГО виздоровлення
Лера
08.11.2021
А місячні мають прийти через місяць чи на наступний місяць
Ответ от врача
Доброго дня. У нормі тривалість менструального циклу 21-35 днів Якщо є порушення - зверніться на консультацію до гінеколога
Віка
08.11.2021
Доброго дня, у мене таке питання. Чи можлива вагітність якщо був статтевий акт не захищений, і через пару годин почались місячні?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні
Людмила
08.11.2021
Доброго дня -чи можна вакцинуватися , коли є підозра на спинну грижу?
Ответ от врача
Доброго дня, спинна грижа не є протипоказанням до вакцинації згідно МОЗ
Татьяна
08.11.2021
Добрий день. Мене вже третю неділю висипають,ярко червоні прищі,які дуже чешуться,висипають не на всьому тілі,от сьогодні з ночі висипали на правій руці,що це може бути???
Ответ от врача
Доброго дня. Можна думати про алергічний дерматит, але бажано звернутися до дерматолога для більш ретельного огляду
Віта
08.11.2021
Доброго дня . Підскажіть будь ласка температура 4 день , тримається 37,7* , 38,5* . Сьогодні зник запах і смак . Які лікі можна використовувати ?
Ответ от врача
Доброго дня. Для коректної відповіді на Ваше запитання потрібна очна консультація
Аня
08.11.2021
Доброго дня!в липні місяці стався викидень без чистки я годувала першу дитину до вересня місяця і в мене немає місячних 3.5 міс яка може бути причина була молочниця
Ответ от врача
Доброго дня! В якому терміні стався самовільний викидень ? Чи стояли ви на обліку ? Які обстеження ви здавали ?
Лєна
08.11.2021
Доброго дня викидень був в липні місяці я не зверталась до лікарів вийшло все відразу не було не виділень нічого але я годувала першу дитину груддю до вересня і вже 3.5місяців немає місячних яка причина може бути чи це норм?
Ответ от врача
Доброго дня! Якщо затримка вже 3.5 місяців -то здайте тест на В-хгч і зверніться на консультацію до гінеколога (враховуючи ваш гінекологічний анамнез)
Анжела
08.11.2021
Доброго дня .Минулого циклу був випитий постинор в період овуляції критичні прийшли вчасно ,а в цьому циклі затримка і молочниця.Можливий гормональний збій ?
Ответ от врача
Доброго дня. Можливо. Зверніться на очну консультацію.
Мар‘яна
08.11.2021
Доброго дня Чи може бути затримка критичних після гормога дексаметазон
Ответ от врача
Доброго дня! Так, може давати гормональний збій.
Михаил
08.11.2021
Добрий день,підкажіть будь ласка,після сильного удару між челюсним суставом і оком,який був чотири дні назад,приймаючи антибіотики,мазі опухлість стала зменшуватись,але сьогодні зранку помастив гелем бодяга(видувши кров з носа)дуже різко набрякло під оком,підкажіть з чим зв'язано?
Ответ от врача
Доброго дня. Зважаючи на травму необхідно зробити СКТ додаткових пазух носа з подальшою консультацією у ЛОР лікаря.Може бути перелом і це доволі серйозно.
Дин
08.11.2021
Добрий день. Можуть повпливати «Екстренні контрацептиви» на аналізи сечі? Скільки часу має пройти щоб аналізи не показали дану таблетку?!
Ответ от врача
Доброго дня. В багатьох випадках може з'явитись хибний показник такий як підвищення кількості еритроцитів в загальному аналізі сечі, Загальний аналіз сечі не відображає приймання екстренних контрацептивів, для цього необхідно здавати кров на жіночу гормональну панель
Ирина
08.11.2021
Добрий день! После МРТ заключение:МР- признаки остеохондроза поясничного отдела позвоночника осложненного протрузиями МПД указанной локации. Поткажите есть ли методи лечения?
Ответ от врача
Добрый день. Методы лечения есть, но заочно невозможно принять правильное решение. Нужно оценить степень неврологических нарушений , увидеть снимки и тогда принимать решение о тех или иных методах лечения.
Anna
08.11.2021
Мені в грудні виповниться 37 років і протягом 7-8 місяців, я помітила, що у мене дуже короткі місячні 2 інтенсивних дні, а решту майже немає, може це початок клімаксу? Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Дійсно,з віком менструації можуть змінюватися,ставати менш інтенсивними і тривати менше. Але це не є ознакою клімаксу.Не хвилюйтеся.
Валя
08.11.2021
Доброго дня. Я хотіла запитати якщо у мене був незахищений статевий акт, але я через хв 40 випила лергесан і через два дня у мене відбулися кровянисті виділення які тривали 2 дня. Це норма чи я завагітніла?
Ответ от врача
Доброго дня. Кров'янисті виділення можливі після прийому екстреної контрацепції. Це не норма, але може траплятися. А чи є вагітність - сказати виключно по вказаних ознаках-неможливо. Іноді і екстренна контрацепція не спрацьовує. Якщо у Вас затримка - зробіть тест на вагітність або здайте кров на ХГЛ.
Людмила
08.11.2021
Скажіть будь ласка умене болить коліно .Лікар назначив єтол форт.на третій день у мене вечором дуже. ч есались ладоні і попідпухали.це може бути алергія
Ответ от врача
Доброго дня. Так, це може бути алергічна реакція на препарат. Зверніться до спеціалістів нашого центру для лікування.
Оксана
07.11.2021
Доброго вечера,скажить пожалуста якщо тест показав дві полоскі і місячніотатні були 25 вересня а вчора почало мазатись що це може бути
Ответ от врача
Доброго дня. Може бути загроза переривання або порушення циклу. Потрібно здати кров на ХГЛ і пройти УЗД
Марина Драгун
07.11.2021
Добрий вечір. Свекруха, 73 роки впала, отримала травму хребта. Перелом тіла Th12, гематома біля спинного мозку. Лікарі кажуть, що без оперативного (від оперативного категорично відмовилася) втручання ходити не буде. В перші 2 сутки після травми ніг не відчувала. Пройшло вже 2 місяці після падіння, майже відновилася чутливість, є невеличкі, при великих зусиллях рухи великого пальця на нозі, і інколи самовільні нервні рухи, здриги в ногах. Чи є це свідченням того, що вона зможе ходити, і яка ймовірність того, що стане на ноги. Дякую наперед за відповідь!
Ответ от врача
Доброго дня Важко відповісти на ваше запитання. Потрібно оглянути пацієнта та подивитись знімки. Через 2 місяці після травми скоріш за все буде потрібно зробити МРТ
Маша
07.11.2021
В мене того місяця з вагіни пішла коричнева слизь але в мене ще не було місячних ніколи що це було?
Ответ от врача
Доброго дня. Без огляду сказати неможливо. Це могла бути перша менструація,або ж вона (менструація) ближчим часом почнеться. Зверніться на особистий прийом.
Настя
07.11.2021
Чи може на четвертому тижні вагітності тест показувати негативний результат? Чи варта ще повторювати тест?
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Анна
07.11.2021
Чи можна використовувати свічки Цикатридина в період планування зачаття?
Ответ от врача
Доброго дня. Не заборонено використовувати свічки Цикатридина. Для покращення і відновлення якості сперми можна використовувати також свічки Екоксинал
Володимир
07.11.2021
Чому сперма коричневого кольору
Ответ от врача
Доброго дня. Можливо із-за запалення простати та сім’яних міхурців
Аня
07.11.2021
Місячні були в тому місяці, а зараз затримка 5 днів, останній статевий акт був 2 місяці тому. Яка причина?!
Ответ от врача
Доброго дня. Причин може бути дуже-дуже багато і це не завжди про вагітність. Без огляду та УЗД складно знайти причину. Тому зверніться на особистий прийом.
Ігнат
07.11.2021
Доброго дня,3 роки назад видалили Авм,через 4 місяця після видалення самопочуття погіршилось,давка зсередини на вуха(відчуття вздуття судин,миготіння в очах,сильний безперервний жар в області лиця. При мінімальній фізичній або інтелектуальній діяльності симптоми погіршуються,через рік появи симптомів стався судомний припадок. На даний момент припадків немає,но симптоми залишились,на мою думку причина в судинах головного мозгу,яке краще обстеження зробити,щоб дізнатись Тонус судин Кинснезабезпченість головного мозку Звуженні чи навпаки розширені судини Буду радий за допомогу,на даний момент не знаю що робити,у кожного лікаря інша думка і інше лікування яке не дає ніякого результат
Ответ от врача
Доброго дня. Для діагностики кровотоку головного мозку використовують УЗД судин голови, Реоенцефалографія, ангіографія судин головного мозку. Кожне з перерпхованих обстеженнь має певні покази. Для розуміння що потрібно саме Вам і чи є в тому потреба зверніться до невролога.
Марта
07.11.2021
Доброго дня, у мене затримка місячних 86 днів, останній статевий акт (захищений) був 21 серпня, але презерватив був завеликий для партнера, після статевого акту почало нудити час від часу, робила 2 тести на початку листопада-негативні, недавно замітила, що на сосках білі п’ятна,яка ймовірність що я вагітна?
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте аналіз крові на ХГЛ та пройдіть УЗД органів малого тазу
Наталія
07.11.2021
Доброго дня ,затримка 14 днів,тест негативний..годую дитину вже 2роки 5 місяців..до цього моменту місячні вже як 1,6 роки кожні 28 днів.що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Може бути вагітність (якщо живете статевим життям відкрито) ,а може бути гормональний збій. Здайте аналіз крові на ХГЛ
Татьяна
07.11.2021
Якщо є поліп жовчного чи можна пити залізо(тардиферог) і чому коли його випиваєш починає боліти жовчний? Чи взагалі якось залізо впливає негативно на жкт.дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Препарати заліза не впливають на жовчний міхур, відчуття дискомфорту після прийому препаратів заліза виникають внаслідок подразненняі слизової шлунка
Оксана
07.11.2021
За 7 днів до місячних був статевий акт два рази, все було захищено і еякуляція не в піхву Чи є можливість вагітності?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо статевий акт був захищений (за допомогою бар'єрних методіа -презерватив)-то можливість завагітніти мінімальна.
Мар'яна
07.11.2021
Добрий вечір.Я користуюсь гелем Дуак вже 4 дні,дуже почервоніло обличчя пече.Потрібно припинити?
Ответ от врача
Доброго дня Протягом перших тижнів лікування у більшості пацієнтів може спостерігатися посилення відлущування та почервоніння шкіри.Якщо виникає важке місцеве подразнення викликане гіперчутливістю до препарату(сильне почервоніння,печіння або свербіж),то застосування засобу слід припинити
Ирина
06.11.2021
Был последний секс 11 октября не защищённый но прерванный, было это за 8 дней до овуляции, сейчас задержка один 1 день, страшно, но никаких симптомов беременности нет, что это?
Ответ от врача
Добрый день. Если половой акт ,был не защищён -вероятность беременности исключить не возможно . Сдайте тест на В-хгч
Уляна
06.11.2021
Доброго вечора.5 жовтня була ваууммна аспірація через викидень 6 тижнів.Через 22дні почались місячні і вже тривають 12днів.Узд висновок геморагічна киста правого яєчника.Кровоспинні таблетки не допомагають.Скільки може тривати кровотеча і які ліки приймати?
Ответ от врача
Доброго дня. Може бути гормональний збій при відновлкнні менструального циклу,після переривання вагітності . Вам необхідно зробити контрольне УЗД ОМТ та звернутись на консультацію до гінеколога для подальшого лікування.
Марина
06.11.2021
Доброго вечора! В травні 2021 була проведена лапароскопія, в серпні 2021 ще дві операції (лапароскопія і лапаротомія). Видалені маткові труби і один яйник. Протягом цього часу, травень-серпень, був тривалий прийом антибіотиків, як в таблетках, так і капельниці. Також в мене залізодефіцитна анемія 2 ст. І тахікардія. Чи можуть ці підстави бути протипоказанням до вакцинації?
Ответ от врача
Доброго вечора Марина. Ні це не є протипоказ до вакцинації. Протипоказання до вакцинації є тільки гострі стани.Але в кожному випадку все вирішується індивідуально .
Аня
06.11.2021
Чи можливі повноцінні місячні 5 днів якщо вагітність настала 10 днів до місячних і місячні почалися в тривали 5 днів? Чи кров свідчить про переревання вагітності
Ответ от врача
Доброго дня. Місячних при вагітності не буває. Під час вагітності можливі кровотечі та загроза викидня. Якщо вагітність насправді була(тобто підтверджена тестом на вагітність чи аналізом на ХГЛ).
Юлія
06.11.2021
Доброго вечора. Підкажіть будь ласка вашу думку. Я хвора на хворобу тромбоципотинічна пурпора з дитинства. Чи можлива вакцинація від ковіда чи краще не робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Будь - яке захворювання, яке супроводжуєтьсяс імуносупресією чи порушенням згортання крові згідно МОЗ не є протипоказанням для вакцинації, але перед вакцинацією обов'язковий очний огляд лікаря
Masha
06.11.2021
Доброго дня. Доброго вечора. Останнiй статевий акт був 10 вересня. Мiсячнi почались 26 вересня. Дуже болiв низ живота ранiше такого не було. В жовтнi мiсячних не було i до сьогоднiшнього дня теж нема. Що це може бути? Тест робила негативний
Ответ от врача
Доброго дня. Зрідка тести можуть бути хибнонегативні тому для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ. При болях - необхідно звернутись на особистий огляд до лікаря
Вікторія
06.11.2021
За тиждень до місячних , почали йти виділення червонуватого кольору . Що це може значити?
Ответ от врача
Доброго дня. Має значення багато факторів:кількість, тривалість, інтенсивність виділень, що цьому передувало,чи був прийом ліків, чи немає патології шийки матки. Якась конкретна відповідь можлива лише після особистого прийому і огляду.
Сергій
06.11.2021
Доброго дня. Бажаємо з дівчиною здати аналізи на іпсш, оскільки хочемо перейти з презервативів на інший вид контрацепції. Підкажіть, до якого лікаря/лікарів необхідно записуватись на прийом?
Анна
06.11.2021
Доброго дня, затримка місячних тижеднь, проте в жовтня були місячні 2 рази на тиждень, тести робила на вагітність всі негативні.Чи може бути таке що їх не буде так як були 2 рази в жовтні
Ответ от врача
Доброго дня. Менструація має початися,через таку ж кількість днів,скільки триває Ваш цикл, рахуючи від першого дня останньої менструації. Те що місячні за місяць були двічі-може бути нормою(наприклад 1.10 та 28.10-цикл-нормальний). Для з'ясування причин-потрібен особистий прийом.
Анна
06.11.2021
Доброго дня! Зробила аналіз гормонів ТТГ (1,352 мікро Міжнародних одиниць/мілілітр), Т3в (4,03 пікограм/мілілітр) та Т4в (0,85 нанограм/децилітр). Вказано, що значення Т3в виходить за межі норми. Як це правильно трактувати, як надлишок чи недостачу? І якщо порівнювати з нормами, значення Т3в по ідеї має бути в нормі.
Ответ от врача
Доброго дня Якщо ТТГ і ВТ4 в нормі, а по УЗД щитовидної залози немає утворень, то на ВТ3 звертати уваги не потрібно.
Іра
06.11.2021
Затримка місячних 30дні тест робила мабуть негативний бо другу смужку мутно видно першу добре видно.що робити
Соня
06.11.2021
До місячних залишилося 4 дні можна займатися сексом ?
Ответ от врача
Доброго дня. Ви можете займатись сексом в будь який день циклу.Це лише Ваш усвідомлений вибір.
Марина
06.11.2021
Добрий день. На УЗД Очп мені написали висновок кіста правої долі печінки? Та аденома правої долі печінки? Все під знаком питання.Чи варто хвилюватися. Лікар УЗД сказав що страшного нічого. Потрібно наблюдати . Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Кіста печінки потребує спостереження та щорічної УЗД ОЧП
Анна
06.11.2021
Доброго дня, чи приймаєте ви діток в місяць? Здається у нас стридор
Ответ от врача
Доброго дня. У нашому дитячому відділенні ми приймаємо діток з народження. Стридор зачасту вимагає невідкладної допомоги, тому не зволікайте і зверніться до лікаря
Світлана
06.11.2021
Я зробила першу вакцинацію Короновак,яку вакцину можно робити ,якщо Короноваку немає на другу?
Ірина
06.11.2021
Секс був 11 листопада, затримка вже 1 день. Це однозначно вагітність чи можуть бути інші причини?
Ответ от врача
Доброго дня. Може бути і вагітність, і порушення менструального циклу. Без дообстеження причину не знайти.
Олександра
06.11.2021
Добрий вечір. Підкажіть будь ласка, що робити, якщо людина не може викашляти слиз і задихається? Як допомогти і як лікувати це? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідна очна консультація
Ілона
05.11.2021
Добрий день! Затримка місячних 10 днів. Після останніх місячних була операція на апендецит і приймала антибіотики, потім захворіла на ковід, в період овуляції був незахищених статевий акт. Затримка через хвороби чи це вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня Для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ
Антоніна
05.11.2021
Доброго вечора! Допоможіть будь ласка розібратися: останнім часом дуже сильно ниє серце, як у стані спокою, так і після хвилювання. Турбує також посилене серцебиття( серце ніби щось здавлює, і воно намагається випригнути з грудей. Кардіолог патології не виявив за результатами обстежень. Але болі не зникають...
Ответ от врача
Доброго вечора Антоніна. Для того, щоб визначити ваш стан потрібно пройти холтерівське моніторування.
Владимир
05.11.2021
Могу ли отказаться от вакцинации при гепатите в?
Ответ от врача
Доброго дня. Хронічний гепатит В не є протипоказанням до вакцинації. Будьте здорові
Тетяна
05.11.2021
Затримка 7 днів ,виділень немає, останні місячні тривали 2 дні і йшли скудно?
Ответ от врача
Доброго дня Здайте аналіз крові на ХГЛ
Лона
05.11.2021
Добрий день В мене таке питання 5 днів в мене затримка місячних немає живіт болить як під час місячних бурчить в животі тест показав що я не вагітна 1 тест що це може бути дякую
Ответ от врача
Доброго дня Затримка до 10 днів є в межах норми та для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини), так як тести зрідка можуть бути хибнонегативні
Ольга
05.11.2021
Чи можна статевий акт при збільшеному лівому яєїчнику?
Ответ от врача
Доброго дня Якщо нема болючості, то можна
Аліна
05.11.2021
Якщо ПА був 10 днів до місячних і пішли місячні то чи реальна вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня Мала вірогідність
Діана
05.11.2021
Доброго дня. В мене кісти та фіброаденоми обох грудей.Спостерігаюсь ще з 2017 року, тоді ще було поодинокі кісти в лівій молочній залози . Зараз на УЗД показало що в правій молочній залози 1 кіста, в лівій 4 кісти. З кожним роком все більше їх стає. В чому причина? І чи потрібно оперуватись?
Ответ от врача
Доброго дня Причин може бути багато, частіше за все гормональний фон. Оперувати кісти не потрібно.
Надя
05.11.2021
Доброго дня...останні місячні були 21 жовтня..хлопець кінчив в мене 1 листопада..переживаю,щоб не була вагітна..порадьте щось
Софія
05.11.2021
Доброго дня,20 серпня був незахищений статевий акт 22 серпня прийняла постинор, 28 серпня почались місячні 4 дні рясні, в вересні 31 також була менструація 4 дні,в жовтні затримка 5 днів, тести робила на протязі місяця негативні,чи може це бути збій після прийому постинору?
Ответ от врача
Добрый день Данный препарат мог оказать гормональный сбой. В случае не защищённой половой жизни,при задержке более 7 дней,сдайте анализ на В-хгч ,если он отрицательный ,необходимо пройти дальнейшее гормональное исследование,ультразвуковую диагностику и записаться на приём к гинекологу
Артур
05.11.2021
Сделали укол в правую ягодицу,задели сидалешний нерв, процедуры все прошел.Нога до сих пор болит,уже 5 месяцев,ни знаю что делать.
Ответ от врача
Доброго дня. Лікуванням невропатії сідничного нерва займається лікар- невролог. Зверніться на консультацію, з радістю допоможемо.
Даша
05.11.2021
Чи можна привагітності пити Квінол Дуо?
Ответ от врача
Доброго дня. Даний препарат при вагітності не застосовується
Анна
05.11.2021
Доброго дня,підскажіть будь ласка чи нормально,що після першої дози вакцинації,на п'ятий день почалась температура від 37 до 38?Кашель на 7 день?Чи потрібно лікувати кашель?
Ответ от врача
Доброго дня. Ви описуєте картину вірусної інфекції, яка взагалі може бути не пов'язана з вакцинацією, а просто співпала з нею в часі. Зверніться, будь ласка, на очний прийом до лікаря. Будьте здорові
Яна
05.11.2021
Доброго дня. Моїй дитині 10 років. З 7 років страждає гайморитами. Одного разу нам навіть мили носа. Після того лиш наступне осінь чи весна соплі та головний біль. При чому скарги на головний біль болить рисочкою від віска до віска. Цього року з середини жовтня почала скаржитися на біль у горлі та головний біль. На початку була температура до 37.5. Через два дні хвороби здали тест ПЛР на ковід. Він не підтвердився. При чому ще дитина скаржилася на жар по всьому тілі. Запитала у сімейної що це на що вона знищує плечима. Пройшло уже два тижні. І що я маю. Кожного дня скарги на біль у горлі, та головний біль рисочкою, температури та соплів немає, парацетамол ( про який сказала сімейна) не допомагає зовсім. Я не знаю що з моєю дитиною, але уже встигла замінити, що лиш захворіє одразу так болить голова. Допоможіть будьласка
Ответ от врача
Доброго дня Для початку необхідно проконсультуватися у педіатра,який визначить перелік обстежень,а потім і консультації спеціалістів при потребі.
Юлія
05.11.2021
Були у мене місячні!І захворіла коронавірусом і місячні уже мали б закінчитись але вже 9 день мажиться?що це може бути???
Ответ от врача
Доброго дня! Менструація може змінитись на фоні хвороби,чи прийому ліків. Окрім того мажучі виділення можуть бути при ендометріозі, поліпах, міомі. Варто, за можливості, зробити УЗД і звернутись на огляд.
Богдан
04.11.2021
Чи визначить ЕКГ екстрасистолію навіть якщо під час перевірки порушень не буде?, і з якими повторенями екстрасистолія вважається доброякісною
Ответ от врача
Доброго дня. Для того, щоб визначити кількість екстрасистол потрібно зробити Холтерівське моніторування ЕКГ (це кардіограма, яка пишеться протягом доби)
В'ячеслав
04.11.2021
Батькові зробили операцію на и мізинця до кучі у вівторок. Сьогодні був на перевязці. Палець синіє і батько його не відчуває. Що порадете робити.
Ответ от врача
Доброго дня Щоб відповісти на ваше запитання необхіден огляд. Зверніться до вашого лікуючого лікаря
Наталя
04.11.2021
Секс був 29 жовтня місячні почалися 2 листопада були 3 дні яка ймовірність вагітності
Ответ от врача
Доброго дня. Ймовірність вкрай низька
Тарас
04.11.2021
Скажіть будь ласка чи в нормі ці показники при хронічному холециститі: 1. Білірубін загальний 15.72 2. LDL-холестерин 3.06 3. Аланінамінотрансфераза (АЛТ) 5.5 4. Аспартатамінотрансфераза (АСТ) 12.3 5. Лужна фосфатаза 58.8
Ответ от врача
Доброго дня. Показники в нормі
Анна
04.11.2021
Сьогодні був захищений секс. Хлопець кончив коли дістав статевий орган але при цьому презерватив сповзав і я помітила після сексу що в мене передостанній день овуляції який шанс завагітніти?
Ответ от врача
Доброго дня. Низький.
Людмила
04.11.2021
25 вересня був незахищений СА, 30 вересня пішли місячні три дні легенькі, і дотепер немає місячних, чи може це бути вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
Галина
04.11.2021
Скажіть будьласка, чи може таке бути щоб перших два тижні вагітності мене дуже тошнило а потім стало набагато легше, легенька тошнота тоді коли голодна? Це нормально?
Ответ от врача
Доброго дня. Так
Катерина
04.11.2021
Скажіть будьласка чи може гінеколог на огляді або узі побачити вагітність вже на третьому тижні? Дякую
Ответ от врача
Доброго дня. Встановити вагітність можна за допомогою УЗД з третього тижня, на оглялі - після 12 тижнів.
Anna
04.11.2021
На який день вагітності можна вже відчувати зміни в грудях, набряклість важкість? Якщо це перша вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Це дуже індивідуально. Ознаки вагітності не залежать від того чи це перша, чи друга вагітність. І у когось вони можуть бути, а в когось ні.
Аліна
04.11.2021
Якщо завагітніти 10 днів місячних чи підуть місячні? Чи відбудеться забримка?
Ответ от врача
Доброго дня. Вибачте, не зрозуміле запитання. Уточніть будь ласка.
Іванка
04.11.2021
Добрий день В мене таке питання вісім днів в мене затримка місячних немає живіт болить як під час місячних бурчить в животі тест показав що я не вагітна два тести що це може бути дякую
Ответ от врача
Доброго дня, якщо ви живете статевим життям відкрито- то вагітність неможливо виключити ,тест не завжди може показувати достовірний результат,тому радимо вам здати аналіз на В-хгч .
Вика
04.11.2021
Був незахищений статевий акт 28 жовтня, 29 жовтня я прийняла таблетки екстреної контрацепції (лергесан). Сьогодні пішли коричневі кровянисті виділення. Що це? Це після цих таблеток ?
Ответ от врача
Доброго дня. Все залежить від фази менструального циклу (напишіть будь ласка коли був перший день останнього менструального циклу)
Марія
04.11.2021
Доброго дня, турбує біль у колінах. Після огляду в хірурга сказали що ліве коліно живе саме по собі та відправили на узд колінного суглобу після узд сказали що вроджена патологія що колінні суглоби розміщенні не так як мали б бути, але в узд є багато незрозумілого тому б я хотіла б надіслати заключення та порадитись чи це можливо!?
Ответ от врача
Доброго дня. Для того, щоб з'ясувати причини болю та призначити лікування необхідна очна консультація
Александр Николаевич
04.11.2021
Здравствуйте. Хочу проконсультироваться. У меня болят пятки после долгой ходьбы/стояния. После ночного отдыха все проходит. Боль наблюдается не с низу пятки, а в месте соприкасания пятки в ахиловому сухожилью. Имеются анализы и снимок в пяток в проекции: https://goo.su/8zMv
Ответ от врача
Доброго дня,ваші скарги підходять під опис декількох захворювань. Рекомендуємо виконати Діагностику стоп в нашому медичному центрі для визначення функції стопи та правильної постановки діагнозу
Олег
04.11.2021
Дитина зламала ключицю, місяць в гіпсі, зробили контрольний рентген, виглядає страшно, лікар каже що норм. Можна вам якось показати фото?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, ви можете записатись на консультацію. Звертайтесь, будемо раді бути корисними
Віталій
04.11.2021
Доброго дня. Підскажіть чи роблять у вас обрізння ?
Ответ от врача
Доброго дня. Так, робимо
Александр
04.11.2021
Здраствуйте , на скільки я поняв по ознакам в мене парапроктит , спочатку була біль в області Копчика три дні , була температура , і сильно боліла голова , через три дні біль пройшла , але сьогодні в ранці я виявив гнойник якій знаходиться вище ануса , коли я нажав пішла рідина схожа на гній , рана знаходиться вище ануса 4-5 см ,з рани регулярно виходить рідина . Я зараз не у Вінниці а за кордоном , я не знаю до кого тут звертатися , що ви можете порадити в данній ситуації ? І ще таке питання якій у вас спосіб лікування хірургічний чи лазерний , і скільки коштує лікування ?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо є рана з якої виділяється гній то потрібно йти до лікаря одразу, відкладати не можна. Для початку потрібно встановити діагноз, це може бути і не парапроктит
Слава
04.11.2021
В мене коксакі. Руки дуже напухли і жахливо чешуться. Як можна полегшити стан?
Ответ от врача
Доброго дня. Можна використати антигістамінні засоби місцево чи внутрішньо. Для більш точної інформації зверніться, будь ласка, на очну консультацію до лікаря, щоб краще зрозуміти покази /протипокази до застосування цих препаратів.
Юлія
04.11.2021
Доброго дня. Якщо статевий акт був 4 жовтня, а місячні були 12 жовтня то є можливість завагітніти? Чи ні?
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо після статевого акту були звичайні місячні, а статевих актів більше не було, то такої можливості немає.
Анна
04.11.2021
Був незахищений статевий акт 28.10, 29.10 був випити тий Постинор по інструкції. Через 2-3 дні і на п'ятий день після прийому Постинору були незахищені статеві акти. Чи може в ці дні настати вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня! Це залежить не лише від того,чи приймали, і коли приймали Постинор,а й від того який день менструального циклу. Інструкцією до препарату не передбачаються наступні незахищені статеві акти. Тому абсолютно виключити імовірність вагітності не можна. Раджу підібрати надійний метод контрацепції.
Юрій
04.11.2021
Доброго дня.... Хочемо синові купити матрас на ліжко... У нього лівобічний геміпарез...родова трпвма. Вік 5 років... Можливо в двох словах підкажете. Який краще. Напім твердий чи Жосткий. Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо у дитини геміпарез, то матрас обирайте не дуже жорсткий
Дар'я
04.11.2021
Підкажіть будь ласка яка разова доза аугментину? Вага дитини 16,2кг.
Ответ от врача
Доброго дня. Для дітей з масою тіла до 40 кг аугментин дозується від 25 мг до 45 мг на 1 кг на добу, розділених на 2 прийоми. Але дозу антибіотика призначає лише лікуючий лікар в залежності від перебігу хвороби.
Анна
04.11.2021
Могу ли зделать вакцинацію, если у меня тяжелая степень :БОЛЕЗНЬ ЕДИССОНА:и аутоимунний тереодит, и тиреотокситоз. 7
Ответ от врача
Добрый день! Чтобы отвечать на подобные вопросы надо видеть больного как обьективно, так и смотреть результаты его обследований.
Маша
04.11.2021
В мене 2 споловиною місяці не було критичних а тепер чуть чуть пішли і більше не має що це може бути
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідна очна консультація лікаря. У нашому центрі ви можете отримати консультацію як в клініці, так і завантаживши додаток для он лайн консультацій
Світлана
04.11.2021
В мене були мазаючі критичні 12 серпня від тоді не було і в мене був статевий акт чи може бути так довго затримка бо провіряла тест на вагітність він показує що не є вагітна а мені лише 15 років і я переживаю що це може бути
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на ХГЛ та зробіть УЗД органів малого тазу, щоб виключити вагітність напевно. Якщо це не вагітність, то це порушення менструального циклу, в причинах якого треба розбиратись разом з дитячим гінекологом
Світлана
04.11.2021
Чи може бути затримка критичних 2,5 місяців у 15 годових
Маріанна
03.11.2021
Чи можна займатися коханням під час місячних на 4 день з презервативом!
Ответ от врача
Доброго дня. Ні
Антон
03.11.2021
Доброго дня, декілька днів тому підхопив лишай від кота і почав пити "гризиофульвін". Попив 2 дні, і замітив висипи і лущення шкіри в області підборіддя і куточок губ. Прочитав що цей препарат може викликати алергічні реакції у вигляді висипів, після чого і перестав його пити. Висипи і лишай начебто почали сходити, але з'явилась більша проблема. В роті, на зворотній стороні верхньої губи, з'явилося біле пятно довільної форми (не похоже на стоматит) та трохи припухла губа. Підкажіть, будь ласка! Чи може це бути від препарату, що це може бути та як це можна лікувати. Дякую)
Ответ от врача
Доброго дня. Так може бути алергічна реакція на препарат, але треба також виключи грибкове враження ротової поржнини, потрібне лабораторне обстеження та огляд дерматолога
Оксана
03.11.2021
Скажите пожалуйста,Как можна вилечить енкопрез у ребенка 11 лет!
Ответ от врача
Доброго дня. Лікує енкопрез дитячий психоневролог.
Оксана
03.11.2021
Добрий день. Був статевий акт 20 вересня 25почалися місячні, в жовтні місячні не почалися і на сьогоднішній день також немає, але робила тест, показує що я не вагітна. Що це може бути
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідно звернутись на особисту консультацію до гінеколога. У нашому центрі ви можете отримати консультацію як в клініці, так і завантаживши додаток для он лайн консультацій
Оксана
03.11.2021
Ттг 0.43 т3 3. 4, т4 1.88 АТПО 1.0 результати аналізу що порадите?
Ответ от врача
Доброго дня. Аналізи в межах норми. З приводу чого робили аналізи?
Оксана
03.11.2021
Доброго дня місячні були 5жовтня статевого акту не було уже місяць, зараз місячних немає ще
Ответ от врача
Доброго дня. Швидше за все, варіант норми
Віра
03.11.2021
Чи можна при поствірусному риносинуситі замість Цитрину замінити на L цет?
Ответ от врача
Доброго дня. Так
Елена
03.11.2021
Дитині 5 місяців. Вчора впала з дивану на плитку спиною та потилицею вниз. Одразу заплакала, але не сильно, взявши її на руки взагалі перестала плакати. Через декілька хвилин сміялась, гралась. Вчора увечері та сьогодні поводить себе як звичайно. На голові ніяких синців, гулі немає, навіть немає почервоніння. Але я все одно переживаю. Чи потрібно в такому випадку до лікаря і до якого, чи потрібно УЗД/рентген???
Ответ от врача
Доброго дня. Зробіть НСГ та спостерігайте за дитиною: сонливісь, порушення апетиту, рвота, плаксивість
Наталя
03.11.2021
як харчуватися, після лікування виразкої хвороби 12 -палої кишки.
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо немає скарг, то харчування раціональне, з обмеженням продуктів, агресивних до слизової шлунка
Надя
03.11.2021
Доброго дня!Що зробити в домашніх умовах,щоб були місячні неділя затримки???
Ответ от врача
Доброго дня. Є спеціальні схеми прийому препаратів прогестерону, але їх може призначити лікар очно
Вадим
03.11.2021
Доброго дня.Мені 37 років.Два дні тому виписався з лікарні,де лежав з кровотечею з язви.У мене ще досі чорний кал,це нормально?Дякую.
Ответ от врача
Доброго дня. Щоб відповісти на ваше запитання необхідно бачити виписку, знати коли була кровотеча (дата), скільки діб після зупинки кровотечі не було стільця або скільки раз був, чи не приймаєте Де-нол або препарати заліза Зверніться на консультацію до хірурга або гастроентеролога
Таня
03.11.2021
В мене питання щодо місячних? В мене проблема критичні дні не почалися вже на 14 днів Чи може бути це Вагітністю І я дуже боюся
Ответ от врача
Доброго дня. Для підтвердження або спростування вагітності здайте аналіз крові на ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини)
адріана
03.11.2021
якшо місячні були минулого місяця раніше на 5 днів а на неступний місяць коли їх чекати, і що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Це норма. Менструація не приходить день в день.
Таня
03.11.2021
Я мама дитина на грудному вигодовуванні, місячних не 7 місяців ,появились були 2 місяці, знову пропали вже нема місяць і 6 днів . Чи так може бути в збой із за грудному вигодовуванні .
Ответ от врача
Доброго дня. Так може бути порушення циклу, але імовірність вагітності теж не виключається. Зробіть тест на вагітність (або здайте кров на ХГЛ) і УЗД гінекологічне.
Анна
03.11.2021
Доброго вечора. Місячні розпочалися 24 жовтня. Був статевий акт 31 жовтня, презерватив зліз всередині. Випила Постинор (не пройшло 24 год) змін в організмі ніяких не відчуваю. В інструкції пише що через 5-7 днів можуть початися місячні. Можливо так що вони почнуться як завжди без змін через декілька тижнів, чи на протязі 5-7 днів?
Ответ от врача
Доброго дня. Дійсно, порушення циклу буває не у всіх. Менструація справді може початись вчасно.
Кристина
02.11.2021
Доброго вечора! Чи можна робити вакцину від корони вірусу при варикозі ?Чи не буде ніяких побічних ефектів після вакцини?
Ответ от врача
Доброго дня. Серед протипоказів у переліку немає варикозної хвороби
Наталя
02.11.2021
Доброго вечора! Підкажіть будь ласка, чи можна Бетадин ( вагінальні свічки ) приймати одночасно з Альфарекін (свічки ректальні ) на ніч перед сном ?
Ответ от врача
Доброго дня. Можна.
Наталія
02.11.2021
Доброго вечора . Доволі часто на ніч спостерігається важкість у шлунку яка супроводжуєть вимушеною відрижкою, газами (коли відригається стає легше ) , можу прокинутись вночі від важкості, також вранці вимушена відрижка, гази.. на протязі дня все нормально . Підкажіть будь ласка, що це може бути , що з цим робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Важкість в шлунку може спостерігатися при неправильному режимі харчування ( пізня вечеря,вживання смаженої, гострої, жирної їжі ,здоби або продуктів які визивають бродіння і т.д.) ,також при гастриті,холециститі,. Та інших станах. Причину такого стану та необхідне лікування визначає лікар гастроентеролога після огляду!
Таня
02.11.2021
Добрий вечір. Турбують проблеми із кишечником, точніше запори, скільки себе знаю. Які методи діагностики цієї проблеми ви використовувати якщо звернутися у вашу клініку?
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідно звернутись на консультацію до гастроентеролога та пройти колоноскопію
Наталя
02.11.2021
Доброго дня. У мене діагноз аденома гіпофіза, хвороба іценка кушинга. Діагноз поставили в Києві в інституті ендокринології ще у 2010р. Я постійно приймаю брлмокрептин. Інші ліки ніякі взагалі не рекомендуть приймати,навіть вітаміни, бо це дає поштовх розвитку хвороби. Мій зовнішній вигляд змінився,організм руйнується. Хотіла почути вашу думку, чи можу я вимагати від свого лікаря довідку про те,що мені не можна вакцинуватись від covid-19. Вакцинуватись не збираюсь,боюсь
Ответ от врача
Доброго дня. Без пацієнта, його результатів обстежень, не провівши об'єктивного обстеження важко відповісти на поставлене питання. Вибачте! У даному випадку повинна бути очна консультація.
Галина
02.11.2021
Доброго дня , я сьогодні здавала антитіла на ковід але М Так як плр від'ємний і сімейний лікар порекомендував здати кров на М. Якщо позитивний то 1.1од і більше в мене 0.685од Означає негативний ? В мого чоловіка плр позитивний уже 3 тижні і я хворіла з 25 жовтня і чому в мене негативні ?
Ответ от врача
Доброго дня. Пік імуноглобулінів М від 3 го дня до 10-12 дня, можливо рівень імуноглобулінів в день здачі тесту вже зменшився і тому тест не показав позитивного результату.
Борис
02.11.2021
В мене Гастроэзофагеальная рефлюксная болезнь і після нахилів горить горло. що зі мною? і що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідно звернутись на консультацію до гастроентеролога, та пройти ЕГДС
Богдан
02.11.2021
Час від часу на секунду ніби завмирає серце після чого іде поштовх і далі все нормально, до основного, час від часу маю панічні атаки,
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться до кардіолога для обстеження серцево- судинної системи. При необхідності лікар кардіолог скоординує Вас до невролога для обстеження з приводу панічних атак.
Альона
02.11.2021
дитині восьмий рік температура 38.7 тошнить несильно що робити?
Ответ от врача
Доброго дня. Запитання дуже мало інформативне. По - перше, що потрібно зробити: температуру 38,7 потрібно збивати (парацетамол або ібупрофен згідно ваги дитини). Не сильно тошнить- розпочати з дієтичного харчування (виключити смажену, жирну їжу, свіжі овочі та фрукти, можливо молочні продукти). Поспостерігати за калом та записатись на консультацію до педіатра
Іра
02.11.2021
Добрий вечір. Мені 36 років цього разу у мене були місячні два дні і виділення були дуже маленькі. Чи може це свідчити про Настання раннього клімаксу
Іра
02.11.2021
Добрий вечір. Місячні були два дні і дуже маленькі виділення за час тих двох днів. Мені 36 років чи може це свідчити про ранній клімакс
Ответ от врача
Доброго дня. Якщо ви помічаєте характер зміни вашого менструального циклу,ви повинні звернутися для дообстеження та консультування до лікаря гінеколога
Марія
02.11.2021
Доброго дня! Приймаю КОК вже 3й рік, прийшла на вакцинацію Phizer, і помітила у договорі пункт про гормональні препарати. На що лікар, який був там, сказав, що буде загроза кровотечі. Дуже сподіваюсь, що це міф, підкажіть, будь ласка, чи можна вакцинуватись при прийомі КОК (препарат Ярина плюс)?
Ответ от врача
Доброго дня. Прийом контрацептивів не являється протипоказом до вакцинації . Здайте ЗАК та розширену коагулограму перед вакцинацією.
Анна
02.11.2021
Доброго дня! Справа в тому, що є біль в області шиї(глотки). Раніше дана проблема була 5-6 років тому. Тоді звернулась до ортопеда-травматолога з біллю в області глотки. Було важко ковтати і повертати шию. Біль почався, коли сиділа за партою і різко повернула голову, в глотці наче щось защемило. І почалося набрякання мязу в облаті горла. Мені прописали таблетки, які зняли набряк м'язу і підлягла біль. Прошу порекомедувати таблетки, які знімають набряк мязів в горлі. (це не ангіна, я не хворію). Біль почався коли довго протримала шию на ліву сторону.
Ответ от врача
Доброго дня. Для призначення лікування спершу потрібний огляд лікаря. Зверніться повторно до травматолога або ж вертебролога.
Лона
02.11.2021
Затримка 2 дні після першого сексу, і виділення крові
Ответ от врача
Доброго дня. Зверніться на особисту консультацію до гінеколога
Вікторія
02.11.2021
Доброго дня, затримка місячних 15 днів , немає ні овуляції , груди не набрякають, тест на вагітність не робила(20 років)
Ответ от врача
Доброго дня ,першочергово здайте кров на В -хгч ,та запишіться на прийом до лікаря
Аня
02.11.2021
Якщо секс був за 4 дня до місячних, потім була затримка тиждень і всежтаки пішли нормальні місячні як завжди 5 днів, може бути вагітність чи це виключено?
Ответ от врача
Доброго дня. Дуже малоймовірно
Віка
02.11.2021
затримка 2 дні сексу не було місяць різка зміна погоди і присутня молочниця із за цих симптомів можлива бути затримка (16 років)
Ответ от врача
Доброго дня. Затримка 2 дні є варіантом норми, не треба шукати причину.
Марина
02.11.2021
Здравствуйте Вчера заказала нос и началась аллергия я выпила ериус не подействовал через пол часа вколола супростин стала кружиться голова и жечь в груди Потом прошло через 30мин Утром упал сахар это может от вчерашней ситуации? 2757
Ответ от врача
Добрый день. Лучше помониторить сахар на протяжении дня: до еды и через 2ч после. Результаты можно скинуть эндокринологу для коррекции
Уляна
02.11.2021
Після сексу пройшов тиждень но менструація не починається що це може означати ?
Ответ от врача
Доброго дня. Це може бути вагітність, або порушення менструального циклу. Зробіть тест на вагітність (або здайте кров на ХГЛ). Якщо результат негативний - зробіть УЗД і зверніться до гінеколога.
Олег
02.11.2021
Я уже 10месяцев после инсульта в8-месяце был инфакт коронарный поставили стенды. Сейчас тревожит головные боли как при мигрени, частое ощущение тревоги
Ответ от врача
Доброго дня!Вам потрібно приймати заспокійливі препарати та препарати для покращення мозкового кровотоку.Звертайтесь на консультацію до невролога МЦ Альтамедика для підбору відповідного лікування саме для Вас!
Людмила
02.11.2021
Мені видалили матку через фібріому, залишили шийку матки, як тепер організм буде справлятись без місячних, і чи не впалить це здоров’ю , і що потрібно робити?
Ответ от врача
Доброго дня! Змін у загальному стані не відбудеться, якщо матку видалили без яєчників. Потрібен огляд гінеколога через місяць після операції. А надалі, як зазвичай-огляд гінеколога, ПАП тест та УЗД-раз на рік.
Софія
02.11.2021
Добрий день, в минулому місяці критичні дні почалися з затримкою на 41 день, по узд норма була вагітності не було, зараз знову затримка в 41 день, тести негативні, гінеколог каже іти здавати аналізи на гормони щитовидки і амг, (плануєм вагітність), підкажіть як правильно поступити
Ответ от врача
Доброго дня. Радимо пройти дообстеження на гормони і обов'язково проконсультуватись з ендокринологом.
Дана
02.11.2021
Доброго дня , хотіла запитати , чи може встановити гінеколог коли останій раз був секс ?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні
Сергей
01.11.2021
Здравствуйте Болит левая сторона головы и шум в ушах близко 20 дней
Ответ от врача
Доброго дня. Дані симптоми можуть свідчити про порушення кровотоку в вертебро- базилярному басейні, дисфункції вестибулярної с-ми та ін. З даними симптомами зверніться до невролога.
Сергій
01.11.2021
Чі можна колоти прививку від коронавірусу хворим на хронічний гепатит Б
Ответ от врача
Доброго дня. Хронічний гепатит В не є протипоказанням до вакцинації. Будьте здорові
Софія
01.11.2021
Доброго дня, Колола 2 рази дипроспан і замітила що збільшилося волосся на обличчі, і місячні в перші два дні стали трішки ряснішими, що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. У дипроспана можливі побічні реакції з боку шкіри, та можливе порушення менструального циклу. Але це тимчасові, короткотривалі ефекти. При посиленні скарг-зверніться на особистий прийом.
Карина
01.11.2021
Доброго вечора. 14,10. Був незахищений СА. Декілька днів тошнило. Через п'ять днів пішли місячні але не такі сильні як зазвичай а легенькі. Зараз тошноти майже нема, але присутній якийсь дивний запах заліза в носі вже цілих два тижні. Чи може це бути вагітністю? Чи виключено? Якщо так то чи не мала б уже відчути якісь симптоми за два тижні вагітності? І чи потрібно робити тест ? В моєму випадку це може бути варіант вагітності?
Ответ от врача
Доброго дня. Здайте кров на ХГЛ та зверніться на очну консультацію до гінеколога
Татьяна
01.11.2021
Здравствуйте,у меня гайморит,завтра прививка,можно делать,если не совсем вылечилась?
Ответ от врача
Доброго дня. Взагалі при любому гострому захворюванні вакцинацію не можна проводити.Тому рекомендують спочатку повністю одужати.
Елена
01.11.2021
Добрый день!!! Скажите, пожалуйста, можна ли вакцинироваться от ковид при железодефицитной анемии, спровоцированной миомой матки и узлами щитовидной железы? Благодарю за ответ!!!
Ответ от врача
Доброго дня. Жодне з Ваших захворювань не є протипоказанням до вакцинації згідно наказу МОЗ. Для контролю анемії і функції щитовидної залози зверніться, будь ласка, до терапевта і ендокринолога. Будьте здорові
Владислав
01.11.2021
Доброго дня, питання заключається в тому що сечовидільний канал майже перекритий, і дуже важко молитись
Ответ от врача
Доброго дня. Необхідно зробити УЗД нирок, сечового міхура, простати, по можливості здати заг. аналіз сечі та звернутися до уролога.
Ірина
01.11.2021
Доброго дня.Місячні проходять регулярно з циклом у 28день.Останні були з 18по 23жовтня.24був незахищений ПА,яка ймовірність вагітності?
Ответ от врача
Доброго дня. Немає вірогідності
Інна Інна
01.11.2021
Доброго дня! Я приймаю Діане 35 з перших днів місячних вже 9 днів. Болить живіт і йдуть місячні не типові коричневого кольору. Приписав лікар ен ендокринолог. Так як загальний гормон показав 2.75 , здавала аналіз. У мене на бороді росте волосся. Врач сказала що що після цих таблеток рости волосся не буде. Але болить живіт. Чи норма це?
Ответ от врача
Доброго дня. Під час прийому протизаплідних пігулок, особливо в перший місяць прийому, можливі мажучі міжменструальні виділення, чи дискомфортні відчуття. Але біль має припинитись з припиненням місячних. Тому якщо він триває-зверніться на особистий прийом.
Таня
01.11.2021
Добрий день, остання менструація була 4 жовтня, овуляція 14 жовтня, незахищенний статевий акт був 15 16 18 і 19 числа, почалась менструація 28 жовнтя, чи є можливіть що після менструації буде вагітність?
Ответ от врача
Доброго дня. Мало вірогідності, здайте аналіз крові на ХГЛ, який допоможе з'ясувати чи є вагітність
Людмила
01.11.2021
Какой подобрать ортез, для реабилитации, после перелома мыщелка (импресионный, без смещения, в гипсе 9 недель.) И повреждении менисков 1,и 2, степени. По возможности бджетный вариант.
Ответ от врача
Доброго дня. Є декілька варіантів, але потрібно, щоб реабілітолог оцінила стан м'язово - звязкового корсету, після чого буде одразу визначено з ортезом
Неллі
01.11.2021
Доброго дня. Запитання по загальному аналізу крові. Показники :Гемоглобін -146,RBC-4.87,лімфоцити 45.1, нейтрофіли-44,1. Чи можна при таких показниках вакцинацію від ковід-19 ?
Ответ от врача
Доброго дня. В крові є ознака лімфоцитозу, що може вказувати на вірусну інфекцію. Орієнтуйтесь по власному загальному стану і перед вакцинацією зверніться, будь ласка, на очний огляд до лікаря. Будьте здорові
Лена
01.11.2021
Добрий день у мене пятий день місячних ,дуже болить низ живота ,що це може бути?
Ответ от врача
Доброго дня. Потрібно пройти УЗД гінекологічне та звернутись на консультацію до гінеколога
Юлія
31.10.2021
Доброго вечора. Мене цікавить чи можна якось дізнатися чи був статевий акт 72 одині назад?
Ответ от врача
Доброго дня. Ні